פורום ברסלב - רק לשמוח יש

עומק הבדיחה: פקיד מס הכנסה הגיע לכפר קטן

פקידמסושור.png

פקיד מס הכנסה הגיע לכפר קטן וביקש לסייר בשדות ולראות האם כל ההכנסות מדווחות כראוי. אמר לו שומר הכפר 'הינך רשאי לסייר כאן כרצונך, אולם בשדה פלונית - אל תיכנס'... פקיד מס ההכנסה התרגז וצעק עליו: 'יש לי צו חתום, ואני יכול לסייר להיכן שאני רוצה, מתי שאני רוצה ואיך שאני רוצה'! שתק השומר ולא ענה דבר. לאחר שסיים את סיורו נכנס לאותה שדה, והנה לתדהמתו שור צמא דם החל לרדוף אחריו והוא החל לרוץ ולצעוק כל עוד נפשו בו 'הצילו, הצילו'. שמע שומר הכפר וצעק לו 'מה קרה'? 'השור רוצה להרוג אותי', ענה הפקיד בעודו נס על נפשו. 'ומה הבעיה', שאל השומר, 'תראה לו את הצו... תראה לו את הצו'...

---

עומק הבדיחה הוא, שאדם שלמד את כל התורה בצורה גשמית, יוכל לסייר בכל ההיכלות בגן עדן התחתון, וליהנות מכל העונג והשכר הצפון שם לצדיקים, ובכל היכל שיבוא יוכל להראות את התורה שלמד ולטייל מהיכל להיכל, אשרי לו. אך בגן עדן העליון - אם לא קיים את הרוחניות של התורה ירדפו אחריו להרגו, כי בעומק הדברים הוא לא קיים מצוה מימיו, והוא גם רוצח ח"ו! כי רצח את משה, בכך שחשב שמשה רבנו שכתוב בתורה כבר נפטר ואיננו ולא הבין שהמדובר הוא על דעתו שנקראת 'משה', ורצח את יהודה ואת יוסף, ולא הבין שכל התורה היא עליו מול הקדוש ברוך הוא, ולא יועיל לו להראות את כל התורה הגשמית שלמד, וידמה חס ושלום לאותו פקיד שמראה את הצו לשור...

חלק עליון