בעזרהי"ת
שלום רב
יש דבור של רביז"ל שאמר: אני רוצה שכולכם תהיו כמוני. כוונת רביז"ל שהאדם צריך להגיע לעצמאות בכל הבחינות. ועצמאות פירושו שאין לו עסק עם אף אחד רק עם הקב"ה. שלא יהיה תלוי באף בריה שבעולם ואפילו לא ברבנים, בעל בטחון עצמי, שמח בחלקו, וכו' וכו' כל המעלות טובות.
להגיע לכל זה ידידי, תגיע ע"י שתרגיל את עצמך להיות חבר של הקב"ה. יום יום תלך אליו , תקבע מקום פגישה אתו באיזה מקום פנוי מבני אדם. תספר לו את לבך, תשיר לו שירי אהבה - תהלים, תתחבר אליו, עד שתרגיש אותו יושב בתוך לבך, ואז תוכל לדלג על כל העולם וצרותיו.
אני לא נכנס לעניינים שלך או של הרבנים, לא מעניין אותי מי צודק בהתנהגותו אתה או הם, אני רק אומר לך שיש דרך נפלאה ברביז"ל, דרך של עצמאות, כמו שאמרו חז"ל: אין בן חורין אלא מי שעוסק בתורה, דהיינו מי שעסק התורה מביא אותו לדבקות בהקב"ה ויש לו רק את הקב"ה ולא שום ייצור אחר.
אל לך לריב עם אף אחד, אל תנסה לשכנע אף אחד שהדרך שלך יותר טובה משלו, שב בשקט בפינה שלך, תחשוב על הקב"ה, תדבר עם הקב"ה, אתה לא מתאר לך איזה כיף זה להיות עצמאי בן חורין שלא זקוק לאף אדם שבעולם.
ובקשר ללמוד התורה מה שאתה מפחד שלא יהיה לך איפה ללמוד ועם מי להתפלל. תורה מונחת בקרן זוית וכל מי שרוצה יכול לקחת אותה והיא לא שייכת לאף אחד, זו תורת ה' שנתן אותה לכל העולם. רביז"ל אומר שכל יהודי היה על הר סיני וקבל תורה אישית. לכן כדי להזכר בתורה הספציפית שלך עליך ללמוד את התורה לקיים את מיצוותיה והכל אתה יכול לעשות בעצמך. אל תחשוב שאתה כלום, כי גם אתה חלק אלוה ממעל, וגם אתה הבן היחיד של הקב"ה. ומה שאתה חושב שיש גדולים וענקים ואנשים מיוחדים, על זה אמרה כבר הגמרא שלעתיד לבוא מי שהיה למעלה תיראה שהוא למטה ומי שהיה למטה הוא למעלה.וגם אם אינך כזה שיכול לעסוק בתורה כמו תלמיד חכם, תעסוק בתהלים ותפילות ותשבחות להקב"ה ובזה תעבור את כל ה'חכמים' הגדולים שתופסים בעלות על העולם.כי עיקר החכמה לא להיות חכם כלל כדברי רביז"ל. וזכור גם את הסיפור של הבעל תפילה שספר רביז"ל(מעשה י"ב), שהוא היה הכי גדול מכל הקבוצה של המלך (הקב"ה).
ואמר רביז"ל שמשיח יכבוש את העולם עם האנשים הפשוטים שקורים תהלים בפשיטות ותמימות. לכן תעריך את עצמך ואל תהיה כלומניק כמו הבן שפחה (מעשה י"א) שכל לילה חיפש איזה אילן גדול להתלות עליו, שמחפש כל הזמן איזה 'גדולים' להתלות עליהם. אתה בעצמך גדול כי אתה הבן של הקב"ה.
הקב"ה נמצא בכל העולם כי מלוא הארץ כבודו. לכן תוכל להיות אתו בכל מקום ולאו דווקא פה או שם. כל בית כנסת שיש בו מנין יהודים הוא המקום הכי טוב, ולא צריך דווקא ביכנ"ס של כיתה זו או אחרת. (אני דווקא נוהג להתפלל בביכנ"ס של הפשוטים אלה שבאים לביהכנ"ס אחרי עבודה עם הכיפה בכיס, אע"פ שיש לידי מנין אברכים, חסידים, ליטאים וכו') אמרו חז"ל: אין אדם לומד אלא איפה שלבו חפץ. העיקר הוא הלב כמו שאומרת הגמרא: ".רחמנא ליבה בעי". הקב"ה רוצה את הלב שלך, שיהיה אמיתי ולא תבוא להתפלל בשביל לעשות רושם, ותלמד בשקט בקרן זוית למען ה' עם כל הלב ולא על מנת לקבל פרס.
תתחיל התחלה חדשה. מצא לך מקום חדש שנכנס לך בלב. תשתדל מאוד שבמקום החדש שאפילו לא ידעו איך קורים לך. תהיה מהמצטנעים שיושבים בשקט בצד לא מתערבים בכל הפוליטיקה שמסביב, לא מתווכחים ולא מראים ידיעותיהם בכלום.
אם תנהג ככה תהיה עצמאי.
חג שמח
אברהם