פורום ברסלב - רק לשמוח יש

איך לזכות בדין? הרבנית ורד סיאני תחי'

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד

איך לזכות בדין? ב' באלול תשס"ח
הרבנית ורד סיאני תחי'

• כל מה שקורה לאדם כל השנה,כבר נקבע לו מראש השנה לדוגמא אדם שנפטר לפני שבועיים הוא לא נפטר לפני שבועיים אלא כבר בראש השנה.
• כולם נשפטים בראש השנה,כל האומות
• רבי ישראל מסלנט היה' רועד ששמע שאלול נכנס והיה' רועד שנגמר יום כיפור.תקיעות השופר בסוף הזכירו לו שעוד 11 וחצי חודשים ישנו יום הדין.
• אם אריה ישאג מי לא ירא? - אלול מי שלא יודע מזה אלול היא לא ירא .אריה מפחיד אז אדם לא ירא?
• ראש השנה זהו יום הדין יום שבו כולם נשפטים מעלים את המעשים הטובים שלנו וכנגד המעשים הרעים ונשקלים ועל פי זה נקבע לנו שנה שלימה
• חסד ה' יתברך שהבורא גילה לנו שראש השנה זהו יום הדין כך אפשר להתכונן אליו וה' יתברך נתן לנו עוד מתנה אל חודש אלול להתכונן ליום המשפט 30 ימי רחמים "כנשר יעיר קינו" כמו שנשר מגיע לקן שלו הוא לא בבת אחת כי הגוזלים ייבהלו,אלא הוא משקשק עם הכנפיים כדי שהגוזלים יבינו שהוא בא.אותו דבר בורא עולם נתן לנו את אלול להודיע לנו שמגיע יום הדין.
• ה' יתברך באלול מחלק לנו רחמים בוא תתעורר לקראת יום הדין.
• האדם מורכב משני חלקים גוף ונשמה.האדם זה לא הגוף זה הנשמה הנשמה רואה דרך העיניים שומעת דרך האוזניים הוכחה לכך? שאדם נפטר הוא כבר לא רואה שומע וכו' הבשר זה המלבוש של הנשמה הגוף מת,הנשמה עולה נשמה שנפטרת היא לא מתה היא רק נפטרת והולכת לעולם אחר. היסוד של הנשמה זה נצח אין סוף נצח לא נגמר אף פעם אתה זוכר שהעולם הזה חולף? אדם מת כבר לא יכול לעשות מה שיכל לעשות. צריך לנצל את הזמן אם אדם היה' יודע כמה שכר יש על מעט צניעות שבת וכ'ו החיים חולפים מהר "אדם להל דמה, כול עובר" "אדם להבל דמה" אדם חי 930 שנה והבל בנוי חי . 30 שנה דוד המלך אומר 930 או 30 שנה בין ככה הכל נגמר אז תתנער מכל הקליפות שיפריעו לך לנצח אמיתי אחרי שהתעוררת תתנער מהחטאים שלך.
• ה' יתברך הביא לנו את חודש אלול בשביל להתנער מעבירות "התנערי מעפר קומי" –תתנערי מהחול מהעבירות ותתקדשי. כמו שתרנגול שמתנער ככה חשוב שאדם יתנער מהחול של העולם הגשמי הזה ויתקדש לכבוד בורא עולם
• רוצה לבוא מוכן למשפט מה עושים? המשפט מוכרע הזכויות בנגד החובות. בינוני-זכויות-חובות רשע-חובות עולות על הזכויות. צדיק-זכויות עולות על החובות.
• לא להוסיף חובות באלול לכף חובה לא לעשות טעויות הכל הולך אחרי החתום להיזהר. כיון שזה סוף שנה והולכים עולים כיתה אז יש ניסיונות הרבה ניסיונות בבית ובחוץ,לטובתנו תעמוד בניסיונות האלה אתה מתקן את זה כנגד שנה שלמה . שנה שלמה!!!!!! הקדוש ברוך הוא מחשב לנו על זה שנה שלמה שעברנו.

יש להוסיף זכויות באלול מצוות ואז אתה בורא מלאך וזה פרקליט ליום הדין כמה שיותר מצוות לעשות לתת צדקה כל השנה אדם אומר לאט קשה לי,אבל באלול יש לעלות הילוך לא להוריד. לא להאט להרים את הקצב אחד החכמים אמר שאלול זה חודש לעצלנים כי אם אתה עמל חודש אחד אח"כ יש לך שנה שלמה לנוח אבל אם בחודש הזה תנוח תדע שכל השנה תצטרך לעבוד,להשקיע עוד טיפה לכל דבר,ברכה בכוונה כל טיפה קטנה שאתה משתדל היא קריטית אצל ה' יתברך להתחזק בחסדים במצוות בזיכוי הרבים ברכה בכוונה !!

מאידך צריך להתחזק להיזהר מכף החובה מה עושים עם כל העברות שלנו? תשובה!!!!!
ה' יתברך עזור לנו להגביר את הצד של הזכויות וגם להוריד את כף החובה. שפרו את מעשיכם תבינו אתם עולים כיתה תשתפרי!! שמעת תקיעת שופר ? תשתפר תשתנה תעשה תשובה
תשובה= להשתנות לנצל את הימים של אלול להשתנות
צניעות= להשתפר להתחזק בצניעות יותר עונג למצוא חן בעיניי ה' יתברך שיצא חיים ביום הדין.
שקר= "מדבר שקר תרחק, אסור להתחכם תהיה ישר ,מי שהולך ישר הקב"ה לא מכשיל אותו.

להשתנות במידות מדת הכעס כ"כ חמורה שאומרים שמי שמשתדל לא לכעס שידוע שיצא חיים ביום הדין.
גזל= להחזיר הכל לעשות תשובה.
שלום בית-לשנות "אני אשתנה" לא "הוא ישתנה" אני אשתנה ממילא אנשים אחרים ישתנו,יש רק אני ה' יתברך אין עוד מלבדו לתת מחמאות להוריד שמעות
החודש הזה אומר ה' יתברך יפתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לך כפתחו של אולם" למה דווקא כחודו של מחט? אמנם הוא חור קטן אבל הוא חד. עשית איזה שהיא קבלה אבל תעמדי בה לדוגמא אל תגידי מהיום אני לא אכעס אלא מהיום אני לא ארים את הקול אם אדם לא מרגיש פתחו של אולם כנראה לא פתחת כחודו של מחט זה קשה אבל שווה.
אדם ישים לעצמו סייגים גדרות זהו פתחו כחודו של מחט.
פתחי לי אחותי רעיתי תמתי-אני דודך אומר בורא עולם תפתחי לי אם לא תפתח את הדלת בחודש אלול אז "קמתי לפתוח לדודי ודודי חמק עבר"
אני אעבור כבר יותר קשה כי לא פתחתי בחודש אלול
לא להישאר אותו דבר להשתנות
להתחבר לכלל עם ישראל-זיכוי הרבים.

אני לדודי ודודי לי.
בחודש אלול אומרים אני לדודי ודודי לי למה אומרים דודי הרי איך אני קוראים לה' יתברך? אבא אז למה בחודש אלול קוראים לה' יתברך דודי?
משל למה הדבר דומה??

לאבא שבא הביתה ושואל את האימא איך הילדים היו היום?
אז אימא אומרת שרה הייתה ילדה טובה התנהגה יפה סידרה את כל הבובות במקום,ואז אבא שואל איך משה היה היום,אז אימא אומרת משה היה קצת שובב הוא לא הקשיב לדבריי לא מגיע לו פרס....
והנמשל
בחודש אלול הקדוש ברוך הוא נמשל לדוד למה? כי כשדוד בא לבקר הוא לא שואל מי התנהג לא יפה ומי לא הוא ישר מחלק מתנות ככה ה' יתברך הוא נותן לך רק תיקחי זה שלך תיקחי תחטפי זה ההזדמנות שלך לקבל מה שלא קיבלת כל השנה..... </span>

חלק עליון