פורום ברסלב - רק לשמוח יש

בענין:מהו מלך אמיתי+תענית י'ז בתמוז(מחר)4 דק'ו

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>רבים הם השואלים:"למה מצוות,מה העניין,הרי אני אוהב את בורא עולם,לי יש את האלוקים שלי ואני מחובר אליו-מעבר לזה,זה לא עניינם של אחרים(הקשר שלי עם הבורא).

---צריכים להבין שהטעות הנ"ל המתבטאת בדברי רבים,לצערנו הרב,נובעת מבורות יסודית בעניין שלטון הבורא.
תחילה נשאל עצמנו:"מיהו מלך,או יותר נכון מהי ההגדרה למלך אמיתי?"
והתשובה הינה פשוטה לכל בר דעת:מלך אמיתי הינו דמות מסוימת אשר משליטה סדר בממלכה השייכת לה,כל זאת על-מנת שהממלכה תוכל להציג תפקוד-ראוי ומשגשג ולא לצד שני(כלומר תהפוך כושלת ותיפול).
הרי שבורא עולם הוא מלך מלכי המלכים הבלתי מעורער(ועל זה כבר כולם מסכימים אפילו דארווין ושאר אנשי "המחשבה" (עאלק).על כן חייב,כאמור,שעל-מנת ליצור סדר בממלכה (אשר חלק בלתי נפרד ממנו הוא השגשוג הנגזר מן המשמעת הבלתי פוסקת),המלך יהווה דמות אשר כל הנמלכים יראים ממנה,ואין להקל בדברים עליונים אלו!
אם ניקח לדוגמא בממלכות של היום:כאשר פלוני מחליט למרוד במלוכה (בכל דרך שלא תהיה) מיד דואגים אנשי השלטון לדכאות אותו ולכך סיבות כמו: שלא ידרדר עמו אחרים למחשבה שטוטית אשר תביא להפלת הממלכה כולה וכו'...
יוצא שכאשר בכוונתו של פלוני להתחבר למלך אזי עליו למלא אחר פקודותיו(גם אם זה לא נראה לו) ומה טוב אם יעשה זאת מתוך שמחה ורצון(היינו אם יעשה זאת משמחה אזי יווצר מצב טוב יותר ושגשוג מתרחב,שכן אדם שמח לא "מייצר" כאדם עצוב).
כעת, צריכים להבין ככל שאדם סר מדרכו של המלך,הבורא עולם (שהוא מלך מלכי המלכים ואינו כבשר ודם)אזי יווצר מצב שהמלך יהיה חייב לדכאות אותו בדרך כלשהי(ישנם שמקבלים מחלה מסוימת,ישנם שמאבדים את רכושם—כל אחד לפי עניניו) וכן חייב לציין נוספת כי: "בורא עולם אינו כבשר ודם"
והמשפט הינו בעל משמעות רבה משום שלא ככל מלך שמורדים בו וחושש לממלכתו (שמא תיפול)ומיד נוקט בצעדים מחמירים (אם זה מאסר/מוות לצורך העניין) הבורא עולם אינו חושש כלל משום שיודע מה ילד יום ובשל כך נוהג ברחמנות יתרה (למזלו הרב של האדם) ומוותר שוב ושוב תוך ציפייה לשובו של המורד במלכותו יתברך,אך מיותר לציין כי "יש גבול לכל דבר" ובטח שאם מבשר ודם לא עושים צחוק אז קל וחומר מבורא העולם,הכל יכול,המהווה כל רגע ורגע את עולמו ואם רק יחפוץ,חס ושלום בחורבן עולמו אזי לא יצטרך להחריבו,אלא רק להפסיק לקיימו וממילא יחרב!!!
על-כן חייבים להבין שענין המצוות אינו פשוט כלל,הרי שלפי הממצאים כל מצוה ומצוה הינה כלי ליצירת שגשוג בממלכה של בורא עולם (עולמנו המושלם) וככל שנהיה צייתנים(מקיימי מצוות ומדקדקים בקלה שבמצוות) ובשמחה כך יגזר מצב של שגשוג והצלחה (הרי כאשר מפעל מסוים מצליח לתקופה ארוכה אזי עולות המשכורות של כולם ויוצא שכולם מרויחים).
לסיכום:ככל שמצייתים להוראות של המלך (בעל המפעל) כך היצור הינו טוב יותר,המלך שמח ומפרגן לכולם,אך חייבים לזכור שאף שהממלכה מכינה עצמה לבעיות וירידות מסוימות ביצור, הקורות מדי פעם,אם בעל המפעל רואה שההפסקות גדולות ומריעות לחברה הוא מחליט לפטר...

--------חברים קדושים מזמן עלות השחר (3:51 בלילה) מחר,יום חמישי, מתחיל צום חשוב מאוד מאוד הנקרא "צום י"ז בתמוז" והצום ימשך בערך עד השעה 20:21 .
שימו לב! יודע אני שרבים האנשים שאומרים:"מה עכשיו צום,אני צם בכיפור וגם זה יותר מדי,עזבו אותי תנו לאכול" ,אך צריכים להבין שזהו צום מאוד חשוב על חורבן הבית הקדוש והנורא והרי ידוע מחז"ל שאמרו(כך בשינוי): כי מי שלא מצטער על עניין החורבן לא יזכה לראות את בית המקדש שיבנה לעתיד לבוא וכן ידועים לכולם דברי חז"ל במסכת יומא פרק א' :"כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו הוא החריבו"
ומי שיתעמק בדברים ויבין כמה נורא מצבנו שהשם יתברך בעצמו שואג בעוצמות אדירות והשכינה הקדושה בוכה בכל לילה על כך שאין בית מקדש וכן כל העולמות העליונים מזדעזעים ללא הפסק בשיגעון בלתי נתפס(וידוע שכל מה שקורה אצלנו למטה מושפע מלמעלה והרי שכל המצב הקשה בעולם הוא אך ורק בשל חסרון בית המקדש וגלות השכינה הקדושה).
כל מי שיבין אל ליבו את המצב ויתעמק אזי פשוט שיזדעזע וירעד ויחליט לצום במהרה,הרי שאם היינו זכאים במעשינו אז פשוט שהיה נבנה בית המקדש ובשל כך שעדיין לא זכינו להפוך זכאים אזי נוצר מצב שבגללנו ממש הוא נחרב ואין זה קשור בדורות קודמים!!!
-------אנא יקירי נפש טהורים בבקשה אל תוותרו,תצומו גם אם קשה. ולא יגיד אדם:"מה אני אצום,הרי אני מחלל שבת,פוגם בברית,מה זה שייך לצום ואחרי זה לצאת עם חברה שלי,עזבו אותי",הרי שזוהי טעות ענקית משום שבצום יש עניינים מאוד גבוהים עד אין הבין וכן מביא רבינו בליקוטי מוהר"ן וכן רבינו המהרח"ו מביא סודות גדולים שקיבל מהארי הקדוש זצוק"ל שלתענית יש עניין עמוק מאוד ובאותו יום נתקנים חלקים מאוד גבוהים הקשורים לאדם ולעולמות העליונים שנפגמו על ידו,חס ושלום,ומי מאיתנו לא חייב בתענית?---אני רוצה לראות!!!
מעבר לכך התענית מזכה את האדם באורות מאד עליונים וככל שיכוון לתקן את הפגמים שיצר ולקרב את הגאולה ואת בניין בית המקדש (שכן לזה נועד הצום) אזי יזכה לאורות גבוהים יותר,ולאלו שמעט זיככו עצמם ודאי שירגישו בדברים (הדברים בדוקים ע"י כמה וכמה אנשים קרובים).
אנא,לא לוותר,גם מי שעוד לא זכה לשמור שבת,גם מי שהולך לעבודה ויהיה לו טיפה קשה (אדרבא ככל שקשה כך האורות המתקבלות לנשמה גדולים בהרבה!),גם מי שלא מניח תפילין יום-יום,בבקשה תצומו ותעשו ככל שביכולתכם להפיץ את התענית,מחר, כי בית המקדש מאוד קרוב וכאמור מי שלא משתתף בצער הבורא הבורא לא ישתפו בשמחתו!!!

ברכה והצלחה לכווולם..יהי רצון שנזכה להתקרב לבורא מתוך שמחה ולהבין שהעולם הזה הוא אך ורק טרקלין פשוט מאוד (שלכאורה נדמה לרבים שהוא התכלית האמיתית וכדאי להתאמץ למען השגת חומר)
וב"ה באחד הימים נזכה כולנו להגיע לעולם שכולו טוב,נטול יסורים,נטול בעיות,רווי שמחה ואורות מהבורא...

להצלחת רבינו הקדוש והנורא,הגאון הצדיק רבי יעקב עדס שליט"א השם ישמרהו ויחייהו...

נ נח נחמ נחמן מאומן...(אנחנו אוהבים אותך)</span>

חלק עליון