פורום ברסלב - רק לשמוח יש

הידבודדות בכתב

חלב@אמת

New Member
אני כותב על מצב שהפה סתום או אין מצב בגלל הסביבה,
לכתוב מכתב להשם יתברך ולאחר כך לקרוא באצמך כאלו אף פעם לא ראיתיו
מה אתם אומרים?

liori24

New Member
בס"ד
רבינו אמר תיקבע לך שעה ביום במקום שקט כמו בשדה בחדר במקום שאין בו הרבה אנשים ודבר עם השם יתברך ספר לו על הכול מה כואב לך מה קשה לך מה עבר לך במהלך היום מה תוכניותיך ותביקש ממנו מה שחסר לך ואם קשה לך שעה אז תתחיל ב-20 דקות כול יום ותגיד לו אבא סלח עלמה שעשיתי היום אבא רחם עליי תחשוב ותדמיין ותאמין שאביך שבשמיים נימצא איתך ומקשיב לך בכול מילה ואם קשה לך לדבר תוכל לכתוב ולהקריא ואט אט תוכל לדבר מתוך טבעיות לי קריאה
ואתן לך טיפ קטן לחיים לפעמים עזרה גדולה לבן אדם שלא תיהיה חייב להגיד משהו או לתת עצה כולשהיא עזרה שתוכל לתת לו זה לשתוק ולהקשיב כי ברגע שהוא שופך מה שבילבו ומוציא הכול ואתה מקשיב ושותק זה העזרה הכי גדולה ותילך עם הדעה הזאות להתבודות וזה יעזור לך

בעזרת ה' יתברך,

אם אתה מרגיש שככה יותר נוח לך.. אז בתור התחלה זה יכול להיות נהדר שתכתוב כל מה שבלבבך, ואת הבקשות שלך.. והוידויים שלך.. והרצון להתקרב לה'..

ואז בהתבודדות שלך תקרא את מה שכתבת. (הרי זה מה שאנחנו עושים כשאנחנו קוראים מליקוטי תפילות של ר' נתן.. )

ואולי בסוף המכתב יעלו לך עוד דברים שרצית לומר לה'.. ותוכל להגיד אותם.. וככה לאט לאט זה יזרום בעזרת ה' יתברך.. מדקה ל- 2 ד' .. ל10 ד', חצי שעה.. עד שבעזרת ה' עוד תגיע לשעה התבודדות.. elzam008

אשרייך על הרצון! מעלת ההתבודדות גדולה מאוד אין בנפשנו לשער!
ה' יברך אותך!
elzam002

liori24

New Member
בס"ד
שאני התחלתי להתקרב לחסידות ברסלב היה אותו תקופה במקביל להתקרב לחב"ד אבל ללא הצלחה
ושהתחלתי לעשות התבודדות אז יש אצלנו שני פרדסים גדולים מבודדים אצלנו באור יהודה
ואחד מהם הוא המפורסם בין החבר'ה כי שם כולם הולכים להתבודד אז שהייתי הולך בהתחלה עם חבר בהתחלה גם לא יכולתילהתבודד ממש לא הרגשתי פתוח והייתה לי תקופה ארוכה שהייתי מתבודד 20-25 דקות ואז היה לי תקופה של שבועים וחצי שחבריי הזמינו אותי להתבודד שם והינו קובעים להתבודד שעה בערך והיה לי קשה והייתי מתאמץ אבל זה עזר לי כיום שאני מגיע לשם שעה שעה וחצי שעתיים שעה ורבע אני יודע מתי אני נכנס אבל שוכח מתי יוצא

מיטל

New Member
בס"ד

תמיד טוב לדבר עם אבא שבשמיים...
תדע לך שבכל עת הוא שומע ומקשיב לך כי אתה הבן היקר שלו.
תספר לו על הכל הטוב והרע היפה והמכוער על הקשה ועל הקל ותראה שייענוך מן השמיים.
כי אלוקים לא משיב ריקם את תפילתנו...
ישתבח שמו לעדדדדדדד! elzam005

חלק עליון