תנו חיוךךך
New Member
שלום וברכה!
שאלה לי אליכם (יש לי הרבה... )
אתם, משוייכים למגזר ה"חרדי"- חסידות ברסלב..
חשבתי על זה הרבה זמן ו- למה באמת המגזר החרדי מתחלק להמון "עמים" קטנים כאלה?
חסידות בלעז, חסידות גור, חסידות ברסלב, חסידות ויז'ניץ, ספרדים, תלמידי הרב עובדיה יוסף, מקובלי ...
ומה שהכי צרם לי, זה שהלכתי בסוכות- בשמחת בית השואבה (שמחה שיש לה דגש על האחדות- בכלל חג סוכות הוא חג של אחדות- ארבעת המינים שנמשלים ל-4 סוגי בני אדם מישראל ובכל זאת אוגדים את כולם לאגודה אחת) לבני ברק וכל חסידות חגגה לבד...
הלכנו לבניין אחד- גדול כזה
"חסידות קרלין"! "החסידות המרקדת"!!!
איזה שמחה, איזה יופי! מלא אנשים רוקדים לצלילי הקלרינט...
איזה קילומטר משם, בניין אחר, לא מרשים פחות נצבו מללאא אנשים לבושים שחור-
הגענו ל-"חסידות ויז'ניץ"!...
אחרי שהלכנו משם ראינו 2 סוכות- אחת ליד השניה. בסוכה אחת היתה חסידות אחת (לא זוכרת את שמה, מצטערת) ובסוכה השניה- כמה מטרים ליד!!!... היה זרם חרדי אחר...
זה נראה כאילו כל אחד חי חיים משלו- זה ההוא שם מחסידות קרלין הולך לבית כנסת שבו מתפללים חסידי קרלין ואח"כ הולך ללמוד תורה בישיבת קרלין.
כמה מטרים לידו גר אחד, בחור צדיק וירא שמיים ממש! מחסידות גור, בדומה לידידו הוא קם לבית הכנסת ומתפלל עם חבריו שהם חסידי גור ואח"כ הולך לישיבת גור!
וכמובן גם הנישואים הם באותה חסידות- אז בכלל הפכנו לעמים שונים.
בתורה מופיעים שבטים- ובאמת לכל אחד יש תפקיד משלו, שבט יהודה אחראי על השמירה והמלחמות שבט לוי אחראי להפיץ תורה בעם ואחראי לעבוד במקדש וכו'.
אבל זה לא סתר את זה שאחד מנפתלי ואחד מיהודה היו חברים טובים ביותר ואפילו שניהם למדו באותו "כויילל"
ועלו יחדיו לבית המקדש בשמחה ובאמונה...
למה זאת, אחים יקרים?
למה הפירוד הזה?
שאלה לי אליכם (יש לי הרבה... )
אתם, משוייכים למגזר ה"חרדי"- חסידות ברסלב..
חשבתי על זה הרבה זמן ו- למה באמת המגזר החרדי מתחלק להמון "עמים" קטנים כאלה?
חסידות בלעז, חסידות גור, חסידות ברסלב, חסידות ויז'ניץ, ספרדים, תלמידי הרב עובדיה יוסף, מקובלי ...
ומה שהכי צרם לי, זה שהלכתי בסוכות- בשמחת בית השואבה (שמחה שיש לה דגש על האחדות- בכלל חג סוכות הוא חג של אחדות- ארבעת המינים שנמשלים ל-4 סוגי בני אדם מישראל ובכל זאת אוגדים את כולם לאגודה אחת) לבני ברק וכל חסידות חגגה לבד...
הלכנו לבניין אחד- גדול כזה
"חסידות קרלין"! "החסידות המרקדת"!!!
איזה שמחה, איזה יופי! מלא אנשים רוקדים לצלילי הקלרינט...
איזה קילומטר משם, בניין אחר, לא מרשים פחות נצבו מללאא אנשים לבושים שחור-
הגענו ל-"חסידות ויז'ניץ"!...
אחרי שהלכנו משם ראינו 2 סוכות- אחת ליד השניה. בסוכה אחת היתה חסידות אחת (לא זוכרת את שמה, מצטערת) ובסוכה השניה- כמה מטרים ליד!!!... היה זרם חרדי אחר...
זה נראה כאילו כל אחד חי חיים משלו- זה ההוא שם מחסידות קרלין הולך לבית כנסת שבו מתפללים חסידי קרלין ואח"כ הולך ללמוד תורה בישיבת קרלין.
כמה מטרים לידו גר אחד, בחור צדיק וירא שמיים ממש! מחסידות גור, בדומה לידידו הוא קם לבית הכנסת ומתפלל עם חבריו שהם חסידי גור ואח"כ הולך לישיבת גור!
וכמובן גם הנישואים הם באותה חסידות- אז בכלל הפכנו לעמים שונים.
בתורה מופיעים שבטים- ובאמת לכל אחד יש תפקיד משלו, שבט יהודה אחראי על השמירה והמלחמות שבט לוי אחראי להפיץ תורה בעם ואחראי לעבוד במקדש וכו'.
אבל זה לא סתר את זה שאחד מנפתלי ואחד מיהודה היו חברים טובים ביותר ואפילו שניהם למדו באותו "כויילל"
ועלו יחדיו לבית המקדש בשמחה ובאמונה...
למה זאת, אחים יקרים?
למה הפירוד הזה?