פורום ברסלב - רק לשמוח יש

חכמה ושכל

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

לכבוד הרב שלום!

המילים חכמה ושכל בהקשר של קודש או בהקשר של חול מצטיירים אצלי בלב בהרגשת קרירות,
כך היה תמיד. מעולם לא באה לי שמחה מאיזה פליאה על מעשה חכמה כל שהוא זה "פשוט לא עושה לי את זה". וזה שאתה מבחין בי יפה שאני הולך בחכמות עם שכל וזה נכון כי אני שבוי בזה הוא יתברך יודע לבדו כמה לבי כוסף להשתחרר כבר מהעמלק הזה.

נראה לי, הרב, שלפני שהכרתי את התורה תרתי והעמקתי הרבה בכל מיני חמכות חיצוניות בחיפש אחר הטוב וכל כך היה לי קר שם והתעכזבתי עד שכעת גם אינני יכול להתקרב באמת ללימוד חכמת התורה או להסתקל בשכל שיש בכל הבריאה כי רק שמתחיל עם זה מרגיש ריחוק וקרירות משהוא טכני כזה, לא מבין מה יש פה בכלל. למשל קשה לי מאוד להתחבר למזמור קי"ט בספר תהילים ששם דוד המלך מהלל ומשבח את התורה, החוקים והמשפטים וכו...

גם בשיעורים שלך, הרב, שאתה מדבר על אמונה, תפילה, שמחה, מידות וכו'.. זה מתוק לי מאוד ומחייה אותי מאוד אבל ברגע שיש איזה דיבור על איזה מעשה של חכמה אלוקית זה סינית בשבילי. וכן שרביז"ל למשל אומר שיש חכמות שאפשר לחיות מהן בלי לאכול ולשתות - חושך מצריים, או שאומר שצריך להסתקל בשכל של כל הדברים להתקרב מזה לקב"ה - ???

כל הברכות,
תלמידך

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
ההתעסקות בידיעת האלקות והכרתה בהתקרבות אליה, בלימוד עניינה, בקשר הכללי והפרטי אליה, בהתייחסות אליה, ביחסי הגומלין ביני לבינה ועוד כל זה החכמה האלוקית שיכולה חיות לאדם עד שהוא יוכל להתקיים בלי מזון גשמי.
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון