פורום ברסלב - רק לשמוח יש

לדבר עם ה' איך מחליטים

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד
תודה לך ה'.....
על כל מה שיש לי , על כל מה שעשיתי , שאני בחיים , שאני בריא ,גם אם יש לי בעיות בריאות - תודה לך ה' שהבעיות לא חריפות יותר, ושאני יכול עדיין לתפקד , ללמוד תורה , להתפלל ולקיים מצוות , תודה לך ה' על הפרנסה שאתה נותן לי יש לי מקום לישון ! תודה ללבוש עכשיו !אב הרחמן , אתה כל - כך טוב אלי! עזור לי לבטוח בך בלב שלם , ולסמוך עליך שגם בימים הבאים תשלח לי כל מה שאני יהי רצון מלפניך שאזכה לשלום בית אמיתי ולחברים אמיתיים - תודה לך ה' שעשית אותי יהודי ולא גוי:
תודה לך ה' שאני מאמין בך - הנה זיכית אותי אפילו לדבר איתך ! יהי רצון מלפניך שגם מחר אדבר איתך...
למרות המצב הרוחני הכללי שלי, הכל זאת זיכית אותי לקיים כמה מצוות:{תפילין , ציצית , נרות , שבת , כיסוי ראש, שמרית שבת...]
נכון שאני לא מספיק מתאמץ בקיום המצוות , אבל תודה לך ה' שאני לא רשע גמור ! תודה לך ה' שתאה נותן לי את הכוח להתגבר על כל הטרדות וללכת לשיעורי תורה! איזו זכות !!!</span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>לדבר עם ה'

איך מחליטים?.. במהלך חיינו אנו נאלצים להכריע שוב בשאלות שונות החל מבחירה חופשית פשוטה בין שני מוצרים אותם רצינו לרכוש ועד החלטות גורליות לגבי נישואין ,מקום עבודה ,לימודים ,ועוד ... כולנו עומדים נפעמים מול אותם אנשים שמצליחים להכריע נכון מתוך תחושב עמוקה וברורה תחושה שנקראת -אינטואיציה,יש אינטאיציה טבעית ויש אינטאיציה רוחנית שהיא גבוהה יותר וכוללת בתוכה גם את האינטואיציה הטבעית , האינטואיציה גורמת לנו לבחור בדבר הנכון למרות שלא תמיד מבינים ,זה החלטה שהיא מעבר לשכל ,ובכל זאת ,בשל הנקיות שבה היא אף פעם לא מאכזבת והיא נקיה מבלבולים ומטעויות , האינטואיציה רוחנית אדם מצליח להתחבר לנשמה שלו ,לנקודה האלקית שבו ,הנשמה כל הזמן מדברת איתנו , אבל אנחנו סותמים לנשמה את הפה´ ואחר כך שואלים -
למה כל כך קשה לנו להחליט היום ל"קולות וברקים" כמו במעמד הר סיני וגם לא לגילוי אליהו בכל תפילה טובה ,אבל אם רק נלמד להתחבר לנשמה שלנו ,
להתחבר לאינטואיציה שלנו,
אז נוכל לשמוע את בורא עולם מדבר איתנו,
ע"י מסרים קדושים בתוך ליבי ה´ אומר לי מה טוב בשבילי ומה הדרך הכי נכונה בעבורי

אינטואיציה זה כלי ,חזק מאוד!!!! אתה פתאום מגלה שאתה אף פעם לא לבד שה´ יתברך פשוט מושיט לך יד ומלווה אותך בכל החלטה בחייך,
איך מפתחים את האינטואיציה?
איך מתחברים לנשמה שלנו בחזרה ? איך רואים את ה´ בהחלטות השונות בחיינו?
איך זוכים להיות מכוונים לאמת ולהחליט נכון?
על שאלות אלו ואחרות ניתן למצוא תושבות בדבריו של ר´ יעקב אלבוים
אם גם אתם רוצים לבקש את ה´ ולהתחבר אליו ,אתם מוזמנים להיות איתנו בקש
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; "מבקשי ה´ "</span>

בס"ד

לדבר עם ה'

איך מחליטים?.. במהלך חיינו אנו נאלצים להכריע שוב בשאלות שונות החל מבחירה חופשית פשוטה בין שני מוצרים אותם רצינו לרכוש ועד החלטות גורליות לגבי נישואין ,מקום עבודה ,לימודים ,ועוד ... כולנו עומדים נפעמים מול אותם אנשים שמצליחים להכריע נכון מתוך תחושב עמוקה וברורה תחושה שנקראת -אינטואיציה,יש אינטאיציה טבעית ויש אינטאיציה רוחנית שהיא גבוהה יותר וכוללת בתוכה גם את האינטואיציה הטבעית , האינטואיציה גורמת לנו לבחור בדבר הנכון למרות שלא תמיד מבינים ,זה החלטה שהיא מעבר לשכל ,ובכל זאת ,בשל הנקיות שבה היא אף פעם לא מאכזבת והיא נקיה מבלבולים ומטעויות , האינטואיציה רוחנית אדם מצליח להתחבר לנשמה שלו ,לנקודה האלקית שבו ,הנשמה כל הזמן מדברת איתנו , אבל אנחנו סותמים לנשמה את הפה´ ואחר כך שואלים -
למה כל כך קשה לנו להחליט היום ל"קולות וברקים" כמו במעמד הר סיני וגם לא לגילוי אליהו בכל תפילה טובה ,אבל אם רק נלמד להתחבר לנשמה שלנו ,
להתחבר לאינטואיציה שלנו,
אז נוכל לשמוע את בורא עולם מדבר איתנו,
ע"י מסרים קדושים בתוך ליבי ה´ אומר לי מה טוב בשבילי ומה הדרך הכי נכונה בעבורי

אינטואיציה זה כלי ,חזק מאוד!!!! אתה פתאום מגלה שאתה אף פעם לא לבד שה´ יתברך פשוט מושיט לך יד ומלווה אותך בכל החלטה בחייך,
איך מפתחים את האינטואיציה?
איך מתחברים לנשמה שלנו בחזרה ? איך רואים את ה´ בהחלטות השונות בחיינו?
איך זוכים להיות מכוונים לאמת ולהחליט נכון?
על שאלות אלו ואחרות ניתן למצוא תושבות בדבריו של ר´ יעקב אלבוים
אם גם אתם רוצים לבקש את ה´ ולהתחבר אליו ,אתם מוזמנים להיות איתנו בקש
"מבקשי ה´ "</span></span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>הדגש|הדגשבס"ד

מצוות חסד עם הבריות

הרב מילר חקר בארה"ב 40 שנה שיש 10 דברים שכל יהודי מקיים אותם ואם הוא מקיים אותם הוא חייב להצליח ברוחניות ובגשמיות , בכל משעה ידיו בכל הבחינות בעולם הזה הוא לא חייב להיות דתי, חילוני או שומר מצוות העיקר שיש לו אמונה בשם , אבל הוא חייב להרגיש בזאת כל יום ,
ואלו המצוות:

1}לעשות מצוות חסד אחת לפחות בכל יום לשם שמיים , למשל , לזרוק אשפה כלי שיבקשו ממנו, אישה שיורדת לחדר מדרגות ומנקה את המראה של הבניין , לתת צדקה ולומר "הצדקה הזו עבוד עם ישראל שכול יחזרו בתשובה בחסד וברחמים לעבודתו יתברך ",
2}לראות יהודי פעם אחת ביום - לראות את הנשמה היודית ואת הטוב שביהודי , כל אישה תחפש פעם ביום את הנשמה היהודית שטמונה בה ,
3}ברוך אתה ה' מלביש ערומים - אנחנו באנו ערומים ללא מיצוות ובורא עולם רוצה לעטוף אותנו במיצוות לכן חייביםלקיים את המיצוות שבורא עולם מצווה אותנו,
4}האדם נברא כדי להתענג על השם = על האדם חובה לזכור למה הוא בא לעולם ולמה נברא האמצעים ניתנו לו פה כדי להגיע לעולם הבא , בורא עולם מצווה אותם ללמוד תורה , האדם בא לעולם הזה לנסיונות ואף קשים מאוד , זמנו של האדם קצוב בעולם הזה ,30 שניות של כלל חובה של האדם בעולמו , חצי דקה של לימוד תורה,
5}אנחנו מצווים 1933 שנה לזכור את חורבן בית , מקום קודש הקודשים שנמצאים בידי הגויים וכן אמרית קדיש "יתגדל ויתקדש שמיה רבא "כשהוא עונה אמן שם שמים עולה ומתקדש כמו כן מי שאומר תיקון חצות כל לילה או פעם בשבוע או זכר כלשהו של בית המקדש , להסתכל על צובעים את הבית יש להשאיר אמה על אמה לא צבועים זכר חורבן בית המקדש ,להסתכל על זה ולהזכר בחורבן בית המקדש או לומר "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני" מלבד זאת על האישה לומר פעם ביום "על נהרות בכל ...."
6}הארת פנים לגבי כולם, להאיר פנים אישה לכרתה או אישה לאישה במשך כל היום , פעם אחת ביום חייבים להאיר פנים כאשר פוגשים מישהו הוא גורם מצווה גדולה לאדם השני ומשמח אותו,
7}פעם אחת ביום לקיים מצווה אחת לשמה, לשם שמיים = אדם שאוכל עושה ברכת המזון ויושב ליד השולחן בצורה מכובדת , מכוון בכוונה כל מילה ומילה לפחות פעם אחת ביום , כשההורים באים לקום לכבודם - מצוות כיבוד אב ואם , כשהורה בתוך הבית נכנס חובה לקום , לקרוא להורים אבא ואמא ולא בשמותם, בתפילה - לכוון במיוחד בעמידה כשמכוונים לשם שמים כל מילה ומילה לכבוד השם,
8}יש בשמים היכל מיוחד במינו - נקרא היכל מרא דחושבונא להיום מאלה שזוכים לאותו ההיכל בלילה קודם השינה אדם יפשפש במעשיו , כל לילה אדם תופס את עצמו לבד ומדבר עם השם ועשה חשבון נפש עם עצמו , יאמר מה עשיתי מהבוקר עד הערב , איזה עבירות עשיתי ומתוודה עליהם לפני השם יתברך מבקש סליחה בלילה על כל החטאים שעשה באותו היום , חובה לעשות נטילת ידיים
בבוקר כדי להוציא את הטומאה ששרתה עלו כל הלילה,
9}לפרגן פעם אחת ביום אישה לבעלה או בעל לאשתו או אישה לאישה למשל:אם האישה טעים , הוא צריך לפרגן לה ולומר שזה טעים מאוד , אדם נענש על רגעים שהיה צריך לפרגן ולא פרגן ,דוגמא נוספת: אישה שתפרגן לאישה ותאמר לה יאיזה שמלה יפה , נראית יפה ואז את מעריך אותה וזה נקרא פרגון,
10}30 שניות ביום לומר הקדוש ברוך הוא אני אוהבת אותך ,או אני אוהבת אותך אבא שבשמים - כל יום לומר ואז זה מאיר לנו את הנשמה
|
:-

מצווה להדפיס ולהפיץ</span></span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:21pt;line-height:100%'><span style='color:green'>בס"ד
אתר חדש
שבת קודש

בס"ד
אתר חדש
שבת קודשhttp://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx

אתר חדש נחל נובע להדפסת והפצת ספרי רבנו נחמן בעולם

<a href='http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx' target='_blank'>http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx</a>
אמר רבי יוחנן משום רבי שמעון בר יוחאי : אלמלי משמרין ישראל שתי שבתות כהלכתן מיד נגאלין .....{מסכת שבת ע"ח} משיח יתגלה דחוף אנא אחים ואחיות יקרים !!!השפיעו על מכריהם ידידיכם, להתחזק השמירת השבת כי בידינו להחיש את הגאולה השלימה ,ולזכות לגילוי משיח צדקנו ולראות בבנין בית מקדשנו ותפארתנו ולתחיית המתים , אמן. </span></span>

חלק עליון