פורום ברסלב - רק לשמוח יש

להנצל מגדלות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='font-family:Times'>כי תצא למלחמה על אויבך ושבית שביו</span>

<span style='font-family:Times'>פירוש, כי תצא למלחמה על אויביך, שהוא היצר הרע, ונתנו ה' אלוקיך בידיך, כלומר היצר הרע יתן, כמו ימסור, את 'ה' אלקיך בידיך', על דרך "צדיק מושל ביראת אלקים" (עיין מסכת מועד קטן טז:) נותנת התורה עצה על זה, ושבית שביו, כלומר עם מה שהוא רוצה להתגבר עליך, היינו בגדלות, בזה תתגבר עליו, הינו שתאמר לו איך אני מושל כשיש לי גאוה, ואין הקדוש-ברוך-הוא שורה עמי, ודי למבין.</span></span>(ק"ז ח"א)
האם כבוד הרב יוכל לחדד ההבנה בעצה זו לחיים שלנו?

למשל, מתי מתגברת עלי גדלות כל יום, כאשר מתרכז בפתרון איזה בעיה בקוד בתוכנה - כותב כך וכך ובודק עם זה עובד - לא עובד אז שוב כותב אחרת עד שעובד כרצוי. אם תוך כדי זה התהליך זוכה לדבר עם השם הכל רץ יפה ומצליח וגם לא מרגיש גדלות לאחר מכן (כלומר, את דמיון ה"אני במרכז") אבל לרוב המחשבה רצה בחוזקה לתוך הבעיה למרות התפילה לפני והקשר עם השם נשכח ואז בד"כ גם לא הולך כסדר ועולה הרגשת גדלות. כיצד אפשר להשתמש בעצה הנ"ל במלחמה הזו?

כל הברכות,
נדב

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

תפילה:
רבש"ע, הרני מוסר בידך את המחשבות שלי, ואת הדיבורים שלי, ואת המעשים שלי הכל לידך שהכל יהיה רצונך. ואם עולה בדעתי או בלבי איזה מחשבה או הרגשה של גדלות, אני יודע שזה מעשה שלך ואתה הוא זה שמעביר לי את ההרגשה והמחשבה הזו ואין לי בה רצון כלל..
והריני מבטל כביטול החמץ קודם חג הפסח את כל המחשבות של הגדלות שיעברו במוחי בכלל ובפרט והריהם כעפרא דארעא ואין לי בהם שום צורך ורצון ואיני רוצה בהם כלל. ואם בכל זאת זה קורה ואני ארגיש גבהות לב, באותו רגע אני מעלה הכל אליך אוטומאטית ואני יודע בבירור שכל הכבוד והממשלה שלך - ה' מלך גאות לבש, הגאות והכבוד שלך.

אברהם

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום נדב

חשבתי שכבר זכית לשמוע את כל השיעורים שבאתר. אם תזכה לזה תדע ששטיפת המוח שתעשה לך ע"י שמיעת השיעורים תנקה את מוחך, תשנה את מהותו ותהפוך אותך לאדם אחר. אדם שמח, מאושר, לא רואה בעיניים את העולם הכל קטן עליו ועוד ועוד כל המעלות שהבטיח לנו רביז"ל, באומרו: אתם רק תביאו את הטיט והלבנים ואני אבנה לכם את הבנין, כוונתו שאנחנו רק נשמע את דבריו והוא כבר יעשה את העבודה, להחליף לנו את המהות, כמו שאמר בעצמו: אני אעשה מכם לא בני עולם הזה אלא אנשי עולם הבא.

בהצלחה
אברהם

אלה שמות השיעורים בלשונית וידאו תשס"ח באתר <a href='http://www.BresLove.co.il' target='_blank'>http://www.BresLove.co.il</a>

ענווה ובטול
ענווה ותחיית המתים]
ביטול האנכויות
בלי חכמות

וידאו תשס"ז:

דלג על העולם
בעניין הגאווה
כבוד חדש
להיות עצמאי- ענווה וחן
כח המשיכה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.