פורום ברסלב - רק לשמוח יש

לעמוד בניסיון

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

שני

New Member
בזמן קושי,כשמשהו משתבש או לא הולך, אני מודעת לזה שצריך להאמין שהכל מה' והכל לטובה והכל בצדק.
וגם צריך להודות לה' על הכל, אבל כשמגיע ניסיון קשה,קשה לי לעמוד בו ולשמור על האמונה ואני נופלת להאשמה עצמית וגם מאשימה אנשים אחרים. אני מאוד רוצה להצליח ולעמוד בניסיון ולדון כל בן אדם לכף זכות ולהאמין שמה שקורה זה רצון ה' שיהיה כך אבל הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מאשימה את עצמי על כל מיני טעויות וגם נופלת בכעס על אחרים, ואז כמובן אני לא יכולה להיות בשימחה ולהודות לה'.
זה מאוד מתסכל אותי ואשמח לקבל עצה.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום

להאמין בה' שהכל ממנו והכל לטובה, זה בכל זמן ובכל עת, בין בטיבו בין בעקו (טוב ורע).
אל תתייאשי מהנפילות, כי מוכרחים ליפול עד שלומדים ללכת. מכל נפילה יוצאים יותר מחוזקים, ויותר בעלי אמונה, אע"פ שלא מרגישים זאת בתחילה, תדעי שבודאי זה כך וכשזה יגיע ל'משקל' המתאים זה יכריע את הכף ופתאום תכירי בעצמך שאת במדרגה נפלאה של אמונה ובטחון.
כאשר יוכרע הכף, ותאמיני ממש שהכל נעשה מהקב"ה ולטובה לא תאשימי את עצמך בכלום, כי תדעי שבודאי גם הנפילה שלך זה מהקב"ה. אבל כל עוד שהאמונה עדיין לא שלמה בזה, דהיינו שהכל ממש בלי יוצא מן הכלל מהקב"ה, אזי בודאי יהיו רגשות מעורבים של שמחה ועצבות, פעם נטיה לפה ופעם לפה.

אי אפשר בפעם אחת להגיע לכל המדרגות, חייבים לעבור את המסלול הזה שאת מספרת עליו. להשתדל לעמוד בנסיון, ליפול, ולהתחיל שוב, ואח"כ ליפול ולהתחיל שוב וכו' וכו'.
ואל תחשבי שכל העבודה לריק, אין זה כך, אלא כל פעם שאת נופלת מחדש, הנפילה היא למקום שונה, מקום יותר טוב מהפעם הקודמת.

רק סבלנות, ולהתחיל כל פעם מחדש. לשכוח את העבר, לשכוח את הנפילה ולהתחיל מחדש. זה בעצם הנצחון. כי במשך הזמן אחרי כל הנפילות והנסיונות תכנס בך הדעת שבאמת הכל בהשגחה וזו תהיה הגאולה.
ואומר רביז"ל:

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון