פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מדרגתו של הקבצן החרש

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

בתשובה בשרשור האחרון כבוד הרב כתב עצה:
"תוותר על הכל ואל תרצה כלום כפי דרגתו של החרש, כי הרצונות הן החסרונות..."
מנסה ללכת עם זה אבל מיד כאשר מתחיל באות לי מחשבות "צודקות"
אבל מה יהיה עם ההתבודדות, מה יהיה עם שעות שינה, מה עם פרנסה, אישה וכו'
למשל בשבת עשינו טיול רגלי בישוב כי הכל פורח ורציתי להכנס לראש הזה אבל לא יכולתי כי חסמה אותי מחשבה - מה יהיה אם עוד תמשיך בטיול אז תפסיד את מנוחת הצהריים ואז תהיה עייף כל השבוע וכל ההשלכות מכך...
האמת, הרב שלא איכפת לי להתגלגל עם זה יהיה מה שיהיה עם זה השכל ולוותר על הכל רק שהרב יאשר לי שזה בגדול הכיוון למסור כך הכל להשם יתברך ומה שיבוא זה הכי טוב?

כל הברכת ותודה על כל העצות האמיתיות.

nadav56db

New Member
בס"ד

חיפשתי תפילה על זה בליקוטי תפילות ולא מצאתי.
אודה מאוד לכבוד הרב אם יש לו איזה תפילה בעניין.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

מצא לי תפילה אחת שרבי נתן לא מדבר בה על הביטול להקב"ה, כמו שאין תורה בליקוטי מוהר"ן שאינה עוסקת בהקב"ה
חג שמח ידידי
אברהם

nadav_db

New Member
בס"ד

כבוד הרב העצות שלך נהדרות ומדוייקות להפליא צריך להגיד הגומל לחייבים טובות.
איך הלב שלי נפתח כל יום יותר ויותר זה מדהים איזה כיף זה כל היום לדבר עם השם בלי לרצות כלום כי מי יודע מה טוב. התהילים וליקוטי התפילות שוברים את כל הגידים וההפצה עם כל הבזיונות המתוקים אוי איזה עולם יפה זה מלמטה והשיעורים על הסיפורי מעשיות סוף סוף מתקיים התפילה "האר עיננו בתורתך" דמיונות מתגלים מתפללים על זה ומדבודדים והם נעלמים.

ובהמשך לעניין הקבצן החרש. למדנו שהוא גילה שהוא חרש מלשמוע את דיבורי העולם שמכולם זועקים החסרונות.
אודה לך מאוד כבוד הרב אם תסביר כיצד אפשר שלא יכנסו לאוזן הדיבורים האלו? כי כעת כאשר מודעים לזאת אז זה לא נעים לקבל באוזן את העצבות והצער של העולם כל היום.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

תתפלל ברחמים למען בני העולם ותשלים להם את חסרונם. כלומר בקש מהקב"ה באופן מפורט להשלים את החיסרון של מי שלדעתך חסר, ובעיקר תתפלל להשלים הדעת , כי דעת קנית מה חסרת?
אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

כבוד הרב שמעתי היום משל יפה שהשתמשת בו ללמד על עניין הניתוק מהעולם הזה כמעשה הקבצנים. סיפרת על הצבי עם בעיית הקרניים שהפריעו לו ועצת השועל לנסרם ולמדת שהקרניים הם האנטנות שלנו להתקשר עם העולם (עיניים אוזניים וכו') וע"י שפשוט מתנתקים מן האנטנות ואז מתנתקים מהעולם הזה וזוכים להרגשת הגן עדן בלב שאינה תלויה בעולם החיצוני.
כבוד הרב, כיצד פשוט מתנתקים מן האנטנות?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום נדב

אתה כבר עוסק בתיקון הכללי שכולל את כל התיקונים דהיינו הענווה. רק סבלנות ותגיע לכל המעלות

אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

תודה על החיזוק כבוד הרב הולך בעצותיך הטובות והאמיתיות ורואה ישועות.
רציתי לספר לך על דבר שזיכוני לראות בי כעת, רק רציתי שתדע ואולי גם אחרים ילמדו מזה משהו.
כבר הורת לי שיש לי נטייה להזדקק לבריות לקבל מהם כבוד והערכה וכו'. מאז שאני זוכר משהו מעצמי אני סובל מהשעבוד הזה וכל החיים מנסה להמלט ללא הואיל. עד שנכנסתי בדרכי התורה כל חיי כל היום מבוקר עד ערב רק עסקתי באיך להיות משהו בעיניי האחרים בגלויי לעצמי. לאחר מכן, שכעת צריך כביכול למצוא חן בעיניי הבורא אז השליתי את עצמי וממש האמנתי בזה שכעת הכל לשם שמיים נקי. אבל בבואי לציון של רבינו פתאום הוא הראה את הבזיון באור חזק ואז התפללתי על זה הרבה עבר זמן נראה לי שזה עבר ושוב בתקופת ספירת העומר הראו לי משמיים שהמשחבות שלי רצות כל הזמן ברקע לתפוס איזה דמיון של משוב חיובי מהאנשים בטווח שלי. וכן כל שנה באמת המצב נראה כמשתפר ואז מראים לי משמיים שזה יותר שורשי במחשבה. וגם כעת סוף סוף זיכוני להבין מדוע לא מצליח לשמוח מנקודות טובות שמצוא בי - בגלל שבכדי שתהיה לי חיות ממשהו צריך אישור מאיזה בן אדם אחרת זה לא שווה כלום. וכל מה שמנסה להסביר לעצמי כגון "ראוי לך - רבינו אמר וזה אמר וכו'" לא עובד כי אין פו חתימה גלויה של איזה אדם אחר כעת. וזה כה טבוע בי, כבוד הרב, שאפילו מהבנות שלי הראו לי שאני מחפש את זה. ממש כל הנפש שלי טבועה בתוך זה והבזיון חוגג.
הרב, אני שמח, שמראים לי את זה באמת, כי אוי לי אם לא כי, כי השם יתברך טוב לכל.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון