פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מי שזוכה להתקרב לרבינו!

shirel

New Member
אמר רבי נחמן לפני פטירתו : "<span style='color:blue'>מה לכם לדאוג מאחר שאני הולך לפניכם ...ומה אם הנשמות שלא הכירו אותי כלל, הם מצפים לתיקונים שלי... מכל שכן אתה ..."</span>
ואמר: "מי שבא *אצלי ומספר לי חסרונו, אני יכול לתקנו בתיקון כזה שאף אחד אינו יכול לתקנו!!!" (*אל קברו שנמצא בעיר אומן שבאוקריינה).

ובפרט מי שזוכה להיות לרבנו זצ"ל באומן בשבת קודש, על זה אמר רבנו :
"השבת שבאים אצלי הוא גדול וטוב יותר משבעה פעמים שיתענה האדם משבת לשבת...!"

קורא יקר,
ראה נא איזו הבטחה נפלאה מבטיח לך רבי נחמן זצ"ל!להיות אצל רבנו בשבת זה יותר גדול מאשר להתענות ממוצאי שבת עד יום שישי שבע פעמים ברציפות !!!! והבטיח רבנו בנוכחות שני עדים צדיקים גדולים, שכל מי שיבוא לקברו באומן ויתן פרוטה לצדקה ויאמר את התיקון הכללי, אזי יושיע רבנו לזה האדם ויוציא אותו מהגיהנום. "אפילו אם יהיה האדם איך שיהיה , אפילו אם עבר מה שעבר!!!
רק מעתה יקבל על עצמו שלא ישוב לאותו חס ושלום..."

ומה שאמרו חז"ל על דוד המלך,שבזמן שמת אבשלום בנו זעק :"אבשלום בני בני" ועל ידי זה העלה את בנו משבעה מדורי גיהנום והכניסו לגן עדן, אמר רבנו נחמן שהוא יכול להעלות בדיבורו סתם את האדם מכל השבעה מדורי גיהנום ולהכניסו לגן עדן...!

ופעם גילה רבנו(לפני כמאתיים שנה) לתלמידיו מה יהיה בדורותינו אלה, טרם ביאת משיח, וכה אמר:
קודם שיבוא משיח, כמה צדיקים יהיו אז צועקים בקול גדול על אמונה כמוני היום, עד שיהיה ניחר גרונם ולא יועיל, ויהיו כמה מפרסמים ומנהיגים של שקר (אמר המעתיק, רבנו לא התכוון רק לחילונים או כיו"ב, אלא גם פנימה פנימה בתוך העולם החרדי).

כי הארץ צריך לחפש ולבקש האמת תמיד , ולהשתדל להשיג את השם יתברך יותר ויותר מכל מדרגה שהאדם מצוי בה , ואמת השם לעולם לעזור ולהאיר לדורשיו ולפי החיפוש והבקשה כך המציאה מי שיזכור זאת. ואין ספק שלא ימצא אז קיבוץ כמונו היום יחד , שחפצים באמת לשמוע דבר השם, ואף על פי שיהיו אז איזה כשרים בדור אך יהיו מפוזרים. ואז ביקש רבנו לכתוב דבריו על ספר "למען ידעו בימים הבאים שכבר היה מי שידוע זאת מקודם, למען יתחזקו באמונה ובו ואמר : העולם צריכים אותי גם הם צריכים להחזיר אותם למוטב, גם כשאמות העולם צריכים אותי.

חלק עליון