פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מס' שאלות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
בס"ד

כבוד הרב שלום!
מס' שאלות לי אליך. אני תיקווה כי תענה ועל כן אני מודה לך מראש.

1. ברצוני לקיים הלילה, טרם אשכב לישון, שיחה הכי כנה שאני יכול עם בורא עולם. התבודדות, אם תרצה. ברצוני תחילה להודות, בין היתר על כך שהרע ממנו אני סובל אינו רע יותר. לבקש סליחה ומחילה. אך מה שאני רוצה להעמיד במרכז השיחה, זה המצב שלי. לספר לו את הצער שלי, איך שאני מתאר אותו ולבקש ממנו את התערבותו הוא למעני, כמו שהתערב למען בני ישראל הרעבים במסעתם במדבר כשהוא בעצמו שלח להם מן מן השמיים. הפואנטה של השיחה היא בקשת עזרה ממנו ורק ממנו, שיעשה שהכל יתהפך לי לטובה הוא בעצמו. זאת, כי אני לא יודע מה לעשות בעצמי. האם הנוסח מקובל?

2. האם מתחילים להתפלל "משיב הרוח ומוריד הגשם" כבר ממחר, או שמא אני טועה?

3. אני רוצה לערוך פדיון נפש עבורי ועבור אמי ויש לי נוסח כזה: "יקח הכסף בידו ויאמר: יהי רצון מלפניך שיומתקו הדינים והגבורות הקשות מעל (שם פרטי ושם האם) על ידי פלא עליון שהוא חסדים גדולים ורחמים גמורים ופשוטים שאין בו תערובת דין כלל. אמן". האם זה הנוסח הנכון? אולי יש נוסח אחר לפדיון נפש? אולי אני אבצע אותו גם על קברי צדיקים ביום מן הימים...

מצפה בכילין עיניים לתשובותיך.
בתודה מראש, שמעון

להתחכם? ממש לא. לפחות לעניות דעתי. שאלותיי הן בין היתר הלכתיות. והייתי שמח לקבל עליהם תשובה. למשל, מתי מתחילים להתפלל בתפילה "משיב הרוח ומוריד הגשם" ולא "מוריד הטל"... או האם זה הנוסח של פדיון נפש. אני לא כל כך הבנתי למה הכוונה "להתחכם". תקן אותי אם אני טועה.
שמעון

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

אתה מתחכם!!! אתה כבר חכם גדול שיודע בדיוק איך לנהל את חייך?

אני שמח בשמחתך שהפכת לאדם אחר וכו' וטוב לך וכו', אך דע שזה לא יחזיק מעמד ואתה תחזור למה שהיית. רפואתך היא לייצב השכל שלך וזה לוקח שנים.
לכן אני מבקש ממך שתציית בלי חוכמות, אל תסמוך על השכל שלך. כי עכשיו שכבר קצת טוב לך חזרת לעבוד עם השכל שלך שתוך זמן קצר יפיל אותך שוב למה שהיית.
זרוק את השכל הקלוקל שלך ותחזור לעבוד עם השכל של רביז"ל.
(אפילו דברים פשוטים אלה השכל שלך לא מבין, אז תאר לך אם מי אני מתעסק ואיזה בעיה מסובכת עומדת לפני).
אמר הבעש"ט: השיגעון של כל המשוגעים בא מגדלות.
חזור לאשכול הקודם לשיחה המתחילה: "שבע יפול צדיק".
אברהם

אפרט לנוחיותך.
בסידור כתוב שצריך להתפלל: "משיב הרוח ומוריד הגשם" מייד אחרי שמיני עצרת, שזה היה היום ואילו בלוח שנה כתוב לי שמתחילים ב-5 באוקטובר. לכן אני לא יודע וכידוע לך, אני מניח תפילין. זו שאלה הלכתית פרופר. ולגבי פדיון נפש, זה הנוסח שכתוב אצלי על קופת הצדקה. השאלה שלי, האם מותר לי לעשות פדיון נפש מדי יום על נוסח תפילה זה? זה הכל. ממש אין לי כל כוונה להתחכם. רק שאלתי שאלות שאני חייב להיות בטוח בהם.
תודה רבה והמשך שבוע טוב!

ממש לא טוב לי עדיין ואני לא הגעתי לגדלות ולא סומך על השכל שלי. צר לי כי לא הבנת אותי היטב. להפך, אני שואל אותך מס' שאלות הלכתיות כי אני לא יודע כיצד לנהוג. השכל שלי עדיין פצוע ואני לא מתיימר חלילה. גדלות? ממש לא. אני שפל רוח. אני רק רציתי לדעת הכיצד לנהוג ב-2 שאלות הלכתיות שהפניתי לך. צר לי אם הטעיתי אותך.
שמעון

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

"להתחכם" אינו במובן השלילי של המילה מה שנהוג לדבר ברחוב. כוונתי להתחיל להשתמש עם השכל והחכמה העצמית שלך. וכבר נוכחת לדעת שההתחכמויות שלך עד היום הביאו אותך לפח הגדול. עיין בסיפורי מעשיות של רביז"ל במעשה מהחכם והתם, שם תיראה איך החכם שהיה גאון ד"ר גדול, מפורסם, עשיר וכו' שעל ידי החכמות הוא נפל בפח גדול, ביצה מלאה צואה.
זכור איך הרגשת לפני חודש בערך, ואיך מצבך השתפר בהרבה, וזו בסך הכל ע"י עצה קטנה ופשוטה של רביז"ל, מה שנכתב באשכול הקודם. זכור איך שלא האמנת שיש סיכוי שתוכל לצאת ממצבך העגום כפי שסיפרת באשכול הקודם, עיין שם ותזכר.
רק ברגע שהסכמת לזרוק את השכל שלך ולהתנהג כמו תינוק שאינו יודע כלום ואינו משתמש בשכל שלו, רק אז השתפר מצבך.
עכשיו במכתב הטיפשי הנ"ל אתה רוצה לסמוך על דעתך, ואתה רוצה להחליט לבד איזה תרופה מתאימה לך, כי ראית שאיזה מדפיס דחף רעיון בסידור ואתה רוצה ליישם אותו עליך. או איזה פירסומת ששם בעל תאוות ממון על קופת צדקה כדי להוציא ממך כסף ע"י פדיון נפש, שעל זה אומר רביז"ל: אני לא יודע איך הצדיקים עושים פדיון כאשר אינם יודעים כל הכ"ד בתי דין ששם שופטים את האדם.
דע שכל הנהגה שאתה לוקח עליך זו תרופא נפשית. ואל תחשוב שלבלוע תרופות בלי הבחנה זו תהיה לך רפואה נפשית, ואפילו שהן באות ממקור קדוש של התורה הקדושה. כי אמרו חז"ל שיש בתורה סם חיים וסם המות, זכה - סם חיים, לא זכה - סם המות. אתה מכיר כבר את מבנה נפשך ומבנה התורה עד שאתה רוצה להחליט איזה תרופה לבלוע? אתה בטוח שהריבוי אור שאתה הולך עליו ריבוי הדיקדוקים בקטנות (אע"פ שזו הלכה) מתאימה למצבך הנפשי? מתאים לך החומרות האלה? הרי כל מאמץ שתאמץ אץ מוחך בשאלה, למה התכוון הסידור, ולמה כתוב כך או כך זה יפוצץ לך המוחין? ונדברנו שאנו רוצים לתת למוח שלך מנוחה ארוכה כדי שהסריטות יתרפאו.
דברנו שתלך לעסוק בעבודת כפיים כדי לתת נייחא למוחין ואתה שוב מתעסק בשאלות ופילוסופיות.
ידידי, אני עמדתי בהסכם לשרת אותך בכל עת שתרצה, וכל זה בתנאי שתציית, זכור התנאי הזה בתחילת האשכול הראשון, אבל אין לי זמן לשכנע אותך להאמין לי ולציית. אתה לא "בן" יחיד, יש לי עוד הרבה עיסוקים שמשאירים לי רק שעות שינה ספורות בכל לילה, ואתה מחזיק אותי פה עם הקישקושים שלך כבר שעה.
לך לך לדרכך, וה' הטוב ירחם עליך.
הלכה: במוסף של חג שמיני עצרת (שמחת תורה) מתחילים לומר " מוריד הגשם"

אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון