פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מעשייה של ר' נחמן מברסלב משהו מדהים !!

מעשייה חזקה ביותר על החיים שלנו

מסופר על מעשה בגוי אחד שהיה עני מאוד..
יום אחד פגש יהודי אחד וביקש צדקה בשביל שיהיה לו כסף לאכול..אמר לו היהודי "תשמע השבוע חל חג הפסח...תילך לביתכנסת תפתח ת'סידור תעשה כאילו אתה מתפלל ואחר כך תגיד שאין לך איפה לאכול והיהודים יארחו אותך הם רחמנים ואוהבים לארח..ואחר כך בסעודה תעשה נטילה ככה וככה וכו' " וכך היה..

הלך הגוי לביתכנסת בחג הפסח פתח את הסידור מילמל בפה כאילו הוא מתפלל ובאמת בסוף התפילה אמר שאין לו איפה לאכול כולם ישר קפצו עליו מי יארח אותו..בסוף התארח אצל אחד היהודים..

מגיע לשולחן הפסח רואה שיש רק סלטים..אמר לעצמו איפה כל האוכל היהודי ההוא אמר לי שהיהודים יש להם שולחן ערוך כיד המלך..טוב אמר בליבו אני יחכה עוד קצת..

כולם יושבים קוראים את ההגדה שרים שירים כושיות מוזגים יין כוסית ועוד כוסית והגוי אומר לעצמו מזה איפה האוכל מה היהודי שיקר עליי..??
שוב אומר לעצמו אני ימתין עוד טיפה ויראה מה הולך..

לבסוף מגיע הקטע של ה "מרור כורך"..מגישים לכולם לאכול את המרור

אומר לעצמו הגוי לא מספיק יושבים שעתיים מסביב לשולחן שרים וקוראים את ההגדה בלי לאכול אלא רק לשתות יין עד שכבר אוכלים אז אוכלים מרור..התעצבן הפך את השולחן והלךךךך

הלך הגוי לאותו יהודי וסיפר לו מה היה מהביתכנסת ועד לשולחן..ואז סיפר לו שהגיע הקטע של ה "מרור כורך" הוא התעצבן והלך

אמר לו היהודי : " טיפש ! טיפש אתה ! אחרי "מרור כורך" מגיע "שולחן עורך" שעורכים את השולחן ואוכלים אוכל כיד המלך..קצת סבלנות והייתה נהנה מהשפע "

ומה אנחנו באים ללמוד מהסיפור

שאנחנו לפעמים מתפללים על דברים כמו זיווג פרנסה שמחה הצלחה, ורק נראה לנו שלא הולך, היצר הרע תמיד בא בסוף ומנסה לייאש אותנו אבל אסור להתייאש לעולם, כי אחרי שנאכל את ה"מרור כורך" כל הסבל הייסורים, אנחנו נקבל מבורא עולם את ה "שולחן עורך" שפע של אושר זיווג ההגון פרנסה בריאות והצלחה והכל פרוס על ידו של הבורא יתברך !

ה' אוהב אותנו ! יאלה חודש טוב ושמח אחיי אהוביי היקרים ! אוהב אותכם אהבת חינם ! elzam005 elzam005

<span style='color:red'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'> elzam002 elzam002
יפהההההה מוסר השכל טובבבבב
הסבלנות מרה אך תוצאותיה מתוקים elzam002

newelzam16
הכל מוכן לנו משמיים אבא מסדר הכל
אף אחד לא נוגע במה שמוכן לחברו כל אחד מקבל מ ה שה' נותן לו
ושמור בשבילו רק תפילות
אשריך מור-מורדכי ה' יברך אותך</span></span>

חלק עליון