הרב אברהם גקי
New Member
מעשה בחולה שנכנס לניתוח. קודם הניתוח הסביר לו הרופא את תהליך הניתוח, סיכויי ההצלחה וכן הסיבוכים שעלולים להתעורר בדרך, ולאחר מכן הגיש לחולה מסמך בו הוא צריך לחתום ולהביע את הסכמתו. כאשר לקח החולה את העט ראה הרופא כי ידו של החולה רועדת וכולו מלא פחד. 'מדוע אתה מפחד' שאל הרופא? והחולה ענה 'זה פשוט פעם ראשונה בחיי שאני עובר ניתוח כה מורכב'. גיחך הרופא ואמר: 'ומה בכך, הלא זו גם הפעם הראשונה בה אני מבצע ניתוח מסוג זה, והנך יכול לראות עד כמה אני רגוע ושלו...
---
עומק הבדיחה הוא, שמי שאינו מלמד את הרוחניות של התורה, אינו יכול להיות 'רופא נפשות', שכן תכלית התורה היא הרוחניות שבה שהיא מרפאת את הנפש (כמבואר בליקו"מ ח"א תו' נ"ז), ולכן מי שרוצה לרפא את נפשו צריך ללמוד דווקא את ה'שכל' הרוחני שבתורה, ולהרגיל את גופו שלא לשכוח מה' יתברך, ולחפש את ה' יתברך בחייו הפרטיים. 'רופא' מומחה – הוא מי שמכיר את השכל הרוחני, ורק הוא יכול ללמד אותנו לעבוד את ה' באמת.
---
עומק הבדיחה הוא, שמי שאינו מלמד את הרוחניות של התורה, אינו יכול להיות 'רופא נפשות', שכן תכלית התורה היא הרוחניות שבה שהיא מרפאת את הנפש (כמבואר בליקו"מ ח"א תו' נ"ז), ולכן מי שרוצה לרפא את נפשו צריך ללמוד דווקא את ה'שכל' הרוחני שבתורה, ולהרגיל את גופו שלא לשכוח מה' יתברך, ולחפש את ה' יתברך בחייו הפרטיים. 'רופא' מומחה – הוא מי שמכיר את השכל הרוחני, ורק הוא יכול ללמד אותנו לעבוד את ה' באמת.