פורום ברסלב - רק לשמוח יש

עשה לך רב

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

דיתי

New Member
שלום כבוד הרב.
האם יש ענין שלאשה יהיה רב לפני נישואיה. (אחרי הנישואים הרב של הבעל הוא גם הרב של האשה.. נכון?)
שמעתי על החשיבות של זה רבות אבל אני ממש מתקשה במציאת רב כזה שאעריך אותו, ארגיש בנוח להפתח בפניו בכל נושא ושאצליח להתבטל לפניו. ועד שמצאתי רב שכמעט ענה על הדרישות.. גיליתי שהוא לא מושלם. אחרי הכל הוא בן אדם.. ולכן קשה לי לסמוך לגמרי..

(על רבינו אני סומכת בעיניים עצומות!! רק שיש שאלות שאין מענה ברור (בשבילי) בדברי רבנו ואני לא יודעת אצל מי הדעת הנכונה..)

תודה רבה

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

אם דרכך ברורה לך ואין לך ספקות אינך צריכה רב.
ואם אין דרכך ברורה ועל כל פנים יש לך שיחה חופשית עם הקב"ה אינך צריכה רב.
ואם אין לך את שני הנ"ל, את צריכה מלמד הגון שילמד אותך שאינך צריכה אף אחד, להיות עצמאית, עם בטחון, וקשורה להקב"ה שאצלו תבררי כל הספקות שלך.

בהצלחה
אברהםן

דן לביא

New Member
ליקוטי הלכות חו"מ - הלכות שלוחין הלכה ה, יז-יח
"כי כן צריכים בכל עת, בפרט כשנסתלק הצדיק האמת שצריכין לבכות ולספד עליו הרבה, אבל צריכין לזהר מאד שלא להכשל על ידי זה לומר שכבר מת הצדיק ואפס תקוה, חס ושלום, ולא נשאר עוד בעולם חליפתו והשארתו, כי זהו פגם עצום מאד, כי בודאי הצדיק לא מת ובודאי נשאר השארת קדשתו אצל בניו ותלמידיו, רק שצריכין לחפש ולבקש אחר זה מאד מאד וכנ"ל. ועל ידי כל חפוש ובקשה מוצאין בודאי קדשת השארתו אצל בניו ותלמידיו, שזהו בחינת שם מת אהרן ויכהן אלעזר בנו תחתיו אז דיקא וכנ"ל: [...]
על כן צריכין להאמין שאף על פי שצריכין להתגעגע מאד אחרי הצדיק האמת בחינת משה, אף על פי כן צריכין לסים בדברי נחמה לנחם ולשמח עצמו בהשארתו, דהינו התורה הקדושה שנשאר ממנו על ידי ספריו ותלמידיו, כי מהצדיק האמתי בודאי נשאר השארה טובה לנצח רק צריכין לחפש ולבקש הרבה"

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום דן

אמת מה שכתבת.
ואמת מה שכתבתי.
כי שניהם מדברי מוהרנ"ת.
חפש לך תירוץ ליישב את שני הדברים שניראים לכאורה סותרים לפי דעתך.
התירוץ שלי לסתירה נמצא בתוך דברי מוהרנ"ת:

דן לביא

New Member
שלום לכל מי שקורא את הדברים הללו שכל מטרתם אינה אלא שיחת חברים בלבד ע"מ להתקרב באמת לרבנו הק'.
שלום לרב אברהם,

דברי מוהרנ"ת בוודאי שאינם סותרים כלל!!!
מה שיכול להוות סתירה זה מה שאנו מפרשים ומוציאים מתוך דבריו.
את הציטוט שהבאתי ממוהרנ"ת הבאתי רק כדי לאזן את דבריך הנחרצים המבטלים את הצורך ברב.

לדעתי, דברי רבי נתן: "ש

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום דן

שמחתי לשמוע ממך הטוב.

איש אמת אין לכח המדמה תפיסה בו. כי אמת הוא אור הי"ת שדוחה כל חושך.

לכן פשוט הוא מאמר חז"ל: דברי אמת ניכרין.
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון