פורום ברסלב - רק לשמוח יש

שידוכים

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

elinor0100

New Member
שלום כבוד הרב !
אני רשומה באתר ויש בחור שמאוד לא יודעת איך להסביר את זה אבל מאוד הייתי רוצה להכיר אותו ובינתיים הוא לא פנה אליי .
מה לעשות האם עליי להאמין שאם הוא הזיווג שלי אז הוא יפנה אלי או שעלי לפנות אליו למרות שממש לא נעים לי ץ

תודה רבה ושבת שלום

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שבוע טוב

כתבי לו האמת: "יש לי הרגשה שאתה בן זוגי האמיתי".

אם יתפתח ותגיעו לחופה מצויין, ואם אינו חוזר אלייך אז כניראה שהוא מאוד דומה לבן זוגך האמיתי. תמשיכי להתפלל.

כדאי שתחליפי תמונה חצי מפניך מחוץ לחלון
בהצלחה ובשריני בשורות טובות
אברהם

oshragin

New Member
באמת יכול להיות מצב שאדם מאוד דומה לזיווג האמיתי אבל בעצם זה לא הוא.
נפגשתי עם מישהו כזה. הזכיר לי משהו.
אבל איך אפשר לדעת שזה אכן הוא?

ועוד שאלה- אם הדברים לא הולכים חלק אבל מצד שני יש הרגשה טובה שמחזיקה אותנו ביחד למרות הכל. האם צריך לוותר האם הדברים צריכים ללכת מ-מ-ש חלק וזה הסימן ש"זה זה"?

תודה:)

לא הבנתי...
כשלא הולך חלק, זה סימן שזה זה או לא ? (מה הכוונה סימן שזהו זה ?)

כשמגיע הזיווג שלי זה אמור להיות יפה ומושלם כזה...כמו בחלומות ?
כי אם זה אמור להיות קשה ולא ללכת חלק, אז אין לי כוח בכלל לחשוב בכיוון של נישואים.
זה רק גורם לי להרגיש רע בקשר לכל העניין.

oshragin

New Member
זהו זה" הכוונה לסיים? או ההפך- שזה הזיווג.
לא ברורה התשובה. אם כבוד ברב יכול בבקשה להסביר...
תודה

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

כתוב בתלמוד (קידושין ב): "רבי שמעון אומר:" מפני מה אמרה תורה: "כי יקח איש אשה" ולא כתב כי תלקח אשה לאיש? מפני שדרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש. משל לאדם שאבדה לו אבידה, מי חוזר על מי? בעל אבידה מחזר על אבידתו."
ממאמר זה משמע, שעיקר החיסרון והאבידה הוא לגבר שלא מצא את אשתו. כי בעולם הנשמות לפני שנתפצלו האיש והאשה הם נשמה אחת, ולפני רדתם לעולם נפרדו וכל אחד נולד במשפחה אחרת. והיות שלגבר עיקר האבידה, הוא זה שצריך לחפש את זו שנאבדה לו. לכן באופן עקרוני קל לאשה, היא צריכה רק לחכות למחזרים שיחזרו אחר אבידתם. תפקידך לסייע לבן זוגך לזהות שאת האבידה שלו. כאשר תרגישי שאותו אחד שפנה אלייך עורר לך משהו בלב אזי תתחילי ללכת לכיוון ההיכרות. ואל תאמרי, לא! אני אחכה לעוד אחד ועוד אחד אח"כ אבחר. זו שטות, מה זה יועיל לך אם תבחרי את החצי השני שאינו שלך? אזי תחיי עם אדם עשיר, או חתיך וכו' וכו', אבל סוף סוף את נישארת חצי ועוברת את החיים כחצי אדם.
אני מכיר את השטות, אבל הוא כך או כך או שהגבר אומר היא גבוה או שמנה או וכו' וכו', מה לעשות? מה אתה יכול לעשות אם החצי שלך האמיתי היא שמנה? מה אתה עושה כשאמא שלך שמנה או הבן שלך שמן אתה יכול להחליף לפי הרצון של הקטלוג המערבי של מדינת השוטים?
אדם צריך לקבל את חלקו באהבה ואז הוא יהיה מאושר בחייו ויצליח בכל אשר יעשה כי הוא מושלם עם החצי האמיתי שלו. ולבסוף יתברר לו שהחלק שלו הוא הכי טוב והוא לא יהיה מוכן להחליף אותו עם שום דבר. אבל החושבים שלמצוא אשה זה עסק, למצוא את הכי טוב לפי דעתך, עוברים את חייהם עם אכזבה אחר אכזבה.

בהצלחה
אברהם

oshragin

New Member
אז אם לא הולך חלק ויש ויכוחים וביקורת(בונה כמובן) זה אומר שדווקא זה הזיווג?ואולי היצר הרע מנסה לקלקל ביננו משהו? או שזה צריך ללכת ממש חלק?

ולא קיבלתי תשובה לגבי האם יכול להיות אדם שממש דומה לזיווג האמיתי אבל זה לא הוא?
מה הסימים לדעת?
איך יודעים?

תודה כבוד הרב.

אני חייבת שהוא יגיע עד אלי על מגש של זהב בהשגחה פרטית מופלאה והארה, שאני ארגיש ברור מאוד בוודאות שזה הוא ושזה יהיה מושלם, ואני אצטרך לקבל אישור מהמשיח או לפחות מצדיק ברמה גבוהה מאוד ועם רוח הקודש, שזה אכן הזיווג שלי - החצי נשמה שנפרדה ממני. אם לא ככה, אין מצב...אני אפחד להתחתן, כי אני לא סומכת על עצמי בגרוש. כל אחד שאני אכיר יכול לעורר אצלי משהו בלב ואני לא יכולה לדעת שזה זה כי יש לי דמיונות ואני לא יכולה לסמוך על מה שיש לי בראש ועל מה שאני מרגישה, והכרות לא תעזור. וגם אם זה יגיע בצורה כזאת מופלאה יהיו לי עוד פחדים ואני ארצה לברוח.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום
תרבי בתפילה והתבודדות שה' יתברך ירפאך רפואה שלימה, רפואת הנפש ורפואת הגוף, ואל תתייאשי מהתפילה בקשי מהקב"ה עד שיתן, כי כח התפילה יכול להפוך עולמות.
אינך צריכה אישור מאף אחד אלא רק מליבך. כאשר יבוא בחור שירצה בך ובליבך תרגישי איזשהו רגש אליו אל תפחדי מכלום, לכי על זה באמונה שה' לא רוצה רעתך ותהיה הצלחה גדולה. אבל עם תסמכי על השכל ותתחילי להגיד אולי ואולי ואולי תזיקי לעצמך.
אם בכל זאת אינך סומכת על עצמך לפחות תסמכי על איזה צדיק ותעשי כל מה שיגיד לך וזהו.
זה הכי פשוט בעולם להתחתן. אם לא מתחכמים. האם קשה לך לקנות חולצה? את נכנסת לחנות רוצה ולא רוצה, הולכת וחוזרת והולכת וחוזרת וכו' וכו' או שאתה רואה מחליטה קונה וזהו? אם זה הולך עם התחכמויות אזי זה קשה כמו הזיווג, ואם קונים בפשוט גם הזיווג קל.

לגבי שהולך קשה או קל. כאשר יש קושי וחיכוחים זה יכול להיות דווקא סימן שזה הזיווג ויצר הרע מפריע, ולפעמים להיפך כאשר הולך קשה זה לא הזיווג. אי אפשר לדעת את הזיווג על פי השכל. לדעת הזיווג זה על פי הרגש על פי האמונה. כאשר הרגש שלך נוטה להסכים, מיד תסכימי ואל תחכי לאישור נוסף של הרגש ולא לאישור של החברות או אישור מהשכל, אלא יש לסמוך על הקב"ה שנתן לך את ההרגשה הטובה לרמז לך שזהו זה. רק עם אמונה אפשר להצליח.

שתזכי לרחמים מן השמים
אברהם

דיתי

New Member
אם למצוא את הזיווג היה כמו לקנות חולצה אז היה הרבה יותר פשוט.. אבל נאמר שזה קשה כמו קריעת ים סוף. לפעמים יש עיכובים שהם מאת ה'. העולם לא מתנהל כמו הציפיות שלנו.. וזה כמובן לטובתנו.. אני מאמינה שכשיגיע הזמן ויגיע הזיווג יגיע גם הרצון בע"ה.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

זיווג שני מקבל מי שהתלאמן ח"ו או התגרש. וכן זה כך בזיווג שלישי ורביעי. אי אפשר לקבל זיווג שני לפני שאדם נפרד מהזיווג הראשון שלו. והזיווג הראשון של האדם היא\הוא הבן הזוג האמיתי שלו, גם אם הוא רשע גמור ח"ו, ועל כל אחד מבני הזוג לעזור לשני בתיקונו.

אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון