פורום ברסלב - רק לשמוח יש

שליפות עם הרב מאיר צוקרמן

אשת נח

New Member
שליפות עם הרב מאיר צוקרמן

טלוויזיה? מעצבת דעת הקהל. הלוואי והיו הרבה יותר דתיים מאחורי המצלמות. בנות בצבא? לא צריך אותן. תרבות המערב? רוב חובשי הכיפות הסרוגות שקועים בה עד מעל לכיפה הסרוגה. קולך? לא כל כך "ערב לאוזני". מדונה? תורת ישראל – לעם ישראל

ירעם נתניהו
12/12/2006 8:00

הרב מאיר צוקרמן נולד בשנת תשי"ד, 1954, בחדרה. גדל בכפר הרא"ה, שירת ברבנות הצבאית; למד בישיבת "כרם ביבנה" ובכולל "מר"ץ" במבשרת ציון. בעל תואר שני בסוציולוגיה באוניברסיטת מינסק. החל לשמש בתפקיד ר"מ בישיבת "בני עקיבא"
במירון, ולאחר מכן בישיבה התיכונית "חספין" ובמדרשיית "נעם" בפרדס חנה. זה עשר שנים משמש בתפקיד סגן ראש הישיבה התיכונית "כפר הרוא"ה".
נשוי ואב לשנים עשר ילדים, סב לאחד עשר נכדים, גר בישיבה בכפר הרא"ה.

הרב משה צבי נריה זצ"ל
חוויית הנערות העמוקה ביותר שלי היא "סדר העבודה" של הרב נריה ביום הכיפורים בישיבה בכפר הרא"ה.

אבא
איש מוסר נדיר, מאמין גדול בנוער, בהיר ראייה.

חינוך
אם יש לך אמון בנוער, הנובע מאופטימיות אמיתית, ישראלית – אזי החינוך הוא אושר בלתי רגיל.

מסעות לפולין
נגד. למה לצאת מהארץ? סיור שורשים – רק בארץ!

"הישיבה"
עדיין לא צפיתי בכל הפרקים. עד היום אני מקבל תגובות נלהבות, ונשאל: "מאיפה האומץ להכניס מצלמה לתוך הישיבה?" התשובה שלי היא שיש לנו אמון גדול בתלמידים שלנו, גם מצד אבא, ראש הישיבה.

טלוויזיה
מעצבת דעת הקהל. הלוואי והיו הרבה יותר בוגרי החמ"ד מאחורי המצלמות. לי אין טלוויזיה בבית אז כדאי שיפסיקו לשלוח אליי דרישה לתשלום אגרה.

ערוץ 2
איני צופה.

נינט טייב
סליחה על הבורות, אבל אני חושב שהופיעה ב"כוכב נולד".

אורי גלר
אני מתפרנס מהוראה, והוא מכיפוף כפיות.

גלגלצ
מעדיף ערוץ 7. או לכל הפחות רשת ג'.

מגמת "תקשורת"
אני בוגר שתי שנות לימודי תקשורת אצל אדיר זיק ומאיר בקשי. שילוב צעירים בוגרי החמ"ד בתקשורת חשוב מאוד. הרב קוק היה מתייחס היום בחיוב לקולנוע ולטלוויזיה כמו שהתייחס לספרות לציור ולפיסול.

מאמר הדור
דברי הרב קוק כי "דורנו הוא דור נפלא" נכונים גם היום. העיקרון שווה אך לא זהה למה שהיה כשנכתב המאמר.

תרבות המערב
לצערי, רוב חובשי הכיפות הסרוגות שקועים בה עד מעל לכיפה הסרוגה.

מורידים את הכיפה
לא בגלל שאלות באמונה, אלא בגלל אי רצון לקחת אחריות.

סנדלים בגרביים
בשבת – חובה. ושיהיו גרביים נקיים, ושלא "יזלו" קדימה.

הטרדה מינית בישיבות
עב

חלק עליון