פורום ברסלב - רק לשמוח יש

שמיעה לא רצוייה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

לכבוד הרב שלום!

שנים שהבעיה מציקה והגיעה העת אולי בע"ה לטפל בה.
יש פעמים שנקלעים למצב שלא-פשוט שלא לשמוע מה שלא רוצים.
ולא מדובר כאן בלשון הרע וכו' שהם איסורים מפורשים הנה מספר דוגמאות:
א. מישהו שאי-אפשר להעיר לו מבני הבית שומע תדיר ניגונים ממנגן לא-הגון (ככותב רבינו בתורה ג' ח"א שזה מזיק).
ב. דרשן דורש תורה בסגנון של זרמי מוסר אחרים ביהדות שקשה לשמוע לאחד שכבר שתה מה"יין ההונגרי" - המוסר של רבינו או שהדרשה היא תוכחה לא-רכה שמזיקה לנשמה (תורה ח' שם ח"ב).
ג. בשבת, שפתאום מתפתחת בין אנשים מסביב שיחת חולין - זה קורה הרבה.

מה כאן הנקודה של האמונה של הדעת?
ודאי זה רק לטובה אך עדיין לא זכיתי לראות זאת.

בברכה,
נדב

shimi

New Member
בעזרהי"ת

שלום נדב ידידי היקר

תאמין לי שאני נמצא במוחין דקטנות כזאת שאני לא זוכר כלום. אך ברוך ה' אני מחייה את עצמי עם האמונה שהכל ממנו יתברך לטובה, מתנהג כמו תינוק שאין לו שכל, עושה מילי דשטותא, משחק עם הנכדים ואוכל ביסלי.
כלל אני זוכר מרביז"ל: כל הבעיות של העולם מה שאתה מספר לעיל חלק מהם, הבעיות האלה הם בעיות של תאים מקולקלים במוח שלך.
אם הכל היה בסדר אצלך, לא היית שומע את מה שאתה שומע, לא היית מתרגש וכועס ממה שאתה מתרגש וכועס. היית מגיע למצב של בן העולם הבא שאינו כלל בעולם הזה. רק רגליך דורכים בעולם הזה אבל אתה ומוחך נמצאים בעולם הבא אצל הקב"ה.
קרא שוב את הסיפור משבעת הקבצנים, וזכור את המדרגות הנפלאות שלהם. הראשון היה עיוור שלא 'ראה העיניים' את העולם הזה. השני היה חרש שלא שמע שום חיסרון, וכל הקולות ששמע בעולם היו הקולות של הקב"ה, גם מה שבני אדם מוציאים מפיהם. והשלישי היה אילם והרבעי וכו' וכו' עי"ש.

תתחזק אחי תחזק!!! עוד מעט תיראה בעיניך דברים נפלאים. כי כל מי שקשור לרביז"ל באיזה קשר שיהיה סוף סוף רביז"ל יביא אותו לראות בעיניים מה שכל העולם לא מצליחים לראות, כמובא בליקו"א רנ"ד אם זכרוני לא מטעה אותי.

רק סבלנות ואמונה פשוטה.
זרוק השכל אחי הוא סתם.....
אברהם ציון

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון