פורום ברסלב - רק לשמוח יש

10 הדברים שכל הורה חייב לדעת

liori24

New Member
10 הדברים שכל הורה חייב לדעת


מה עושים אם התינוק חלילה נחנק או מפרכס? אילו מזונות אסור בשום אופן לתת לתינוק עד גיל שנה? איך שומרים על בריאותו ומוודאים שההתפתחות שלו תקינה? עשרת הדיברות לכל הורה. גזור ושמור

ד"ר איתי גל פורסם: 23.06.06, 09:41




כמה פשוטים היו החיים, לו כל התינוקות היו מתנהגים אותו הדבר ומגיבים אותו הדבר, ולו כל ההורים היו יודעים בדיוק מה לעשות גם במצבים צפויים פחות, או פונים לרופא הילדים בתכיפות רבה יותר. ספר רפואת הילדים "נלסון", המשמש תנ"ך לכל רופאי הילדים ברחבי העולם, מקדיש פרק נכבד לתפקיד רופא הילדים כמחנך, ולא בכדי: תינוקות וילדים מובהלים לחדרי המיון לא אחת כשמצבם קריטי, דווקא בשל טעויות שמבצעים הורים.




היה קצת קשה לבחור מבין אלפי הנושאים החשובים את אלה החשובים יותר, אלה שכל הורה באמת חייב לדעת. מצאנו לנכון להביא בפניכם את הבסיסיים ביותר, הנושאים הקריטיים שעליכם לשנן וליישם.



והנה הם, 10 הנושאים שאתם חייבים לדעת ולבצע, למען בריאות ילדכם. להדפיס, לשמור וללמוד בעל פה:








עדיין לא ברור מדוע זה בדיוק קורה, אולם המספרים מדברים בעד עצמם: 40

מותר לחבק, אסור לישון יחד (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
תינוקות מתים בישראל מדי שנה כתוצאה ממוות בעריסה. אתם יכולים להפחית משמעותית את הסיכון:

השכיבו את התינוק לישון על הגב בלבד עד גיל שנה.
על התינוק לישון כבר מהלידה במיטה נפרדת – כחמישית ממקרי המוות אירעו כשההורים מחצו למוות את ילדם במיטה מבלי משים.
במיטה - בלי בובות, שמיכות, כרית או חפצים נוספים, אלה עלולים לחנוק אותו למוות.
עשן סיגריות מגביר אף הוא את הסיכון למוות בעריסה באופן משמעותי.







האם תדעו מה לעשות כשתינוקכם חלילה מפרכס, מכחיל, נחנק או טובע באמבט? רובם המוחלט של ההורים בישראל ישיבו, לצערנו, בשלילה. חבל - זה קל כל כך ופשוט, אתם יכולים להציל חיים בכפות ידיכם. פעולת הצלה בתינוקות וילדים המבוצעת מוקדם מונעת תמותה באחוזים גבוהים בהרבה מאלה של מבוגרים. עוד לפני הלידה גשו לקורס עזרה ראשונה בתינוקות וילדים באמצעות מגן דוד אדום או קופת החולים שלכם. דרשו גם מהמטפלת של הילד, או בני המשפחה המשגיחים עליו לעבור את הקורס החשוב הזה.







חיסונים הם מתנת עולם הרפואה לאדם. עשרות תינוקות לוקים מדי שנה במחלות קשות, ובהם דלקת קרום המוח הקטלנית, פשוט משום שהוריהם התנגדו לחיסונים. חרף האמונות, הוכח חד משמעית כי החיסונים אינם גורמים לאוטיזם , הם בטוחים ומצילים חיים, בפירוש כך.



הקפידו על תוכנית החיסונים של טיפת חלב ובית הספר במועד. אם הילד לקה במחלת חום, תוכלו לגשת לחיסון 3 ימים לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי, או לאחר שהחום ותסמיני המחלה חלפו. טבלת החיסונים המומלצת של משרד הבריאות נמצאת כאן .







אלפי מחקרים כבר הוכיחו כי העישון מזיק לכם, המעשנים. אבל לא רק: בשנים האחרונות הוכח כי גם הורים המעשנים מחוץ לבית או במירפסת – מגבירים את סיכון הילד לפתח אסתמה, וגם מחלות סרטן בבגרות. הסיבה היא שעשן הסיגריות נצמד לריריות הפה, לשיער ולבגדי המעשן, ועובר לילד.







ידעתם שהמטבח הוא האזור הכי מסוכן בבית? מדי שנה מובהלים לחדר המיון מאות ילדים לאחר שנפגעו בבית - מכוויות והרעלות ועד חבלות שונות. תוכלו ללמוד כאן כיצד למזער נזקים, או לפנות לארגון בטרם כדי לקבל הדרכה נרחבת על אמצעי הזהירות שעליכם לנקוט, וסידור הבית בהתאם לקראת הלידה.







ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שהמציאה את טיפת החלב, הגוף שמלווה את ההורים בשנה הראשונה, ודואג להדריך, למדוד ולבדוק את התינוק. אל תפסחו על הביקורים שנקבעו לכם. אחיות טיפת חלב מיומנות בהדרכה מקצועית ומצוידות בידע רב, אל תהססו להעלות בפניהן כל שאלה. שמרו העתק מפנקס טיפת חלב למקרה שיאבד, הוא חשוב למעקב אחר החיסונים ואחוזוני המשקל והגובה של ילדכם.







גם כאן, המספרים מדברים בעד עצמם: מאות ילדים נחנקים מדי שנה רק משום

הקפידו לתת אוכל לא משמין ושלא נשקפת ממנו סכנת חנק (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
שהוריהם איפשרו להם לאכול מה שאסור. אין לתת לפעוטות וילדים כל פריט מזון שמותר לכם. יש להרחיק מילדים עד גיל שש פיצוחים, פופקורן וסוכריות קטנות. פירות וירקות גליליים (בננה, גזר, מלפפון) כמו גם נקניקיות יש לחתוך אך ורק לאורך ובשום פנים ואופן לא להגיש כטבעות.







אם שפר מזלכם והילד בריא, אשריכם. אולם אם הוא סובל ממחלה כרונית, אתם חייבים לתעד ולשמור כל מסמך רפואי. קחו קלסר, תייקו את רשימת התרופות והמינונים המדויקים שהוא נוטל, את מכתבי השחרור מכל ביקור בבית החולים, צילומי רנטגן או הדמיות אחרות והעתק מפנקס טיפת חלב. למסמכים אלה ערך רב בעת ביקור בבית החולים, והם יסייעו לרופא להימנע מטעויות בטיפול בכם.






מגיפת ההשמנה הפוקדת את העולם המערבי לא פסחה גם על ישראל, והמספרים רק הולכים ועולים: אלפי ילדים, מגיל הגן ועד התיכון, סובלים מהשמנת יתר, חלקם כבר לקו בסוכרת מבוגרים וברמות כולסטרול גבוהות. האשמים הבלעדיים במצב הם ההורים. הרגילו את הילד כבר מינקות לתזונה בריאה, עשירה בירקות מ-5 צבעים. העדיפו פרי על ממתק, הרגילו אותו לשתות מים במקום משקה ממותק והפחיתו את כמויות השומנים בארוחות.







התרופה הרעילה ביותר לילדים היא דווקא הפופולרית שבהן. מתן פראצטמול (אקמול, דקסמול ואחרים) במינון גבוה עלול לגרום לפגיעה קשה בכבד ולמוות. ולא רק: התרופות שמיועדות למבוגרים עלולים לגרום להפרעות קצב לב, לבעיות נוירולוגיות וגם למוות. אצל ילדים, המינון נקבע תמיד לפי המשקל, ורק רופא מוסמך לקבוע כמה לתת ומתי. הקפידו תמיד על המינון הנכון שרשם לכם הרופא, ואם אינכם בטוחים - היוועצו ברוקח.



הכותב הוא מתמחה ברפואת ילדים וכתב הבריאות
 
חלק עליון