פורום ברסלב - רק לשמוח יש

אגרת להורים שמכורים לעבודה

liori24

New Member
אגרת להורים שמכורים לעבודה
אנונימי

איש אחד חזר הביתה מהעבודה בשעה מאוחרת , עייף ומרוגז , ומצא את בנו בן החמש מחכה לו בכניסה לבית .
" אבא , אפשר לשאול אותך שאלה ? "
" בטח , מה העניין ? " - ענה האב .
" אבא , כמה כסף אתה מרוויח בשעה ? "
" זה לא העסק שלך . למה בכלל אתה שואל שאלה כזו ? " , ענה האב בכעס.
" אה , אני פשוט רוצה לדעת , כמה כסף אתה מרוויח בשעה ? " הפציר בו בנו הקטן.
" אם אתה ממש רוצה לדעת , אז אני מרוויח 20 דולר בשעה " .
" אהה " , אמר הבן הקטן בראש מורכן , ואז הרים את ראשו ואמר " אבא , אתה יכול להלוות לי 10 דולר ? "
האב רתח : " אם הסיבה היחידה בגללה שאלת אותי את השאלה הזאת היא כדי לקבל קצת כסף בשביל לקנות לעצמך צעצוע מטופש או איזו שטות אחרת , אז תלך עכשיו ישר לחדר שלך , תיכנס למיטה ותחשוב בבקשה למה אתה מתנהג בכזו אכזריות. אני עובד כל יום כל כך הרבה שעות קשות ואין לי זמן להתנהגות ילדותית מהסוג הזה " .

הילד הקטן הלך בשקט לחדרו וסגר את הדלת. האיש התיישב , כועס אפילו עוד יותר על השאלה של בנו : איך הוא מעז לשאול שאלות רק בשביל לקבל קצת כסף . אחרי שעה , כשהוא נרגע , אכל ארוחת ערב והפיג במעט את העייפות, התחיל האב לחשוב שאולי הוא היה קשוח מדי עם בנו. " אולי יש באמת משהו שהוא זקוק לו ולשם כך ביקש את הכסף " חשב . והאמת היא, שהוא לא מבקש כסף לעיתים קרובות, הזכיר לעצמו, וניגש לחדר של בנו.
" אתה ישן , ילד ? "
" לא , אבא. אני ער ".
"חשבתי שאולי הייתי קשוח מדי קודם . היה לי יום קשה ומעייף . הנה קח עשרה דולר" .
הילד התיישב, חייך, הושיט ידו אל 2 מתחת לכרית שלו, הוציא משם כמה שטרות מקומטים והתחיל מיישר אותם.
הילד הקטן ספר במתינות את כספו, מול עיניו המשתאות של אביו.
"נו , למה אתה צריך עוד כסף אם כבר יש לך ?" חזר האב לרטון.
"כי לא היה לי מספיק ועכשיו יש לי . עכשיו יש אבא, עשרים דולר בדיוק. האם אני יכול לקנות שעה מזמנך? האם אתה יכול לבוא מחר הביתה שעה אחת מוקדם יותר כדי לאכול איתי ארוחת ערב ?"

חלק עליון