פורום ברסלב - רק לשמוח יש

איך אפשר לשמוח באמת מנקודות טובות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav_db

New Member
לכבוד הרב שלום!

רבינו כותב בתורת אזמרה ש"כי בודאי ראוי להאדם הגדיל שמחתו מאוד בכל נקודה ונקודה טובה מקדושת ישראל שמוצא בעצמו עדיין..."

הרב, כבר שנים שאני מנסה לשמוח בנקודות הטובות אך תמיד חוזר ונשנה המצב שעם יוצא לי לקרוא על מעלת איזה נקודה או לשמוע מרב או חבר אז זה מלהיב בהתחלה לכל היותר יומיים. לאחר מכן שאני מנסה לעורר את מעלת הנקודה לבדי לעצמי אז אין לב.

לא מצליח להרגיש גם את המצב שהמצוות זה רק מאהבת חינם כי לא מגיע בדין.

מה עושים כבוד הרב?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת\
שלום ידידי היקר.

לפני כמה שנים הייתי רועה צאן בהרי הגליל. דבר מאוד מעניין היה קורה עם הכבשים במרעה.
כשהייתי מוביל אותם לשטח מסוים, אע"פ שהוא היה מלא עשב, הם היו אוכלים כמה דקות ועוברים לאכול במקום אחר, ושוב כמה דקות אוכלים במקום השני ועוברים למקום השלישי.
היות שרביז"ל אומר שאיש הישראלי צריך להסתכל בשכל של כל דבר כדי להבין את הקב"ה ולהתקרב אליו, בקשתי מהקב"ה שיסביר לי את השכל שבו הוא מנהיג את המהלך הזה.
והנה האיר בדעתי איזה שכל:
אומר רביז"ל (ליקו"א רנ"ז): ה

nadav_db

New Member
לאחר מספר חודשים:
כל חודש ניסן הלכתי עם התורה "אזמרה". המשכתי ללמוד עליה בעיון ולרכז את התפילות על קיום.
יום אחד בעבודה מול המחשב היתי בדכדוך בלי סיבה ברורה שמתי אזניות והשמעתי לאזני מחרוזת שירים חסידיים מקוריים ופתאום מצאתי עצמי בשמחה ורצון להודות ולהלל השם וכך עשיתי. הלכתי לאיזה מקום מבודד ובמשך כ 10 דקות הודתי והיללתי. מזה למדתי למעשה כיצד הניגון מביא לתפילה ככתוב שם.
אך לצערי הניגון של אזמרה הוא תוצאה של בירור פרטי פנימי ע"י המחשבה ולא מקור חיצוני.
כלומר שע"י שמוצא בו נקדוה טובה ודן את עצמו לכף זכות וממשיך ללקט כך נקודת טובות וכו...
לא יודע איך להוציא את הניגונים הללו.
מה בכלל עושים עם הנקודה טובה לאחר שמוצאים? איך במחשבה מלמדים זכות? לא ברור?
אם רבי נתן אומר "רק אזמרה" יתכן שבשמים היא?
בקיצור ולעניין, כיצד יכול כל איש פשוט יכול לעורר שמחה בליבו ע"י דרך "אזמרה" ממציאת הטוב ולימוד זכות?

כל ברכות

nadav_db

New Member
תודה, רק לתקן את ההבנה של הפליאה הנ"ל הכוונה הייתה שהצער הוא שהשמחה באה ממקור חיצוני ולא ממקור פנימי דווקא כמו שכתבת.
מה טוב ומה נעים יהיה עם כל אדם יוכל ע"י אזמרה לשמח עצמו מעצמו כמה בעיות זה יפתור בעולם. שנזכה לכך כולנו בשלמות כבר היום.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון