פורום ברסלב - רק לשמוח יש

אמר רבנו איך להתקרב הצדיק

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד
אמר רבינו נחמן מברסלב:
"אני מנהיג הדור היחידי בעולם ואין מנהיג כמוני ,,.... על ידי התורה שלי נמשכים כל ההשפעות שבעולם .... אני אין ל מה לעשות בזה העולם כלל ,רק באתי לעולם לקרב נפשות ישראל להשם יתברך "

"צריכים לבקש מאוד מהשם יתברך לזכות להתקרב לצדיק באמת כי אשרי מי שזוכה להתקרב בחיים חיותו לצדיק האמת ,אשרי לו ,אשרי חלקו".

"ניצר הרע הקים בעול מפורסמים הרבה של שקר וגם בין הצדיקים האמיתיים הכניס מחלוקת גדול עד שאין אחד יודע הכין האמת , על כן צריכים לבקש מאוד מהשם יתברך לזכות להתקרב לצדיק האמת",
"הייתי יכול להביא את משיח, אבל לקחתי עצמי אצלכם להחזיר אתכם למוטב",

אמר לתלמידיו {שהיו צדיקים מאוד}:
"מה אתם יכולים לעשות תשובה ....וכי מספיקים ימיכם וכוחכם לתקן פגם אחד ממה שקלקלתם ... רק אני עושה תשובה בשבילכם, ויש לאלא ידי לתקן כל מה שקלקלתם ... רק העיקר מעתה על כל פנים איני מקפיד על השגגות... רק תשמרו עצמכם ממזיד..."

"כל מי שיצית אותי ויקים כל מה שאני מצוה בודאי יהיה צדיק גדול והעיקר להשליך שכל עצמו לגמרי...."
"בעת שיהיה האדם מנח על הארץ , אז יתחרט מאוד שלא זכה להתקרב או שלא קים את דברי ",
"כל מה שמשיח יעשה טובות לישראל אני יכול לעשות"

כתב מורנו נתן :" אני יודע ומאמין שאדמו"ר {רבינו נחמן } יודע היטב כל מה שנעשה עם כל הנפשות בכל דור ודור מיום ברוא אלוקים על הארץ עד הנה ועד הסוף ,ויודע כל התיקונים של כל אחד ואחד , וידיעות האלו הם אצלו דבר קטן ..."
"לעתיד יהיו כל העולם חסידי ברסלב "
"יש לאל ידי להחזיר את כל העולם כלו למוטב ,"
"נדמה לכם כי אין לי ממשלה כי אם עליכם ,באמת אני מושל אפילו על צדיקי הדור "
"בעולם האמת כולם יהיו צריכים לי וישתוקקו כולם לשמוע החדושים שאני מחדש בכל עת ובכל רגע "
"כל העולם צריכים אותי מאוד מאוד "

"כל הצדיקים הגדולים הגיעו למדרגה שהגיעו ,אבל אני ברוך ה' בכל רגע ורגע נעשה איש אחר ",

פעם התפלל מורנו נתן :" אתה יודע רזי לעולם " אתה השם יודע סודות העולם ,
הרבי הוא סוד העולם ואותי קרבת לרבי כזה ", והתחיל לבקש שיצית את רבנו ויתקרב אליו באמת,

רבינו הוא היסוד שממנו נשתלשלו ארבע יסודות והוא שורש נפשות ישראל ואצלנו נמצאים כל האורות אשר נתגלו מאז ברוא אלוקים אדם על הארץ ומה שעתיד להתגלות,
בטיח רבינו:" כל אחד מאנשי יזכה בסוף לבוא הזה העולם למה שצריך ,ויאריך ימים ושנים ויחיה בודאי ויתגע ויחתור חתירה אחר חתירה עד אשר יזכה לבוא למדרגתו הקדושה אשר בשביל זה נברא,

וזכור נא תמיד ,שרבי נחמן מהוא מתנה לכל ישראלי ולכל ישראלית ,הוא לא שיך לבני ברק או מאה שערים הוא שיך לחסידים מסיימים או לחרדים או לאיזה פלג של בני אדם ,הוא הרבי של כל ישראל !!!!! המסר שלו מתאים באופן נפלא ומדיק ביותר לכל יהודי באשר הוא !!!! אם רק תתקרב ותטעם את ספריו ואת ואת המסר של תלמידיו , אזי תרגיש שיש בעולמנו עם מי לדבר ,שי ממי לקבל ,אתה תראה כבר שה"נחל נובע מקור חכמה " מבין אותך יותר ממך ויותר מכל אחד אחר , יפקחו עיניך להועיל לעצמך ולאחרים באמת,</span>

רות וידאל

New Member
תכלית ההצלחה בחיים
כל אדם משך חייו רואה בחוש איך שאין בשכלו לבד את היכולת להתמודד מול בעיות החיים , בפרט בדורות האחרונים שאנו קרובים לביאת משיח, יצר הרע מוצאי את כל כלי נשקו ושוטף את העולם בבלבולים , ותאוות ונפילות שלא היו כאלה מימות עולם,
לכן שלח השם יתברך בכל דור ודור צדיקים שיאירו עינינו איך להתמודד נכון ולהצליח , וכתב רבנו נחמן מברסלב :" על ידי אמונת חכמים בא הצלחה "
וכן כתב :
"כשתרצה שיתפלל עליך איזה צדיק תלך לצדיק שהוא רחמן "
והנה לדורות האחרונים שלח לנו השם יתברך צדיק גדול ביותר , הוא רבנו נחמן מברסלב , שבאמצעות ספריו ותלמידיו מאיר את העינים לכל יהודי באשר הוא !!!! יהיה מי שיהיה , אם רק יתקרב אליו בלב אמת אזי יתחיל לטעום את טעם החיים באמת,
ואמר רבי נחמן :
"אני אין לי מה לעשות בזה העולם ,רק באתי לקרב נפשות ישראל להשם יתברך "
והזהיר רבי נחמן ": יש מנהיגים שנקראים בשם רבי שאינם יכולים להנהיג את אחרים והם נוטלים גדלה לעצמם צריך לראות שלא לתן להם תוקף ועוז "
וקורא יקר ,גורלך נמצא בידך ! כי מי שמחפש את האמת אמר עליו רבינו נחמן ש "מוסרים לו מלאך של אמת ואמר : אם הייתי רוצה לגלות מאתי היו כל העולם רצים אחרי ..."
ואם תשאל מדוע שלא יגלה את עצמו ? תשובה : באנו לזה העולם בשביל הבחירה והנסיון , ולכן השם יתברך מסתיר מעט את רבנו נחמן כדי לבחון אותנו כמה נבקש את האמת , כמה שנשתדל ,
ואמר רבנו :" כל מי שיצית אותי ויקים כל מה שאני מצוה , בודאי יהיה צדיק גדול , והעיקר להשליך שכל עצמו לגמרי ",
קורא יקר פה עיקר המבחן שלך כדי להצליח "להשליך שכל עצמו " דהינו לרוקן מעצמך את בכל ענין בחיים , ואז תרגיש גם אתה את ההבטחה של רבינו :" נצחתי ואנצח גמרתי ואגמור !!!! כל אחד מאנשי יזכה בסוף לבוא בזה העולם למה שצריך ..."</span>

רות וידאל

New Member

ייסורים גואלים את האדם מכל צרוותיו

אין הקב"ה מנסה את האדם ביסורין אלא אם כן ניתן לו תחילה כוח לעמוד באותו נסיון,
{ ר' יהושע מאוסטורובא}
כאשר מתפללים אליו יתברך בבקשה שיקל עליו כי קשה מאוד , אין זאת אומרת שהוא בועט ביסורים חלילה , אלא מקבלם באהבה , אך מבקש רחמים ,והשם הטוב עוזר ומרכך יסוריו וההתמודדות אפשרית ישתבח שמו לעד, זה כמו שנותנים תרופה מרה לחולה והוא שותה אותה בהכרזה שיהא מרה אך בודאי אינו דוחה אותה ומסרב לקבלה כי יודע שבזכות זה יתרפא ,כך גב לבי היסורים שהם רפואה לנשמה ,
על נושא היסורים חוזרים ומספרים בכל מיני צורות ולע ידי כך הדברים נכנסים להבנה וקל יותר לקבלם ועוד בשמחה בעזרת השם יתברך,
הבעל שם טוב הקדוש היה אומר "קבל על הבא עליך בעולם הזה באהבה ובשמחה ויהיו לך העולם הזה והעולם הבא,
בקבלת היסורים מאיתו יתברך הבאים על ידי שליחים , ברור שאסור לכעוס ולבוא בטרוניא על בני אדום כיון שהם שליחים וצריך להכיר בזה ולאמר : הכל מאתו יתברך,
בזמן שבאים יסורים צריך להאמין שמי שנותן אותם גם משגיח וזה בודאי צריך לשמוח , למרות הסבל,
כתוב :אם תזכו את בוראך בשלותך תמצאנו בעת צרתך,
עוד כתוב שחייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה,
שאלו לרבי זושא מאניפולי זי"ע שהיה עני מרוד וכל חייו סבל יסורים : כיצד הוא מברך על הרעה כשם שמברך על הטובה ? וענה :האם יש רע ?!... זוהי דרגה גבוהה מאוד כמובן אך אין זה אומר שלא ניתן להגיע אליה , עם אמונה וביטול עצמי בהחלט אפשר להגיע לאושר הרוחני הזה ישתבח שמו , כל עניני צער שמזדמן לאדום:"שמחרפים ומגדפים אותו, הכל מן השמים,
ע"י עוונותיו , אלא שמגלגלים חוב בידי חייב,
כמו שאמרו חז"ל על הפסוק :" והשיבות אל לבבך ..." שתדע שעווותיך הם המחרפים אותך, וכן אם אחד הכה אותו אפילו במזיד הוא גם כן השגחה מלמעלה ,
בזמן היסורים פונים אל השם יתברך ורק אליו כי אין עוד מלבדו ומתוודים ומצדיקים את הדין ומבקשים רחמים, ולא מתיאשים כי אין יאוש בעולם {אמר רבי נחמן}
ולא משנה באיזה מצב או דרגה נמצאים , אלא מתפללים בתפילה חמה הבוקעת מן הלב השבור, {"לב נשבר ונדכא אלוקים לא תבזה "}
השם יתברך שמו ברחמיו הרבים יכול להפוך מידת הדין למידת הרחמים,

כי הרי הכל מאתו יתברך שמו
כתוב במדרש "שוחר טוב"{תהילים כ'} על הפסוק "יענך ה' בעת צרה"
משל לאב ובן שהיו מהלכים בדרך ויתיגע הבן ואמר לאבא :"היכן היא המדינה ?" אמר לו אביו :" סימן זה יהיה בידך : אם ראית בית קברות לפניך דע לך כי המדינה קרובה לך",
כך אמר הקב"ה לישראל "אם ראיתם שהצרות מכסות אתכם באותה השעה אתם נגאלים , שנאמר:"יענך ה' ביום צרה ",</span>

רות וידאל

New Member
הבטחות של רבנו למתקרבים אליו שיזכו לתקון
אמר רבי נחמן לפני פטירתו : "מה לכם לדאוג מאחר שאני הולך לפניכם ...ומה אם הנשמות שלא הכירו אותי כלל , הם מצפים על תקונים שלי מכל שכן אתה ..."
ואמר :מי שבא אצלי {הכונה לאמן לקברו} ומספר לי חסרונו אני יכול לתקנו בתקון כזה שאף אחד אינו יכול לתקנו!!!"
ובפרט מי שזוכה להיות אצל רבנו ז"ל באמן בשבת קודש, על זה אמר רבנו :{השבת שבאים אצלי הוא גדול וטוב יותר משבעה פעמים שיתענה האדם משבת לשבת " קורא יקר ראה נא איזו הבטחה נפלאה , שבת להיותאצל רבנו זה יותר גדול וטוב מאשר להתענות ממוצאי שבת עד יום שישי ברציפות !!!!
7 פעמים !!!!}
והבטיח רבנו בנוכחות 2 עדים צדיקים גדולים , שכל מי שיבוא לקברו באמן ויתן פרוטה לצדקה {לעלוי נשמתו של רבנו}, ויאמר תקון הכללי 10 המזמורים , אזי יושיע רבנו לזה האדם ויוציא אותו מהגיהנום ,"אפלו אם יהיה האדם איך שיהיה , אפלו אחם עבר מה שעבר!!! רק מעתה יקבל על עצמו שלא ישוב לאולתו חס ושלום,
ומה שאמרו חז"ל על דוד המלך , שבזמן שמת אבשלום בנו זעק :"אבשלום בני בני "ועל ידי זה העלה את בנו משבעה מדורי גיהנום והכניסו לגן עדן ,- אמר רבנו נחמן , שהוא יכול להעלות בדבורו סתם את האדם מכל השבעה מדורי גיהנום ולהכניסו לגן עדן,
ופעם גלה רבנו {מלפני כמאתיים שנה }לתלמידיו מה יהיה בדורותינו אלה טרם ביאת משיח , וכה אמר :קודם שיבוא משיח כמה צדיקים יהיו אז צועקים בקול גדול על אמונה כמוני היום , עד שיהיה נחר גרונם ולא יועיל , ויהיו כמה מפרסמים ומנהיגים של שקר{אמר המעתיק , רבנו לא התכוון רק לחילונים או כיו"ב, אלא גם פנימה פנימה בתוך העולם החרדי , כי הארץ צריך לחפש ולבקש האמת תמיד , ולהשתדל להשיג את השם יתברך יותר ויותר מכל מדרגה שהאדם מצוי בה , ואמת השם לעולם לעזור ולהאיר לדורשיו
ולפי החיפוש והבקשה כך המציאה מי שיזכור זאת}, ואין ספק שלא ימצא אז קיבוץ כמונו היום יחד , שחפצים באמת לשמוע דבר השם , ואף על פי שיהיו אז איזה כשרים בדור אך יהיו מפזרים ,"ואז ביקש רבנו לכתוב דבריו על ספר "למען ידעו בימים הבאים שכבר היה מי שידע זאת מקודם , למען יתחזקו באמונה בו ואמר : העולם צריכים אותי גם הם צריכים להחזיר אותם למוטב , גם אמות העולם צריכים אותי,</span>

shirel

New Member
בס"ד

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>רותתתתתת

נשמה שלי!
כמה טוב לראותך כאן אחותי האהובה!

שתהיה לך שנה טובה ומתוקה, צדיקה שלי
שיתגשמו כל משאלות לבך לטובה, אמן.

אוהבת אותך מאד!!!!!!!!

שיראל</span>

חלק עליון