פורום ברסלב - רק לשמוח יש

הילכות נידה לנערה-שאלה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

Batel

New Member
הבנתי שכאשר נשים בנידה אסור להן להתקרב לבעליהן עד גמר הנידה, השאלה שלי היא- אם יש לי חבר (אפשר לומר משידוך שהכרתי לא מזמן) ואני נמצאת בנידה האם למרות שאני לא נשואה גם אני אמורה לשמור על הילכות הנידה כמו הנשים הנשואות?

תודה

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום
על פי דעת תורתינו הקדושה אסור לזוג שאינו נשוי להתייחד וכל שכן לנגוע אחד בשני, בלי קשר להלכות נידה.
הלכות נידה הם לזוג הנשוי כדת משה וישראל. לכן, אין לך מה ללמוד כרגע הלכות נידה או לשמור בזה.
כמובן שמותר לך להפגש עם הבחור המשודך על מנת להכיר אחד השני, לטייל יחד, לסעוד ביחד וכל כיוצא בזה, לעורר את רגש האהבה והקירוב על מנת להגיע לשיא הדבקות אחרי חופה וקידושין.

כמו בכל נושא, גם בזה יש דרך נפלאה שהתורה מלמדת אותנו - כל אחד לפי מדרגת קדושתו - איך וכיצד להגיע לשלמות בייחוד והחיבור בין בני הזוג. כמובן שדבר זה נלמד בצניעות משום האופי של העניין.
יש כאלה שלומדים איך להתנהג בזה מבעלי החיים או מהגויים שלמדו מבעלי החיים.
אני יודע שלשכנע בעניין זה, זה כמו להלחם נגד תחנות רוח, במיוחד כאשר התאווה תוקפת .
אך על כל פנים טוב לדעת שדברים נפלאים הקשורים למעמקי נפש האדם יש בכל ההלכות והסייגים שקבעו רבותינו ז"ל בענין הזה. כי לפניהם מהלכי הנפש גלוייה ועל פי תכונות הנפש קבעו את קביעותיהם והורו לנו את הדרך.
מי שהצליח לשמור על ההלכות הקשורות לזיווג, זוכה להרגיש את העונג הנפלאה שנפשו מתענגת בעניין הזה בצירוף, אהבה, קדושה, ערגה ושמחת הנפש. והיות שדבר זה קשור לחוויה אישית של מי שטעם את הדרך שמציעה התורה, אי אפשר לשכנע בזה.
ממליץ לקרוא את המאמרים: "אשה טובה מתנה טובה", ו"קן האושר" ו" האהבה עושה אושר בלב". מאמרים אלה נמצאים באתר הזה (מקווה שארז יכניס לינק לשם).
מאמרים אלה יפתחו צוהר לאלה שירצו לדעת על עוד דרך להנות בחיים, בהנאה שלמה ולא חולפת.
מברכך שתזכי להתחתן בקרוב ולבנות בית כשר המושתת על האמונה.
שבת שלום
אברהם ציון

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון