פורום ברסלב - רק לשמוח יש

המלך ובקבוקי היין

בס"ד

היה היה מלך מיוחד שהיו רק לו שלושה בקבוקי יין נדירים ביותר , יום הגיע והוא היה צריך ללכת לארץ אחרת לסדר הסכמי שלום והוא לא ידע מה לעשות עם הבקבוקי יין ,הוא חשב וחשב ולבסוף החליט להשאיר בידי שלושת עבדיו . הוא קרא להם והסביר להם שזה בקבוקים נדירים והם צריכים להתחייב לו לשמור עליהם באחריות. הם הסכימו והמלך הלך לו . לאחר יומיים קם עבד אחד ואומר בליבו מה מיוחד ביין הזה ? הרי זה מלך יש לו את כל העולם מה מיוחד בהם? אמר אני יטעם חצי פקק רק בשביל הטעם ממלא המלך לא ירגיש פתח את הבקבוק לקח טעימה והרגיש בשמיים אמר לעצמו עוד טעימה עוד שמיים לא יזיק לקח עוד טעימה ועוד טעימה ולבסוף הבקבוק נגמר. העבד השני הסתכל ואמר לעצמו גם ננסה טעימה נראה מה הוא כל שנייה הרגיש בשמיים, מה שמיים... ולבסוף לקח לגימה וגם הוא הרגיש בשמיים אחרי זה לקח עוד טעימה ועוד טעימה ולבסוף נשאר חצי בקבוק ופתאום הוא אמר לעצמו המלך אמר לא לגעת זה לא לגעת עם מלחמות אם עצמו הוא הגיע להחלטה לא לשתות יותר והשאיר חצי בקבוק . לאחר שבוע שב המלך לארצו וקורא לשלושת עבדיו בא לראשון אומר לו שיביא לו את הבקבוק הוא מביא לו ורואה הבקבוק ריק אמר לו בוגד בגדתה במלך איך עשיתה דבר כזה ולבסוף נגזרה עליו מיתה . השני בא מביא לו את הבקבוק רואה חסר חצי המלך מסתכל על העבד ופתאום קופץ עליו מחבק אותו מנשק אותו מרים אותו על הכתפיים שמחה גדולה . קם השלישי ואומר למלך אני זה שצריך לקבל את כל הנשיקות והחיבוקים אני בכלל לא נגעתי בבקבוק. המלך עונה לו בשמחה שגם הוא עבד נאמן אבל אם הוא היה פותח את הבקבוק וטועם את היין מי הבטיח שלא ישתה את כולו?..
אבל זה שפתח וטעם את הטעם המפתה ולבסוף לא שתה את כל הבקבוק - לו מגיע יותר כי הוא עמד בניסיון!

ככה זה אחים שלי החיים. יש אנשים ברוך השם כן ירבו שגודלים בבתים דתיים באיזור דתי והכל טוב ברוך השם
והם עובדים את ה' יתברך ועושים מה שאומר, אבל הם לא כמו החילוניים החוזרים בתשובה שטעמו את החטאים ואת כל הטעם של המסיבות, של הבנות, של הגאווה ,של כל ההבל ולבסוף הפסיקו עם התאוות ועשו את רצון המלך הקדוש ברוך הוא וככה הם לא יגמרו את החיים ויגיעו עם בקבוק ריק והם בעצם יותר גדולים מצדיקים גמורים כמו שנאמר :" מקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים..."

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>רק לא להיות כמו הראשון שהתפתה וגמר את כל היין..
שלא נהיה ח"ו כמוהו ונעשה את כל התאוות והכל
ולבסוף ייגמרו החיים והמלך יכעס.
</span> knoknoknokno

חלק עליון