פורום ברסלב - רק לשמוח יש

חזרה בתשובה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

elinor0100

New Member
שלום כבוד הרב
אני בת 25 וחוזרת בתשובה כבר 3 שנים - תודה לאל , אך בשנה האחרונה איבדתי את האמונה את החיות את הטעם המתוק הזה של התשובה שליווה אותי בהתחלה, את האמונה , נפלתי לזקנה - כמו שרבינו אומר, איבדתי תאמונה , אני עדיין כלפי חוף בחורה דתיה ומשתדלת להתחזק אבל מה הטעם אני רק נראת אבל חסר לי הלב . היה לי אותו פעם אך איפה הוא ? מה עליי לעשות ...
חשבתי אולי ללכת למדרשיה - למרות שנראה לי שזה לא ככ לגילי וגם קצת קשה יהיה לעזוב תעבודה . ואולי יש לך מדרשיה להמליץ לי ...
תודה
אלינור

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום לך

מבין טוב טוב את הערגה שלך להרגשות הנפלאות של אהבה כיסופים לאין סוף יתברך, אהבה שממלא את הלב בשמחה שהיא מעל הדעת, עד שהלב רוצה לפרוץ ממקומו ולעוף למעלה למעלה...
כל בעל תשובה אמיתי שבא להתקרב בתמימות ובפשיטות זוכה לאור הנפלא הזה, אך עם הזמן נכנסות בו חוכמות, לימודים, שכליים וכו' שמטעים אותו לחשוב שהם יקרבו אותו יותר ויותר לאור הנפלא הזה, אבל באמת הם רק מרחיקים אותו מהתמימות והפשיטות וממילא מהאושר הזה.
לכן אמר רביז"ל :
"גם חכמות אינם כלום, רק תמימות ופשיטות גם בתמימות אסור להיות שוטה, אבל אף-על-פי-כן חכמות אין צריכים כלל... גם אין טוב להיות זקן (קז) הן חסיד זקן, והן צדיק זקן, זקן אין טוב כי צריך רק להתחדש בכל יום להתחיל בכל עת מחדש. "

אם כן עצתך להתחיל מחדש.
תאמרי לעצמך אין לי שום ידיעות והבנות בענייני התשובה (ובאמת תשכחי), היום זה היום הראשון שלי שחזרתי בו בתשובה, ועכשיו אני מתחילה לקיים את העצות של רביז"ל בפעם הראשונה בחיי.
זכרי את החוויה הנפלאה, כדאי להשקיע כל מאמץ שידרש כדי לחזור לעונג הנפלא הזה, לכן אל תתייאשי אם עדיין לא תרגישי כלום, זה דבר שבונים אותו לאט לאט. כמו שאומר רביז"ל שזה מה שנקרא בנין ירושלים - בנין הלב.
ובכן עצתי שתקבעי לך זמן קבוע במקום קבוע להפגש עם הקב"ה. כדאי להשתדל שהזמן והמקום יהיו כאלה שיסייעו לעורר את הלב, כמו נוף, שמים, ובעיקר שקט שקט שלא יפריעו בני אדם להתייחד עם הקב"ה באהבה עד כלות הנפש.
אני נוהג להעזר ב'שיר השירים' ולקרוא משם את מילות האהבה והערגה להקב"ה כפי שאהוב פונה לאהובתו הנמצאת במרחקים.
" יונתי בחגוי הסלע בסתר המדרגה הראיני את-מראיך השמיעיני את-קולך כי-קולך ערב ומראיך נאוה:
על-משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו: ב אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו:
הנך יפה רעיתי הנך יפה עיניך יונים מבעד לצמתך שערך כעדר העזים שגלשו מהר גלעד: שניך כעדר הקצובות שעלו מן-הרחצה שכלם מתאימות ושכלה אין בהם: ג כחוט השני שפתתיך ומדבריך נאוה כפלח הרמון רקתך מבעד לצמתך: ד כמגדל דויד צוארך בנוי לתלפיות אלף המגן תלוי עליו כל שלטי הגבורים:
כמו כן אני נעזר בספר תהילים שבו דוד פונה להקב"ה בכיסופים עד אין סוף, כמו כן 'ליקוטי תפילות' של רבי נתן, וגם אני מדבר בשפה הפשוטה שאני ממציא.

בקיצור העיקרון ברור. לחדש את הקשר עם אהוב לבך לשכוח את העבר ולהתחיל דף חדש. ולחדש את הקשר הוא בדיוק כפי שמחדשים את הקשר בין שני בני אדם אוהבים. במילים, במעשים לטובת האהוב, למלא רצונו בשמחה, לעשות לו טוב על הלב.
בלי חוכמות ושאלות של הבל, ..כגון "הקב"ה יודע מה אני חושב וכדומה, תדמייני אותו כמו אהוב, כמו שאומר הזוהר הקדוש על הפסוק במשלי "נודע בשערים בעלה": כל חד כפום דמשער בליביה - כל אחד לפי הערכת הלב שלו כך הוא מדמיין את הקב"ה.

תתחילי בעצה הזו, ולאחר זמן תספרי לי איך התחדש קשר האהבה ומשם יש עוד לימודים נפלאים איך להתחבר ולהתדבק בהקב"ה עוד ועוד עד אין סוף...

ואומר מוהרנ"ת:
כי צריך כל אדם להאמין באמונה שלימה שכל מה שעובר עלי ובכל יום ובכל עת ובכל שעה מיום הולדו עד יום מותו הכל הוא רק סיבובים מאתו יתב' כדי שיזכה להשגות אלקות לדעת ולהכיר אותו ית'. (היינו להדבק בו באהבה ובאמונה) כי רק בשביל זה נברא ואין שום תכלית אחר חוץ מזה .

לכן כדאי לעשות הכל כדי לזכות לתכלית הנפלאה הזו שזכית כבר לטעום קצת מטעמה.

בהצלחה ושבת שלום

אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון