פורום ברסלב - רק לשמוח יש

כבוד הרב שלום

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום צדיקה
כל מה שקבלת על עצמך לקיים כפי שאת מספרת (פרקי שירה וכו' וכו') כל זה ענייני חסידות ואין שום חובה. אלה עניינים שרק צדיקים וחסידים מקיימים כדי להיות יותר טובים, יותר קרובים להקב"ה, אלה רק ענייני חסידות וצידקות. לכן אני ממש לא מבין למה להצטער אם קורה לך שאינך מצליחה להוציא לפועל דברים מסויימים. הרי זו רק בבחינת מתנה שאת רוצה לתת להקב"ה מה שאינך חייבת כלל, ואם לא יצא לך לתת אז מה הבעיה? את רוצה שהוא יסלח לך מפני שלא הצלחת לתת לו מתנה?
שכחת דבר חשוב מאוד.
כל מה שנעשה בעולם, וכל מה שאת חושבת שאת עושה, סוף סוף הוא עושה, והוא מחליט, ואם לא הצלחת לתת לו מתנה זה מפני שהוא החליט שלא יצא לפועל וכו' וכו'.
אם תאמיני לדברי אלה תהייה מאושרת.
אברהם
החובה היחידה שעלינו לקיים הוא מה שכתוב בשולחן ערוך האסור והמותר.

breslav

Member
חבר צוות
כבוד הרב

אני פוחדת שנשבעתי שאני אקרא תפילה עבור מס' אנשים שהם חולים בדרך מסויימת,ואני לא קוראת את התפילה באותה הדרך.
ועכשיו אני םוחדת שיקרה לאנשים הללו משהו.
אני כמעט בטוחה שלא נשבעתי,ואם כן יכול להיות שאמרתי בלב שמהיום אני כל יום אקרא,אבל אני לא חושבת שאמרתי במפורש 'אני נשבעת',האם זה נחשב לשבועה?(זה היה לפני שאמרתי את התפילה ששום נדר שלי לא נחשב,התפילה שאתה נתת לי)
בבקשה תעזור לי,אני בחרדות שיקרא להם משהו בגללי,או שה' כועס עליי
.
ד"א אינני מצליחה להנס לפורום דרך שם המשתמש שלי לכן אני כותבת לך מכאן.
תודה רבה לך,אני באמת מאוד מעריככה את כל הסובלנות וההבנה שאתה מגלה כלפי.
כל טוב,ותודה.

breslav

Member
חבר צוות
בבעזרהי"ת
שלום רב
אל תדאגי מכלום הרי גם את בתו האהובה של הקב"ה ואינו מחייב אותך לכלום, רק כל מציאותו חסד אהבה ורחמים עד אין סוף. הנה הביטי על כל הבריאה הנפלאה שהיא חסד חינם, כל כולה ניתנה במתנה בלי שעשינו כלום.
התחזקי באמונה ובקשר הדוק עם הקב"ה ע"י שיחה אישית איתו. כל יום דברי איתו כדבר איש אל רעהו באהבה כיסופים וערגה ותיראי איך שחייך הופכים לגן עדן.
אברהם
נ.ב תסדרי את שם המשתמש עם ארז מנהל האתר האימיל שלו שם.

breslav

Member
חבר צוות
תודה רבה רבה!.
שאלה נוספת...
האם לפני שאני אומרת את תפילת 'שמע ישראל' בלילה הידיים שלי חחיבות להיות נקיות ממש,כי אני שוטפת אותן אבל למשל אתמול נגעתי בבגדים,אז אני צריכה שוב לשטוף או שזה מספיק?

ועוד משהו,אני ממש מבולבלת מכל עניין קריאת התהילים מפני שכל אחד אומר משהו אחר.
דוד שלי אומר שמותר לקרוא גם אחרי השקיעה(הוא דתי..) ואיזו רבנית אחת שאמא שלי שמעה בטלווזיה אמרה שמותר רק בימי שבת,ואתה אומר שאסור...אז אני ממש מבולבלת:S

תודה רבה.
וקיבלתי הודעה למייל של שחזור הססמא.אני אנסה את זה ופעם הבאה בע"ה אני אכתוב שם.
משהו אחרון,אמרתי את התפילה ההיא שנתת לי,(בנוסח שלי) ששום נדר אינו נדר,אחרי שקראתי את התפילה ההיא אני כבר לא צריכה לאמר בלי נדר ואני יכולה להשבע לשווא או שבכל זאת זה אסור?
תודה.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב
את נקיה מספיק ואינך צריכה לשטוף הידיים באופן מיוחד לפני קריאת שמע.
תבחרי בן אדם אחד שממנו תקבלי את הדרך כיצד לנהוג ואז לא תהיי מבולבלת, אם החלטת שזה הדוד שלך אז שיהיה רק הוא ולא עוד אנשים.
אחרי התפילה שנתתי לך את יכולה להשבע כמה שאת רוצה זה לא כלום. ואני ממליץ לך שמיד אחרי שקראת התפילה תשבעי רצוף מאה ואחד (בדיוק) פעמים על משהו.ואז תגאלי מהדמיון המטריד הזה.
אברהם

yamMM

New Member
שלום לך כבוד הרב,
תודה רבה על תגותך הקודמת,ושוב..מס' שאלות.
מצטערת אם אני שואלת יותר מדי..

1.אני צריכה לקרוא את התפילה שנתת לי על הנדרים כל יום או שפעם אחת שקראתי זה מספיק???
2.אני קוראת תפילה עבור דודה שלי שחולה,התפילה עצמה לשון זכר,אז אני קוראת אותה,ובסוף אומרת לבורא עולם שלמרות שהתפילה היא לשון זכר היא מיועדת לנקבה,ואומרת את השם של החולה..
האם זה נחשב שאמרתי עבורה את התפילה או לא??

תודה לך שוב,
ודבר נוסף,איבדתי את הכתובת שנתת לי יום שדברנו בטלפון,תוכל בבקשה לשלוח לי אותה שוב???

לילה טוב.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלם רב

קריאת התפילה פעם אחת מספיק.

כל מה שדברת עם הקב"ה נחשב, כי הוא מבין אותך.

ספרי לי מה חדש אצלך בענין הנקיון ושאר החרדות שהיו לך.
אברהם

yamMM

New Member
הממ,אני מרגישה קצת יותר טוב,בערך.
אני מנסה לשנן לעצמי בכל פעם את מה שאמרת על הניקיון וכו'.
לפעמים זה עוזר,ולפעמים אני מרגישה שזה פשוט חזק ממני.
בע"ה אני מקווה שהכל יהיה בסדר.
ה' לא נותן לנו קשיים אם אין לנו כוחות להתמודד איתם,נכון?

תודה לךD:

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון