פורום ברסלב - רק לשמוח יש

כיצד מפעילים את הלב?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

לפני השאלה עדות:
באמת העצות של הרב פועלות בעניין רפואת הנפש ב"ה.
הנני כבר שנים בדרך של רבינו נחמן עם התבודדות, שולחן ערוך, אומן, רבנים, לימוד ספרי רבינו בעיון וכו'
כמובן שהיתה התקדמות. אבל גם היתה עבודה מזיקה ולא נכונה שפגעה באחרים ובי.
לרוגע הנפשי לא הגעתי מכל זה, לא שמחתי בחלקי והיה לי רע עם עצמי.
כעת שהוסרו ממני כל כך הרבה מתחים ובלבולים נפשיים הנני מרגיש סוף סוף בריאות ומנוחה עם דעת חזקה.
דעו כל הסובלים בנפשם יש רפואה אמיתית ופועלת פלאים, שמעו לרבי אברהם ופתאום יום אחד תראו שהכל עבר כלא היה.
נכון, עדיין יש הרבה פגמים בעיקר בלב לתקן אבל ברוגע ובישוב הדעת ב"ה.

ובכן, לשאלה.
לאחר אומן השנה רבינו האיר לי ביותר שבכלל הלב שלי לא בשימוש.
מה עושים, יש שם אבן, מתבודד כבר הרבה שנים, אין רגש, איך אפשר בלי לב?
גם הבת הבכורה ככה מאופקת הכל דרך השכל בזהירות. תמיד זה היה ככה גם האמא ז"ל היתה ככה.
הרב אומר לדבוק בשם ע"י ללכת במדותיו. איך אפשר אלו מדות של לב - חסד, רחמים וכו'?
רבינו מאיר שהכל תלוי בלב, אבל מה עושים שאין?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

שמחתי לשמוע הטוב ממך שיש שינוי לטובה במהלכי נפשך.

דע, שכל הוא קר ויבש, לב הוא חם ורגיש. וזה לעומת זה. ככל שתשתמש יותר בשכל הקר, כך פחות תשתמש ברגש שבלב שזה הנקרא מיתת הלב, לב אבן.
אומר רביז"ל: . כי צריכין לשמור מאד את הזכרון, שלא יפל לשכחה, בחינת מיתת הלב ועיקר הזכרון הוא לזכור תמיד בעלמא דאתי, (ליקו"א נ"ד). כלומר ככל שתפעיל יותר את הלב שהוא משכן האמונה כך תתחיל להחיות יותר את הלב. חזק עצמך יותר ויותר באמונה הפשוטה בלי שכל לידע שהכל מושגח ממנו יתברך והוא מולך ושולט על כל מהלכי האדם והבריאה, בכללות ובפרטות. השכל האנושי לא יכול להבין דבר זה, לכן השימוש במכשיר שנקרא שכל כדי להבין את מהלכיו ית' בבריאה זה רק מזיק, לעומת זאת להאמין אמונה תמימה בלי שכל זה דבר נפלאה וחזק.
במילים אחרות, תניח השכל בצד אל תשתמש בו, ותתחיל לעבוד רק עם הלב, אמונה פשוטה עד שיתחיל הלב לחזור לחיים. אח"כ ב"ה תוכל להגיע לקו האמצעי שהוא הדעת חיבור החכמה עם האמונה השכל עם הלב שזו השלמות, אבל בנתיים לך קיצונית רק עם הלב ובלי שכל לגמרי.

סלח לי שקשה עלי הכתיבה והדיבור אני במוחין דקטנות דקטנות לכן אולי לא ברור מה שכתבתי. לא נורא הכל בידי ה' הטוב וגם מצב זה הוא הכי טוב ועוד יבואו ימים יותר ויותר מאירים באור השכל, בנתיים מקבל את הייסורים באהבה כי בודאי מפי עליון לא תצא הרעה.

בהצלחה
אברהם

nadav56db

New Member
כהבנתי: המוח פגום ואין לב האמונה הפשוטה תתקן.
האם זה טוב שכעת עובד בתכנות שצריך לרכז המחשבה?
גם מלבד זה לא יודע לעשות כלום מקצועי וגם אישתי יהיה קשה לה לרדת ברמת חיים.
אולי דווקא התיקון בעבודה הזו, לא יודע איך?

האם הרב ממקומו רואה איזה פתח לחרות?

המון תודה על הכל.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום נדב
הכל בסדר רק סבלנות תמשיך בעבודה וכו' אל תרד ברמת החיים אלא להיפך תתחיל לכבד אשתך יותר ויותר תמשיך בתורת רביז"ל ובעצותיו ועוד תיראה נפלאות.
העיקר תתחזק באמונה ותעשה פעולות שמראות אמונה כגון צדקה בלי לפחד.
אברהם

nadav56db

New Member
תודה על כל התשובות,
האם הרב יכול להלמיץ על איזה תורה או מאמר של רבינו ללכת איתו
שמחזק את האמונה הפשוטה הנ"ל?
(לא רוצה לבחור בעצמי כי אז ברגע שאבחר יתנפלו עלי מחשבות שהייתי צריך לבחור אחרת ואין לי כוח למלחמה הזו כעת).

כל הברכות והצלחה בכל.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
בהצלחה בעבודה החדשה
מקווה שסוף סוף תצליח לתת למח לנוח ותפסיק להפעיל אותו.אמנם זה עדיין לא ברשותך אך בעזרתו ית' תגיע לזה
ממש צר לי לראותך סובל כל כך מהמחשבות המטרידות
תמעיט מהלימוד ועסוק יותר ויותר בתהלים ולקוטי תפילות
אברהם

nadav56db

New Member
הלימוד היומי הוא:
כ 15 דקות: גמרא בלי רש"י רק עם פירוש פשוט כמו שטיינזלץ כזה.
כ 10 דקות: שולחן ערוך כסדר רק מחבר והגה.
כ 20 דקות ליקוטי מוהר"ן בעיון לומד תורה נבחרת במשך כמה חודשים.
כ 5 דקות ליקוטי מוהר"ן בקיעות עובר כסדר על הספר מהתחלה לסוף.

מה ניתן להמעיט מהנ"ל?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
תפסיק עם כל הנ"ל ממש עד שאומר לך לחזור לסדר הזה ותתחיל למלא הזמן בתהילים וליקוטי תפילות בנחת
אברהם

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
תנוח גם מזה וגם מהקושיות וגם מההרכבות של דברים וגם עם ריבוי האפשרויות וסוגי האפשרויות וכו' וכו'. פשוט וזהו. ההבדל בין פשוט למורכב, מורכב זה דבר הבנוי עם הרבה איברים, כלומר הוא מורכב מעוד ועוד. ריבוי האפשרויות שמעלה השכל (שכולם אמיתיות) הוא הרכבה ועוד הרכבהנ על הדבר הפשוט. הפשוט הוא ה'אטום' שעליו מורכבים פרוטונים וכו' הפשוט זה רק הדבר עצמו כמו שהוא בלי תוספות. למשל במקרה דנן. שמעת ממני להפסיק ללמוד. הפשט של להפסיק ללמוד זה להפסיק ללמוד, המוח שלך התחיל לברר לגבי במורכבים על השכל הפשוט הנ"ל. האם זה כולל גם את זה וזה וזה, כי הרי רביז"ל אמר כך ובתורה כתוב כך וכו'.
יש משל נאה מוכר מחיי הצבא ששם מתברר מי מהחיילים פשוט ומי חוכמולוג עם שכל מורכב. כאשר מקבלים פקודה ב2 בלילה כל המחלקה לעמוד בשורה מחוץ לאוהלים". המוח הפשוט יוצא ב2 בלילה ועומד שם. החכם שואל: האם צריך לצאת עם החגור או בלי החגור, עם הנשק ובלי הנשק וכו'. תקרא או תשמע את הדבור כמו שהוא בפשיטות. אם לא צויין תפסיק ללמוד חוץ מ... או כולל את.. וכו' תפסיק בלי שאלות.
בהצלחה
אברהם

nadav56db

New Member
ב"ה שנתן בי כוח לשאול ולקבל תשובות נאמנות, מודה לרב מאוד שמוכיח אותי כראוי וחושף בי טעויות.
הרב, שאלה גם בשם אישתי, לאחר שנודע לה שכעת צריך להפסיק מלימוד:
יש לנו מנהג מדי כמה ערבים בשבוע לשבת יחד בסלון או מול המחשב ולשמוע שעור מוקלט בתורת רבינו מפי הרב או אחרים לפי בחירתה.
וכן נוהגים אנו בשבת בסעודת היום ללמוד יחד בספר "בגן האמונה" וכל זה עונג לנו.
מה נעשה כעת הרב?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
אשתך תמשיך ללמוד כמנהגכם הטוב, ואם תירצה תספר לך מה התחדש לה פה ושם.
ואם עונג שבת לכם לשוחח על הא ודא - תשוחחו.
אל תבהל, כל העניין של הצמצום הוא זמני.
אתה מוכרח להגיע למוח מיושב, ולא סוער ומבולבל. מוח שקט, נקי.
אברהם

nadav56db

New Member
בעניין ריצת המחשבות שהיום שלחת SMS.
מאז שהתחלתי לעסוק בתורה לפני 8 שנים ועד היום הכי קשה לי לשמור על המחשבה
בעת שאני מנסה לעקוב בחומש אחר הקריאה של הש"ץ כאשר קוראים בתורה בציבור.
עד כה תפילות לא עזרו מאומה או שנרדם או שעובר לחשוב על עניין אחר. בהפתרה כבר הרבה יותר טוב.
מה כבוד הרב רואה פו?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

תוותר על הכל ואל תרצה כלום כפי דרגתו של החרש, כי הרצונות הן החסרונות...

"ואמר להם (החרש): עתה אני נותן לכם במתנה שתהיו כמוני, שתחיו חיים טובים כמוני כי בתחלה ברכתי אתכם בזה, ועתה אני נותן לכם חיים טובים שלי-במתנה גמורה לדרשה ואתם סוברים שאני חרש? אין אני חרש כלל! רק שכל העולם כלו אינו עולה אצלי לכלום, שאשמע החסרון שלהם כי כל הקולות- כלם הם מן חסרונות כי כל אחד ואחד צועק על חסרונו ואפלו כל השמחות שבעולם- כלם הם רק מחמת החסרון, ששמח על החסרון שחסר לו ונתמלא ואצלי, כל העולם כלו אינו עולה לכלום, שיכנסו באזני החסרון שלהם כי אני חי חיים טובים שאין בהם שום חסרון ויש לי הסכמה על זה שאני חי חיים טובים, מן המדינה של עשירות וחיים טובים שלו הוא, שהיה אוכל לחם ושותה מים" (סיפורי מעשיות מעשה י"ג יום ב)

אברהם

nadav56db

New Member
אם קצת הבנתי למעשה אז בזמן שמתפללים (עמידה, התבודדות, ליקוטי תפילות וכו') רוצים ונכספים אבל כל היום חוץ מזה לא רוצים כלום - יהיה מה שיהיה?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום ידידי
ממליץ לקרוא עם אשתך בשעות הפנאי את הספר "פעולת הצדיק" למוהרא"ש. ספר שמספר על חיי רביז"ל מילדותו ועד פטירתו.
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון