פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מה גרם לך לגלות את דרך האמת?

אשת נח

New Member
בסד

יישר כח על פתיחת הפורום החדש!
איך מצאתי את דרך האמת?....
יצאתי לדרך לחפש,
בדיעבד,לאחר החיפושים הרבים,
מבחינתי מספיק להסתכל בעגבניה וביופיה, לחוש בטעמה,
לראות את הזרעים שינביטו עוד עגבניות הרבה,
ושם לראות את מי שאמר וברא העולם.. elzam002

breslev10

New Member
שלום אשת כח,
אם זכית להביט ביופיה של העגבניה ולגלות את מי שאמר והיה העולם כנראה שהנשמה שלך היתה כבר מוכנה מאוד לגלות זאת לצערי,רובנו זקוקים להרבה יותר על מנת להתעורר וחלקם מעם ישראל זקוקים לממש ניסים ונפלאות על מנת לגלות זאת ונזכרתי בבדיחה:
אחד הגיע להתייעץ עם איזה רב על איזה עניין לאחר השיחה החל הרב לשכנע את הבחור לקבל עליו עול מלכות שמיים ושיחזור בתשובה ואז הציע הבחור לרב עיסקה "תשמע כבוד הרב, אם תצליח להוריד עכשיו בשמש הזאת גשם אני חוזר בתשובה. תזכור! אמר הרב אתה חוזר בתשובה שלימה!!! החל הרב לשאת תפילה חזקה ולפתע החל לרדת גשם אמר לו הרב נו קדימה קיים את מה שהבטחת אמר לו הבחור הרב בבקשה הרב עוד פעם אחד וזהו אני מבטיח הרב שוב פעם הרב שאל מבטיח השיב לו כן נשא הרב תפילה חזקה ו...גשם אמר לבחור נו...השיב לו הרב פעם ראשונה נס פעם שנייה ניסי ניסים בוא נראה אותך עוד פעם ואז זהו אני חוזר.. נשא הרב תפילה נוספת ו ...בום גשם נו אומר לבחור משיב לו הבחור אם הצלחת 3 פעמים כנראה שזה לא חכמה!!! לצערי אשת כח המצב הזה עובר על הרבה מאחינו כמו שאומר הרב שלום ארוש שליט"א בדיסק "הצדיק שבדור" יש אנשים שאפילו אם תראה להם את השם בעצמו הם לא יחזרו בתשובה וזאת למה? כי הצדיק שבדור אינו ערב עליהם ואינו נותן להם אור ירוק לשוב בתשובה.
כולי תפילה שכולנו נזכה לשוב אליו בתשובה שלימה וזכות הצדיקים תגן בעדנו.
breslev10

אשת נח

New Member
אמן! elzam002

בדיחה מצוינת.
מצחיק
הלוואי ולא יהיה עצוב ושכולנו נזכה לשוב בתשובה שלימה.
כי רק שמחה היא צמיחה
ועצוב...כמו צב נושא את העולם שלו על גבו
ומתקדם לאט..

חלב@אמת

New Member
<span style='color:blue'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>אני חושב שמי שלא מעכב בעצמו עושה ומשפיע על אחרים...
יש הרבה אצל רבי נחמן על בחינות אלו......
זה כמו התורה "לפעמים מגיע לצדיקים כמעשה הרשע וקו'..."
+מלכות שבהסתרה+ישראל תלוים אחד בשני...שאחד יורד וקו'....שאחד עולה
+למוד תורה ועלייתה בלילה+אור פנים של צדיק גורם להרהור תשובה
הקיצור יש עוד מלא...[
אז מה שאפשר!!</span></span>

בעזרת ה' יתברך,

טוב אני אספק קצת... בעזרת השם יתברך טיפה קטנטנה ומצומצמת מן הים הגדול..

היה לי איזשהו חיבור ל"רוח" .. כל מיני יוגות .. מדיטציות.. התחברות לאינסוף.. אני גם מנגנת.. והייתה לי להקת רוק. עד שהתוודיתי לשירים דוסים קצת.. שאהבתי.. כגון הזמר סיני תור. והייתי מנגנת אותו עם נרות בהתוועדות.. והיה מזה חיות גדול.. כמו לשיר "דרשתי קרבתך.. בכל ליבי קראתיך.. ובצאתי לקראתך לקראתי מצאתיך.." וכמובן שהמילים והמוסיקה פוגעות ישירות בנשמה.. ישתבח שמו!!

והייתי בחיפוש אמת כזה.. והתגלגל לידי ספר של הרב ארז משה דורון "האור הפנימי" _זה היה פעם חוברת קטנה לא ספר עב כרס כמו היום..) וממש קיבלתי מזה חיות גדול.. באמת אור פנימי.. גיליתי שאני ממש מתחברת.. ויש עולם מעבר.. רוחני.. מלא אור.. קדושה.. וזה משך אותי.. היה לי רצון חזק כזה להתקרב לה'.. וכך הייתי גם יוצרת מוסיקה קדושה בעצמי.. אבל הענייני ה"תאכלס" היה קשה לי מאוד .. כמו לקבל על עצמי כל מיני ענייני צניעות.. וללכת ע"פ הכללים.. כך עבר הרבה זמן עד שהרצוי והשאיפות הופכים למצוי..

ואז גם נפלתי לתוך מחלה קשה ולא נעימה בכלל.. הבית חולים בית שני.. ועברו יסוריים וכאבים גדולים באותה תק'.. א"א בכלל לתאר .. וכמובן שלא הבנתי כלום כל הזמן הקשיתי על ה'.. למה אתה עושה לי את זה..? מה עשיתי?? למה?? למה? למה?? למה..?? ככה הרבה זמן.. וניסיתי כל הזמן להיות בכל זאת בשמחה.. ולקבל באהבה אך זה היה ניסיון ממש קשה.. ברוך ה' הוא נותן כוחות.. עד שפעם אחת שהייתי ביסוריים גדולים.. בבכיות גדולות.. שוב שאלתי "למה??" "למה אני???" ואז ראיתי שאין שוב תשובה.. ואולי אני לא אבין לעולם.. אז אמרתי "תמים תהיה עם ה' אלוקייך".. "ה' אתה יודע מה?? מעכשיו אני תמימה!! מקבלת הכל באהבה.. " ומאז היה עוד חושך אחד גדול מאוד וכמו שאומרים "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר..." ואחרי החושך הגדול הביאו אותי לאיזה רב צדיק, והוא קרא אותי.. ואמר לי כל מיני דברים.. שהשכינה רוצה בקרבתי.. ועוד דברים שאין המקום לפרט. לא הבנתי כלום. לקח לי כמה שעות לעכל... ופתאום נפל עליייי אור גדול... נוכחות ה' יתברך במלואה... כל היום התפללתי.. שתיתי את התהילים בשקיקה.. כלום לא עניין אותי חוץ מה' יתברך.. לא יכולתי להסתכל יותר על הטלויזיה או לפתוח גלגל"צ.. כי הנשמה שלי לא הסכימה לי.. כנראה כל היסוריים ממש זיככו אותה.. ופתאום הרגשתי ממש שהמשיח צריך להגיע.. הרגשתי את זה בחוש.. וזירזתי אנשים לחזסור בתשובה מהר לפני שהוא מגיע.. ה' היה איתי לגמרי וליוה אותי.. הייתי מוקפת באור גדול.. כל היום הייתי מדברת איתו כמו שעומד לידי חבר. ואז עוד לא ידעתי מעניין ההתבודדות כ"כ.. בכיתי מרוב שהיה לי טוב.. כיסיתי את עצמי באווובר צניעות. החיסרון היחיד שהורגש זה חיסרון בית המקדש.. שיבנה בקרוב בעזרת ה'! ובמקרה שלי (למרות שלא רואים את זה באותו רגע.. ) המחלה היא "חמלה" , ואפשר ללמוד מזה ולגדול מזה הניסיון!

יש המשך.. וכל ההתקרבות לרבינו הקדוש ר' נחמן.. ועוד הרבה דברים שעברו.. ברוך ה'!
מה שיש לי לומר לכם שכל הניסיונות שיש לנו בזה העולם הם ניסיונות באמונה.. בכל ניסיון יש לנו בחירה, האם ליפול עכשיו לעצבות ולשקוע.. או לשמוח.. לנסות לשמוח ולהאמין שזה הדבר הוא לטובתי הנצחית.. והוא מקדם אותי.. ואיך אני יכול מכאן להתקרב לה' יתברך.. רק אמונה!!! שמח בחלקך! קבל באהבה..

לקראת פורים שנסיר מאיתנו כל קליפת המן עמלק - שהיא כל הספקות.. באמונה.. עמלק מנסה להפיל אותנו.. וכנגד זה אנחנו צריכים להתחזק באמונה וביטחון בו יתברך.. כי זה בחי' חנוכה ופורים מידת האמונה והביטחון.

שנזכה לקדושת מרדכי ואסתר ולקדושת פורים באמת.
מחילה על האורך.. אם זה חיזק אפילו מישהו אחד זה היה שווה!
כל הישועות בזה ובבא, בגשמי וברוחני.

באהבת ישראל גדולה!!

alia1

New Member
בס"ד,
שבוע טוב,
אשרייך צדיקה! elzam002
כל סיפור חי'ים מרגש מאד...נהפוך הוא-זה היה קצרצר...
אמר רבנו הק' זי"ע-'החזיקו עצמכם יחד',וכן:
'מה יש לכם לדאוג מאחר ואני הולך לפניכם'...
כך חשנו כל המלחמה האחרונה פה בצפת,
כשהמקלט האמיתי היה מדפי ספרי רבנו ,
והתפילות דרכו...ישתבח שמו לעד!
הרבה בריאות צדיקה,אושר שמחה וכל הישועות!

בעזרת השם יתברך,

תודה רבה מתוקה! (ביחס לכל מה שעברתי זה באמת קצרצר.. אבל נראה אם ה' ירצה ויהיה לי לזה כוחות נפשיים נכתוב המשך..)

סיפרי רבינו הצילו לי את הנשמה הרבה פעמים!
בשבילי הוא ממש "השער לה'"..
לא יודעת איפה הייתי היום בלעדיו.. הוא התרופה של הדור הזה!
פשוט זכינו לדעת מצדיק כזה...!!

כל הישועות elzam002

breslev10

New Member
בס"ד בר"ה
ישר כח לך פני הצדיק!!! ממש מרגש לראות איך הרבי פועל בעולם ועל זה הוא אמר בחרתי בנשמות הכי גבוהות שיתקרבו אלי...
האם שמתם לב כי רבנו כובש את העולם??? שימו לב כל אחד שנכנס לפורום מדבר רק מהצדיק
ישתבח שמו על זה אמר הרבי יבוא יום שכל העולם יתגעתגע אחרי...
רבי נתן אמר אם היתי מגלה לעולם דיבורים ששמעתי מהרבי היתי גורם לביטול הבחירה בעולם!!!

odel12@013.net

New Member
אני חדשה בפורום, אני קוראת את הכל ומאד מתרגשת...אשרינו שזכינו לרבי שכזה, הנחל נובע מקור חכמה, הסבא דסבין. רבנו הקדוש!

לילי

New Member
איך התחזקתי?
טוב, אני בעיקרון דתיה לאומית רגילהה אבל מה שחיזק אותי באמת זאת אחותי שהחליטה להיות ברסלבית.. =]

חלק עליון