פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מה לעשות?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
בס"ד

לכבוד הרב שלום!

כותב לך ישר מהלב כעת בלי שיקולים כלל.
נשבר לי כבר מהעבודה הזו במחשבים אף פעם ב 10 שנים שאני בה לא הצלחתי לשמוח במה שאני עושה.
מלכתחילה זה היה רק בשביל כסף מעולם לא קיוותי לעסוק בזה רק הקלות של הרווח הטביעה אותי בזה.
אבל אחר שהראו לי את האמת והתכלית של העולם הזה ורבינו כל כך מחדד את זה אין לי שום חפץ בכסף מיותר כלל
גם ככה גדלתי בקיבוץ בכלל רחוק מכל ההבל הזה של החומריות הריקנית הזו.
מילא אם הייתי יכול לעשות משהו לתכלית עם הכסף אך מה יש לי בנות שלומדות בבית ספר חילוני הבלים ומתחילות והכיף שלהם זה בית מלון ובריכת שחייה שמהעבודה
הגיהנום הזו אני צריך לממן להם.
הרב היקר, כמה כבר ניסיתי לשמח עצמי במשך השנים הללו בכל השעות הללו מול המחשב לא מצליח. גם אם מדבר כל היום עם השם יתברך תוך כדי המלאכה זה כלל לא משמח אותי
אלא עוד יותר מחזק הגעגועים כי נפשי יצאה בדברו ובסוף אני נזרק למאבקים במחשבות שאומרות לי כל הזמן למה אתה לא זז מפה ומאבד את הזמן היקר לריק.
בנוסף לכך יש בעיה שבגלל שאין לי חשק בעבודה ומשלמים לי פה הרבה ובתוכי ההני מצפה כל יום כמה שפחות לחשוב ולעשות כי בכדי ליצור ולפתח צריך שמחה ואין לי בכלל בשביל מה בשביל כסף בשביל איזה עוד איזה מה שיעשה כצת יותר נוח להזמין קפה אספרסו או להזמין מקום באופרה ואולי גם בעתיד להקל את ההימורים בקזינו האינטרנטי?
מה אני עושה פה?
רק דבר אחד מונע אותי הרב. הפחד מאישתי.
לא יודע מה לעשות כבר כלו כל הקיצים, השתמשתי בכל העצות התובדדתי על זה לילות כמה פעמים אפילו 4 שעות רצופות רק על זה לא פעם אחת.
מה לי כל פעם להתנחם באיזה תקווה הרי בסוף אני מוצא עצמי באותו מקום יותר חסר אונים מול כל המחשבות. והנפש כל בוקר באה עם שמחה עם תקווה ותוך כמה שעות
מתעייפת רק ממתינה להפסקה שם אוכל לקרוא תהילים ואחר כך לתפילת המנחה שזה רוח חיים ואחר כך לארוחת צהריים מול המחשב שיש אז כמה דקות להאזין לשיעור באינטרנט שלך ולעוד הפסקה ולסוף היום.
אמרת לנו, הרב, בשיעור האחרון ביום ה שצריך להיות שמח בעבודה,
ניסיתי כבר 10 שנים הרב ועדיין לא הצלחתי אפילו פעם אחת אי אפשר יותר כך יותר הוכחתי כבר מכל הכיוונים שלא מגיע לי כלום וכו' קיבלתי את כל החיזוקים מכל הכיוונים ונפשי עייפה וחלשה בלי מיים ואין שום דבר טוב שמראים לי שיצא לי מהעבודה הזו לתכלית הנצחית רק ההיפך. כי הכסף הולך למותרות הבלי העולם הזה של בני ביתי.
הרב, עדיין אינני במדרגת צדיק כזה שיכול לחיות רק מאמונה ולצייר את הגן עדן בכל תמונת חיים כמו התם. ברגע שאני מנסה לעשות זאת אני ממש נרדם ונהיה עוד יותר מתוסכל מהכשלון של הדרך הזו.

הרב, אני גווע פה, מחפש ישועה אמיתית.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

לידיד נפשי היקר
שלום רב

אני מבין אותך טוב מאוד מאוד וגם עלי עבר נמה שעובר עליך.
אני לא שוכח אותך לרגע וכל הזמן אני בודק כל צעד וצעד שלך כדי להביאך אל התכלית הנפלאה.
עליך להבין שעלי ובעזרתך להוציא אותך מהשבי אצל מלך אכזר. וזה דבר מסוכן וצריך ישוב הדעת לעשות זאת. לכן למרות שלבך בוער לברוח מהשבי כי כבר התחלת להרגיש את העולם הבא בתוך העולם הזה, אעפ"כ אנחנו צריכים לצעוד עם שכל ובמתינות כדי שלא ינזק אף אחד וההצלחה תהיה שלימה.
זוכר, באבידת בת המלך אמר רביז"ל:

nadav56db

New Member
בס"ד

ב"ה ממש עם בו שבועות התחלתי לקבל שכל שפשוט לחצתי יותר מידי על צד שמאל ועזבתי את ימין, כלומר רציתי גדולות וגם התפללתי חזק אבל לא התחזקתי בלשמוח מכל נקודה טובה שזוכה בחסד חינם. וזה לקח לי את השמחה ואז כמו שלימדתנו תולים את חסרון השמחה בכל מיני תנאים חיצוניים.

דבר אחר, הדהים אותי מה שלמדתי בספר פעולת הצדיק שרבינו גילה סוד שהולכת להיות אפיקורסות מהשמיים (חוץ מעל אנשי המקורבים) עד שיהודי שיטול ידיים יהיה נחשב לחידוש כמו הבעל שם טוב. כמה שהבחנתי רביז"ל מעולם לא מגזים וכל דבריו תמיד מתקיימים. כבוד הרב, אם הבנתי נכון זהו מצב רוחני נורא ביותר ואנחנו בדרך אליו וכל יום העולם מסתיר יותר את האמת ומחזק יותר את השקר.
האם הבנתי נכון?
האם

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
לידיד נפשי היקר

אני מבין טוב מאוד את אשר עובר עליך.
אני מבין את הכיסופים שלך לאמת ולהכלל באמת ובהקב"ה.
אך זכור כלל חשוב, בלי צמצום ח"ו תוכל לאבד הכל בעיקר את הטוב הרוחני שהתחלת להרגיש את טעמו.
תאמין לי שאני רוצה יותר ממך להביאך אל העונג הרוחני שטעמת טעמו, אך הדרך אליו היא דרך קשה שחייבים לעבור בה בין הטיפות, כי לולא זה יהיה ח"ו נזק גדול לכלם.
דע, שהקב"ה לא מביא אותך עדיין לכיסופים שלך, כי אתה עושה לו עונג בתפילוות שלך, במשברים שלך, בקושי העובר עליך, ובזה שאתה עדיין מחזיק מעמד ורוצה אותו למרות כל המניעות והכשלונות.
דע שברגע שתהא כבר מוכן נפשית למדרגא הנפלאה של היציאה מהעולם הזה, הקב"ה יוציא אותך בקלות מהעולם הזה, דהינו מחיזו דהאי עלמא לגמרי. בנתיים יש לו נחת רוח גדול מהקושי העובר עליך, כי בזה שאתה ממשיך להלחם להתקרב אליו למרות כל הקושי העובר עליך זה הדבר שובר את כל הקליפות וגורם נחת רוח גדול להקב"ה, ובעיקר זה מה שבונה לך את הדעת להשיג השגות אלקות במדרגא נפלאה מאוד.
חזק ואמץ ואל תשבר מכלום תמשיך בכל מה שאתה עושה בפשיטות ובתמימות כי זה יהיה לך ישועה נפלאה בעתיד, ובעיקר תמשיך את העבודה הרגילה שלך בשמחה ובאהבה כי בזה רוצה הקב"ה בנתיים. וכן תדאג לאשתך והילדים ותלמד עליהם זכות כי הם לא אשמים במה שעובר עליך. אתה חייב לעשות את שלך ולטפל באשתך ובילדים בצורה הכי טובה וברחמנות ואהבה כי בזה רוצה הי"ת. ואל תחשוב שאם תעוף בשמים זה יהיה דבר טוב, אין הקב"ה צריך מלאכים יש לו בשמים מלא כאלה, הוא רוצה בני אדם בעולם העשיה עם כל הצרות והיסורים שמשם יתקרבו אליו יתברך ומכל הקושי ימשיכו להאמין בו יתברך.
חזק ואמץ ותחזיק מעמד ואל תסמוך על שכלך ותנהיג את עצמך בכל מיני דרכים לפי דעתך.
תציית למה שאני אומר כי כך תרויח רווח נצחי ואמיתי לעולמי עד.
חזק
אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

בבקשה, כבוד הרב, עזור לי להתמודד עם המחשבות הרעות הללו שתיארתי לך כאן למעלה, רוצה להשתחרר כבר מהכפירות הללו בלב. בבקשה, תכתוב בלשונך איזה תפילה על כך.

שמחה והצלחה

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי
היי חזק!!! אתה עובר ייסורים מתוך עצמך מתוך המדמה שלך. ועוד תודה להקב"ה על הייסורים האלה,כי הם משפשפים לך את הפסולת שיש לך במוח.
עיין בליקו"א תורה כ"ה ותראה מה רביז"ל אומר על העליה ממדרגה למדרגה. שמוכרח לקבל התקפה חדשה מן המדמה ואתה צריך לנצח אותו ובזה תזדכך יפתחו לך העיניים ותזכה ליראות בעיניים את הקב"ה, מה שאי אפשר ליראות עם מוח מלוכלך. ותבין מרחוק את הכיף הנפלא הזה ליראות את הקב"ה סמוך אליך ומלווה אותך על כל צעד ושעל. שזו התכלית הנפלאה והגן עדן שמצפים לו.
חזק ואמץ אל תשבר ובמיוחד בימים האלה של חודש אב שבו מתגברים ביותר הדינים .
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון