פורום ברסלב - רק לשמוח יש

מניעות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

שריק

New Member
בס"ד

שלום הרב,

נהנתי מאוד לראות את השיעור בנושא מניעות ,והתחברתי לתוכן הדברים אבל הרגשתי שחסרה לי העיצה של ר' נחמן איך לעודד את עצמך כשיש לך מניעה שאתה מנסה לשבור כבר כמה שנים טובות איך לא להכנס לייאוש אפילו שבעייני בשר ודם למרות המאמץ בתפילות דיבור עם ה' וכו' אין שום שינוי , איך לא מתייאשים מכוחה של תפילה ולא יורדים באמונה ונכנסים לעצבות?(בעיקר שהמניעה הזאת קשורה בעבודת ה' ולא משהו חומרי)

אשמח לשמוע את דעתך

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב
אין שום סיבה ליפול ליאוש, היות שכל מה שצריך לקרות קורה בדיוק כפי התוכנית שלו יתברך בבריאת העולם. אמרו חז"ל: תורה מונחת אצל הקב"ה שני אלפים שנה לפני בריאת העולם ושם כתוב כל מה שיקרה בעתיד בכל מקום בעולם ואצל כל אדם ואדם בפרטות מיום היוולדו ועד יום מותו וכן הלאה לעתיד לבוא ולנצח נצחים.
וכל מה שכתוב בה הכל טובה גדולה וחסד חינם לתת אושר נפלא לבריותיו לנצח, זוהי תכלית בריאת העולם והוא יתברך פועל ללא הרף להביא את העולם לתכליתו הנפלאה הזו. אע"פ שלפי קטנות דעתינו ניראה שמעשיו יתברך לא כל כך טובים, האמת שהכל טובה ניפלאה.
אם כן מה הסיבה להתייאש?... כי לא יצא כפי שאני רוצה... הרי הקב"ה יודע מה הכי טוב.

נאמר על התורה: "מ

שריק

New Member
תודה רבה כבוד הרב!, אין לי שאלה על הידיעה והבחירה , רק שלפעמים בתוך המצב עצמו כשקשה והאמונה לא כ"כ חזקה אז נשברים קצת . ב"ה מצאתי תורה שמומלצת לכול מי שבמשבר ועל סף יאוש תורה מ"ח ליקו"מ חלק ב' פשוט מדהים לראות איזה הבנה יש לר' נחמן איך הוא יודע בדיוק מה להגיד ולתאר את המצב מדיוק כ"כ ,
אני מצטטת פה קצת למי שצריך חיזוק : "כשאדם נכנס בעבודת ה' אזי הדרך שמראים לו התרחקות ונדמה לו שמרחיקים אותו מלמעלה ואין מניחים אותו כלל להכנס לשעבודת ה'....וצריך התחזקות גדול מאוד מאוד לבלי ליפול בדעתו ח"ו כשרואה שעוברים כמה וכמה ימים ושנים שהוא מתייגע ביגיעות גדולות בשביל עבודת ה' ועדיין הוא רחוק מאוד...ונידמה לו כאילו אין השי"ת מסתכל עליו כלל ואין רוצה כלל בעבודתו, מחמת שהוא רואה שהוא צועק בכול פעם ומתחנן ומתנפל לפניו יתברך שיעזרהו בעבודתו, ואף על פי כן עדיין הוא רחוק מאוד מאוד, על כן נדמה לו כאילו אין השי"ת מסתכל עליו כלל ואין פונה אליו כלל כי הוא יתברך אנו רוצה בו כלל....וצריך להיות עקשן גדול בעבודת ה' לבלי להניח את מקומו...אף אם מפילין אותו ח"ו..אעפ"כ עליו לעשות את שלו, לעשות מה שיוכל בעבודת ה'...כי אלו הנפילות והירידות והבילבולים וכיו"ב צריכים בהכרח לעבור בהם קודם שנכנסים בשערי הקדושה וגם הצדיקים האמיתיים עברו בכול זה"...

שנזכה בע"ה לעבור הכול ולהכנס לשערי הקדושה כמו שאומר ר' נחמן בהמשך התורה הזאת .."וחזק עצמך מאוד ועשה מה שתוכל בעבודת ה', וברבות הימים והשנים תכנוס לבטח בעזרתו יתברך לתוך שערי הקדושה"!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון