הרב אברהם גקי
Member

מעשה באדם שנכנס לסופרמרקט וביקש את המנהל: יש לך בחנות 'סם' מסוג 'חשיש'? שאל. ענה לו המנהל: יש כאן גבינות, בצים, בשר ודגים, 'חשיש' לא. למחרת חזר אותו אדם, ושאל: יש לך 'סם' מסוג 'חשיש'? 'לא', ענה המנהל, כאן יש חומרי ניקוי, פירות וירקות, תבלינים ומשקאות, 'חשיש' אין כאן. למחרת שב אותו אדם ושאל שוב: יש לכם 'חשיש'? - יש כאן כלי חד פעמי, כלי בית, קופסאות שימורים... 'חשיש' אין.
נכמרו 'רחמיו' של המנהל, עשה מה שעשה, ולמחרת כאשר שב האיש ושאל 'יש לכם חשיש'? ענה לו המנהל – 'כן' והושיט לו שקית קטנה. חייך האיש, הוציא מכיסו תעודה ואמר למנהל: 'סגור את החנות ובוא איתי, אני 'שוטר'!...
---
עומק הבדיחה (נמשל): מעשה ברבי נחמן שנכנס לישיבה וביקש את 'מרן' - ראש הישיבה: יש לך בישיבה 'אמונה'? שאל. ענה לו ראש הישיבה: יש כאן בבא קמא, מסכת קידושין, קצות החושן, 'אמונה' לא. למחרת חזר רבי נחמן, ושאל: יש לך כאן 'אמונה'? 'לא', ענה ראש הישיבה, כאן יש ציצית, תפילין, הלכות שבת, מצוות, 'אמונה' אין כאן. למחרת שב רבי נחמן ושאל שוב: יש לכם 'אמונה'? יש כאן ראש השנה, חג הפסח, סוכות וחנוכה, 'אמונה' אין.
נכמרו 'רחמיו' של ראש הישיבה, עשה מה שעשה, ולמחרת כאשר שב רבי נחמן ושאל 'יש לכם אמונה'? – 'כן', השיב ראש הישיבה: 'השם נמצא פה, אני בתוכו והוא בתוכי'. חייך רבי נחמן, הוציא מחיקו 'ספר תורה' ואמר ל'ראש הישיבה': 'סגור את ה'חנות' ובוא איתי, אני 'נ נח נחמ נחמן מאומן'!...