פורום ברסלב - רק לשמוח יש

עומק הבדיחה: מעשה בנהג שחזר שתוי מחתונה

שוטרנותןדוח.png

מעשה בנהג שחזר שתוי מחתונה, ופתאום עצר אותו שוטר. כשבדק השוטר את הנהג גילה שהוא שיכור, וגם הרכב שלו לא תקין, אומר לו השוטר:' אני יכול לעצור אותך וגם לתת לך קנס גדול, אתה שיכור והאוטו שלך לא תקין, אך הפעם אני ארחם עליך, תן לי 200 שקלים ואני אשחרר אותך'... הנהג נתן לו 200 שקלים, מלמל מילות התנצלות ותודה רבה, והמשיך בנסיעה.

כעבור רגע שוב עצר אותו שוטר, והנהג רואה שזה הוא אותו השוטר שעצר אותו לפני רגע... שוב בודק אותו השוטר ורואה שהוא שיכור והרכב שלו לא תקין, שוב משלשל הנהג לידי השוטר 200 שקלים וממשיך בנסיעה. והנה שוב, כעבור זמן קצר אותו השוטר עוצר אותו שוב, שוב צועק עליו, שוב מקבל 200 שקלים והנהג ממשיך בנסיעה...

בפעם הרביעית ביקש ממנו השוטר 500 שקלים, שאל אותו הנהג 'אדוני השוטר, 2 שאלות לי אליך. האחת, למה אתה רודף אחריי כל דקה ועוצר אותי שוב, הלא שילמתי לך... ושנית, למה העלית את המחיר, הלא 200 שקלים הספיקו לך'? ענה לו השוטר: 'ה500 שקלים - הם כדי שאני אראה לך איך יוצאים מהכיכר'...

--

עומק הבדיחה הוא, שאדם יכול ללמוד תורה בגשמיות, אך הוא מסתובב סביב עצמו במסגרות גשמיות של 'ציור זמן ומקום' ואינו מצליח להתקדם. אולם רבי נחמן מביא לנו את התורה הרוחנית, שבו אנו 'יוצאים מהכיכר' ומבינים שהתורה היא נצחית, ואנחנו יכולים להגיע איתה לה' יתברך בכל רגע. כמה טובה נצחית יש לו לאדם המבין את תורתו של רבי נחמן ו'יוצא מהכיכר'...

חלק עליון