פורום ברסלב - רק לשמוח יש

ענין הקטרת

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

כלום!!!
אחד מתלמידי רביז"ל שהיה בקי בקבלה בא לשאול את רביז"ל מה לכוון כאשר הוא מגיע לשם ה'. ענה לו רביז"ל: ה'!!! מה רע לך לכוון ה' ה' בפשיטות ותמימות. סתם כך ה'. כי הרי גם כל כוונות האריז"ל עם כל פרטי העולמות תכליתן להביא את האדם לדבר פשוט עם הקב"ה ולכוון פשוט ה'!
כמו כן לעניינך. כווני פשוט את משמעות המילים כפשוטם: אתה הוא ה' אלקינו שהקטירו אבותינו לפניך וכו',פיטום הקטורת כיצד? וכו' וכו'.
"אתה" - פירושו אתה, "הוא" פירושו הוא, ש"הקטירו"-פירושו שעשו את פעולת ההקטרה שהיא להניח על הגחלים צמחים המפיצים ריח. פשוט פשוט. אם אינך מבינה פירוש המילים השתמשי במילון תלמודי או עייני פירוש רש"י לפשט המילים (תלמוד בבלי כריתות ו עמוד א) או פירוש אחר.

עליך לדעת שלעבוד את ה' בשמחה, תלוי בפשיטות ובתמימות, דהיינו לא להיות חכם כלל. כי אחרי כל החוכמות וההבנות אנחנו נשארים בקושיא, כי לגדולת ה' אין חקר ושכלו הוא עד אין סוף, נמצא שאי אפשר להבין אותו יתברך. וכשנשארת לאדם קושיא זה מעקם לו את הלב בעצבות, כי ל"ישרי לב שמחה", רק למי שלבו נקי מקושיות ובלבולים.לכן כל החשבונות שאת עושה בתוך הדמיון המפותח, הוא זה שגורם לך את כל הבעיות. תעשי את עבודתך בפשיטות, בלי חשבונות, ובלי לערוך כל פעם ביקורת על מה שעשית, איך עשית..., היה טוב,... היה צריך להיות כך או כך... וכו'. תדעי שכל מה שאת עושה לה' יתברך אפילו הדבר הכי קטן נחשב אצל הי"ת כדבר נפלא והוא בונה לך בזה בניינים נפלאים ברוחניות. תצאי מהביקורת העצמאית ומהבדיקה האם הייתי מספיק בסדר או לא. תשכחי את העבר תפתחי דף חדש.
תעסקי בשיחה פשוטה להקב"ה כדבר איש אל רעהו. תוכלי להעזר בשיעורי הוידאו שיש באתר מתורת רביז"ל. שם תלמדי את הנושא הזה להסתכל בעין יפה על החיים, להעריך כל דבר שאת עושה ולהיות בשמחה תמיד.
בהצלחה
אברהם

שני

New Member
תודה רבה, זה נכון כל ההתעסקות הזאת במחשבות על העבר והביקורתיות גורמות לי את כל הבעיות,קצת קשה לי להשתחרר מזה למרות שאני מאוד רוצה,זה אפשרי?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

אמנם זה קשה אבל אפשרי.
להפוך את זה לדבר קל זה ע"י ההרגל, להרגיל עצמך לאט לאט לוותר. כלומר, אם משהו לא ברור לך ואינך מבינה אותו, עזבי אותו ואל תתעקשי לדעת אותו. תאמרי לעצמך דבורי אמונה: אם הקב"ה היה רוצה שאבין את הדבר אזי אני אבין אותו כהרף עין. מה ששייך לי ממילא יגיע אלי ומה שלא שייך לי ממילא לא יהיה שלי.
חזקי עצמך באמונה האמיתית, שממילא כל מה שאנו מבינים זו הבנה יחסית, כלומר באמת אי אפשר להבין את השכל העליוןן של האין סוף ברוך הוא וכל מה שאנו מבינים זה רק ב'כאילו'.

רק סבלנות ובסוף תגיעי לכל המעלות הנפלאות שיש בעבודת ה', סבלנות ולא לנסות לבלוע הכל בבת אחת ומיד. סבלנות וסבלנות....
עצם ההתעסקות בתורה בתפילה ובעיקר בהתבודדות ושיחה אישית עם הקב"ה תביא אותך לשמחה תמידית, שמחה הנובעת מעצם הבטחון העצמי שיבוא לך מהקשר האישי עם הקב"ה.
כל טוב
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון