???? שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול לגבי שידוכים.
נפגשתי עם בחור שממש היה נראה לי מתאים וגם הוא הרגיש בהתחלה. הכל היה זורם וסבבה. אבל אז הוא החליט לסיים את זה. מאז אני לא מצליחה לשכוח אותו וממש נפלתי באמונה.
מצד אחד אני רוצה להאמין שהכחל משמים ואם זה לא הלך כנראה שזה לא הוא ...
אבל מצד שני אולי אני צריכה לעשות השתדלות ואולי לנסות שנחזור להזדמנות נוספת..
מה הגבול בין האמונה להשתדלות.
כי מצד אחד צריך להיות תמימים ומאמינים באמונה שלימה שהק"בה מנהל את העינינים לטובה(וכך הייתי עד עכשיו, כל דבר הייתי מסתכלת בתמימוץת ובאמונה שלימה , עד שנפלתי באמונה). קראתי בספר "גן האומנה" שצריך להאמין שאם זה נגמר זה מאת ה' ובאותו מידה שזה נגמר מסיבה מסוית זה היה יכול להגמר מסיסבה אחרת לגמרי ואין מה להאשים את עצמי שאולי לא התנהגתי כאוי ואין טעם לחפש סיבות.
ומצד שני אולי הק"בה רוצה שנעשה השתדלות.
מה עושים?
ברצוני לשאול לגבי שידוכים.
נפגשתי עם בחור שממש היה נראה לי מתאים וגם הוא הרגיש בהתחלה. הכל היה זורם וסבבה. אבל אז הוא החליט לסיים את זה. מאז אני לא מצליחה לשכוח אותו וממש נפלתי באמונה.
מצד אחד אני רוצה להאמין שהכחל משמים ואם זה לא הלך כנראה שזה לא הוא ...
אבל מצד שני אולי אני צריכה לעשות השתדלות ואולי לנסות שנחזור להזדמנות נוספת..
מה הגבול בין האמונה להשתדלות.
כי מצד אחד צריך להיות תמימים ומאמינים באמונה שלימה שהק"בה מנהל את העינינים לטובה(וכך הייתי עד עכשיו, כל דבר הייתי מסתכלת בתמימוץת ובאמונה שלימה , עד שנפלתי באמונה). קראתי בספר "גן האומנה" שצריך להאמין שאם זה נגמר זה מאת ה' ובאותו מידה שזה נגמר מסיבה מסוית זה היה יכול להגמר מסיסבה אחרת לגמרי ואין מה להאשים את עצמי שאולי לא התנהגתי כאוי ואין טעם לחפש סיבות.
ומצד שני אולי הק"בה רוצה שנעשה השתדלות.
מה עושים?