פורום ברסלב - רק לשמוח יש

פרסום הצדיק או צניעות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
לכבוד הרב שלום!

בישוב שלי יש מספר בתי כנסיות ובתי מדרש ומנהיגים רוחניים מזרמים שונים ביהדות.
לדעת של רבינו אין לא מקום ולא נציגות ולא חסידים בישוב מלבד חוג בית פעם בשבוע בערב עם רב ברסלבי עם קומץ של משתתפים בעיקר נשים.

ברצוני לסייע להארת רבינו בישוב ולכן בשבתות התחלתי לחבוש על ראשי את הכיפה הלבנה עם הפונפון המפורסמת שמזוהה עם חסידי ברסלב. זאת בכדי שאם איזה יהודי יחפוץ להתקרב לרבינו אז אולי ימצא שהוא לא לבד וגם אוכל להפנות אותו לכל מה שידרש.
אציין כי ההליכה עם הכיפה הזו מבליטה אותי בציבור ואין זה נוח להתבלט כלל עדיף, כמו שהרב לימד כאן <a href='http://www.happy.org.il/forum//index.php?showtopic=1508' target='_blank'>באחת התשובות בפורום</a>
השאלה היא האם להמשיך להתבלט או להצניע לכת?

המון תודות

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי

אחרי כמה שנים מפטירת רבינו נחמן נברסלב, הזדמן לרבי נתן תלמידו, מחבר ספריו, לעלות על רפסודה שהעבירה אנשים בתשלום מקצה של הנהר לקצהו השני.
הנהג של הרפסודה היה זקן שהכיר את רביז"ל בימי חייו ואף זכה לבוא אליו מידי פעם לשמוע דבריו. כאשר פתח הזקן בשיחה עם רבי נתן, שאל אותו מהיכן הוא וכו' לאן נוסע וכו' כדרך העולם.
רבי נתן אמר לו שהוא מברסלב.
אמר הזקן בהתפעלות, הו ברסלב! ההכרת את הצדיק רבי נחמן? אתה יודע - הוא אומר לרבי נתן - יש לי את הכיפה של רבי נחמן, והוא הצביע על הכיפה שלראשו כדי להתפאר בזכייתו.
רבי נתן קבל את דבריו באדישות ואמר: לי יש את השכל של רבי נחמן!

חיצוניות והצגות, קפיצות, ופעולות ראווה וכו' וכו', להיות משונים, הכי טובים והכי מפורסמים, אנו יותר טובים מכולם, רק אנחנו, רק רביז"ל, פיאות פריקיות, בגדי פריקים וכו', כל זה לא מדרכי רביז"ל.
אנו צריכים רק את השכל של רביז"ל. אמר רביז"ל: העולם יחזרו בתשובה רק ממה שיראו אותכם. לא צריך לעשות הצגות וכו', רק יראו את הפנים השמחות, התמימות האמיתיות של חסיד אמיתי זה כבר יקרב את העולם.
רביז"ל ציווה ללמוד את כל הספרים של כל סוגי הדרכים ביהדות, ליטאים חסידים וכו' הכל, כי רביז"ל כולל את כולם, את כל הדרכים. יש שיחה ממנו: תלמדו כמו ליטאים והתפללו כמו חסידים. רביז"ל לא פסל שום דרך, אלא רק לימד את אותם שהלכו בדרך מסויימת להיות שלמים באותה דרך.
אחד המקובלים שבדורו שמו היה רבי יודל שבסוף התקרב לרביז"ל והיה לתלמידו הוא וכל קהילתו ותלמידיו, רביז"ל אמר לו: אני אלמד אותך איך להיות מקובל. רבי חייקל היה חזן ומלחין שירים. כשהתקרב לרביז"ל אמר לו רביז"ל: אני אלמד אותך איך להיות זמר. רביז"ל הוא השלימות של כל הדרכים.
רביז"ל הקפיד מאוד על הסדר והנקיון. להראות כמו בן אדם. רבי נתן מספר שהדבר הראשון שהיה עושה רביז"ל לפני שיוצא מחדרו החוצה, לעמוד לפני הראי לסדר את פיאותיו לסדר את בגדיו וכו' , רביז"ל היה אדם אנושי, אדם נקי, אדם מסודר ולא זרוק או פריק.
פעם אחת הבת של רביז"ל יצאה עם חברותיה ביום גשום אל הרחובות שהיו מלאים בוץ. כל הבנות חזרו כשהשמלות שלהן מלוכלכות בבוץ, כי השמלות היו ארוכות כמעט עד הקרקע. ואילו השמלה של בתו של רביז"ל נשארה נקיה. שאלו חברותיה איך זה שלא התלכלכת? ענתה להן: אבא לימד אותי, שגם כשהולכים בבוץ אפשר להשאר נקיים, רק מרימים את השמלה קצת...
רביז"ל אמר: אם מלכים ןקיסרים היו יודעים איך אני מלמד את אנשי נימוסים היו שולחים בניהם אלי ללמוד.
אפילו בדקות האחרונות לפני פטירתו דאג רביז"ל לנקיון, כפי שמספר רבי נתן:
"
ו

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון