פורום ברסלב - רק לשמוח יש

קצת דיבורים מרבנו!!

&-& בע"ה יתברך בר"ה

קצת דיבורים מרבנו...כל אחד מוזמן להוסיף..

"הלא יודע שלי הוא יותר חידוש מהיודע שלי "

כל הצדיקים אצלי כקליפת השום"

"רבי שמעון בר יוחאי אמר שהוא ובנו יכולים לפתור את העולם ממידת הדין. הייתי רוצה להגיד את זה אבל איך אומרחצי דבר? (כי הוא יכל לבד לפתור..)"

"אילו הייתי יודע שאפשר להגיע למעלות כאלה נשגבות ע"י התבודדות , הייתי שומר על הגוף היקר הזה" (שהיה בצומות משבת לשבת)

"כשיש רבי, צריכים בכל הכוח להתקרב לרבי, עכשיו כשאין רבי, צריכין להתקרב לעט" (רבי נתן זצ"ל)

"כל הצדיקים בגן עדן באים לשמוע תורה מפי מוהר"ן (הבבא סאלי בא לבנו בחלום)"

"גם אם כל הדרך לרבינו הייתה כרוכה בסכינים , הייתי בא לרבינו על ראש השנה" (ר' נתן)

"אין זו מלאכה להפיל בנאדם, זוהי מלאכה להרים בנאדם"

"ממני אפשר לדעת גדלות ה'"

"אלולא רבי נתן, לא היה נשאר ממני דף אחד לגניזה"

"בשעה שאמר רבינו את התורה ט' תיקונין, אמר מוהרנ"ת שהרגיש קולות וברקים במוחו"

"מי שיודע את ליקוטי מוהר"ן בע"פ אין רימה ותולעה שולטת בו"

"עד עתה, יכלתם לדבר איתי פנים בפנים. מעתה תוכלו לדבר איתי כמחדר לחדר" (לפני פטירתו , אמר לבתו)

"אילו גדולי הצדיקים של הדורות הקודמים היו בדורי, היו מתביישים מפני"

"כי הוא הרב והתלמיד (רבינו) שהביטו והסתכלו עליהם מיום בריאת העולם עד הנה, ועל ידם יהיה נגמר התיקון של כל העולמות בתכלית תכלית השלימות, שגם אם אדם הראשון לא היה אוכל מעץ הדעת לא היה תיקון עולמות כזה"

"כל מה שהצדיק יצווה עליך לעשות, צריך לקיים. רק כשמצווה עליך שלא לנסוע לראש השנה אצלי, אין צריך לקיים"

&-&

אמר:

"מה שמשיח יכול לעשות טובות לישראל אני יכול לעשות"

"אני קנקן חדש מלא ישן"

"אני זקן שבקדושה שמגלה דברים שכיסה עתיק יומין ממקום שאף אחד לא אמר תורה משם"

"זאת פעלתי שגואל צדק יהיה מיוצאי חלצי"

אמר" כבר תמהתי על העולם שהיכן שנמצא איזה טוב אמיתי ראוי שיתקרב אלינו"

אמר:"איך לוקחין חבריא כמו שהיה אצל רשב"י הייתי תוחב ראשי בינהם ומן הסתם אני הייתי הרבי שלהם"

אמר"מה שנעשה עימי איני יודע אבל זאת פעלתי אצל ה' יתברך שגואל צדק יהיה מיוצאי חלצי"

"כשיבואו על קברי ויתנו פרוטה לצדקה בעבורי ויאמר אלו העשרה פרקי תהילים אז יניח עצמו לאורך ולרוחב ובודאי יושיע לזה האדם, ויוציא אותו מהגיהנום, אפילו אם יהיה אותו האדם איך שיהיה אפילו אם עבר מה שעבר רק מעתה יקבל על עצמו שלא ישוב לאיוולתו ח"ו."

"מה לכם לדאוג, מאחר שאני הולך לפניכם, ומה אם נשמות שלא הכירו אותי כלל הם מצפים על תיקונים שלי, מכל שכן אתם..."

"השבתים ששובתים אצלי הם גדולים וטובים יותר משבעה פעמים תענית משבת לשבת"

אלזם

Administrator
"ניצחתי ואנצח, אני נהר המטהר מכל הכתמים" נ.. נח.. נחמ.. נחמן.. נחמן מאומן!!!

"כל מי שרוצה לרחם על עצמו ועל בניו שיקנה את ספרי רבי נחמן ויעסוק בהם ויקיים אותם אז יהיה עולם חדש לגמרי."

"אני מנהיג הדור היחידי בעולם ואין מנהיג כמוני... על ידי התורה שלי נמשכים כל ההשפעות שבעולם .... אני אין למה לעשות בזה העולם כלל ,רק באתי לעולם לקרב נפשות ישראל להשם יתברך".

"צריכים לבקש מאוד מהשם יתברך לזכות להתקרב לצדיק באמת כי אשרי מי שזוכה להתקרב בחיי חיותו לצדיק האמת, אשרי לו ואשרי חלקו".

"היצר הרע הקיים בעולם מפורסם הרבה על שקר וגם בין הצדיקים האמיתיים הכניס מחלוקת גדול עד שאין אחד יודע היכן האמת, על כן צריכים לבקש מאוד מהשם יתברך לזכות להתקרב לצדיק האמת".

"הייתי יכול להביא את המשיח, אבל לקחתי לעצמי אתכם להחזיר אתכם למוטב".

אמר לתלמידיו (שהיו צדיקים מאוד):
"מה אתם יכולים לעשות תשובה וכי מספיקים ימיכם וכוחכם לתקן פגם אחד ממה שקלקלתם ... רק אני עושה תשובה בשבילכם, ויש בידי לתקן כל מה שקלקלתם ... רק העיקר מעתה על כל פנים איני מקפיד על השגגות... רק תשמרו עצמכם ממזיד..."

"כל מי שיציית אותי ויקיים כל מה שאני מצווה בודאי יהיה צדיק גדול והעיקר להשליך שכל עצמו לגמרי...."

"בעת שיהיה האדם מונח על הארץ , אז יתחרט מאוד שלא זכה להתקרב או שלא קיים את דבריי..."

"כל מה שמשיח יעשה טובות לישראל, אני יכול לעשות"

כתב מורנו נתן :" אני יודע ומאמין שהאדמו"ר {רבינו נחמן } יודע היטב כל מה שנעשה עם כל הנפשות בכל דור ודור מיום ברוא אלוקים על הארץ עד הנה ועד הסוף ,ויודע כל התיקונים של כל אחד ואחד, והידיעות האלו הם אצלו דבר קטן

"לעתיד יהיו כל העולם חסידי ברסלב "

"יש לאל ידי להחזיר את כל העולם כלו למוטב".

"נדמה לכם כי אין לי ממשלה כי אם עליכם ,באמת אני מושל אפילו על צדיקי הדור".

"בעולם האמת כולם יהיו צריכים לי וישתוקקו כולם לשמוע החידושים שאני מחדש בכל עת ובכל רגע".

"כל העולם צריכים אותי מאוד מאוד "

"כל הצדיקים הגדולים הגיעו למדרגה שהגיעו ,אבל אני ברוך ה` בכל רגע ורגע נעשה איש אחר ".

פעם התפלל מורנו נתן :<BR>
" אתה יודע רזי עולם, אתה השם יודע סודות העולם. הרבי הוא סוד העולם ואותי קרבת לרבי כזה..."

רבינו הוא היסוד שממנו נשתלשלו ארבע יסודות, והוא שורש נפשות ישראל ואצלנו נמצאים כל האורות אשר נתגלו מאז ברא אלוקים את האדם על הארץ ומה שעתיד להתגלות.

הבטיח רבינו:" כל אחד מאנשי יזכה בסוף לבוא לזה העולם למה שצריך ,ויאריך ימים ושנים ויחיה בודאי ויתייגע ויחתור חתירה אחר חתירה עד אשר יזכה לבוא למדרגתו הקדושה אשר בשביל זה נברא

זכור נא תמיד ,שרבי נחמן הוא מתנה לכל ישראלי ולכל ישראלית ,הוא לא שייך לבני ברק או למאה שערים הוא הרבי של כל ישראל !!!!! המסר שלו מתאים באופן נפלא ומדויק ביותר לכל יהודי באשר הוא !!!! אם רק תתקרב ותטעם את ספריו ואת המסר של תלמידיו , אזי תרגיש שיש בעולמנו עם מי לדבר ,שיש ממי לקבל ,אתה תראה כבר שה"נחל נובע מקור חכמה " מבין אותך יותר ממך ויותר מכל אחד אחר, יפקחו עיניך להועיל לעצמך ולאחרים באמת

"אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן."

"אין ייאוש בעולם כלל".

"אמר העולם לא טעמו אותי כלום עדיין .אלו היו שומעים רק תורה אחת שאני אומר עם הניגון והריקוד שלה היו כולם בטלים בביטול גמור ..." (חיי מוהר"ן ש"מ)

"אצל העולם אמונה הוא דבר קטן ואצלי אמונה הוא דבר גדול מאוד..." (שיחות הר"ן ל"ג)

"את זה תקבלו מאתי שלא להניח עצמו להעולם להטעות . שלא יטעה אותו העולם..." (שיחות הר"ן נ"א)

"בעניין המחשבות הוא פלא גדול וגדולת הבורא יתברך שמו.איך המחשבות מונחים במח חבילות הרבה מאוד אלו על אלו . וכשאדם צריך לאיזה דבר ונזכר בו , אזי מושך ומוציא אותו הדבר שהיה מונח במחשבה ונזכר בו והדבר פלא ..." (שיחות הר"ן כ"ה)

"דע שיכולין לצעוק בקול דממה דקה בצעקה גדולה מאוד ולא ישמע שום אדם כלל..." (שיחות הר"ן ט"ז)

"היום אתה חש מרומם. אל תיתן לימות האתמול והמחר להשפיל את רוחך."

"הכל אומרים שיש עולם הזה ועולם הבא. והנה בעולם הבא אנו מאמינים שישנו, אפשר שיש עולם הזה באיזה עולם, כי כאן נראה שהוא הגיהינום"

"התורה שלי גדולה מאוד והיא כולה רוח הקדש ויכולין לידע ממנה עתידות ..." (שיחות הר"ן קצ"ו)

"טוב יותר להיות פתי יאמין לכל דבר ,דהיינו להאמין אפי` בשטותים ושקרים כדי להאמין גם באמת מלהיות חכם ולכפור בכל ח"ו ... (שיחות הר"ן ק"ג)

"טוב להאדם להרגיל את עצמו שיוכל להחיות את עצמו עם איזה ניגון כי ניגון הוא דבר גדול וגבוה מאוד..." (שיחות הר"ן רע"ג)

"יש מפורסמים שעיקר הפרסום שלהם נעשה על ידי מחלוקת."

"כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר שלא יתפחד כלל."

"לבקר אחרים ולתת להם הרגשה שאינם רצויים זאת יכול כל אחד לעשות. אך לרומם את רוחם ולהעניק להם הרגשה טובה - לכך דרושים כישרון מיוחד והשקעת מאמץ."

"לעולם אל יהא אדם זקן. לא צדיק זקן ולא חסיד זקן. הזקנה מידה מגונה היא, חייב אדם להתחדש תמיד, מתחיל וחוזר ומתחיל."

"מי שיש לא אמונה חייו חיים והוא מבלה ימי חייו בטוב תמיד . כי כשהולך לו כראוי בודאי טוב לו .ואפי` כשאינו כך ג"כ טוב .כי הוא בטוח שאעפ"כ ה` יתברך ירחם עליו להבא וייטיב אחריתו ,כי מאחר שהכל מאיתו יתברך ודאי שהכל לטובה. אבל מי שאין לא אמונה ח"ו חייו אינם חיים כלל כי תכף כשעובר עליו איזה רעה אין לו שום חיות כי אין לא במה לנחם עצמו כלל מאחר שאין לא אמונה כלל ואין לו חיות וכו` " (שיחות הר"ן נ"ג)

"נהוג לחשוב שהשכחה הינה חסרון. אני סבור שהיא יתרון. לדעת לשכוח, פירושו להשתחרר מכל תלאות העבר"

"עקר הנסיון של כל אדם בעולם הזה הוא בתאוה הזאת של ניאוף..."(שיחות הר"ן קט"ו)

רבנו הצדיק יסוד עולם הנ'חל נ'ובע מ'קור ח'כמה רבנו "נחמן בן פיגא" זיע"א !!!

אמר רבנו לאחד כנגד התאוות: תרגיל עצמך להתאנח הרבה לפני השם יתברך עד שתפטור את הדם הזה ותכניע את הרע שבו ותזכה לבחינת "לבי חלל בקרבי".

אמר רבנו למישהו על התאוות :"תדבר הרבה בפרטיות עם כל איברי גופך ותסביר להם שכל תאוות הגוף הבל, כי הלא סוף האדם למות והגוף לקברות יובל, וכל האיברים יתרקבו וכו...
ועוד דבורים כיוצא באלה... ותתחזק בענין זה ותראה אחר כך מה שיהיה מהדיבורים האלה...!

תראה שיצאו הדיבורים מפיך באמת באיזה מדרגה נמוכה למשל תאמר: "השם הושיעה" וכו` באמת.

על ידי שידבר הרבה תחנונים ובקשות אף על פי שיהיה בלא לב כלל, אף על פי כן, יבוא אחר כך על ידי זה להתעוררות גדול בלב ונפש.

אפילו אם אינו יכול לדבר, אלא רק דיבור אחד, גם כן טוב מאוד ויהיה חזק בדעתו וידבר אותו הדיבור כמה וכמה פעמים ... ואפילו אם יבלה כמה וכמה ימים בדיבור זה לבד גם זה טוב.

ידבר עם השם כמו שמדבר עם רבו ועם חברו.

אם אינו זוכה לדבר מחמת התגברות לבו האבן, על כל פנים ירגיל עצמו להתאנח על שרחוק מאוד מהשם יתברך ושיזכה להתקרב להשם.

צריך להשתטח עצמו לפניו יתברך ולפרוש כפיו אליו שירחם עליו ויקרבהו לעבודתו יתברך.

צריך לצעוק להשם ולשאת לבך אליו יתברך, כאלו הוא באמצע הים תלוי על חוט השערה ורוח סערה סוער עד לב השמים עד שאין יודעים מה לעשות וכמעט שאין פנאי אפילו לצעוק.

ראוי שיהיה נמשך לבו כל כך להשם יתברך,
עד שאפילו כשהוא בין אנשים יתעורר בכל פעם להשם יתברך בתשוקה גדולה ובהתעוררות נמרץ וישא ידיו ולבו להשם ויצעק אליו בכלות הנפש ובהתעוררות נפלא "אל תעזבני ה` אלהי וכו".

-------------------------------------------------------------------------------------
שמתי 50 משפטים שרבנו הקדוש אמר : תוכלו למצוא עוד משתפטים באתר : מצווה גודלה להיות בשמחה באזור ברסלב : (קישור מהיר) <a href='http://www.myhappy.org/breslev/' target='_blank'>http://www.myhappy.org/breslev/</a>

אלזם !

ווואו!!! :eek: איזה יופי!!!
טוב נו עוד קצת...

רבנו אמר לתלמידיו 'אני יכול לדבר איתכם שעות מגדולתי'

מה שמשיח יכול לעשות טובות לישראל אני יכול

השם יתברך לא יעשה לי את זה שייקח לי אחד מאנשי באמצע התיקון!!
שבת שלום עם ישראל... &-&

shirel

New Member
"עיקר התשובה של האדם ישמע בזיונו, ידום וישתוק".

כי רוצים לבחון אותך מהשמיים לראות אם אתה באמת רוצה להתחזק. ומזמינים מניעות מהבית ונסיונות של כיבוד אב ואם ושל כל דבר... לכן אתה צריך לכבד את הוריך ולהגיד להם שכל מה שהם רוצים שתעשה-תעשה, אבל להתחזק בדרכך שלך ולקיים את מה שר' נחמן אמר על הפסוק "אחד היה אברהם", שהיה אחד יחידי מכולם שלא הקשיב לבני העולם המונעים מעבודת ה' יתברך, כגון אביו או אמו או אחיו או חותנו וכדו'. וכמו שר' ישראל דוב אודסר עשה שהוא התקרב לברסלב בנערותו.

"עיקר התשובה של האדם ישמע בזיונו, ידום וישתוק".

כי רוצים לבחון אותך מהשמיים לראות אם אתה באמת רוצה להתחזק. ומזמינים מניעות מהבית ונסיונות של כיבוד אב ואם ושל כל דבר... לכן אתה צריך לכבד את הוריך ולהגיד להם שכל מה שהם רוצים שתעשה-תעשה, אבל להתחזק בדרכך שלך ולקיים את מה שר' נחמן אמר על הפסוק "אחד היה אברהם", שהיה אחד יחידי מכולם שלא הקשיב לבני העולם המונעים מעבודת ה' יתברך, כגון אביו או אמו או אחיו או חותנו וכדו'. וכמו שר' ישראל דוב אודסר עשה שהוא התקרב לברסלב בנערותו.

וואי מאיפה זה? :eek:
אחד היה אברהם!
שאברהם עבד השם רק על ידי שהיה אחד !!
רבנו מסביר אחד היה אברהם,שלא יסתכל האדם על חבריו אפילו שנדמה לו שהם יותר טובים ממנו ועובדים את השם יתברך יותר בחיות ממנו ... רק יהיה אחד יחידי !!!

אחר היה אברהם

---@

shirel

New Member
העולם הזה הוא מבצר של מים, אתה עלול לטבוע בו, למות, ולהפוך לאבי אבות הטומאה. אולם אתה גם יכול לטבול באותם מים, כמו מקווה ולהיטהר, להגיע לשלמות. מים אלו, הם המים של רבי נחמן, שאמר "אני נהר המטהר מכל הכתמים...

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>אין מה להתבלבל מאחר שיש מלפנינו כזה איש פלא איש חסד שכל העולם תלוי בו הנחל נובע מקור חכמה שהעיד על עצמו'יש לי כתפיים רחבות לשאת את כל העולם על גבי' וכמו שרבי נחמן זצ"ל מטולשטין אמר אנ מצד עצמי ננס אבל אני ננס על גבי ענק ! ועוד אמר' מה אתם יכולין לעשות תשובה?רק אני עושה תשובה עבורכם ויש לא-ל ידי לתקן הכל רק מעתה על כל פנים תשמרו עצמכם ממזידים ואפילו על השוגגים שלכם אני לא משגיח...ייאוש אינו בעולם כלל המתקרבין אליו משחת יעל! הוא רבנו הוא פלא שלנווווווו הוא מקור חכמההה ואמרתם כל אחי אדוננו מקור חכמה הוא רב"י הוא איש חי נחל נובע מקור חכמהה !! הוא ראש בני ישראל כל הצדיקים זקוקים לו כל שכן אנחנו..כמעט ! כלינו בהבלינו לולא עזרת רבנו הוא רבנו אמר חכמה יש לו שקק כזה שכל מי שרוצה יכול לכנוס בו רק לבקשש קשור אותי חזק חזק !! ליקוטי מוהרן שהניחלנו רבנו פותח גידי קשיות ליבנו בל נתפס ברשת שונאינו ובל נישן ימינו ושנותינו...רבנו קודשינו איש פלא נשמתו פלא גדול חידוש כזה בכזו העלמה וכזו התגלות עוד לא היה בעוילום וממנו לא יהיה חדשות עד משיח צדקנווו ומה שמשיח יכול לעשות טובות לישראל הוא יכול רק החילוק הוא שמשיח יגזר יאמר ויקום אבל לרבנו לא מקשיבים אמרו אנ"ש לרנבו לא מקשיבים אבל אנחנו חייבים להקשיב משיח בדעתו ילחום הוא רבנו מקור חכמה ואמרתם כה לחי אדננו מקור חכמה הוא רב"י הוא איש חי נחל נובע מקור חכמה....סיפר מעשיות של שנים קדמוניות נפולים מ 70 פנים להחיות להשיב בת מלך מדחיות אשר נפלה בין חיילות לא טובות.</span>

חלק עליון