פורום ברסלב - רק לשמוח יש

ראש השנה מתקרב!!!!

רות וידאל

New Member
בס"ד
נא לשמור על קדושת הדף
ראש השנה
סגולות עצומות לאלול לראש השנה ליום הכיפורים
לחג סוכות הושענא רבה ושמחת תורה

חודש אלול

<a href='http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&CatID=35641' target='_blank'>http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHo ... atID=35641</a>

אלול הוא חודש הרחמים והסליחות , הקב"ה נמצא איתנו , יורד כמו מלך , מוכן לחבקנו לבוא לקראתנו ולקבל את תשובתנו מומלץ באלול לעשות בדיקת מזוזות ותפילין ,ולהרבות באמירת תהילים , מ-א אלול מתחילים לומר פעמים ביום מזמור כז` מתחילים , -" לדוד ה` אורי וישעי",,,, וצריכים להמשיך אמירתו עד שמיני עצרת ,ביום כדי אור ל-כה` באלול יום בריאת העולם , להדליק חמש נרות כי מוזכר חמש פעמים , "אור" בפרשת בראשית ולמד שנזכה לבנים מאירים בתורה כי נר מצווה ותורה אור ונזכה במהרה לאור הגנוז ,ביום כה` באלול , יום בריאת העולם , מאוד מומלץ לקחת את חומש בראשית בכול יום מהחומש יום אחד ממעשה בראשית , עד שמסיימים את כל השבוע של בריאת העולם -בראש השנה

ראש השנה - יום הדין ערב ראש השנה טוב לעשות פדיון נפש להפריש סכום של 10 ש"ח לכל נפש ולעשות עליו את הפדיון , ויחזור ויעשה אותו הדבר בערב כיפור {בכסף אחר - מלבד כסף הפדיון של ראש השנה },יש ולשמור את כסף שני הפדיונות עד ערב סוכות , ולחלקם ולעניים , או לאנשים נזקקים , ומובטח
לו שישלים שנתו בע"ה , בראש השנה שוקלים את כל מצוות ועבירות האדם ונקבע מה יהיה עם כל נשמה ונשמה והכל לפי מעשיה , זה זמן רחמים גדול בשמים , וצריך לעשות תשובה ולהתפלל בכוונה מאוד עמוקה וטהורה ולבקש מאבינו שבשמים שירחם עלינו ויבטל מעלינו כל גזירות קשות ורעות ובורא עולם באהבתו לעם ישראל , אב הרחמן שומע כל תפילה מעומק הלב , והוא ברחמיו יכפר לכלל ישראל , מומלץ לצום בערב ראש - השנה , מעלות השחר ועד הצהרים , הצום מוחק לנו שליש מעוונותינו , את השליש השני של העוונות מכפרים לנו על ידי התשובה שאנו עושים בעשרת ימי תשובה ואת השליש השלישי מכפרים לנו על ידי יום הכיפורים ,רצוי להרבות בצדקה , טוב לומר מזמור כד` בתהילים - -"מזמור לדוד" -סגולה פרנסה , טוב שיקנה כל אחד בערב ראש - השנה סכין חדש וישחיזנו- מסוגל לפרנסה לכל השנה - ביום א` של ראש השנה רצוי לסיי שני ספיר תהילים כנגד "כפר " וביום ב` של ראש השנה לסיים עוד שני ספרים טוב לעשות תענית דבור בראש השנה כדי לסגור את הפיות של המקטרנים שרוצים לקטרג ואז הקדוש ברוך הוא אומר להם "למטה האדם שותק , גם אתם שותקים ", רצוי לקום מקודם בבוקר לשחרית ולהשתדל לא לישון {רק בלילה }- שמזלנו לא ישן כל השנה- צריך להיות בשמחה , וקדושה ולא בכעס חס וחלילה כי זה ישפיע על כל השנה כולה , רצוי לעשות חלות עגולות לכל הסעודות,

יום הכפורים- מומלץ לעשות חלות בצורת סולם לסעודות של ערב יום הכיפורים - שכל תפילתינו יעלו לשמים,

חג הסוכות -חג הסוכות מרבים בשמחה , אנו נמצאים בסוכה כמו תחת החופה והשכינה עוטפת , אותנו יש שנוהגים לנשק את קירות הסוכה שהם כנגד מידת הרחמים , מי שתמיד בצער ויסורים הסגולה סגולה למחלוקת ילמד מסכת סוכה , מצוות סוכה היא סגולה אריכות ימים , מומלץ לתלות בסוכה שמן זית ולהשאירו עד סוף החג שישאב את כל קדושת האושפיזין ובשמן זה סגולה עצומה להדליק נרות חנוכה , וכן לתלות הסוכה שני בקבוקי יין שאחד מהם יהיה כשר לפסח , ולהשתמש ביינות בליל הסדר ובסעודת פורים - חיבור בין קודש לקודש , טוב לתלות חיטה ושעורה עד סוף החג ולאחר מכן להשתמש בהם לחמין של שבת, אפשר לתלות אתרוגים ולאחר סוכות לעשות מהם ריבה , להשתמש בה בטו- בשבט -סגולה לזרע בר קיימא וללידה קלה , אפשר לתלות צנצנת של דבש ולהשתמש בה , בחג שבועות -"חלה ודבש תחת לשונך"-"שיר השירים ", מומלץ לתלות רימונים -סגולה לזרע בר קיימא ,{סגולה לזרע בר קיימא - לתלות שבע רימונים בשבע סוכות של רבנים- , ולאחר סוכות לעשות מיץ מהרימונים האלה ומהכמות הזאת מחלקים למספר נשים לשתות }טוב לתלות בסוכה תפוחים ולאחר סוכות לאכול אותם - סגולה לרפואה שלמה כל יום צריך להדליק נר לאחד מהאושפיזין של אותו היום,

הושענא רבה- התחנה הסופית של כל הימים הנוראים ,מרבים מאוד בתפילות ותחנונים כי הוא סיום נא` ימים שנתנו לישראל בחסד עליון לעשות בהם תשובה - והכל הולך אחר החתום , ביום זה צריך לעשות תשובה והיות שזה האושפיזין של דוד המלך - מומלץ לקרוא את כל ספר התהילים כל הלילה ,

שמחת תורה - מצוה גדולה להרבות בשמחה לכבוד התורה הקדושה,

סגולה ליראת שמים - בשמחת תורה לשים בצד חתיכות חלה , לייבש אותם , לעשות צנימים ולהקפיא , לאכול אותם בשבת הגדול לפני פסח,

מצוה לצלם ולשכפל לזיכוי הרבים
:,
רפואה שלמה :שושנה ישועה בת זלפה , לבנה בת רונה, פנינה בת שולה , ליאת אורנה בת חנה ,
גמר וחתימה טובה לכל עם ישראל |
חג שמח שנה טובה
כל בני בית ישראל כל ישועות| בשורות טובות

רות וידאל

New Member
<span style='color:purple'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>
בס"ד

אלול זמן תשובה הוא, וייזהר לפשפש במעשיו. התשובה היא מצווה יומיומית, אבל בחודש אלול ( ראשי התיבות: אני לדודי ודודי לי) התשובה מקובלת יותר, כיוון שבו אנו קרובים יותר אל דודנו הקב"ה, והוא קרוב אלינו לקבל תשובתנו באהבה.

ב. בין ר"ח אלול ויוה"כ מרבים בתפילות ובתחנונים ובקריאת זוהר ותהילים, כי בהם עמד משה והתפלל לפני בורא עולם ותפילתו התקבלה. ראוי גם להקפיד יותר בתפילה בימים אלו, שתהיה בכוונה יתרה. טוב שיפשפש במעשיו בכל לילה קודם השינה לפני אמירת הוידוי, יתוודה וישוב בתשובה.

ג. טוב בימים אלה להתבודד ולעשות חשבון נפש, לנהתחרט על העבר ולקבל לעתיד שלא לחטוא עוד. טוב גם לקבל סייגים והנהגות טובות.בפרט, ראוי ללמוד בימים אלו ספרי מוסר, ואף אם למדם מס' פעמים- כל אחד יבחר ספר מוסר הקרוב ללבו ויעיין בו בהתבודדות. בלימוד מעין זה יש ליזכור: טוב מעט בכוונה מהרבות בלא כוונה.

ד. אין להמתין לחזרה בתשובה- הן במצוות שבין אדם למקום והן למצוות שבין אדם לחברו- עד יום הכיפורים. כל המקדים לחזור בתשובה, תשובתו מתקבלת, ואם יאחר- יכבד עליו עונשו.

שיהיה שבוע וחודש טוב! בשורות טובות, ישועות ונחמות.</span></span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>בס"ד
elzam002 תפילה זכה elzam002
חלה שנה
עלעלנו , נזכרנו , כתבנו , קראנו,
ובאמת - מה נותר לנו לעשות מלבד הסקירה -
אם לא פשוט ... את חוסר הידיעה ,

סיפור ישן אולי ידוע
מספר על הבעש"ט ר` ישראל -
שבעת מצוקה לעמו ישראל
הולך היה ליעור לשאת תפילה,

והיה מדליק שם אש
ואומר תפילה זכה
ודי היה בכך -
להביא את הישועה,

ובבוא תור ר` משה ליב מסאסוב
להציל מגזרה את הציבור ,
היה הולך לאותו מקום ביער
ומזמר בקול שבור:

"רבונו של עולם
אינני יודע להדליק את האש
גם את התפילה אינני יודע
אך אני יודע את המקום ביער
ושיהיה די בכך ,,,,

ודי היה בכך ,,,,

ובבוא תור רבי ישראל מרוז`ין
לחלץ מצרה את עם ישראל,
הי היושבת בכורסא בחדרו
ובין כפות ידיו נתון ראשו:

"רבונו של עולם -
אינני יודע להדליק את האש,
אינני יודע את המקום ביער
אני יודע רק לספר את הסיפור
צריך שיהיה די בכך ..."

רבונו של עולם ,
איננו יודעים להדליק את האש
וגם את התפילה אף פעם לא ידענו
איננו יודעים את המקום ביער
וגם לא את ניגונו של הסיפור,

ומה נדע ?

אנו יודעים את חוסר הידיעה,
ואנו יודעים - כי לעת חשבון אנו מצויים -
בו יזכרו מעשים ולא מילים ,
ואנו עומדים חסרי אונים
מול מצוקות בכלל וצרות יחידים,

ומן הצד השני - כתזכורת מאשימים
עומדים מעשינו הנלוזים,

אנו שאין בידנו לא את האש
ולא את אותה תפילה
לא את המקום ביער
ולא את המנגינה,

כל מה שנותר בידינו להצדיק מעשינו,
הינה רשימה ארוכה ,
אשר לך כל כך ידועה,-

התלאה שעברה , היגון והצרה ,
בכיים לש יתומים,
תפילתם של חולים ,
בקשתם של מעונים,-
לישועה , לרפואה הם מבקשים ,

כה רבה היא המצוקה
בעמך ישראל , בעולם כולו - זו השנה ,
{ומשום כך בבקשה ממך רבון העולמים -
בבקשה ממך בעת שקילת המשקולות,

אסוף נא את
הדמעות, התפילות והתחנונים,
אסוף נא
את פרקי התהילים
האמונה והנגון
שבפינו הם שגורים,
אסוף נא
את צדוק הדין
את האמונה המוחלטת
בצור עולמים,

אסוף אות בזו אחר זו על גבי המאזניים
לשקול ולראות,
ואם חטאנו והרשענו-
והמאזנים שקולות הן עדיין...

אנא בחסדך :
הוסף עוד דמעה של סליחה -
של דמעת אישה ובכי גלמודה ,
זה בודאי רבונו של עולם -
יטה עבורינו את הכף לטובה -
לשנה החדשה ;-

לשנה טובה !
כתיבה וחתימה טובה !

|</span></span>

רות וידאל

New Member
סגולות עצומות רבי נחמן מברסלב בן פיגא

=לפני 230 שנה נולד רבי נחמן מברסלב בן פיגא זצו'קל נכדו של הבעל שם טוב זצו'קל. בימי ילדותו רבי נחמן ליקט ואסף מכל ספרי קודש את כל מה שנוגע למוסר והנהגות ולמידות ישרות וכתבם אצלו לזיכרון. ברבות הימים ציוה לתלמידו רבי נתן זצו'קל להעתיק ולכתוב בספר את כל מה שליקט. חיבור זה נקרא ספר המידות, וממנו לוקטו הסגולות הבאות:

• מאגינט סגולה לבנים. &nbs p;
• מה יעשה אדם ויהיו לו בנים: יפזר מעותיו לעניים.
• מי שאין לו בנים יהא רגיל בשמן. עצה כללית לכל הישועות:
• שינוי מקום גורם לבנים. לקרוא כל יום את "התיקון הכללי".
• דגים קטנים מפרין ומרבין.
• סגולה לעקרה, שתתלה על צווארה מפתח של הבית עלמין.
• על ידי צדקה זוכים לבנים.
• סגולה להריון – שתשא אצלה עץ קטן שעל קבר הצדיק.
• הא הנעשה מכסף, מסוגל לפרייה ורבייה.
• אמירת המעמדות טוב לבנים.
• השיחה שאדם משיח בינו לבין קונו, השיחה הזאת נעשית אח"כ גאולה וישועה לבניו.
• מי שאינו אומר שקר, הקב"ה מושיע לו בעת צרתו, גם בנים יהיו לו.
• הכנסת אורחים מזכה את האישה בבנים.
• אישה שאינה יכולה להתעבר, תביט על הסכין של מילה אחר המילה.
• אישה ששנואין מעשי רשעים בעיניה, על ידי זה נפקדת.
• השירות והשתבחות שאומרין קודם אור היום, הוא סגולה לבנים.
• סגולה לבנים, להקטין את עצמו.
• אכילת בשר בהמה דקה ושתיית זמן זית סגולה להריון.
• דריכת הקשת בל"ג בעומר הוא סגולה לבנים. גם התפילה שמתפללין לפני בעמוד בנגינה הוא סגולה לבנים.
• מי שרודף שלום על ידי זה יזכה לראות בנים לבניו.
• מי שהצדיק נעשה באכסניה אצלו, נתברך בבנים.
• העוסק בתורה ובגמילות חסדים, זוכה להרבה לבנים.
• סיפורי מעשיות משנים קדמוניות של צדיקים אמיתיים מסוגלים לפקידת עקרות.
• סגולה לזרע של קימא שיאמרו שניהם האיש ואשתו פרשת "ובראשי חודשכם" (ליקוטי מוהר"ן כ"א).
נ נח נחמ נחמן מאומן

*מצווה לצלם/להעתיק/לשכפל דף זה לזיכוי הרבים.

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד
תחנת אמהות לחודש אלול
תחנה אומרים כל יום בחודש אלול , וכן בראש השנה בעת הוצאת ספר התורה , וכן לפני תקיעת שופר :מלקטת מכמה ספרים,
וחתום בראשי התבות :"סעריל בת הרב המאור הגדול כמהור"ר יעקב"
מתרגם ומעבד על פי ספרי התחנות בשפת האידיש כל הזכיות שמורות להוצאת שמחונים,
אנא יי!
סמכתי על רחמיך הרבים לבקשך שתשמע תפלתי הקטנה , היוצאת מעמקי לבבי הנשבר, וענה נא לקריאתי , כמו שכתוב בתורתך הקדושה :"והיה טרם יקראו ואני אענה ",אל מלא רחמים, רחם עלי וקבל בקשתי שאבקש ממך, וקבל ודויי שאתודה לפניך , אודה לפניך ואבוש מחטאי המרים , שהמריתי מצותיך הקדושות ולא שמרתי פקודיך אשר צויתנו , אדון כל העולמים ,טרם אתחיל להתודות לפניך כראוי , אפל על פני ואתחנן לפניך , שיגברו רחמיך על כעסך ,ותן לי פתחון פה איך להתודות לפניך, וקבל ודויי ברוב רחמיך:
עשה עמי כחסדך הגדול ושפטני הגודל רחמיך ,אבקשך , יוצרי ובוראי ,קבל נא בקשתי , כי אין מליץ ישר להזכיר זכיותי , רק תורתך הקדושה אשר נתתה לעמך בחסד וברחמים, אבקש ממך, שיעלה ודויי כלו לרצון לפניך ופתח לי שעיר תשובה , זכור לבניך אהוביך קבלתם תורתך האהובה בסיני ,ופתח גם להם שערי תשובה , קבל נא דמעותי המרות ,כשם שקבלת הדמעות שהזילו מלאכיך הקדושים בעת שעקד אברהחם אבינו את בנו יחידו החביב , אז נפלו דמעותיהם על חברו של מלאך המות ועכבוהו מלשחט את אבינו יצחק , כן יעכבו דמעותי את חרבו של מלאך המות מלכלותני , חלילה , או את אישי , או מי מיוצאי חלצי , או מי ממודעינו ואנשי בריתנו ,כן אבקשך , שתרחמנו, והיה אתה מליץ ישר בעדי בעת תשפטני במשפטך , וקבל נא תפלתי ומחל לכל חטאתי:
רחמיך הרבים יהיו לי למגן , כי יראה אני מחטאתי הרבים , ואיני כדאית ואיני יודעת במה אתחיל לבקש סליחה מלפניך , לכן קבל נא תחנתי בזכות אבותינו הקדושים , כמו שכתוב בתורתך הקדושה :"ואעשה חסד , וזכרתי זכות אבת לבנים ולבני בנים`, אלהינו ואלהי אבותינו , נחמנו ורחם עלינו אמן ,:
תחנתי לפניך , יוצרי ,שלא יפסיק שום מקטרג בין תפלתי לבן כסא כבודך , לכן אתחנן לפניך:השב חרב דינך לתערה , והרם ימין צדקך עלינו ועל ילדינו הרכים , אמן:
הט אזנך לתפלתי , אל טוב ומטיב ,הצילני מחרפה ומגזל ומשליטת אדם ומכל רע , ויקים בי מקרא שכתוב בספר התהילים הקדוש:"פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון", אתה לבדך תפתח ידך הרחבה ותזוננו, ולא נזון ונתפרנס מידי בשר ודם יהיה נא חסך לנחמנו מצערנו הרב , ויקים בנו מקרא שכתוב :"עשה עמנו אות לטובה , ויראו שונאינו ויבושו, כי אתה יי עזרתנו ונחנתנו"- כאשר תעשה עמנו אות לטובה , יראו שונאינו , הלא הם היצר הרע והשטן המקטרג , ויבשו , כי אתה אל עוזר ומנחם לכל הקוראים אליך בלב נשבר , כמו שכתוב :"לב נשבר ונדכה אלהים לא תבזה ",אמן :
בס"ד

למשפטיך נעמד היום כי כלנו עבדיך , לכן אבכה ואצעק לפני שמך הקדוש:אנא ענני בחסד וברחמים, ושב אתה לבדך לשפט משפטי ,שמרנו, אותנו ואת זרענו, מגזרות אכזריות, וזכנו לגדל בנינו בטובה , וכל צאצאינו יגדלו צאצאיהם בטובה , כי כן דרכך לרחם על צעירי צאנך הרכים:
במה אקדם לפניך להעתיר ולהתחנן לשמך הקדוש! יודעת אני , שאין לי מי שימליץ עבורי , רק דמעות עיני המרות , כמו שאמרו החכמים :"כל השערים ננעלולבד משערי דמעה ", לכן , אל רחום , קבל דמעותי שאני שופכת לפניך ושימן בנאדך להיות, וכבס בהן את נפשי מחטאי ומעונותי , ועבר מכסא דין ושב על כסא רחמים , אמן:
תקב ,אמן:,
ראה עניי ועמלי מחטאתי ועונותי , קבל תחנתי והושיעני , יודעת אני,שאיני כדאית לפתוח פי ולבקש ממך מאומה , כי חטאתי בפי בחטאים גדולים:לצתי , דברתי דברי נבל - פה וכל דבור אסור , רק אתה , אל רחום , רחם עלי וקבל תחנתי , כמו שקבלת תחנתה של חנה , אם שמואל וסלח כל עונותי:
בכל לבי אקראך , לכן אבקשך , אב הרחמים וצדיק - זו היא המידה שאתה עונה בה לכל קוראיך :כשם שעזרתני עד הנה, אתחנן לפניך כבן המתחטא לפני אביו, שתעננו ותרחמנו כרחם אב על בניו , כן תרחם עלינו, עמך ישראל, אמן:
העבר ממני , יי אלהי ואליה אבותי , חרון אפך , וקבל ברחמים בקשתי שאני מבקשת ממך כפרת עונותי , ושלא אוסיף לחטוא עוד , רק תמיד אקיים מצותיך , אבקשך , מלכי ואלהי , שתאמץ לביי לקים מצותיך שצוית לאמונתינו , וחזק את ידי לתת צדקה תמיד ולקים מצות הדקלת הנרות במזנה , וישר רגלי ללכת אל בית הכנסת להודות לך:
מה אומר ומה אבקש ! נפשי יודעת כל מעשי הרעים שעשיתי , לכן מבקשת אני, שזכות ילדי הצעירים שעוסקים בתורתך הקדושה תושיע אותנו , שתשרר השמחה תמיד במחננו, ואל ישררו יגון ואנחה באהלנו , אמן:
אודך בכל לבי , אלהי , כי אתה טוב לכל , אתה מרחם את כל , ואתה שומע תפלת כל פה , אתה מקשיב לתפלת העניים , ואתה מכפה לחטאים שחטאנו לפניך, כי קדוש ונורא אתה , אך אבקש משך הטוב, שתשים מדית הרחמים במקום מדת הדין , ותמתיק לנו הדינים , ויישר לפניך משפטנו , אמן:
ואל באפך תוכיחני ואל בחמתך תיסרני, כי שמך נקרא שופט אמת ומשפטיך אמת, ותאה עושה חסד ואמת ומכפר לעונותינו , ובזה אגיל ואשמח , שמתחרטת אני על עונותי , ולא אשוב עוד לעשותם, ועל כך אודך בכל לבי:
רחקתי המעשים הטובים שלמדת לעשותם, והמריתי מצותיך צויתנו לקים לא קימתי , מה שאסרת התרחתי ומה שהתרת אסרתי , מה שטמאת טהרתי ומה שטהרת טמאתי , אך בכל אל הלא כונתי להמרות רצונך ולהכעיסך , אלא שלא היה בי כוח לעמוד בפתוייו של יצרי הרע , לכן סלח ומחל עוני , אמן :

הקם לאמתך חסדך, כורעת אני ומשתחוה לעמתך , אל חסד, כי איך לא אפחד ואיך לא תאחזני רעדה ופלצות בעת עמדי למשפט בפני בית דין של מעלה , להתנצל על עונותי , ואתה , רבונו של עולם , לאל כמדת בשר מדתך , כי לפני שופט בשר ודם אין רחמים בדינו , אבל אתה יי עושה פלא ומראה רחמיך בעת משפט , לכן רחם עלי וחנני בחיים ארכים לי ולאישי וילדי , אמן :
גל מעלי חרונך , ופי שטן המקטרג עלינו תמיד, תסתום בקול השופר , וכפר לחטאינו על -ידי קול השופר , וכשם שאנו תוקעים לפניך בשופר כפוף , כן נכוף לבבנו לשוב אליך מעונותינו, ונזכה בשנה זאת לשמוע קול שופרו של משיח צדקנו , אמן :
דבקתי בתועבות ובמעשים רעים , נתתי עצמי ביד יצרי הרע לגרות אותי, ולא התבוננתי שסופי לעמוד בפניך למשפט , רק הלכתי אחר מאויי לבי , רבונו של עולם , אם ארצה להתודות לפני שמך הקדוש על עונותי - ימי יכלו, ועונתי המרים והעצומים לא יכלו , על אלו עבדות אתודה ?אם על אלה שעשיתי ברצון או על אלה שעשיתי בשגגה ואנס , רבונו של עולם , יהי רצון מלפניך, שכשם שרחצתי עצמי בדמעותי , כן תכבסני ותטהרני מכל עונותי ,אמן :
אשא דבורי אליך , אבי שבשמים , לבקש חסדך , ואפתח באימה ובהכנעה :אוי וי לי ! איך לא יראתי מפני שני הם שני המלאכים המלוים לאדם ומעידים על חטאתיו המרים בעת עמדו למשפט , ומראים לו חתימת ידו על עונתיו , אוי ! כיצד לא יראתי ולא רחמתי על ילדי הרכים, שעלולים היו להלקח ממני עקב עונותי , לכ אבקשך שתרחם עלי ברב חסדיך, אמן :
לולא חסדיך העומדים לו לאדם , על מה אסמך ואשען בימים אלו, ימים הנוראים , בהם נפקד כל היצור, וכל מעשה אדם ועלילותיו נקראים לפניו?אל מי אפנה לישע לי ?אין לי אלא להשען על רבי רחמיך , שבראת לבריותיך את התשובה מחטאיהם , לכן אקבל עלי לשוב על כל חטאי ולעבדך מעתה בישר לבב:
בחסדך תדינני , יי אלהי, עמך צועק ומבקש לפניך , לכן כפר נא לעונותיו , וקבל תשובתו , עורו אבותינו , ישני מכפל , לסעדנו , אך אין בנו מעשים טובים להצטדק בהם, לכן נבקש נא מבוראנו שירחם עלינו, רבונו של עולם , השיבנו אליך ושוב לקרוא לנו עמך , יגלו חסדיך על מדותיך , בזכות אבותינו הקדושים , אמן סלה:
מצר אני שוכנת מרוב עונותי הרעים , באיזה מתן ושחד אתרצה לפניך , בוראי , שתמחל לעונותי ?אין לפני דרך לרצותך כי אם בתשובה וודוי , לכן אשוב ואתודה לפניך:חטאתי לפניך ! לכן אבכה ואצעק :כפר לעונותי !
הן לרחמיך וחסדיך יחלתי , אל תבוא במשפט עמנו, כי מי יעמוד לפניך במשפט , חסד ורחמים יקדמו פניך להמתיק משפטנו ודיננו, עיניך לצדק יביטו ברחמיך , תן לנו חיים, כי אבינו אתה ואנחנו בניך הרכים , איך תוכל לשמוע קול בכיתנו , לכן רחם נא עלינו וקבל בקשתנו:
והתמלא ברחמים על בניך, כי אתה קראתנו בנים - רחמנו כרחם אב על בנים , ואם איננו ראויים להקרא אלא עבדים לפניך- עינינו לך תלויות עד שתחננו ותושיענו אמן :
רעש ורגש יום משפט תשקיט ברחמיך , עד אנה תשכחנו ?זכור אהבתך שאהבת אותנו, לכן הושיענו בימינו כי רבו צרותינו , כלן נא עלינו , אמן :
רחמיך יעמדו בעד רשומים בכסא כבודך , וזכותו של יוסף הצדיק , שכבד שמך הקדוש , תעמוד לנו , שלא נבוא , חלילה , לעניות ושפלות , אמן :
ידעתי בנפשי כי סרתי ממצותיך וממשפטיך הטובים , אך לשמך הקדוש אקוה , שלא תדקדק עמנו בדקדוק הדין , ויקים בי מה שכתוב :"מעביר ראשון ראשון ", ורב חסד , מטה כלפי חסד "אמן :
עת תשב עשות משפט , אבקשך , אלי שבשמים , שתשב על כסא רחנים ותשפטני במדת הרחמים , ואל תדינני לפי עונותי , כי מקבלת אני על עצמי לגדור פרצותי ולא אחטא עוד :
קול שועתנו תשמע ותאזין , וקבל נא חרטתי אשר מתחרטת אני על דרכי העקלקלות, ויקים בי מה שנאמר בדברי חכמינו:"עונות לו כזכיות", אמן:
בצדקתך תדיח כתמי נשמתי , שנכתמה בעונותי הרבים , כי אם תדוננו לפי דרכינו הרעים , הלא יצרנו מפתחנו לעשות רק רע כל היום, ואם נצא חיבים בדין , מה תהיינה תוצאות מותנו או מות ילדינו הרבים , חס שלום , כי "לא המתים יהללו יה", ו"בשאולמי יודה לך"! אלהינו שבשמים ,אתה חי וקים , לכן רחם עלינו ,ויקים בי מקרא שכתוב :"קרוב יי לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת", ורחם נא על עחם ממליכיך , כי אנו עמך וצאן מרעיתך , לכ מהר לרחם עלינו ולהשיב שכינתך לציון עירך, ויקים בנו מקרא שכתוב , :"ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב ",אמן סלה:,

שנה טובה גמר חתימה טובה לכל עם ישראל

הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך</span>

|</span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד

הלכות חודש אלול
ימי רצון
לג. ארבעים יום שמראש חודש אלול עד יום הכיפורים מסוגלים לתשובה יותר מכל ימות השנה כי הם ימי רחמים וימי רצון. ואף על פי שבכל השנה הקב"ה מקבל את בניו בתשובה, מכל מקום ימים אלו מובחרים ביותר, כי בראש חודש אלול עלה משה אל הר סיני לקבל לוחות שניות, וקבלת הלוחות היא אות והוכחה לכך כי ה' קיבל את תשובת ישראל ומחל להם על חטא העגל ושבירת הלוחות הראשונות. ונשתהה משה בהר ארבעים יום שבהם התפלל לה' שיסלח לעם ישראל. וביום הכיפורים אמר לו ה': "סלחתי כדברך" ונתן לו את הלוחות השניות, ומאז נקבעו ימים אלו כימי רצון, ונקבע יום י' בתשרי כיום סליחה ומחילה לישראל.

לד. האר"י ז"ל כתב על הפסוק "ואשר לא צדה והאלהים א נה ל ידו ו שמתי ל ך", ר"ת אלול, לומר כי חודש זה הוא עת רצון לקבל תשובה על החטאים שעשה בכל השנה, ורמז יש בפסוק שגם על השגגות צריך האדם לחזור בתשובה בחודש זה, כיוון שאדם נכשל בחטא בשוגג בגלל חטאים אחרים שעשה במזיד. (עיין לקשו"ע סי' קכ"ח).

לה. דורשי רשומות אמרו: "ומל ה' אלהיך א ת ל בבך ו את ל בב זרעך" ר"ת אלול. (תשובה) , וכן "א ני ל דודי ו דודי ל י", ר"ת אלול (תפילה), וכן "א יש ל רעהו ו מתנות ל אביונים", ר"ת אלול (צדקה). רמז ל"תשובה תפילה וצדקה" שצריכין להרבות בהם בחודש זה.

לו. "וידעת היום והשיבות אל לבבך כי ה' הוא האלקים" מסביר ר' אלעזר בזוה"ק, אם "ידעת היום" דהינו שתלמד תורה ותדע את הקב"ה, אז "והשבות אל לבבך" תוכל לשוב בתשובה באמת.

סליחות ושופר
לז. נהגו הספרדים להתחיל בסליחות מב' אלול עד יום הכיפורים. ואשכנזים מתחילים לפני אלול ועיין לקמן הלכות סליחות (עיין רמב"ם, הל' תשובה פ"ב ה"ו, ז).

לח. בשעת אמירת הסליחות יש מהספרדים שנוהגים לתקוע תשר"ת בעת אמירת י"ג מידות. ויש נוהגים לתקוע בקדיש לפני "תענו ותעתרו" ויש שאין תוקעים כלל.

לט. האשכנזים נהגו לתקוע בשופר מר"ח אלול עד יום הכיפורים. ותוקעים אחרי תפילת שחרית. יש תוקעים מיום א' דר"ח ויש מיום ב'. אם לא שמעו תקיעה בשחרית ישמעו בערבית (עיין טור תקפ"א. משנ"ב ס"ק ג). ולכל הדעות אין תוקעים בערב ראש השנה כלל (כה"ח שם ס"ק יג).

מ. תוקעים בשופר בחודש זה כדי לעורר את העם לתשובה, כי כן הוא טבע השופר לעורר ולהחריד, כמו שנאמר: "אם יתקע שופר בעיר ועם לא יחרדו" (עמוס ג ו). ותוקעים גם כדי לערבב השטן. טעם נוסף לתקיעות הוא שבר"ח אלול עלה משה לקבל לוחות אחרונות והעבירו שופר במחנה לאמר: "משה עלה להר". כל זה כדי שבני ישראל לא יטעו שוב במספר הימים כמו שטעו בתחילה ועשו עגל. והקב"ה נתעלה באותו שופר שנא': "עלה אלקים בתרועה" (פרד"א הובא בטור תקפ"א ועיין למשנ"ב ס"ק ג).

מא. האשכנזים נוהגים החל מר"ח אלול לומר מזמור "לדוד ה' אורי וישעי" (ראה מד"ר ויקרא כ"א, ועיין מ"ב תקפ"א ס"ק ב' ה). יש אומרים בשחרית בלבד ויש אומרים גם במנחה ויש אומרים אותו גם בערבית. הנוהגים כגאון (במעשה רב נג) לא אומרים כן. אלה שאינם אומרים מזמור זה כדאי שיאמרו פרקי תהילים אחרים. הספרדים אומרים מזמור זה אחרי התפילה במשך כל השנה (מורה באצבע אות ל"ז).

צדקה
מב. "צדקה תציל ממות", ובודאי מצילה מהרבה דברים רעים אחרים על כן טוב ליתן צדקה בכל עת ובמיוחד בחודש אלול.

מג. הנותן צדקה בכל השנה כולה לא יתן יותר מחומש מנכסיו. אך הנותן צדקה על מנת לכפר על חטאיו יכול לתת יותר מחומש.

תיקונים בחודש אלול
מד. יש נוהגין לומר תהלים בצבור או ביחיד בימים אלו, כיוון שיש בכוחם של מזמורי תהלים להכניס בלב האדם אהבת ה' ויראת שמים. ונוהגים לומר עשרה מזמורים בכל יום, כדי שיוכלו לגמור את כל ספר תהלים פעמיים עד ראש השנה, שיש בהם מזמורים כמנין "כפר" (מטה אפרים סי' תקפא סע' ח מ"ב ס"ק ג).

מה. נהגו חכמי ירושלים ללמוד "ספר תיקוני זוהר" כל יום כפי יכולתם. העיקר בזה להתחיל בראש חודש אלול ולסיים ביום כיפור את שבעים התיקונים. יש נוהגין לסיים את הספר לפי החלוקה בספרים המודפסים לפי ימי החודש אך אין חלוקה זו מחייבת. (כה"ח תקפא ס"ק ז).

מו. יש נוהגים לכתוב מכתבי ברכה בחודש אלול שבהם מברכים איש את רעהו להכתב ולהחתם בספר חיים טובים. ויש המוסיפים ברכה זו בכל מכתב שכותבים בימים אלו. ותכלית עניין זה לקבוע בליבנו את התפילה על חברינו ולא רק על עצמנו, ולהרבות אהבה ואחוה שלום ורעות (מטה אפרים סי' תקפא סע' ט. עיין כה"ח שם ס"ק חי ובאר היטב שם ס"ק י).

מז. אנשי מעשה נוהגין לבדוק בחודש זה תפילין ומזוזות שלהם ולתקן את הטעון תיקון (מט"א י).

מח. טוב וישר בכל לילה ולילה מראש חודש אלול עד יום הכיפורים לפני השינה שיפשפש אדם בדרכיו ובמעשיו לראות אם טובים הם אם לאו. ואם מעשיו טובים, יחשב במה אפשר לשפר אותם. ואם לאו - "יעזוב רשע דרכו", יאמר "וידוי" וישוב אל ה'. ובאמת שצריך האדם לעשות כן בכל לילה ולילה מלילות השנה כמעשה הצדיקים שנקראו "מארי דחושבנא", ולפחות ישתדל לעשות כן בארבעים יום אלו (דברי החיד"א במורה באצבע רמג, הובאו בכה"ח תקפא ס"ק כד).

מט. בכ"ה אלול החלה בריאת העולם, ובראש השנה נברא אדם הראשון. בו ביום חטא ונידון ונמחל לו. לכן טוב לקרוא מכ"ה אלול עד ראש השנה את פרשת הבריאה, בכ"ה באלול יקרא מ"בראשית" עד "יום אחד", ובכל יום יקרא פרשת הבריאה השייכת לאותו יום עד ראש השנה שבו יקרא פרשת יום השישי (כה"ח שם ס"ק כא. ברכי יוסף סי' תקפא סע' יט).

נ. ראוי שילמדו התוקע והמקריא קודם ראש השנה את הלכות התקיעה והשופר שידעו לבדוק את השופר אם כשר הוא. וגם אם תהיה טעות בתקיעות - ידעו כיצד לתקן, מתי יש לחזור ומתי לא, ואם צריך לחזור, מהיכן צריך לחזור וכדו' (ועיין משנ"ב תקפא ס"ק יא וכה"ח טל).

תעניות
נא. רבים נוהגין להתענות בעשרת ימי תשובה (רמ"א ס"ע ב), ויש המקפידים להתענות עשרה ימים שלמים. מכיוון שבעשרת ימי תשובה יש רק ששה ימים שמותר להתענות בהם, שהרי אין מתענים בשני ימי ראש השנה, לא בשבת שובה ולא בערב יום הכיפורים, על כן מתענין ארבעה ימים בתקופה שלפני ראש השנה, ועדיף להתענות בימים ב' וה' אך אפשר להתענות בכל יום מימות השבוע חוץ מיום שישי (שו"ע שם סע' ב. כה"ח שם ס"ק הן. כה"ח תקסב ס"ק יד משנ"ב תקפא ס"ק ו).

נב. ראוי להתענות בערב ראש השנה עצמו (ועיין לקמן בדיני ערב ראש השנה).

נג. בתעניות אלו כשצריך להשתתף בסעודת מצווה, יכול לאכול באותו יום ולהתענות ביום אחר במקומו. וכן אם יודע שתהיה לו סעודת מצווה, יתענה לפני כן במקום יום זה (עיין לרמ"א שם ולחונים עליו).

נד. תעניות אלו אינן חובה על האדם, ועל כן מי שעל ידי התענית ימנע מלימוד תורה, עדיף שילמד תורה ולא יתענה. וכן מי שגופו חלש, אין לו להתענות, כדי שיוכל לצו

רות וידאל

New Member

עלים תרופה
בס"ד בר"ה

עלים תרופה
'ואתה מבין מרחוק, תהילה לאל, כמה וכמה צריך אתה לחזק עצמך תמיד, ובכל יום מחדש, איך שהוא, יהיה איך שיהיה. למען השם יתברך, שתאחז בזה, כי הוא חייך לנצח. ותדע ותאמין, בני חביבי, שכל מה שעובר עליך, כבר עבר על כמה וכמה אנשים כשרים יותר ויותר, ובפרט עתה בדור הזה, אשר גם אתה יודע מרחוק קצת את המעשה הרע הנעשה תחת השמש, ובפרט בעיתי הללו, השם יתברך יכפר, השם יתברך יכפר, אך כל מי שנחלק ונמעד אשוריו ונתפס ברשת הבעל דבר כמו שנתפס, אין מדברים ממנו כלל, כאילו היה רשע מבטן אימו ואין מנחמים עצמו במה שניצול מרשת כזאת, רחמנא לצלן, אבל באמת גם הוא, בוודאי היה ליבו חפץ בהתכלית, אך כל נפילתו רובו ככולו היה מחמת שלא נתקרב לאור האמת המאיר בדור הזה, שעל ידי זה היה גם הוא מתחזק, ולא היה נופל ומתרחק מהשם יתברך ותורתו כל כך. ואי אפשר להרחיב הדיבור בזה,בפרט על פני השדה, ומה לנו לדבר מהעולם ; עלינו להודות ולהלל ולשבח להשם יתברך תמיד. מה נשיב לה' כל תגמולוהי עלי, אשר חמל עלינו בעל הרחמים בחמלה רבה ובחנינות כאלה, שאנו יודעים קצת ומאמינים, שיש סוד כוונת אלול, שהוא להיות בקי בהלכה בקי ברצוא ושוב, בקי בעיל, בקי בנפיק, שהוא בחינת אם אסק שמים - שם אתה, ואציעה שול הנך. וכונתו כפשוטו, שאפילו מי שהוא בבחינת ואציעה שאול ממש - יאמר הנך, אבל אין זה דבר פשוט להחיות ולהחזיק את האדם שלא יפול יותר, כשהוא בשאול תחתיות ממש, חס ושלום, רק יש בזה סוד גדול ונורא, סוד עמוק ונסתר מאד מאד, שהוא סוד כוונת אלול, שזה הסוד אין יודע רק מי שדיבר וגילה התורה הנוראה, שהיא סוד השגת מעשה מרכבה בתכלית המעלה עד בחינת נקודה העליונה מאד להשלים בחינת אדם היושב על הכסא, ואין מי שיוכל להחיות עתה הנפשות הירודות וכו' בדורות האלו, כי אם מי שגילה התורה הנ"ל, וביאר לנו בפשיטות והזהיר אותנו לקיים: ואציעה שאול הנך, ועוד בכמה לשונות קדושות כאלה, שהחיה אותנו באמרות ה', אמרות טהורות, המשיבין כל הנפשות הירודות שבעולם בשבעה משיבי טעם וכו' וכו' , ותמימות ופשיטות דבריו הקדושים מחיין ומשיבין את הנפש מאד, אבל באמת יש דברים בגו, סודות עמוקות ונסתרות מאד, ואי אפשר לבאר אפילו מה שיש בליבי מזה , מכל שכן הנסתרות לה' אלוקינו וכו', אך הנגלות לנו ולבנינו לשמור ולקיים דבריו הקדושים בפשיטות ותמימות.

(עלים לתרופה, מכתבי מוהרנ"ת, מכתב שס"ב... פלא עליון... )

אשרינו שזכינו לכזה רב'ה ...

יחי המלך !!! </span>

רות וידאל

New Member
בס"ד

חודש אלול לקרוא ספר של רבנוווו
אמירת ספרי האדמור

שהם הליקוטי מוהר"ן

ספורי מעשיות

וספר המידות והשיחות שלו

האמירה לבד

היא מסוגלת להנשמה כמו אמירת ספרי הזוהר הקדוש והתיוקנים

עוד אמר שבימי אלול הקדושים מצווה לאמרם מתחלתם ועד סופם

ומועיל מאוד מאוד~~

רות וידאל

New Member
בס"ד

ענה ואמר הראש השנה שלי הוא חידוש גדול והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותי רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה שאני יודע מה הוא ראש השנה.לא מבעיא אתם כולכם בוודאי תלויים בראש השנה שלי אפילו כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי..

ראה חיי מוה"רן גודל יקרת ראש השנה שלו...

רות וידאל

New Member

סדר היום על פי רבינו
על פי דעת וספרי אדמו"ר מוהר"ן מברסלב זכותו תגן עלינו
נערך ונסדר ע"י הרב החסיד רבי יצחק ברייטער הי"ד,
מגדולי אנשי שלומינו, שנשרף על קידוש ה' בשואה האיומה

א. התקשרות לצדיק: בכניסת הלילה יאמר: הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.

ב. תפילת ערבית: יתפלל במתינות, בכח, בכוונה, בשמחה ובקול נעים. וידקדק באמרו שם השם, לבטא היטב ניקוד החולם (מעל האות דל"ת)וגם ידגיש ה-יו"ד כך: "א

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>חיי מוהר"ן גודל יקרת ראש השנה שלוו
תמונות של אומן
<a href='http://www.breslov.org.il/forum/uman/index.htm' target='_blank'>http://www.breslov.org.il/forum/uman/index.htm</a>

הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מחמת שהמקורבים אלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה, איש לא יעדר, כי כל ענין שלי הוא רק ראש השנה. והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר למשמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו, לא יחסר איש. ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאד מאד. "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות ה` היא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה"
(חיי מוהר"ן ת"ג)

הראש השנה שלי היא חידוש גדול, והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה שאני יודע מהו ראש השנה. לא מבעיא אתם כולכם בוודאי תלוים בראש השנה שלי, אלא כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי". (חיי מוהר"ן ת"ה) - נתפסת אף הנסיעה אליו (בחייו) ולקברו (לאחר פטירתו) כחובה רוחנית מוחלטת לכל הרוצה להכלל ב"אנשיו" של רבי נחמן ולזכות לתיקון הרוחני המובטח על ידו.

אין צדקה נחשבת כמה הדפסת ספרי רבנו זצ"ל..אתם צריכים ליהיות חזקים בטרחא ממון רצון להדפיס ספריו כי בהם תלויים הישועות של כל כמ"י ודף אחד מספרי רבנו יהיה תיקון על הכל...!!!!

רבינו הקדוש נ.נ.מ.ח אמר סמכו על כוחותיי ואמר כל העולם תלוי בר"ה שלי היינו הציון הקדוש של רבינו וכמו שכתב מורנו הקדוש מוהרנ"ת זצ"ל בחיי מוהרן בסוף חלק א` שמה שרבינו שוכן באומן ומה רבינו זצ"ל אמר אם לא הייתי יורד לכאן העולם היה נעשה תוהו ובוהו, אחיי היקרים מצוה הבאה לידך אל תחמיצנה עבור רבינו הקדוש צריך אפילו למסור את הנפש, ובפרט דבר כזה וצריך לזכור כשהבערגר הלך להוציא את אשת העני הוא עשה שגעון אבל בלעדי השגעון הוא לא היה מוציא אותה בשום אופן על-כן צריך לא לשכוח ברבינו הקדוש.

לזכור היטב מה שרבינו הקדוש אמר שלעשות עבורו את הדבר הכי קטן זה הכי קשה בלי שיעור
אם זה רק עבור רבינו אז הבע"ד משתטח בכל הכוחות כי דבר כזה היא טובה בעולם הזה ולימות המשיח ולתחיית המתים ולעתיד לבוא, ציון רבינו הקדוש הוא בחינת אבן השתיה ולמעלה ממנו למעלה מקודש הקודשים.
התקבצות יחדיו בראש השנה
ראש השנה במשנתו של רבי נחמן, תופש, כידוע, מקום נכבד ביותר. רבי נחמן מציין את
"ראש השנה שלי" כמתנה מיוחדת עבורו מאת השם יתברך. "ענה ואמר: הראש השנה
שלי הוא חידוש גדול. והשם יתברך יודע, שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם
יתברך נתן לי זאת במתנה" (חיי מוהר"ן ת"ה).

"אמר: הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מאחר שהמקורבים שלי
מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי, שיהיו כולם על ראש השנה,
איש לא יעדר? כי כ ל ה ע נ י ן ש ל י ה ו א ר ק ר א ש ה ש נ ה " (חיי מוהר"ן ת"ג).

מוסיף בענין זה רבי נתן תלמידו, "ומכלל דבריו הקדושים, שדיבר בערב ראש השנה
האחרון, למדנו כמה דברים. למדנו עוד הפעם עוצם החיוב להיות אצלו על ראש השנה.
כי אף על פי שידענו זאת מכבר, אף על פי כן מריבוי דבריו הקדושים אז בזה ומתנועותיו
הנוראות אז, הבינו עוצם החיוב יותר ויותר, שאי אפשר לבאר זאת בכתב. וגם למדנו
שרצונו חזק ל ה י ו ת א צ ל ו ב א ו מ ן ע ל ר א ש ה ש נ ה ת מ י ד
ל א ח ר ה ס ת ל ק ו ת ו ו ש א י ן ד ב ר ג ד ו ל מ ז ה " (שיחות הר"ן ת"ו).

גם טעם לדבריו נתן, באומרו "שצריכים להיות אצלו על ראש השנה דייקא, ושיכולין אז
אנשים לקבל תיקונים (לנפשם) מה שבכל השנה לא היה באפשר שיהיה להם תיקון
בשום אופן. אף על פי כן בראש השנה יכולים אפילו הם לקבל תיקון. אף על פי שבכל
השנה אפילו הוא בעצמו ז"ל לא היה יכול לתקנם. אבל בראש השנה, גם הם יכולים
לקבל, כי אמר שהוא עושה בראש השנה ענינים ותיקונים מה שבכל השנה גם הוא אינו
יכול לעשות" (חיי מוהר"ן ת"ו).

ראש השנה שלי

פנינים מדברי רבינו
על סגולת הקיבוץ הקדוש בראש השנה

. חיי מוהר"ן גודל יקרת ראש השנה שלו תג
א

רות וידאל

New Member
<span style='color:green'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>בס"ד

נ elzam005 יתן להשיג כרטיסים לאומן פה elzam005 elzam002

ניתן להשיג כרטיסים לאומן פה:
כל מה שרציתי לדעת על אומן
שיח מחמדי ארץ - סויסה
נחמיה 15 בני ברק
טל: 03-5792299
פקס: 03-5784553
דוא"ל: swissa1@013.net

אור הדרך
מלכי ישראל 16 ק"ב ירושלים (מעל בנק המזרחי)
טל: 02-5000767
פקס: 02-5000261
דוא"ל: orhaderech@bezeqint.net

דרך צדיקים
סניף ירושלים
בית ישראל 40 ירושלים
טל: 02-5410100
פקס: 02-5817323

סניף בני ברק
הרב דסלר 26 בני ברק
טל: 03-6162242
פקס: 03-6187252
דוא"ל: zadikim@bezeqint.net
באינטרנט: www.zadikim.com

מעיינות החיים
משרד ראשי - ירושלים
שבטי ישראל 48 ירושלים
טל: 1700-700-148
פקס: 02-6263194

סניף בני ברק
ירושלים 36 בני ברק
טל: 1700-700-148
פקס: 03-6196544

נוסעים למען נוסעים
מאה שערים 87 ירושלים
טל: 02-5811313
פקס: 02-5825989
דוא"ל: nossiml@hotmail.com

אומן טורס
עין יעקב 16 ירושלים
טלפון: 02-5826111

כיסופים
רבי עקיבא 62 בני ברק
טלפון: 1700-707-407
דוא"ל: kisufim@zahav.net.il

יסע ברכה
מאה שערים 93 ירושלים
טלפון: 02-6337802
דוא"ל: na@issabracha.co.il

"כל העניין שלי הוא רק ראש השנה !!! ומי שהיה אצלי על הראש השנה ראוי לו לשמוח מאוד איכלו מעדנים ושיתו ממתיקים כי חדוות ה` היא מעוזכם!!"

|</span></span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>בס"ד

חדש!!! לכבוד ולקראת ראש השנה העלנו באתר, כל הענינים הנצרכים להכנה לראש השנה, היות וזה ראש השנה יום שכל השנה תלויה בו, כידוע.

על כן חשוב לעשות הכנות נצרכות ליום קדוש זה, ע"י לימוד ממעלת קדושת היום מהמדרש, ומספרי רבנו ז"ל, וללמוד העצות הנצרכות ליום קדוש זה. ההלכות של היום, וכמובן תפילות חשובות לזכות לראש השנה כראוי.

יהי רצון שתכתבו לחיים טובים ושלום וכל טוב לשנה החדשה תשס"ו בבחינת תהא שנת סוף והתחלה. סוף לכל הצרות ותחילה לכל הישועות. אמן כן יהי רצון.

כתובות אינטרנט נלוות:
ולקראת ראש השנה העלנו באתר

<a href='http://www.breslev-midot.com/rosh_hashana.asp' target='_blank'>http://www.breslev-midot.com/rosh_hashana.asp</a>
</span></span>

רות וידאל

New Member
בס"ד
לכן יש לעשות הכנות לחג.
יש ללמוד את תפילות החגכדי שנבין את משמעתה של התפילה.
ולהקשיב היטב לקול השופר.

ההכנות לחג
אחד המרכיבים היסודיים בהכנות לקראת ראש השנה, הוא בקשת סליחה מכל מי שיתכן ופגענו בו במהלך השנה החולפת. אנחנו רוצים בכל ליבנו להתחיל את השנה עם "לוח חלק" ומבלי שאף אחד ייטור לנו טינה. בדיוק כמו שאנו מצפים שיסלחו לנו בקלות, כך גם מצופה מאתנו להיות נוחים ומהירים לסלוח.

אנשים רבים נוהגים לטבול במקווה בערב ראש השנה לאחר חצות היום. למקווה יש את הכוח לטהר את האדם מטומאה רוחנית, ולטבילה במקווה ישנה חשיבות כחלק מתהליך התשובה.

יש הנוהגים לבקר בבית הקברות בבוקר שלפני ראש השנה, ולהתפלל בקברות הצדיקים. מובן שאסור להתפלל אל הצדיקים, אלא רק אל הקדוש ברוך הוא, ולבקש שישמע לתפילותינו בזכותם.

אמירה פשוטה כגון: "יותר לא אוכל ממתקים" עלולה להיתפש כנדר.

בבוקר שלפני ראש השנה עורכים "התרת נדרים" - ביטול השבועות שנשבענו במהלך השנה. היהדות מייחסת חשיבות רבה לכל מילה היוצאת מפינו, ולכן אמירה פשוטה כגון: "יותר לא אוכל ממתקים" עלולה להיתפש כנדר. עקב כך, בערב ראש השנה אנחנו מתירים את הנדרים, בין אם נאמרו במודע, ובין אם נאמרו מבלי לשים לב. התרת הנדרים נעשית בפני שלושה גברים בוגרים (אם אפשר עדיף מניין של עשרה). הנוסח השלם נמצא במחזורים - הסידורים של ראש השנה.

סעודת החג

בתקופת החגים של ראש השנה, יום הכיפורים וסוכות, נוהגים לאכול חלות עגולות, המסמלות שלמות והשלמה. בסעודת החג, לאחר ברכת "המוציא לחם מן הארץ", טובלים את החלה בדבש כסמל לתפילתנו לשנה מתוקה.

לאחר שנאכלה מרבית הפרוסה, טובלים תפוח בדבש, מברכים ברכת "בורא פרי העץ" (ברכת ה"מוציא" אינה פוטרת אכילת פירות חיים) ואוכלים ממנו חתיכה. לאחר מכן אומרים "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה". בני עדות המזרח נוהגים לברך על תמר, ואת התפוח בדבש שומרים להמשך.

מדוע אנחנו מבקשים שנה "טובה" ו"מתוקה"? האם המלה "טובה" אינה כוללת כבר את המלה "מתוקה"?

מדוע אנחנו מבקשים שנה "טובה" ו"מתוקה"? האם המלה "טובה" אינה כוללת כבר את המלה "מתוקה"?

על פי המסורת היהודית, כל מה שקורה לאדם הוא בעצם לטובה - הכול נובע מרצונה של ההשגחה העליונה. גם דברים שנראים לכאורה "רעים", הם בעצם "טובים". לכן אנחנו מבקשים שהשנה תהיה "טובה" אבל גם "מתוקה" - כלומר, שהשנה תהיה טובה מבחינה אלוקית, אך גם נעימה לנו.

לברכת המזון של ראש השנה, מוסיפים את הפסקה, המיוחדת לחגים ולראשי חודשים, שמתחילה במלים: "יעלה ויבוא".

סימני ראש השנה

בראש השנה אנחנו אוכלים מאכלים שונים אשר מסמלים עבורנו תקווה לדברים הטובים שיאפיינו את השנה הבאה. הבקשות אותן אנו מצרפים לאכילת ה"סימנים", נוגעות בשורשיהם של הדברים הטובים לנו ולעם ישראל.

בראש השנה אנחנו אוכלים מאכלים שונים אשר מסמלים עבורנו תקווה לדברים הטובים שיאפיינו את השנה הבאה.

הרעיון הוא לבקש דברים אשר קשורים לשמו של המאכל - ה"סימן" אותו אוכלים. כל בקשה מתחילה במלים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו..." וממשיכים בבקשה הרצויה. להלן רשימת ה"יהי רצון" כפי שהם מופיעים בגמרא.

לאחר אכילת "כרישא" - כרתי אומרים: "יהי רצון ... שיכרתו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו."

לאחר אכילת "סלקא" - סלק או עלי סלק, אומרים: יהי רצון ... שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו."

לאחר אכילת תמר אומרים: "יהי רצון ... שיתמו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו."

לאחר אכילת קרא או קרע (דלעת): "יהי רצון ... שתקרע רוע גזר דיננו, ויקראו לפניך זכיותינו."

לאחר אכילת רימון: "יהי רצון ... שנהיה מלאים מצוות כרימון."

לאחר אכילת ראש של איל או של דג: "יהי רצון ... שנהיה לראש ולא לזנב (ואם אוכלים ראש של איל מוסיפים - ותזכור לנו אילו של יצחק אבינו ע"ה. בן אברהם אבינו ע"ה)"

תמיד תוכלו להוסיף "יהי רצון" משלכם. למשל - לאכול צימוקים ולבקש "יהי רצון שיצטמק האוברדראפט בבנק..."

תפילות ראש השנה

מכיוון שבראש השנה יש מספר רב של תפילות מיוחדות, אנחנו משתמשים בספר תפילות מיוחד שנקרא "מחזור".

בתפילת העמידה ובקידוש של ראש השנה, אנחנו משתמשים במושג "יום תרועה". אולם, אם ראש השנה נופל בשבת, אנו אומרים, במקום זאת, "יום זכרון תרועה" (אם טועים ואומרים יום תרועה, אין צורך לחזור על התפילה).

יש לומר את תפילת "אבינו מלכנו". אולם בראש השנה שחל בשבת, אין אומרים תפילה זו, משום שלא אומרים "תחנון" בשבת. אם יומו השני של החג יוצא ביום ששי, אין אומרים את תפילת "אבינו מלכנו" בתפילת המנחה המתקרבת בזמנה ליום השבת.

בימי החג, נוהגים להחליף את הפרוכת שמכסה את ארון הקודש בבית הכנסת, לפרוכת לבנה, כסמל לכך שחטאינו "כשלג ילבינו".

החזן, שליח הציבור בתפילה, לא ייבחר על פי כישוריו המוסיקליים בלבד. רצוי שגילו של החזן יהיה מעל ל-30 שנה, שהוא יהיה ירא שמיים וצנוע, תלמיד חכם (מלומד בתורה) ונשוי. גם אם מדובר בתלמיד חכם, בעל שאר התכונות המבוקשות, שגילו אינו עולה על 30, הוא יכול לשמש כחזן. על אף כל האמור לעיל, עדיף לתת ליהודי לשמש כחזן גם אם אינו עונה על הקריטריונים האידיאליים מאשר לגרום למריבות וסכסוכים בבית הכנסת.

מכיוון שיש ספק אם צריך לחזור ולומר את ברכת "שהחיינו" גם בלילה השני של ראש השנה, נוהגים לאכול פרי חדש, או ללבוש בגד חדש, ולהתכוון אליו כשמברכים "שהחיינו". בזמן ברכת שהחיינו, יש לחשוב ולהתכוון שהברכה תכלול גם את שאר מצוות החג - הדלקת נרות, קידוש ושמיעת קול השופר.

השופר

כתובות אינטרנט נלוות:
לכן יש לעשות הכנות לחג.

<a href='http://www.aish.com/hebhighholidays/Roshhashana/abcs_of_rosh_hashana.asp' target='_blank'>http://www.aish.com/hebhighholidays/Ros ... ashana.asp</a>

רות וידאל

New Member
יש רעיון יפה איך לנצל את הימים האלו..
יש רעיון יפה איך לנצל את הימים האלו..

לקחת את הספר המידות ולקחת כל מידה ולפרט וידוי דברים על אותה מידה....למשל עצבות.. לבקש חרטה מה' יתברך על כל העצבויות של השנה..ולבקש ממנו יתברך שיזכנו ולהחזיק בשמחה...קחו עמכם דברים ושובו אל השם...אל תקרא דברים אלא וידוי דברים..... רבנו מביא בשיחות הר"ן..שוב יום אחד קודם מתתך... ומשך ודחק תיבת אחד ...כי אפילו שזכה אדם לשוב בתשובה יום אחד קודם מיתתו הוא טוב מאוד....

~ נ נח נחמ נחמן מאומן~

אל נא תשיב ריקים היום מלפנייך!

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'> רבנו מביא בשיחות הר"
רבנו מביא בשיחות הרבס"ד

רבנו מביא בשיחות הר"ן שיש למעט בדיבור מאוד מאוד בערב ראש השנה עד חצות היום !!.... איי איי...ואפילו מנהג אנ"ש לא לזמר זמירות זמירות אפילו שיצא ראש השנה בשבת קודש...ונהגו לזמר רק את הניגון אשת חיל...איי איי האישת חיל של רבנו....מי שלא ראה יראה מונחת על רבנו בשעה שהיה מזמר את האשת חיל..לא ראה יראה וחן כזה מימיו...ויהיה נראה כזה רק שיבוא משיח צדקנו...שיהיה מיוצאי חלציו של הרב'ה.... איי ...משיח כזה...מ ש י ח ..מלשון משיח שיחתו לפניו יתברך...

י-ה שמע אביונך !!

"ן שיש למעט בדיבור

|
</span></span>

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>בס"ד

מועדי השם ראש השנה מליקוטי עצות

א מי ששומע תקיעת שופר בראש השנה מאיש ירא וחרד, בודאי לא ידאג כל השנה מרעמים.

ב תקיעות ראש השנה הם בחינת התחדשות המחין, שהוא השכל והנשמה של כל אחד, שיזכה כל אחד לפי בחינתו להמשיך שכל חדש ונשמה חדשה מאור הפנים.

ג על ידי תקיעת שופר נמתקין הדינים.

ד תקיעת שופר בראש השנה הוא בחינת התעוררות השנה, שמעוררין בני העולם מהשנה, שלא יבלו ימיהם בשנה, חס ושלום. ועל ידי שמעוררין אותם מהשנה נמשך הדבור בכח גדול, ועל ידי זה נמשך יראה גדולה, ועל ידי היראה נצולין מנאוף ומהבל היפי ומחן של שקר, וזוכין לאריכות ימים דקדשה, להאריך ולהרחיב כל יום מימי חייו שבא אחר כך בתוספות קדשה וטהרה, ועל ידי זה זוכין לעשירות גדול דקדשה, שעל ידו זוכין להתבוננות גדול מאד. וכל זה זוכין על ידי תקיעות שופר של ראש השנה אצל הצדיקי אמת שיודעין להמשיך כל התקונים האלה.

ה על ידי שנוסעין על ראש השנה לצדיקים אמתיים, על ידי זה נמתקין כל הדינים שבעולם, ואיך שיש איזה דין, הכל נמתקין על ידי זה, וזה צריכין בראש השנה, על כן נוסעין על ראש השנה דיקא. גם על ידי שבאין כמה נפשות ישראל להצדיק האמת על ראש השנה ונכללין יחד באהבה רבה, על ידי זה בא שמחה גדולה וחדוה רבה.

ו מה שהעולם נוסעים על ראש השנה לצדיקים כי עקר המתקת הדינים אינו אלא על ידי קדשת וטהרת המחשבות, ואי אפשר לטהר ולקדש המחשבה אלא על ידי התקשרות לצדיקים. וראש השנה היא מקור הדינים של כל השנה, וצריך לטהר את המחשבות כדי להמתיקם, בשביל זה נוסעין לצדיקים כדי לזכות לקדשת המחשבה.

ז ראש השנה היא חסד גדול מאת השם יתברך (עיין בפנים בסי' א לק"ת).

ח מי שזוכה להתקשר ולאחז עצמו בשרשי נשמות ישראל, הוא יכול לעשות ראש השנה עין בפנים, בלקוטי תנינא, סימן א.

ט ראש השנה הוא בחינת תקון האמונה. כי על ידי גדל הקבוצים, שכל הקהלות קדושות מתקבצין יחד בראש השנה, בפרט כשמתקבצין אל צדיקי אמת, על ידי זה נתלקטין ונתקבצין כל לקוטי האמונה הקדושה ונתתקנת האמונה בשלמות; גם המחין מתנוצצים ונתתקנים בראש השנה. וכן בכל עשרת ימי תשובה נמשך על ידי התשובה שעושין אז התנוצצות המחין, שהם בחינת תפלין, חותם דקדשה, בחינת תקון הברית (עין 'תפלין'). וביום הכפורים, אז גמר תקון החותם דקדשה, שהיא תקון התנוצצות המחין. ובסכות ממשיכין שמחה, שהוא תקון המאכלים, שלא יקלקלו את החלום, שלא לבוא לידי טמאת קרי, חס ושלום, על ידי המאכלים. ובשמיני עצרת נמשך בחינת תקון המשפט, ועל ידי זה נצולין מפגם המקרה, חס ושלום, שבא על ידי דינים שאינם כשרים (עין 'ברית'). וכל זה נתתקן גם כן על ידי התלמידים שבאים לרבי אמתי, והעקר לבוא על ראש השנה, שאז תקון הכל, כנ"ל. גם בפרטיות, בראש השנה בעצמו, על ידי תקיעה תרועה שברים נתתקן כל הנ"ל, כי על ידי התקיעה זוכין לתקון האמונה, ועל ידי התרועה זוכין להמשיך קדשת התפלין, שהם התנוצצות המחין, ועל ידי השברים נמשך תקון החלום ותקון המשפט, להנצל ממקרה לילה בכל הבחינות כנ"ל.

י בראש השנה צריכין להכריח את עצמו להתפלל בכח גדול ביותר, ולקשר תפלתו להצדיק האמת שהוא בעל כח גדול, שיכול להתפלל תפלה בבחינת דין, כמו שצריכין להתפלל בראש השנה; ועל ידי זה זוכה להוציא מהסטרא אחרא כל החיות שבלעה מקדשת ישראל, כל התפלות והרחמנות והדעת שבלעה, הכל מכרחת הסטרא אחרא להקיא ולהוציא מקרבה על ידי התפלה של הבעל כח הנ"ל. ועל ידי זה זוכין שיתרבה כבודו יתברך על ידי גרים שמתגירין. ועל ידי זה זוכין לנבואה ולאמונה הקדושה, ונתבטלין אמונות כזביות, וזוכין לחדוש העולם שלעתיד, שהוא בחינת בטול הטבע, שיתנהג העולם בבחינת ארץ ישראל על ידי השגחה ונפלאות לבד. ועל ידי זה זוכין לקול השיר והנגון שיתער לעתיד, שהוא עקר תענוג עולם הבא.

יא בימים הנוראים צריכים לבכות הרבה, והעקר הוא להיות בבחינת "נער בכה", שיסלק כל חכמתו ושכלו, ויבכה לפני השם יתברך על נגעי לבבו ומכאוביו שיודע בנפשו, כמו תינוק הבוכה לפני אביו; ועל ידי זה זוכין לאתרוג נאה, וכל מה שנמשך יותר לבחינת נער בוכה, זוכה לאתרוג נאה ביותר.

יב בראש השנה צריכין להיות חכם, שישמר מחשבתו, שיחשב רק מחשבות טובות, שייטיב השם יתברך עמנו ויתן לנו שנה טובה וכו'. וצריכין להיות שמח בראש השנה, גם צריכין לבכות בראש השנה.

יג בראש השנה ביום ראשון צריכין למעט בדבור מאד, ואדם גדול צריך לדקדק בזה ביותר.

יד ערב ראש השנה ראוי לתן על פדיון (שם ריד).

|</span></span>

רות וידאל

New Member

ראש השנה מאוצר היראה
ליקוטי עצות מהדורה בתרא

ח באמת אין שום זמן כלל, כי כל השנה חולף ועובר כהרף-עין. ועל- כן העקר הוא ראש-השנה, ותכף כשחולף ועובר ראש-השנה צריכין ליחל ולהכין עצמו על ראש-השנה הבא.

י אפלו אנשים כאלו, שבכל השנה גם הצדיק האמת לא היה יכול לתקנם בשלמות, אבל כשזוכין לבוא אליו על ראש-השנה, אז גם הם יכולים לקבל תקונם, כי הצדיק האמתי המפלג במעלה עליונה מאד הוא עושה בראש-השנה ענינים ותקונים נפלאים, מה שבכל השנה גם הוא אינו יכול לעשות.

ליקוטי עצות החדש
ז בראש-השנה נברא העולם על-ידי החסד-חנם, שעל-ידו נתקים העולם כל הדורות שהיו קדם מתן תורה; והחסד- חנם הזה הוא הדרך שעל-ידו אנו הולכים וכובשין את ארץ-ישראל מיד האמות, כמבאר בפנים. ועל-כן בכל ראש-השנה, על-ידי שאנו מגלין אמונתנו הקדושה, שאנו מאמינים שזה היום תחלת מעשיך, ושהשם יתברך ברא הכל ומולך על הכל, ומתפללין על זה שיתגלה מלכותו ואמונתו לכל העולם ועל צמיחת קרן משיח, על-ידי-זה אנו עוסקין בכל ראש-השנה לעשות דרך כבושה לארץ-ישראל, כי על-ידי כל זה, בכל ראש-השנה וראש-השנה נכנע ונתבטל ממשלת הסטרא- אחרא והאמות על ארץ-ישראל, ונתגלה ונמשך קדשת ארץ-ישראל לנו, בבחינת 'ברצונו נטלה מהם ונתנה לנו', עד שנזכה על-ידי-זה לשוב לארצנו בקרוב, כי עקר התקוה לשוב לארצנו על-ידי משיח צדקנו הוא רק על-ידי קדשת ראש-השנה (הל' ביהכ"נ ה"ה אות יד).

יב בראש-השנה צריכין לברר ולקדש המחשבה מאד, שבשביל זה צריכין לסע לצדיקים על ראש-השנה, כמבאר בפנים. וקדשת המחשבה, זה בעצמו בחינת התגלות קדשת ארץ-ישראל, כי קדשת ארץ-ישראל הוא בחינת תקון הברית, שתלוי בקדשת המחשבה. וכל זה זוכין על-ידי דרכי התמימות והפשיטות שממשיך הצדיק האמת בעולם (שם אותיות כג כד).

לא כל ימות השנה צריכין להכין עצמו על ראש-השנה, שהוא יום-הדין, כי העקר הוא ראש-השנה. כי כמו שהאדם צריך להכין את עצמו כל ימי חייו ליום- הדין הגדול והנורא שלעתיד, כמו-כן בפרטיות צריך להכין את עצמו כל ימות השנה על ראש-השנה, שהוא יום-הדין, כי הוא נורא ואים וכו'. וביותר צריכין להתחיל להכין את עצמו כשרואין הימים ממשמשין ובאין, שהם מט"ו באב ואילך, שאז מתחיל ההמתקה של חטא העגל וחטא המרגלים, שעל-ידי כל זה נפגם הזכרון דקדשה, כמאמר רבותינו ז"ל: מיום שנשתברו הלוחות ירדה שכחה לעולם; ובט"ו באב התחיל ההמתקה של שבירת הלוחות, ומתחיל להאיר הארה מארבעים ימי רצון, שאז קבלו אחר-כך ביום-כפור הלוחות האחרונות, שזה בחינת תקון הזכרון. ועל-כן אמרו רבותינו ז"ל: לא היו ימים טובים לישראל כחמשה-עשר באב וכיום-הכפורים, כי בט"ו באב מתחיל להאיר הארה מהלוחות האחרונות שנתנו ביום-כפור. ועל-כן נתתקן בט"ו באב גם חטא המרגלים, כי בו פסקו מתי מדבר, כמאמר רבותינו ז"ל. ועל-כן מט"ו באב צריכין להתחיל לקום בחצות, שזה בחינת תקון הזכרון (עין חצות, אות כ) ; ואחר-כך בימי אלול עוסקין בזה ביותר, וכל ישראל מתעוררין אז וזוכרין בהשם יתברך ובעלמא דאתי.

וזה בחינת מה שתוקעין בשופר כל חדש אלול, כי שופר הוא בחינת זכרון, כמו שכתוב "והיו לכם לזכרון", ועקר תקון הזכרון נמשך בראש-השנה, שאז עקר מצות שופר, שהוא יום הזכרון, כי הוא ראשון לעשרת ימי תשובה, וצריכין להמשיך על עצמו הזכרון הנ"ל, שעל-ידי-זה עקר התשובה. ובשביל זה צריכין לנסע לצדיקים על ראש-השנה, כי זה עקר עסק הצדיקים תמיד, שיזכירו אותנו תכליתנו הנצחי לעולם הבא, וילמדו אותנו עצות ודרכים ישרים לזכות לזה, וביותר עוסקים הצדיקים בזה בראש-השנה, כמבאר בפנים. והזכרון הזה הוא בכלליות ובפרטיות וזה סוד השנה והתעוררות השנה שבראש-השנה, כי השנה הוא בחינת זכרון בעלמא דאתי בכלליות, כי אז עולה הנשמה לבחינת עלמא דאתי, ואחר-כך בהתעוררות השנה, אז צריכין לעסק בזה בפרטיות. ואחר-כך ביום-כפור, אז גמר התקון של הזכרון, ועל-כן נתנו אז לוחות האחרונות, והכהן-גדול נכנס בו לפני ולפנים, כמבאר בפנים. ואחר-כך נכנסין לסכה, שהוא הקף ענני-כבוד, שהם מגנים עלינו שלא ישלט בנו עוד הרע- עין, שהוא בחינת קלפת עמלק, בכדי שלא לפגם עוד חס-ושלום בהזכרון הקדוש שהמשכנו עלינו בימים האלו, בפרט בראש-השנה ויום-כפור.

וזה בחינת השמחה שמרבין בסכות, בכדי לתקן גם על-ידי-זה הבחינת מדמה, שכל זה בחינת תקון הזכרון הנ"ל. ועל- כן לוקחין אז הארבעה מינין שבלולב, ומבאר בזהר הקדוש, שעל-ידי-זה אנו לוקחין אותו יתברך כביכול בידינו, הינו שאנו ממשיכין עלינו בחינת הזכרון בפרטיות, שהוא בחינת הרמזים מה שהשם יתברך מצמצם את עצמו מאין סוף עד אין תכלית בהמחשבה דבור ומעשה שבכל יום, ומרמז להאדם בכל מקום ובכל זמן שיתקרב אליו, שזה בחינת הנענועים שמנענעין לכל רוחות, הינו שאנו ממשיכין עלינו את הרמזים הנ"ל (הלכות ברכת הראיה הלכה ה, אותיות יז יח יט).

נב כל עבודתנו בימים האלה שמראש-השנה עד שמיני-עצרת, הכל בשביל המלכות דקדשה לבנותה פרצוף שלם וליחדה עם זעיר-אנפין, כמבאר בכונות; הינו שכל כונתנו בימים האלה לבנות את התפלה, להקים אותה מנפילתה, כי עכשו התפלה, שהיא בחינת מלכות דוד, נפלה מאד, כמאמר רבותינו ז"ל: "כרם זלת לבני אדם" אלו דברים העומדים ברומו של עולם ובני-אדם מזלזלין בהם, ומאי ניהו? תפלה. וזה עקר כל עבודתנו בימים הללו, להקים את התפלה בחינת מלכות ולבנותה בנין שלם (הלכות ר"ח ה"ה אות א). </span></span>

רות וידאל

New Member

עצות נפלאות לראש השנהעצות נפלאות לראש השנה

משיחות הר"ן
כא בראש השנה צריכין להיות חכם שיחשב רק מחשבות טובות שייטיב השם יתברך עמנו וכו' וצריכין להיות שמח בראש השנה גם צריכין לבכות בראש השנה. בראש השנה ביום הראשון צריכין למעט בדבור מאד מאד ואמר שאדם גדול צריך לדקדק בזה ביותר ועל כן הוא אינו אומר ביום הראשון אפלו הפיט רק מה שיסד רבי אלעזר הקליר, אבל שאר הפיט אינו אמר מחמת שאדם גדול צריך לדקדק אז ביותר לבלי לדבר שום דבור שאינו מכרח:

רטו אמר: אצלי העקר הוא ראש השנה, ותכף כשחולף ועובר ראש השנה אני מטה אזני ושומע אם מכין בכתל לעורר לסליחות לשנה הבאה כי אין שום זמן כלל, כי כל השנה חולף ועובר כהרף עין:

ערב ראש השנה ראוי לתן על פדיון:</span></span>

רות וידאל

New Member
בס"ד<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>

מועדי השם ראש השנה מליקוטי עצות

א מי ששומע תקיעת שופר בראש השנה מאיש ירא וחרד, בודאי לא ידאג כל השנה מרעמים.

ב תקיעות ראש השנה הם בחינת התחדשות המחין, שהוא השכל והנשמה של כל אחד, שיזכה כל אחד לפי בחינתו להמשיך שכל חדש ונשמה חדשה מאור הפנים.

ג על ידי תקיעת שופר נמתקין הדינים.

ד תקיעת שופר בראש השנה הוא בחינת התעוררות השנה, שמעוררין בני העולם מהשנה, שלא יבלו ימיהם בשנה, חס ושלום. ועל ידי שמעוררין אותם מהשנה נמשך הדבור בכח גדול, ועל ידי זה נמשך יראה גדולה, ועל ידי היראה נצולין מנאוף ומהבל היפי ומחן של שקר, וזוכין לאריכות ימים דקדשה, להאריך ולהרחיב כל יום מימי חייו שבא אחר כך בתוספות קדשה וטהרה, ועל ידי זה זוכין לעשירות גדול דקדשה, שעל ידו זוכין להתבוננות גדול מאד. וכל זה זוכין על ידי תקיעות שופר של ראש השנה אצל הצדיקי אמת שיודעין להמשיך כל התקונים האלה.

ה על ידי שנוסעין על ראש השנה לצדיקים אמתיים, על ידי זה נמתקין כל הדינים שבעולם, ואיך שיש איזה דין, הכל נמתקין על ידי זה, וזה צריכין בראש השנה, על כן נוסעין על ראש השנה דיקא. גם על ידי שבאין כמה נפשות ישראל להצדיק האמת על ראש השנה ונכללין יחד באהבה רבה, על ידי זה בא שמחה גדולה וחדוה רבה.

ו מה שהעולם נוסעים על ראש השנה לצדיקים כי עקר המתקת הדינים אינו אלא על ידי קדשת וטהרת המחשבות, ואי אפשר לטהר ולקדש המחשבה אלא על ידי התקשרות לצדיקים. וראש השנה היא מקור הדינים של כל השנה, וצריך לטהר את המחשבות כדי להמתיקם, בשביל זה נוסעין לצדיקים כדי לזכות לקדשת המחשבה.

ז ראש השנה היא חסד גדול מאת השם יתברך (עיין בפנים בסי' א לק"ת).

ח מי שזוכה להתקשר ולאחז עצמו בשרשי נשמות ישראל, הוא יכול לעשות ראש השנה עין בפנים, בלקוטי תנינא, סימן א.

ט ראש השנה הוא בחינת תקון האמונה. כי על ידי גדל הקבוצים, שכל הקהלות קדושות מתקבצין יחד בראש השנה, בפרט כשמתקבצין אל צדיקי אמת, על ידי זה נתלקטין ונתקבצין כל לקוטי האמונה הקדושה ונתתקנת האמונה בשלמות; גם המחין מתנוצצים ונתתקנים בראש השנה. וכן בכל עשרת ימי תשובה נמשך על ידי התשובה שעושין אז התנוצצות המחין, שהם בחינת תפלין, חותם דקדשה, בחינת תקון הברית (עין 'תפלין'). וביום הכפורים, אז גמר תקון החותם דקדשה, שהיא תקון התנוצצות המחין. ובסכות ממשיכין שמחה, שהוא תקון המאכלים, שלא יקלקלו את החלום, שלא לבוא לידי טמאת קרי, חס ושלום, על ידי המאכלים. ובשמיני עצרת נמשך בחינת תקון המשפט, ועל ידי זה נצולין מפגם המקרה, חס ושלום, שבא על ידי דינים שאינם כשרים (עין 'ברית'). וכל זה נתתקן גם כן על ידי התלמידים שבאים לרבי אמתי, והעקר לבוא על ראש השנה, שאז תקון הכל, כנ"ל. גם בפרטיות, בראש השנה בעצמו, על ידי תקיעה תרועה שברים נתתקן כל הנ"ל, כי על ידי התקיעה זוכין לתקון האמונה, ועל ידי התרועה זוכין להמשיך קדשת התפלין, שהם התנוצצות המחין, ועל ידי השברים נמשך תקון החלום ותקון המשפט, להנצל ממקרה לילה בכל הבחינות כנ"ל.

י בראש השנה צריכין להכריח את עצמו להתפלל בכח גדול ביותר, ולקשר תפלתו להצדיק האמת שהוא בעל כח גדול, שיכול להתפלל תפלה בבחינת דין, כמו שצריכין להתפלל בראש השנה; ועל ידי זה זוכה להוציא מהסטרא אחרא כל החיות שבלעה מקדשת ישראל, כל התפלות והרחמנות והדעת שבלעה, הכל מכרחת הסטרא אחרא להקיא ולהוציא מקרבה על ידי התפלה של הבעל כח הנ"ל. ועל ידי זה זוכין שיתרבה כבודו יתברך על ידי גרים שמתגירין. ועל ידי זה זוכין לנבואה ולאמונה הקדושה, ונתבטלין אמונות כזביות, וזוכין לחדוש העולם שלעתיד, שהוא בחינת בטול הטבע, שיתנהג העולם בבחינת ארץ ישראל על ידי השגחה ונפלאות לבד. ועל ידי זה זוכין לקול השיר והנגון שיתער לעתיד, שהוא עקר תענוג עולם הבא.

יא בימים הנוראים צריכים לבכות הרבה, והעקר הוא להיות בבחינת "נער בכה", שיסלק כל חכמתו ושכלו, ויבכה לפני השם יתברך על נגעי לבבו ומכאוביו שיודע בנפשו, כמו תינוק הבוכה לפני אביו; ועל ידי זה זוכין לאתרוג נאה, וכל מה שנמשך יותר לבחינת נער בוכה, זוכה לאתרוג נאה ביותר.

יב בראש השנה צריכין להיות חכם, שישמר מחשבתו, שיחשב רק מחשבות טובות, שייטיב השם יתברך עמנו ויתן לנו שנה טובה וכו'. וצריכין להיות שמח בראש השנה, גם צריכין לבכות בראש השנה.

יג בראש השנה ביום ראשון צריכין למעט בדבור מאד, ואדם גדול צריך לדקדק בזה ביותר.

יד ערב ראש השנה ראוי לתן על פדיון (שם ריד).

|</span></span>

חלק עליון