פורום ברסלב - רק לשמוח יש

ראש השנה מתקרב!!!!

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:blue'>והלבש אותך מחלצות - תפקידנו בחודש אלול



על אנשי הצדיק, שפקד עלינו להיות 'יפה עינים' ולראות רק את הטוב שבזולת, בודאי מוטלת שליחות קדושה - במיוחד בזמנים קשים הללו - לעשות כל מה שבכוחנו שעל ידינו יזרח אור ה' וכבודו עלינו ייראה



הרב שמחה גולשבסקי ז"ל



כתב המדרש (תנחומא עקב): אין בית רבע שאין בו תשעה קבין של מזיקין. כיצד אדם מהלך [ומלאך] יצא לפניו ואומר: הסתלקו לצדדין בפני איקונין (צלם) של הקב"ה. וזה שאמר דוד (תהלים יז) 'שמרני כאישון בת עין', לולא המלאך שמפנה מקום עבורו, לא היה האדם יכול לזוז מסכנת המזיקים הסובבים אותו!

כתב רבינו (לקו"מ כא), כשאחד אורב לחבירו להרגו, אז צריך לשנות מלבושיו שלא יכירו אותו. וכן בענין השכל יש בחינות לבושים שזה השכל המקיף (שהוא גבוה מדי מהבנתו כעת), וצריך לעשות מהמקיף פנימי (לזכות להבין שכל זה) ולעשות לו מקיפים אחרים שהם בחינת מלבושים אחרים, ועל ידי זה ניצול מכל אורב ומסטין. ועיקר הזמן לזה הוא חודש אלול, כמרומז בראשי תיבות: 'לבושה ותשחק ליום אחרון', ר"ת 'אלול'.

נמצא שבגלל הלבושים האלה שהם המקיפים, מפנים לו מקום וניצול מן המזיקים.

*

מסביר מוהרנ"ת (הלכות אפוטרופוס ב') שעולם הבא הוא בחינת מקיף לגבי העולם הזה שהוא נחשב פנימי, משום שעניני עוה"ז מובנים לנו ואילו עניני עוה"ב דהיינו עניינים רוחניים, הם רחוקים מאתנו, וכל תכליתנו בעולם הזה הוא להמשיך לכאן את הדעת האלקי ולהשליטו על העולם הגשמי הזה. וכל מה שהאדם זוכה יותר לדעת, מזמינים לו שכל והבנה יותר גבוהה שגם את זה ישתדל להשיג. השכל האלקי הזה אשר אליו האדם דבוק, הוא המשמרו מכל רע ומכל פגע.

אך הענין עדיין אינו מוסבר כל הצורך, דמאיזו סיבה תהיה השמירה על האדם דוקא מהשכל שהוא עדיין לא השיג, ולא ממה שכבר הצליח להשיג? אבל הענין הוא שהאדם נידון באשר הוא שם, במצב שבו הוא נמצא כעת, ולכן לא יעזור לו הדעת שהוא כבר השיג שכבר שייך לעבר, מכיון שהוא עלול ליפול אחר כך לאיזה מחשבה רעה ח"ו ולסלק מעליו את המקיפים שמצד הקדושה, ואז לא תהיה לו שום שמירה למרות שכבר השיג דברים רוחניים קודם.

היוצא מדברינו, דאין לאדם להסיח דעתו מהתכלית, ואין לו לסמוך על מה שכבר פעל, דהלבושים הרוחניים שלו תלויים הם בנכונות שלו להמשיך הלאה. ולכן בחודש אלול שאז כולם עסוקים בתשובה ומתכוננים לימים נוראים, אז הוא הזמן שזוכים לדעת אלקי, וזוכים ללבושים רוחניים חדשים. בלבושים אלה יכול לבוא לפני המלך בימים הקדושים אשר יש בהם התגלות מלכותו, כמו שמוכח ממה שאומרים אז בתפילה 'המלך הקדוש'.

אולם על זה ידוו כל הדווים, שכאשר מגיע חודש אלול ואנחנו מבקשים לבושים חדשים, לבוא בהם לפני המלך, מי מבטיח לנו שראויים אנו לקבלם? מתעוררת השאלה מה קרה ללבושים הקודמים, האם נשמרו כהוגן או שמא נתלכלכו על ידי פגמים שונים ח"ו ונתבטלו לגמרי ונשארנו בלי לבוש - כלומר, עם הפסדים רוחניים שמנעו מאתנו הרבה טובה? ואם אכן זה מה שקרה, הרי מלבד זאת שהפסדנו הרי יש בכך בזיון של לבושי המלך. שהרי החכמה והדעת מה' המה, כמו שכתוב "כי ה' יתן חכמה מפיו דעת ותבונה", ואם לא נהגנו כהוגן בלבושים הרוחניים האלה חמור הדבר מאד. והם הם דברי הזוה"ק (זוה"ח תצא עב.) שעל חודש אלול נאמר הפסוק 'ובכתה את אביה ואת אמה ירח ימים' (דברים כא). היפת תואר, שהיא הנשמה, מטהרת את עצמה מזוהמת הנחש בחודש אלול שהם ימי רצון - בהם עלה משה רבינו למרום לכפר על חטא העגל. לכן חייבים אז לבכות על "אביה ואמה" - אלו המוחין שמשפיעים לנו מלמעלה - שפגמנו בהם, וגרשנו אותם בבזיון, ע"כ.

משל למה הדבר דומה, לאוהבו של המלך שהזמין את המלך והמלכה להתארח בספינתו המפוארת, ומחמת איזו רשלנות טבעה הספינה, והמלך והמלכה היו נאלצים להחפז לברוח בבהילות, והבושה היתה גדולה. בודאי שההפסד הכספי של טביעת הספינה כואב מאוד, אבל כל זה מתגמד אל מול הבזיון הגדול שנגרם למלך ולמלכה.

כשהאדם פוגם, הרי זה כאילו עשה חור בספינה (הגוף נמשל לספינה בספורי מעשיות) והמוחין בורחים ממנו ומתלבשים בו חלילה כוחות הטומאה. וא"כ איך יעיז אחר כך לבקש שיתלבש בו שוב רוח ה'? העצה לזה היא - 'ובכתה' - שהאדם יעסוק בתשובה ויתחרט על מעשיו ויצטער עליהם, הן על מה שמיעט בעבודת ה' והן על הפגם הגדול בכל העולמות שגרם ששפחה תירש גבירתה, שהגביר את כוחות הטומאה רח"ל. ועיקר התשובה היא החרטה, דעל ידי החרטה הוא מתקן את מה שפגם בכלליות העולמות ובכלליות השמות הקדושים (קיצור ליקו"מ סו, ד). וענין התשובה הוא להחזיר הדבר למקומו ושרשו שהוא חכמה, וכששומר המחשבה שהיא החכמה שבמוח, זהו עיקר תיקון התשובה (לקו"מ לה).

ואז כשהאדם מתחרט על מה שפגם, ואוחז בדרכי התשובה, הרי הוא בבחינת 'אנא זמין למהוי' [=אני מזומן להיות] (לקו"מ ו), שאז מתחיל להתהוות מחדש מצד הקדושה, ואז נותנים לו לבושים חדשים. אבל רק בתנאי שמתחרט על העבר, וגם מוכן לסבול בזיונות לכפר על מה שפגם; דבזה מראה הכנעה וחרטה כנה, ואז מוחלים לו, וסומכים עליו לתת לו בגדי מלכות חדשים.

*

כתב רבינו ז"ל שכאשר אדם זוכה להכניס את המקיפים ולהבין את הענין שהיה אצלו עד עכשיו בגדר סגולה (בלי הבנה), אז עליו לגלות את הסגולה לעם סגולה ולהיטיב מטובו לאחרים (לקו"מ כא, ט). וכבר כתב רבינו בספר המדות (תשובה נה): "אין ערך [דמיון] למצוה שעושה לעצמו לבד, אפילו שתהיה רבה, למצוה שתימשך ממנה זכות לרבים אפילו שתהיה קטנה".

בס"ד


ומאחר שהבאנו ממוהרנ"ת שכל תכליתנו בהאי עלמא הוא להמשיך בחינת עולם הבא, דעת אלקות, לעולם הזה, הרי במה שמגלה הסגולה לאחרים מרבה בזה את הדעת ומזכה גם אחרים, שזהו רצון ה'.

אולם דא עקא, שכדי שיוכל להשפיע לאחרים צריכים שירצו לקבל ממנו, ושיהיה שלום בין הבריות ויסבירו פנים זה לזה. אולם כשיש שנאה ופירוד בין הבריות, אז אין אחד יכול להשפיע לחבירו.

כה הם דברי התנא דבי אליהו שבעל ה'חפץ חיים' מרבה להביאו (כח, טו): "אמר להם הקב"ה לישראל, בניי אהוביי, כלום חסרתי דבר שאבקש מכם, ומה אני מבקש מכם, אלא שתהיו אוהבין זה את זה, ותהיו מכבדין זה את זה, ותהיו יראים זה מזה, ולא ימצא בכם עבירה וגזל ודבר מכוער, שלא תבואו לידי פסול לעולם. לכך נאמר 'הגיד לכם אדם מה טוב ומה ה' דורש ממך, כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלקיך'".

'אהבת חסד' אמורה להשריש בנו אהבת הבריות וכבוד הבריות. על ידי זה שאוהבים זה את זה ומכבדים זה את זה, אז נוכל להידבר זה עם זה וללמוד אחד מחבירו.

כתב רבינו ז"ל (ליקו"מ ח"ב ז,ד), כששניים מדברים יחד ביראת שמים לפעמים אחד מקבל מחבירו ולפעמים להיפך, ואז שניהם נעשים תלמידים זה לזה, ועל ידי זה כל אחד זוכה להעמיד תלמידים. וצריכים להשתדל בזה, מפני שרצה הקב"ה שיתיישב העולם בבני אדם, ואם אין מכניסים דעת בבני אדם ואין יודעים ומרגישים אלקותו וממשלתו, אינם בכלל בני אדם, שהרי אין בהם דעת.

הנה בענין זה של השפעה לאחרים יש בזה עמקות שכדאי לבאר. כל הבריאה מראשה ועד סופה, הן ברוחניות הן בגשמיות, מורכבת מזה שמשפיע לאחר, ומזה שמקבל את ההשפעה. אולם ענין זה מתחלף כל הזמן, דאותו משפיע, בתפקיד אחר, נהפך למקבל השפעה. למשל, כשיהודי לומד תורה לשמה אז הוא משפיע על כל הבריאה, כמו שכתוב על זה: 'יעשה שלום לי', אולם כאשר הוא עומד בתפילה אז הוא מבקש לקבל השפעה מלמעלה. כמו"כ כשהרב מלמד לתלמידיו אז הוא משפיע להם, אבל גם מקבל השפעה, כמו שאמרו "מתלמידיי יותר מכולם"; ועל ידי זה הוא מקבל מקיפים יותר גבוהים, כמו שכתב רבינו ז"ל (ליקו"מ ח"ב ז,ו) דעל ידי שמלמד אחרים נכנסים בו המקיפים וזוכה להבינם. מבחינת התלמידים הם מקבלים מהרב, וכשלומדים הם בבחינת משפיעים כנ"ל, וגם על ידם מושפע הבנה יותר גדולה לרב. כמו כן בביתו של אדם, בבחינות מסוימות האיש הוא המשפיע והאשה ובני הבית מקבלים, ואילו מבחינה אחרת האשה היא המשפיעה ובעלה הוא מן המקבלים - וגם בני הבית במה שהם מקבלים הם משפיעים.

על מנת שיפעול יחס זה של משפיע ומקבל ההשפעה, מוכרח שהמנגנון יהיה משומן, ויהיו מרוצים זה לזה. אולם אם הרב מזלזל בתלמידיו וצועק עליהם באופן שמרחקם יותר מדאי, אז ההשפעה שלו אינה נקלטת. וכן אם יש זלזול לרב בעיני התלמידים, אינם רוצים לקבל את השפעתו שהולכת לאיבוד.

כמו כן, כשאדם מסלק את המקיפים הנשלחים אליו ממקור הקדושה על ידי מחשבות רעות או מעשים פגומים, הוא גורם שהס"א משתלטת עליו ומתלבשת בו רוח טומאה במקום רוח קדושה. כל זה קשור למה שנקרא פגם הברית ופגם המחשבה (היות ושניהם קשורים), משום שמסלק את השפע מהמקום שראוי להגיע אליו ומוסרו לצד הטומאה. ענין זה מכונה בזוה"ק 'גילוי עריות' (זוה"ח הנ"ל), משום שהשפע אינו מגיע למקומו אלא למקום זר. ועל זה מקונן רשב"י: 'ווי על דא, ווי על דא, תחת עבד כי ימלוך' - שעל ידי העוונות היצר טוב שבוי ביד היצר הרע שמולך עליו.

נמצא שכל תכלית האדם הוא לשאוף ללבושים קדושים של דעת ואמונה, וכל הזמן עליו לחפש איך להעמיק את הבנתו בהם עד שיזכה לעוד לבושים קדושים. וכאשר נהיה זהירים במצוות התורה ובפרט במצוות שבין אדם לחבירו, כמה עושר רוחני נוכל להשיג זה מזה. אם נבדוק את כל החטאים שמזכירים ביום הכיפורים ב'על חטא', נמצא שמלבד עצם האיסורים, הרי שעל ידם אנו גורמים לפירוד ומניעת השפעת הקדושה מאחד לחבירו. כגון על חטא שחטאנו לפניך בזלזול הורים ומורים, בחילול ה', בלצון, בצדיית ריע, בצרות עין, בקלות ראש וכו'.

עכשיו בחודש אלול שאנו מצווים להכין לבושים חדשים, עלינו לדאוג לכך להשפיע לאחרים ולא רק לעצמינו - אבל כמובן, שבתחילה מוכרחים לאויר הנח והזך שעל ידו תתקבל ההשפעה. וזה מה שכתב מוהרנ"ת (הלכות אפוטרופוס ב', בסופו) שראשי תיבות 'אלול' יוצאים מהפסוק 'איש לרעהו ומתנות לאביונים' הנאמר בפורים, דגם באלול אנו צריכים לדאוג לטובת חבירינו, וגם להם להכין לבושים לקראת יום הדין.

*

כתב רבינו ז"ל (לקו"מ לד,ז) שהכל צריכים לקבל מתחילה מהצדיק, ואחר כך יקבלו זה מזה. הנה המקיפים שזוכה להם הצדיק האמיתי בעצמו הם בחינת עולם הבא, בחינת למעלה מן הזמן (ליקו"מ ח"ב ז,ו). ומי שמקושר לצדיק האמת ולתלמידיו והוא איש חיל, יכול לזכות בשעת האכילה שיאיר לו רצון מופלג בלי שיעור עד שלא ידע כלל מה הוא רוצה, רק רצון פשוט בכלות הנפש אליו יתברך, כי כל אכילתו נמשכת מהמקיפים שהם בחינת תכלית הידיעה אשר לא נדע (קיצור ליקו"מ ח"ב ז,יא). זאת אומרת, שהמקושר לצדיק יכול לקבל מקיפין כאלה שהוא בעצמו לא היה יכול להגיע כלל אליהם לולא במה שקשור לצדיק.

בדומה לזה מצאנו בנביא (שמואל א כח,ג) בענין מיתת שמואל. הנה בחיי שמואל היה שפע גדול של נבואה והיו מתנבאים בני הנביאים ואף שאול המלך התנבא איתם, ואילו כשמת 'נתייבש המקור ופקע שפע הנבואה' ולא היה מי שיתנבא (אברבנאל ומלבי"ם שם). מזה רואים איך שתלמידיו של שמואל זכו לנבואה אך ורק בכוחו ולא מכוחם הם.

הרי לפנינו דכל מי שמקושר לצדיק מקבל לבושים עליונים מאד, אבל גם הוא משפיע כוח לצדיק שיוכל להשפיע, וגם כל אחד מן המקורבים משפיעים זה לזה ומקרבים אחרים שיתקרבו גם כן לאור הצדיק. אין ערוך לכוחו של כל יחיד לקבל ולהשפיע לבושים נפלאים עבור כלל ישראל אם הוא איש שלום המכבד את הבריות ומקרבן לתורה. מאידך גיסא ראינו שכל העבירות שבתורה פועלות לא רק חורבן רוחני, אלא שגורמים למנוע את התפשטות הקדושה בעולם. על אנשי הצדיק, שפקד עלינו להיות 'יפה עינים' ולראות רק את הטוב שבזולת, בודאי מוטלת שליחות קדושה - במיוחד בזמנים קשים הללו - לעשות כל מה שבכוחנו שעל ידינו יזרח אור ה' וכבודו עלינו ייראה. </span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:blue'>בס"ד


"... הנה ב"ה ימי אלול ימי רצון ורחמים מתקרבים שהם ימי תשובה מתוך אהבה ושמחה והכנה לימי הדין הימים נוראים ר"ה ויו"כ. ובהם סגולה להגיד תנ"ך וספרי רבינו ז"ל לק"מ ולקוטי תפילות וספמ"ע וס' המידות ושיחות הר"ן וכ' (כפי היכולת) ומעט תהלים בכל יום וער"ה לומר תיקון הכללי בהתקשרות לרבינו ז"ל וודוי דברים מכל השנה ותפילות מר"ה, ופדיון. ור"ה להיות שמח וטוב לב אכלו משמנים וכו', ולהיות חכם לחשוב מחשבות טובות שהשי"ת ייטיב עמנו בכל הטובות ולצעוק מעומק הלב בפשיטות ותמימות בבחי' שופר ובכי' מתוך שמחה וגעגועין. ועשי"ת תשובה ויכולין לתקן בכל יום מכל ימי השנים וכו' ועיו"כ לאכול הרבה, ויו"כ וודוי דברים הרבה ג"כ מתוך שמחה וסוכות שמחה וש"ת שמחה ושמחה.

ידידו דו"ש באה"ר ומאחלו כוח"ט ושנה טובה ומתוקה וכט"ס

שמואל הלוי הורוויץ"

(מתוך "מכתבי שמואל", מכתב נט')

הייתי השבוע בשיעור של הרב גודלבסקי שליט"א והוא דיבר על תשובה מאהבה, הוא אמר (בכלליות) שזה מציאת נק' טובות בעצמינו ובאחרים (כמה לא צפוי לו...). הוא אמר שאם אלול היה רק תשובה מיראה אז הוא היה כבר "מת" מזמן בשביל הדור שלנו. הוא אמר שפעם הראש ישיבה היה נכנס בר"ח אלול, דופק על השולחן: אלול! וכבר כולם היו מתעוררים לתשובה... אבל הדור שלנו פשוט לא כזה ואם רק ננסה להתחיל לעשות תשובה מיראה, לא נצליח, נתיאש וגם בשבילנו אלול "ימות" חס ושלום -לא יהיה אלול ולא ימים נוראים, הם יעברו כעוד ימים מהשנה -כך זה אצל רב העולם(!) חוץ מאצל חסידי ברסלב! בברסלב אלול חי וקיים! כי רבנו הקדוש והנורא שהוא היחיד שיודע איפה אנחנו מונחים... גילה לנו מזה תשובה מאהבה -לאסוף נק' טובות (וכו' מה שרבנו אומר בתורה רפ"ב), להתחזק ולשמוח בהן.

אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו!

שנזכה ע"י תשובה מאהבה לתשובה מיראה.........</span></span></span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>כמה פירורים משולחנו הקדוש של ה"שפת אמת" זיע"א על חודש אלול (שנת תר"מ):

"הרמז על אלול אני לדודי ודודי לי. כי הנה בנ"י צריכין להעלות ולתקן כל הברואים. אכן מעלתן גבוה להתיחד אליו יתברך, כמו שכתוב בשבת קודש "ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם". השי"ת די לו בעולם בבנ"י להיות מעידין עליו, כמו שכתוב "עם זו יצרתי לי" וכתיב "אתם עדי". רק בנ"י מטוב לבן צריכין להטות כל הברואים אליו יתברך. אבל בימי רצון הללו בסוף השנה צריכין להתדבק בשורש העליון. בשגם ע"י שכל השנה מתלכלכין בחטאים ע"י תערובות הרשעים בעולם. צריכין לברוח ולהציל את נפשותינו כענין חייך קודמין. וזהו הרמז ראש-השנה למעשר בהמה, כי כל ענייני עולם הזה וודאי יש בהם צורך גבוה. והאדם יש לו חלק בכל כדי לתקן הכל על ידו. אבל בימים אלו צריכין להפריש ולהרחיק מכל עניני העולם הזה כפי היכולת לקיים אני לדודי, ולזכור כי האדם נברא רק לעבודת הבורא יתברך. ובחודש אלול מתקיים אני לדודי, וע"י כן מתקיים בחודש תשרי ודודי לי, שהוא השפעת חיים וקדושה על כל השנה."

"חודש אלול שניתקן לתשובה קודם ראש השנה שהוא קבלת מלכותו יתברך כמו שכתוב "אמרו לפני מלכויות"... לכן צריכין בחודש הזה לצאת משיעבוד הסיטרא אחרא ויצר הרע, להיות נקי לקבל עול מלכות שמיים."



המלך בשדה - בואו ונצא!



</span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>בס"ד


ודודי לי



זהו עיקר דרך התשובה שעשה משה בארבעים יום האחרונים מאלול עד יום כיפורים, שהעיקר הוא לידע שהשם יתברך עדיין עם כל אחד ואחד, אפילו עם הגרוע שבגרועים בבחינת "ואציעה שאול הנך"



חודש אלול כעת, וראוי שנתבונן במהות עבודתנו בתקופה הזו. חז"ל מראים על כך שבארמית השורש 'א.ל.ל' בא במשמעות של חיפוש. "ויחפרו לנו את הארץ" (דברים א), שפירושו לחקור ולחפש, מתורגם באונקלוס "ויאללון לנא ית ארעא". מהי משמעות הדברים?



* * *



"כשרוצה אדם לילך בדרכי התשובה, צריך להיות בקי בהלכה, וצריך להיות לו שני בקיאות, הינו בקי ברצוא, בקי בשוב" (ליקוטי מוהר"ן, סימן ו). ומבאר רבי נתן: "והפרוש הפשוט הוא, שמי שרוצה לילך בדרכי צריך לחגור מותניו, שיתחזק עצמו בדרכי ה' תמיד... בין שיזכה לאיזו עליה, לאיזו מדרגה גדולה, אף-על-פי-כן אל יעמוד שם... שזהו בחינת בקי ברצוא, שהוא בחינת: "אם אסק שמים שם אתה". וכן להפך, שאפלו אם יפול, חס ושלום... אל יתייאש עצמו לעולם, ותמיד יחפש ויבקש את השם יתברך... כי גם בשאול תחתיות נמצא השם יתברך, וגם שם יכולין לדבק את עצמו אליו יתברך, וזה בחינת: "ואציעה שאול הנך". וזה בחינת בקי בשוב".



כל מי שחוזר בתשובה, אם כן, צריך לדעת שתי ידיעות- שאין גבול לעלייה, ושאין ניתוק בירידה. נשים לב לחידוש הגדול- אפילו אם הוא כעת בתהליך של עליה, עדיין עליו לזכור שגם בירידה ניתן להדבק אל ה'. מדוע עליו לדעת ידיעה זו, שלכאורה איננה נצרכת לו בשלב זה?



* * *



"כשבא לטהר את עצמו ולעשות תשובה, אז הוא בבחינת אהיה, היינו שיהיה לו הוויה בעולם, היינו אנא זמין למהווי". כאשר רוצים להתחיל בתשובה, צריך להקדים לכך בחינה מסוימת- "אנא זמין למהווי", שפירושו אני עתיד להיות, להתקיים. כלומר, אנו תופסים את עצמנו כחסרי הוויה, ואנו רוצים להשיג הוויה בתהליך זה של התשובה. ראוי להתבונן מדוע אנו תופסים את מציאותנו כלא קיימת- הלא לכאורה אנו מתכננים לעבור תהליך מסוים, עמוק במשמעותו, אך מדוע הקיום העכשווי איבד את משמעותו?



מבאר רבי נחמן באותה תורה, שמהות התשובה היא ביקוש כבוד אלוקים. "כל מה שברא הקדוש-ברוך-הוא בעולמו, לא ברא אלא לכבודו" (אבות, פרק ו משנה יא). יסוד כל הבריאה כולה הוא התגלות כבוד ה' בכל רבדי המציאות. חז"ל אומרים שהמציאות היחידה לחטוא נמצאת רק כשאדם שוכח מאמת זו, וכמו שאמר הבעל שם טוב על הפסוק: "וסרתם ועבדתם אלוהים אחרים"- ברגע ש"סרתם" מה', מייד באופן טבעי "ועבדתם אלוהים אחרים". אם סרים מה', גם בלי רצון לעבור איזו שהיא עבירה, אבל רוצים להתנתק מאותה מציאות אלוקית ולחיות את החיים האנוכיים שלנו, אפילו עם כוונה לשמור את מצוות התורה, מגיעים באופן טבעי לחטא. לפי זאת, כל מי שרוצה לחזור בתשובה בעצם חוזר למציאות אחרת - עד היום הוא חי מציאות של 'אנא אמלוך', של ביטוי וגילוי ה'אני', והיום הוא נפתח אל מציאות אחרת - 'ה' מלך'. כאשר הוא מסתכל על עצמו ביחס לאותה מציאות, אמת שהוא יודע שכאן מקומו, אך במצבו הנוכחי הוא מרגיש שאין לו הוויה באותה מציאות, מאחר ועד היום הוא לא עסק בגילוי כבוד ה'.



כעת נוכל להבין את משמעות הידיעות של "בקי ברצוא, בקי בשוב". כאשר אנו קולטים שהמציאות האמיתית היא המציאות של גילוי כבוד ה', עלינו להבין את מלוא עומקה- מכיוון שזו המציאות היחידה, ממילא גם פרט במציאות שייך אליה, במקומו הוא. לכן, גם כאשר אנו עולים, עלינו לדעת שעלייתנו לא באה לומר ש'כרגע אני מנותק מאותה מציאות, ואני משתנה כדי להיות שייך אליה'. גם בירידה בעצמה, גם שם אפשר למצוא את ה'.



בפרשת התשובה (דברים ד) בה מתוארת ירידה לשפל המדרגה של כלל ישראל בגלות, מופיע הפסוק הבא: "ובקשתם משם את ה' אלוקיך, ומצאת". נשים לב לניסוח- "ובקשתם משם". התורה לא מתארת מיקום גיאוגרפי, אלא הבנה עמוקה בדרכי התשובה. כשמבקשים את ה', מבקשים אותו מהמציאות שבה נמצאים. אסור לחשוב שהקשר שלי למציאות האלוקית יתחיל כאשר אעלה למדרגה מסוימת, אבל עד אז אין לי הוויה.



"כי זה עיקר התשובה, כשיודעים ומאמינים שה' יתברך נמצא עמו תמיד בכל עת ובכל מקומות שהוא, כמו שכתוב בכל מקומות ממשלתו". כאשר אנו שבים אל המציאות האלוקית, אנו מבינים שהיא כוללת אותנו גם במצבנו הנוכחי. גם אם אנחנו לא רצינו קשר עם אותה מציאות, הקדוש-ברוך-הוא למרות זאת התגלה אלינו בכל מדרגה שהיא, וימשיך להתגלות. רבי נחמן מבאר באותה תורה ששתי הידיעות הללו כתובות בפסוק "אני לדודי ודודי לי". אני לדודי - אני תופס שמציאותי לא שלמה, וצריכה להיות עם 'דודי'. אך מצד שני- ודודי לי. הוא מתגלה אלי בכל מקום שאהיה, גם כשאינני פונה אליו.



זוהי העבודה שנדרשת מאיתנו בתקופה זו. "זהו עיקר דרך התשובה שעשה משה בארבעים יום האחרונים מאלול עד יום כיפורים, שהעיקר הוא לידע שהשם יתברך עדיין עם כל אחד ואחד, אפילו עם הגרוע שבגרועים בבחינת "ואציעה שאול הנך".



מה שיוצא לנו מהדברים הוא, שאסור לנו לחשוב שנוכל לשוב לה' כאשר נעלה למקום מסוים, ומשם נתחיל. חז"ל אומרים שסוד כוונת אלול מרומז בפסוק "הנותן דרך בים, ובמים עזים נתיבה". מסביר רבי נתן - לכל אדם, אפילו לחוטא הגדול ביותר, הקדוש-ברוך-הוא נותן דרך בים הסוער בו הוא נמצא, וגם משם הוא יכול לדבק את עצמו אל ה', אם יאמין בכך. זהו החיפוש שנעשה בחודש זה - אנו מחפשים את התגלות ה' שבמקומנו ממש. משם לשוב, משם לבקש את ה', ולמצוא אותו.</span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:blue'>בס"ד


ראש השנה מאוצר היראה
ליקוטי עצות מהדורה בתרא

ח באמת אין שום זמן כלל, כי כל השנה חולף ועובר כהרף-עין. ועל- כן העקר הוא ראש-השנה, ותכף כשחולף ועובר ראש-השנה צריכין ליחל ולהכין עצמו על ראש-השנה הבא.

י אפלו אנשים כאלו, שבכל השנה גם הצדיק האמת לא היה יכול לתקנם בשלמות, אבל כשזוכין לבוא אליו על ראש-השנה, אז גם הם יכולים לקבל תקונם, כי הצדיק האמתי המפלג במעלה עליונה מאד הוא עושה בראש-השנה ענינים ותקונים נפלאים, מה שבכל השנה גם הוא אינו יכול לעשות.

ליקוטי עצות החדש
ז בראש-השנה נברא העולם על-ידי החסד-חנם, שעל-ידו נתקים העולם כל הדורות שהיו קדם מתן תורה; והחסד- חנם הזה הוא הדרך שעל-ידו אנו הולכים וכובשין את ארץ-ישראל מיד האמות, כמבאר בפנים. ועל-כן בכל ראש-השנה, על-ידי שאנו מגלין אמונתנו הקדושה, שאנו מאמינים שזה היום תחלת מעשיך, ושהשם יתברך ברא הכל ומולך על הכל, ומתפללין על זה שיתגלה מלכותו ואמונתו לכל העולם ועל צמיחת קרן משיח, על-ידי-זה אנו עוסקין בכל ראש-השנה לעשות דרך כבושה לארץ-ישראל, כי על-ידי כל זה, בכל ראש-השנה וראש-השנה נכנע ונתבטל ממשלת הסטרא- אחרא והאמות על ארץ-ישראל, ונתגלה ונמשך קדשת ארץ-ישראל לנו, בבחינת 'ברצונו נטלה מהם ונתנה לנו', עד שנזכה על-ידי-זה לשוב לארצנו בקרוב, כי עקר התקוה לשוב לארצנו על-ידי משיח צדקנו הוא רק על-ידי קדשת ראש-השנה (הל' ביהכ"נ ה"ה אות יד).

יב בראש-השנה צריכין לברר ולקדש המחשבה מאד, שבשביל זה צריכין לסע לצדיקים על ראש-השנה, כמבאר בפנים. וקדשת המחשבה, זה בעצמו בחינת התגלות קדשת ארץ-ישראל, כי קדשת ארץ-ישראל הוא בחינת תקון הברית, שתלוי בקדשת המחשבה. וכל זה זוכין על-ידי דרכי התמימות והפשיטות שממשיך הצדיק האמת בעולם (שם אותיות כג כד).

לא כל ימות השנה צריכין להכין עצמו על ראש-השנה, שהוא יום-הדין, כי העקר הוא ראש-השנה. כי כמו שהאדם צריך להכין את עצמו כל ימי חייו ליום- הדין הגדול והנורא שלעתיד, כמו-כן בפרטיות צריך להכין את עצמו כל ימות השנה על ראש-השנה, שהוא יום-הדין, כי הוא נורא ואים וכו'. וביותר צריכין להתחיל להכין את עצמו כשרואין הימים ממשמשין ובאין, שהם מט"ו באב ואילך, שאז מתחיל ההמתקה של חטא העגל וחטא המרגלים, שעל-ידי כל זה נפגם הזכרון דקדשה, כמאמר רבותינו ז"ל: מיום שנשתברו הלוחות ירדה שכחה לעולם; ובט"ו באב התחיל ההמתקה של שבירת הלוחות, ומתחיל להאיר הארה מארבעים ימי רצון, שאז קבלו אחר-כך ביום-כפור הלוחות האחרונות, שזה בחינת תקון הזכרון. ועל-כן אמרו רבותינו ז"ל: לא היו ימים טובים לישראל כחמשה-עשר באב וכיום-הכפורים, כי בט"ו באב מתחיל להאיר הארה מהלוחות האחרונות שנתנו ביום-כפור. ועל-כן נתתקן בט"ו באב גם חטא המרגלים, כי בו פסקו מתי מדבר, כמאמר רבותינו ז"ל. ועל-כן מט"ו באב צריכין להתחיל לקום בחצות, שזה בחינת תקון הזכרון (עין חצות, אות כ) ; ואחר-כך בימי אלול עוסקין בזה ביותר, וכל ישראל מתעוררין אז וזוכרין בהשם יתברך ובעלמא דאתי.

וזה בחינת מה שתוקעין בשופר כל חדש אלול, כי שופר הוא בחינת זכרון, כמו שכתוב "והיו לכם לזכרון", ועקר תקון הזכרון נמשך בראש-השנה, שאז עקר מצות שופר, שהוא יום הזכרון, כי הוא ראשון לעשרת ימי תשובה, וצריכין להמשיך על עצמו הזכרון הנ"ל, שעל-ידי-זה עקר התשובה. ובשביל זה צריכין לנסע לצדיקים על ראש-השנה, כי זה עקר עסק הצדיקים תמיד, שיזכירו אותנו תכליתנו הנצחי לעולם הבא, וילמדו אותנו עצות ודרכים ישרים לזכות לזה, וביותר עוסקים הצדיקים בזה בראש-השנה, כמבאר בפנים. והזכרון הזה הוא בכלליות ובפרטיות וזה סוד השנה והתעוררות השנה שבראש-השנה, כי השנה הוא בחינת זכרון בעלמא דאתי בכלליות, כי אז עולה הנשמה לבחינת עלמא דאתי, ואחר-כך בהתעוררות השנה, אז צריכין לעסק בזה בפרטיות. ואחר-כך ביום-כפור, אז גמר התקון של הזכרון, ועל-כן נתנו אז לוחות האחרונות, והכהן-גדול נכנס בו לפני ולפנים, כמבאר בפנים. ואחר-כך נכנסין לסכה, שהוא הקף ענני-כבוד, שהם מגנים עלינו שלא ישלט בנו עוד הרע- עין, שהוא בחינת קלפת עמלק, בכדי שלא לפגם עוד חס-ושלום בהזכרון הקדוש שהמשכנו עלינו בימים האלו, בפרט בראש-השנה ויום-כפור.

וזה בחינת השמחה שמרבין בסכות, בכדי לתקן גם על-ידי-זה הבחינת מדמה, שכל זה בחינת תקון הזכרון הנ"ל. ועל- כן לוקחין אז הארבעה מינין שבלולב, ומבאר בזהר הקדוש, שעל-ידי-זה אנו לוקחין אותו יתברך כביכול בידינו, הינו שאנו ממשיכין עלינו בחינת הזכרון בפרטיות, שהוא בחינת הרמזים מה שהשם יתברך מצמצם את עצמו מאין סוף עד אין תכלית בהמחשבה דבור ומעשה שבכל יום, ומרמז להאדם בכל מקום ובכל זמן שיתקרב אליו, שזה בחינת הנענועים שמנענעין לכל רוחות, הינו שאנו ממשיכין עלינו את הרמזים הנ"ל (הלכות ברכת הראיה הלכה ה, אותיות יז יח יט).

נב כל עבודתנו בימים האלה שמראש-השנה עד שמיני-עצרת, הכל בשביל המלכות דקדשה לבנותה פרצוף שלם וליחדה עם זעיר-אנפין, כמבאר בכונות; הינו שכל כונתנו בימים האלה לבנות את התפלה, להקים אותה מנפילתה, כי עכשו התפלה, שהיא בחינת מלכות דוד, נפלה מאד, כמאמר רבותינו ז"ל: "כרם זלת לבני אדם" אלו דברים העומדים ברומו של עולם ובני-אדם מזלזלין בהם, ומאי ניהו? תפלה. וזה עקר כל עבודתנו בימים הללו, להקים את התפלה בחינת מלכות ולבנותה בנין שלם (הלכות ר"ח ה"ה אות א).

בס"ד
סה בראש-השנה מתעוררין כל ישראל, וצועקין ושואגין להשם יתברך בקול גדול וחזק מאד; ועל-ידי-זה יש כח גדול ביותר להצדיק הבעל-כח להמשיך התקון בשלמות על-ידי התפלה שלו שמתפלל אז, שהוא תפלה בבחינת דין, שזה צריכין אז ביותר, כמבאר בפנים, ועל-כן אז עקר זמן הקבוץ אל צדיקי אמת. ואז בגדל כח הצדיקים הם מוציאין מהסטרא-אחרא כל הניצוצות הקדושים שבלעה, עד שעל-ידי-זה נמשכין כל התקונים המבארין בפנים, עד שזוכין להתפשטות הנבואה, שזה בחינת הזכות של מתן תורה שמעוררין אז במה שתוקעין בשופר לזכר קול שופר של מתן תורה, וכן אומרים אז 'אתה נגלית', כי התורה כלולה מעשרה מדרגות של נבואה, ועל-ידי-זה זוכין להמשיך אמונת חדוש העולם על-ידי העשרה מאמרות, עד שנמשך על-ידי-זה השיר שיתער לעתיד, שכלול מעשרה מיני נגינה. וכנגד כל זה הם אחר-כך עשרת ימי תשובה. עד שאחר-כך ביום-כפור ממשיכין שנית בחינת מתן תורה, שזה בחינת הלוחות שניות שנתנו ביום-כפור, אחר תקון חטא העגל;

ואז הוא מחילת העונות, וכל העננים, שהם הסטרא-אחרא, שהיו מעכבין את התפלה, בבחינת "סכתה בענן לך מעבור תפלה" וכו', עתה הם כלים והולכים, בבחינת "מחיתי כעב פשעיך", וזוכים אחר בסכות לבחינת הקף ענני-כבוד, שזה בחינת "והנה כבוד ה' נראה בענן", שזה בחינת התפשטות כבודו יתברך, שעל-ידי-זה בא התפשטות הנבואה, שהיא בחינת מתן תורה; שזה בחינת מה שגומרין התורה תכף אחר סכות בשמחת-תורה ועל-ידי כל זה נמשך השיר שיתער לעתיד, שמשם כל השמחות, ועל-כן סכות הוא זמן שמחתנו. והשיר הזה הוא בחינת קול המוכיח הראוי, שיכול להוכיח את ישראל בתוכחתו של משה, שהוסיף בנשמות ישראל ריח טוב על- ידי תוכחתו, ותוכחה של משה היא ספר משנה-תורה שהתחיל בתוכחה, כמו שכתוב "אלה הדברים" וכו', כמו שפרשו רבותינו ז"ל; ועל-כן אומרים בהושענא רבה ספר משנה תורה (הל' חול המועד, הלכה ד, אות ד).

עט בראש-השנה, על-ידי התשובה, שהיא בחינת בקשת וחפוש 'איה', על-ידי-זה עולין בתכלית העליה לבחינת 'איה', בראשית מאמר סתום, ששם כלולים כל העשרה מאמרות כנ"ל. ואחר- כך צריכין לחזר ולהמשיך משם קיום העולם, שהוא על-ידי התגלות המדות שהם מחכמה עד מלכות, עד שיתגלה לעין כל כי מלא כל הארץ כבודו ומלכותו בכל משלה, כמו שמבקשין על זה בראש-השנה הרבה (וזה בחינת הנסירה המובא בכונות). ועקר התקון על-ידי שזוכין להמשיך חדושי- תורה משם מבחינת 'איה' שהוא בראשית, שהוא התחלת התורה, שמשם נמשכת כל התורה כלה שכלולה בעשרת הדברות. וזה בחינת עשרת ימי תשובה, שאז ממשיכין התגלות עשרת הדברות שנתנו ביום-כפור (שם).

ק בראש-השנה אז עקר העבודה לתקן האמונה הקדושה, ועקר האמונה היא על-ידי אמונת חכמים. וזה בחינת התשובה שמתחילין בראש-השנה, שהוא יום ראשון לעשרת ימי תשובה, ועקר התשובה היא על פגם אמונת חכמים, שהיא יסוד כל התורה. ועל-ידי התשובה על פגם אמונת חכמים, על-ידי-זה נתרבין הספרים הקדושים של התורה. וזה בחינת הספרים שנפתחין גם למעלה בראש-השנה, כי הכל אחד. וזה שאנו מבקשין: 'כתבנו בספר החיים', הינו הספרים הקדושים של התורה, ששם שרש נשמות ישראל ומשם כל חיותנו, כמו שכתוב "כי הוא חייך וארך ימיך", כי עקר בקשתנו בימים האלה על החיים כל-כך, עקר כונתנו על חיים אמתיים, דהינו שנזכה לחיות ולקים את כל דברי התורה הקדושה אשר היא חיינו, וזה עקר בקשה על חיים טובים שמבקשין אז;

וזה 'כתבנו בספר החיים', הינו שנזכה להיות נכתבין ונשרשין היטב בתוך ספרי התורה הקדושה, אשר שם עקר החיים. וכשזוכין אנחנו לפעל בקשתנו זאת, אזי התורה הקדושה, שהיא שרש נשמות ישראל, מאירה ומזהרת ביותר וממשכת הארתה על נשמות ישראל, עד שזוכין על-ידי-זה לחדש חדושין אמתיים בהתורה הקדושה, ועל-ידי-זה נתרבין ביותר הספרים הקדושים ונשלמת התורה ומאירה ביותר, ונתרבין על-ידי-זה הספרים הקדושים עוד ביותר, וכן חוזר חלילה עד אין קץ, בבחינת "עשות ספרים הרבה אין קץ". ובכל זה אנו עוסקין בראש-השנה, וכל זה אנו זוכין על-ידי אמונת חכמים שנתתקן אז;

וכן בכל עשרת ימי תשובה אנו עוסקין בזה, עד שנשלמת התורה כל-כך עד שנכללת בהאבן-שתיה, שהוא בחינת קדש קדשים, חכמה עלאה, שכל הכולל, שעל- ידי-זה נמתקין כל הדינים, שזה בחינת מה שביום-כפור נכנס הכהן-גדול לתוך קדש הקדשים, מקום האבן-שתיה, וממתיק משם כל הדינים, ועל-ידי-זה ממשיך משם סליחת כל העונות. ואז כשהתורה הקדושה נכללת בתוך חכמה עלאה הנ"ל, אזי משפעת משם לתוך כל השכליים פרטיים, שיהיה כח לכל בחינות שכל להמתיק הצמצום והדין השיך אליו, ועל-ידי-זה אנו זוכין להמתקת כל הצמצומים וזוכין לעצה שלמה. וזה בחינת סכות שזוכין אחר יום- כפור, שהיא בחינת תקון העצה על-ידי מצות סכה, בבחינת 'ופרש עלינו סכת שלומך ותקננו בעצה טובה מלפניך'. וזה בחינת שלש דפנות הסכה, שהם כנגד נצח הוד יסוד, ששם שרש העצות כידוע;

כי על-ידי פגם אמונת חכמים, שעל-ידי- זה נפגמה העצה, זה בחינת "סכת דויד הנפלת", בחינת עצתו נופלת, ועל-ידי תקון אמונת חכמים שזכינו בימים האלה, על-ידי-זה מקימין סכת דוד מנפילתה, כי על-ידי-זה נתתקן ונתאחד מלכות בית דוד, כמבאר בפנים. וזה בחינת מה שמובא במקום אחר, שסכה היא בחינת אמא דמסככא על בנין, הינו בחינת בינה, אמא עלאה, ששם שרש ומקור העצה, כי אמא עד הוד אתפשטת, ששם העצות כידוע;

וזה שכתוב במשיח: "ונחה עליו וכו' רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה" וכו'. וזה בחינת החסדים שנמשכין בסכות, כמובא בכונות, הינו בחינת המתקת כל הדינים והצמצומים הנ"ל ותקון העצות-טובות בשלמות, כי עקר החסד והישועה של כל אחד הוא כשזוכה לעצה שלמה בכל מה שצריך לו, ברוחניות ובגשמיות. וזה בחינת הארבעה מינים שנוטלין בסכות, שהם כנגד הארבעה דגלים שהם כלל שבטי ישראל, שזה בחינת התאחדות מלכות בית דוד שיהיה לעתיד, כמו שכתוב "ומלך אחד יהיה לכלם". וזה בחינת האתרוג, שמרמז על מלכות דוד-משיח, שכל זה הוא בחינת שלמות תקון העצה כנ"ל. וזה שמנענעין עם הארבעה מינים לכל הו' קצוות, הינו שממשיכין העצה לתוך הלב, כדי שנדע איך להתנהג בכל דבר, ובכל צד ובכל מקום שנפלנו לשם נמצא שם גם-כן את השם יתברך ונדע עצה שלמה איך לשוב משם. וזה שמבאר בכונות, שעל-ידי הנענועים אנו ממשיכין שרשי החסדים שבדעת אל הו' קצוות כדי להמשיך ולהאיר החסדים אל המלכות כל זה מרמז על המשכת תקון העצה, שזה עקר החסדים ובנין המלכות כנ"ל (שם הלכה ז).


בס"ד



קד בראש-השנה עוסקין לתקן חטא אדם הראשון שפגם באכילת עץ -הדעת, שעקר הפגם היה על-ידי פגם אמונת חכמים. הגם כי לא היו אז בעולם חכמים אחרים חוץ ממנו, מכל מקום בו בעצמו היו כלולים כל נשמות הצדיקים, והוא בעצמו היה גם-כן צדיק וחכם גדול, והיה צריך להיות חזק בדעתו ולהאמין בעצמו שהפרוש כפשוטו, שאכילת עץ-הדעת אסור ונגיעה מתרת, ולזהר לשמע לדברי השם יתברך ולקימם כפשוטו כפי אשר הבין את כונת דברי השם יתברך. והם שמעו לעצת הנחש שבא והטעה אותם מן הפרוש האמת, עד שבתחלה הוסיפו על הצווי ואסרו גם הנגיעה, שזה בחינת שסרו לימין, ואחר- כך סרו לשמאל והתירו לעצמם אף האכילה, ועברו על מה שכתוב "לא תסור וכו' ימין ושמאל", ועל-ידי כל זה נפלו לבחינת מותרות, ונתבלבל הדעת והמח ונפגמה העצה האמתית. והצדיקים שבכל דור עוסקים לתקן זאת, להמשיך בחינת מים טהורים לטהר את העולם מאלו המותרות ולתקן בחינת האמונת חכמים בשלמות, עד שעל-ידי-זה יזכו לעצה שלמה, והעקר עוסקין בזה מראש-השנה עד שמיני עצרת. ועל-כן בהושענא רבה, שהוא סמוך לגמר התקון, כדין "וישב יצחק ויחפר את בארת המים", כי צריכין לחזר ולחפר ולהמשיך בחינת המים טהורים הנ"ל בכדי לתקן העצות בשלמות. וזה בחינת הערבי-נחל שלוקחין אז, שהם בחינת נצח והוד, בחינת עצות, וצועקין עליהם הושענות, כי זה עקר הישועה כנ"ל. ואז זוכין אחר- כך לשמיני-עצרת, שאז הוא עקר גמר תקון ובנין המלכות, שהוא על-ידי נצח והוד כידוע, שזה בחינת תקון העצות בשלמות;
כי עקר קיום המלכות גם בגשמיות הוא על-ידי יועציו הטובים ועל-כן עקר חלקת מלכות בית דוד היה על-ידי פגם העצות, כמבאר בפנים. ועל-כן לעתיד לבוא, שיתתקן העצה בשלמות, אז יתאחד גם מלכות בית דוד, כמו שכתוב "ולא יחצו לשתי ממלכות עוד". וזה שמזכירין גשם בשמיני-עצרת, כי אז נמשך בשלמות בחינת המים טהורים הנ"ל, שעל-ידי-זה זוכין לאמונת חכמים בשלמות, שעל-ידי-זה יש להתורה שלמות עד שנכללת בחכמה עלאה. וזה בחינת מה שכל אחד מישראל עולה אז לתורה, כי כל אחד מישראל יש לו חלק בתורה וזה בחינת הספר-תורה שלו, ועל-כן אז נכללין כל ישראל ביחד בתוך התורה הקדושה, כל אחד עם חלקו שיש לו בהתורה; ואז יש להתורה שלמות ונכללת בתוך האבן-שתיה, בחינת חכמה עלאה, ועל-ידי-זה נמתקין כל הצמצומים וכל הדינים ונעשה על-ידי- זה שמחה גדולה מאד, בחינת "אור צדיקים ישמח" וזה בחינת גדל השמחה ששמחין בשמחת-תורה (שם ה"ב; ועי' ר"ה ה"ז, אות לה).

קיד עקר עבודת ראש-השנה שהוא תחלת הבריאה הוא, שצריכין לבטל השקר בשרש אחיזתו, על-ידי עצם התגלות מבחר ראש האמת שנתגלה בראש-השנה, ועל-ידי-זה נתבטלין כל מיני מחלקת, כי רב המחלקת והשנוי דעות הוא בשביל האמת, שכל אחד מחזיק בדעתו ואומר שכך הוא האמת. וכל זה נמשך מחמת שאינם מבטלין אחיזת השקר בשרשו, על-ידי-זה יכולין לטעות אחר-כך מאד ולהפך השקר לאמת והאמת לשקר, כמו שכתוב "הוי האומרים לרע טוב" וכו', ומשם נמשך כל המחלקת שבעולם. ועל-כן בראש-השנה ועשרת ימי תשובה, שעוסקין בזה לבטל אחיזת השקר בשרשו העליון כנ"ל, על-ידי-זה נתבטל כל מיני מחלקת ונעשה שלום ואחדות, וזוכין להכלל בבחינת קדם הבריאה, ששם כלו טוב כלו אחד. ועל-כן צריכין לפיס זה את זה קדם ראש-השנה ויום-כפור, שיהיה שלום ואחדות גדול בין ישראל (שם אות יא).

קמט כל העבודה בראש-השנה הוא לכלל בחינת שלא כסדר בבחינת כסדר, שזה בחינת המתקת הדינים שעוסקין ביותר בראש-השנה, כי כל הדינים הם מבחינת שלא כסדר. כי כל בריאת העולם שנברא בראש-השנה הוא בבחינת שלא כסדר נגד חכמתו יתברך, אך באמת הן הן גבורותיו ונוראותיו, שברא יש מאין המחלט, והכל בשביל לגלות מלכותו על-ידי-זה דיקא, על-ידי שהאדם יאמין בהאמת, ויבטל עצמו עם כל העולם התלוי בו אליו יתברך בבחינת 'מה', ויקשר תמיד אלהותו במחשבתו, שעל- ידי-זה יחזיר בחינת שלא כסדר, שהוא בחינת כלל העולם, ויהיה נכלל בבחינת כסדר, שזה עקר השלמות והמלוי וקיום העולם. וזה כל עבודתנו בראש-השנה, שאז עוסקין לפרסם מלכותו אשר בכל משלה, דהינו שכל העולם שהוא בחינת שלא כסדר, הכל נכלל בו יתברך שהוא בחינת כסדר, שעל-ידי-זה עקר המתקת הדינים הנאחזים בבחינת שלא כסדר. ועל-כן ראש-השנה בראש-חדש, שזה בחינת כלליות חמה ולבנה, כי השנים נמנים לחמה והחדשים ללבנה, כמובא, וחמה ולבנה בשרשם הם בחינות כסדר ושלא כסדר. וזה בחינת המשפט והדין של ראש-השנה, ועקר המשפט לתקן כל בחינות שלא כסדר, שהם בחינת כל הקלקולים והעולות הנעשים בעולם, שכלם הם בחינת שלא כסדר, ובראש-השנה דנים ושופטים על זה כדי שיחזר הכל כסדר (הלכות עדות, הלכה ה, אותיות ח יג יד).

קנח כל עבודתנו בראש-השנה הוא לגלות ולהאיר ולהמשיך עלינו קדשת ארץ-ישראל, שהוא מקור קדשתנו, כמו שמתפללין על זה הרבה בראש-השנה. אבל לכבש ארץ-ישראל אי אפשר, כי אם על-ידי צדיקי אמת, כי "צדיקים יירשו ארץ", והעקר על-ידי שמאמינים שכל דבריהם יש בהם רזין, וכמבאר בפנים ועל כן נוסעין לצדיקים על ראש השנה (שם הלכה ה, אות יא).


מספר המידות

מי שיודע מארץ ישראל, שטעם באמת טעם ארץ ישראל, הוא יכול להכיר באחר, אם היה אצל צדיק [אמתי] על ראש השנה אם לאו. כי מי שזוכה להיות אצל צדיק אמתי על ראש השנה, אזי בכל מקום שהאיש הזה מסתכל, נעשה אותו האויר בחינת אוירא דארץ ישראל, ועל כן מי שיודע מטעם ארץ ישראל, כל אחד כפי ערכו, הוא מחיב להרגיש ארץ ישראל, כשפוגע ומתועד יחד עם זה האיש, שהיה אצל צדיק אמתי על ראש השנה, כי על ידו נעשה האויר בבחינת ארץ ישראל כנ"ל. (ספר המידות ארץ ישראל ח"ב ז)

בראש השנה דנין את האדם כמה יפסיד, ואם זכה נותן זה הממון לעניים. (ספר המידות צדקה כ) </span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:blue'>]בס"ד ובזכות רבנו הקדוש!

הלכות סליחות


א. מנהג הספרדים לומר סליחות מליל ב' באלול עד יום הכיפורים כי המה ימי רצון. והאר"י ז"ל היה נוהג לומר סליחות מלה במלה עם הציבור החל מר"ח אלול.

ב. אין אומרים סליחות בראש חודש אלול, בשבת ובראש השנה (שו"ע תקפא סע' א ועיין כה"ח שם ס"ק ט"ז).

ג. האשכנזים נוהגים לומר סליחות החל ממוצאי שבת שלפני ראש השנה (עיין הגאון תקפ"א אות ח' ומשנ"ב ס"ק ו). אם חל ראש השנה ביום ב' או ג' מתחילים האשכנזים "סליחות" במוצאי שבת בשבוע שקודם לכן, בכדי לומר סליחות לכל הפחות ארבעה ימים קודם ראש השנה. שבצירוף עם ימי הסליחות שבעשי"ת יהיו סה"כ עשרה ימים. (ויש עוד מספר טעמים לכך).

ד. אפשר לומר "סליחות" רק אחרי חצות לילה ובשום אופן לא יאמרו "סליחות" או י"ג מידות לפני חצות לילה (כה"ח שם ס"ק א' ב'). יש מהאשכנזים שאומרים "סליחות" בלילה הראשון קודם חצות, ומקפידים בזה כיון שיש בו סליחה של "במוצאי מנוחה". וגם מי שהחזיק במנהג זה, טוב שישנה ויאמר "סליחות" אחר חצות הלילה.

ה. הזמן הטוב ביותר לסליחות הוא לפנות בוקר בשעה שהיא עת רצון קודם תפילת "ותיקין" (עם הנץ החמה). ואם איחרו - אפשר לומר סליחות אחר כך. (כה"ח שם ס"ק א, ב). וישתדל עכ"פ בערב ראש השנה לומר סליחות קודם עלות השחר על מנת שיוכל לומר וידוי ונפילת אפים בסליחות. (עיין מג"א תקפ"א סעי' א' ומשנ"ב בהקדמה לסימן תקפא).

ו. תיקון חצות קודם לסליחות ולתלמוד תורה. על כן אם אדם ער אחר חצות, או שקם קודם עלות השחר יקדים לומר תיקון חצות, ואף אם יפסיד בכך אמירת סליחות (כה"ח שם סק"ד).

מלמדים ות"ח
ז. מורים ומלמדים צריכים גם הם להתאמץ לומר סליחות עם הציבור, וראוי להם לישון מוקדם על מנת שלא לפגוע בתלמידיהם וכדו'. (רמ"א יו"ד רמה סע' יז).

ח. כתב החיד"א: "וראיתי כמה ת"ח בימים האלה מפסיקים ללמוד שאלות ותשובות, לפלפל, ואומרים סליחות תפילות ותחנונים. ועוסקים בספרי מוסר (ברכ"י שם אות ו').

ט. נוהגים להגיש תה או קפה לאומרים סליחות בבית הכנסת על מנת להקל על הקמים בשעה מוקדמת, ומותר שיהיו עם סוכר (עיין כה"ח פ"ט ס"ק ל"א). אמנם מי שיכול להתגבר ולא לשתות תבוא עליו ברכה, ובמיוחד אחרי עלות השחר, ובכל מקרה אין להגיש דברי מאכל בזמן הסליחות. ולפי הזוהר הקדוש אין לאכול ולשתות לפני עלות השחר, ונוהגים להקל בשתיה. (כה"ח תקפא ס"ק סט וסי' פ"ח ס"ק כ"ח, ל', ל"א).

ברכות השחר
י. מי שקם לפני עמוד השחר לאמירת סליחות, יטול ידיו ויברך "על נטילת ידים", ברכות השחר וברכות התורה, ואחר כך יאמר סליחות. ואם קם כחצי שעה קודם עמוד השחר יאמר אחרי הברכות הנ"ל "תיקון חצות", ואחר כך "סליחות".

יא. מי שקם מוקדם לפני עלות השחר ונטל ידיו, צריך ליטול ידיו אחרי עלות השחר פעם נוספת בלי ברכה משום רוח רעה. אמנם אם היה עסוק בסליחות או בלימוד תורה - אינו צריך, והנוטל (בלי ברכה) תבוא עליו ברכה.

יב. מי שהיה ער כל הלילה - עיין לעיל בדיני ברכות השחר לערים בלילה.

יג. יש שאומרים "סליחות" או "תיקון חצות" אחר חצות לילה ואחר כך ישנים. במקרה זה נהוג ליטול ידיים רק בבוקר לאחר שקמו משנתם ומברכים "על נטילת ידיים" ברכות השחר וברכות התורה. אמנם אם בירכו ברכות השחר ללא ברכות התורה בלילה אחר חצות לפני השינה, לא יברכו בבוקר ברכות השחר פעם נוספת. יטלו ידיים אך לא יברכו "על נטילת ידיים" אלא רק ברכות התורה (עיין ספר הלכה א, עמ' יב, יג).

שליח ציבור
יד. ידקדקו לבחור שליח ציבור הגון וגדול בתורה ובמעשים טובים כפי מה שאפשר למצוא, וראוי שיהיה בן שלושים שנה ויותר שאז כבר נכנע לבו. וגם כדאי שיהא נשוי ושיהיו לו ילדים, כיוון שאז הוא שופך לבו בתפילה ומתחנן מקירות ליבו. וטוב להעדיף שליח ציבור שהוא בן תורה, אף על פי שאינו נשוי בן שלושים וכדו'. וכל מי שמעמיד ש"ץ שאינו הגון הריהו כאילו גזל את הציבור ומונע ממנו דבר טוב שהיה ראוי להם. ומכל מקום כל ישראל כשרים הם. (רמ"א שם סע' א).

טו. היודע בעצמו שאינו בקי בתפילות היטב, אין לו להכניס את עצמו להיות שליח ציבור בסליחות, אלא אם כן הציבור מפציר בו מאוד.

טז. אדם שראוי להיות שליח ציבור ורואה שיש מחלוקת בגלל שהוא עולה להתפלל, לא יעלה להיות שליח ציבור אף על פי שיעלה במקומו אחר שאינו הגון (כה"ח שם ס"ק לח).

יז. כשאדם באבלות תוך שלושים או י"ב חודש, מותר לו להיות שליח ציבור (עיין כה"ח שם ס"ק לג) ולדעת המשנ"ב (שם ס"ק ז) נהגו להתיר כן רק אם אין אחר ראוי כמותו.

י
י"ג מידות
יח. יש לעמוד באמירת "אל מלך" וי"ג מידות. הספרדים נוהגים לעמוד מהפיוט "שבט יהודה" עד "אחד הוא אלקינו", ויש מהאשכנזים שנוהגים לעמוד כל הסליחות.

יט. מי שלא יכול לעמוד בסליחות, לפחות יעמוד בשעת אמירת י"ג מידות רחמים.

כ. יש נוהגים שהש"ץ מתעטף בטלית בשעת אמירת הסליחות בגלל י"ג מידות שבה. ויש שאינם נוהגים כן כיון שבדרך כלל אומרים סליחות בלילה שאינו זמן ציצית. ולמעשה, אם אומרים סליחות בלילה לא ילבשו טלית, אך אם אומרים סליחות ביום יתעטף השליח ציבור בטלית (עיין כה"ח תקפא ס"ק ל). ובמקומות שנהגו להתעטף בטלית באמירת סליחות בלילה, יתעטפו ב"טלית שאולה" שהיא טלית שאין מברכים עליה ויתכוון הש"ץ שהוא לובש הטלית לכבוד בלבד (עיין משנ"ב ס"ק ו).

כא. האשכנזים נוהגים שהש"ץ מתעטף בטלית.

כב. אחרי "ושם נאמר" אומר הקהל בלחש "ויעבור ה' על פניו ויקרא", והש"ץ קורא מילים אלו בקול רם. ואחר כך כולם כאחד אומרים בקול רם "ה' ה' וכו'". וישחה מעט כשאומר "ויעבור" ויזקוף כשאומר "ויקרא".

כג. כשאומר "ה' | ה'" יטעים את ההפסק שבין שם "ה'" הראשון, לשם "ה'" השני. וכשאומר "ה' | ה'" יחזור וישחה מעט ויגביה רגליו מעט, וימשיך "אל רחום וחנון וכו'" ביחד עם הש"ץ (עיין ספר הלכה ב, עמ' קטז סע' יח, יט).

כד. יאמר י"ג מידות במתינות, וטוב למנותן באצבעותיו (עיין ספר הלכה שם סע' כא).

כה. י"ג מידות הם "דבר שבקדושה", וכל דבר שבקדושה נאמר בעשרה. על כן יחיד אינו רשאי לומר שלש עשרה מידות בדרך תפילה ובקשה, אלא רק בדרך קריאה בתורה בניגון ובטעמים (כה"ח תקפא ס"ק כו. עיין ספר הלכה שם סע' כג ומשנ"ב תקסה ס"ק יב).

כו. אם אין מניין בשעה שמתחילים את הסליחות, יתפללו כסדר. וכשיאמרו "אל מלך" יאמרו עד "וכן כתוב בתורתך" ויאמרו י"ג מידות בטעמים. כאשר יתאסף מניין - יאמרו ג' פסוקים וחצי קדיש ואחר כך ימשיכו ממקום שפסקו, ואינם צריכים לחזור (עיין שו"ע תקסה ס"ע ה).

כז. אם התחיל "ויעבור" עם הציבור והם ממהרים או שהוא קורא לאט - יכול להמשיך ולומר י"ג מידות לבדו. אולם אם התחיל "וידוי" או "אל מלך" עם הציבור ולפני שהגיע לי"ג מידות הם כבר סיימו אותם, יאמר י"ג מידות בטעמים ולא בדרך תפלה, או שיהרהר י"ג מידות בלבו (עיין כה"ח קלא ס"ק כג).

וידוי
כט. יאמר האדם בוידוי את כל החטאים המוזכרים בנוסח הרגיל של "אשמנו בגדנו" אף על פי שמוזכרים שם חטאים שלא חטא בהם, כיוון שהוידוי שאדם מתודה הוא גם על חטאי אנשים אחרים מעם ישראל, וגם על חטאים שלו מגילגולים קודמים, וגם על חטאים קלים שנחשבים לחטאים גדולים כעניין שנאמר: "כל המלבין פני חבירו ברבים כאילו שופך דמים" (בבא מציעא נח ב). ואדם חשוב צריך להקפיד יותר לומר כל הוידוי, כיוון שהקב"ה מדקדק עם צדיקים כחוט השערה (בא"ח כי תשא א).

ל. צריך לומר הוידוי בנחת, ובלב נשבר ונדכה, וישהה בין תיבה לתיבה לידע לפני מי הוא מתודה (כה"ח קל"א אות טו"ב).

לא. לפי הקבלה יש לומר וידוי רק על פי הא"ב ולכפול את האותיות הסופיות מנצפ"ך. ומכל מקום כשאדם אומר את הוידוי בלחש, טוב שיוסיף ויפרט בינו לבין עצמו חטאים שיודע שחטא בהם, בנוסף על אלה המוזכרים בנוסח הרגיל.

לב. כשיחיד מתודה, טוב ונכון שבסוף נוסח הוידוי יתודה על חטאיו הפרטים, ויעשה זאת בלחש כדי שלא ישמעו אחרים את חטאיו, דכתיב: "אשרי נשוי פשע כסוי חטאה". (תהילים ל"ב א - שו"ע תר"ז ב'). אמנם בנוסח המודפס בסידורים שהכל אומרים אותו, ואפילו וידוי הגדול של רבנו ניסים אין בו משום מפרסם חטאיו.

לג. אף על פי שהמפרסם חטאיו, עזות פנים היא לו, הרי זה דוקא בחטאים שבין אדם למקום, אך בחטאים שבין אדם לחבירו יפרסם שחטא לחבירו ויתביש ממנו. גם בחטאים שבין אדם למקום, אם כבר התפרסמו, צריך הוא להוסיף ולפרסם אותם, וכשם שהתפרסם החטא, תתפרסם התשובה (עיין רמב"ם הלכות תשובה פ"ב הלכה ב וראבד שם).

לד. מי שחושדים בו בחטא מסוים, מותר לו לגלות שחטא (מובא לקמן בהלכות יום הכיפורים).

לה. שליח ציבור שמתוודה בעד כולם ואומר את הנוסח הרגיל, צריך לומר את הוידוי בקול רם כדי שישמעו הקהל וישובו אל ה' ויהיה להם לכפרה. וכל ש"ץ שמנמיך קולו בשעת הוידוי גוערים בו, וכל ש"ץ שמוסיף את חטאיו הפרטיים כשמתפלל בקול רם, הרי זה טועה ( שו"ת הרמ"ע סי' קב).


לו. אין לומר "וידוי" יותר מפעם אחת, אפילו לא בשני נוסחאות שונות. לכן כשאומר "תיקון חצות" לפני ה"סליחות" לא יאמר "וידוי" ב"תיקון חצות", אלא רק ב"סליחות". כמו כן אם אמר "סליחות" או "תיקון חצות" אחר חצות ואחר כך אומר "קריאת שמע שעל המיטה" לא יאמר בשניהם "וידוי". שהכופל "וידוי" הוא ככלב השב אל קיאו. (שעה"כ דף נ"א, ובפרע"ח עי"ש, מעשה רב סי' ר"ב, כה"ח תר"ב אות י"ג, בא"ח וישלח י"ג).

לז. בערב ראש השנה ויום הכיפורים ישתדל לומר סליחות קודם עלות השחר בכדי שיוכל לומר וידוי ונפילת אפיים בסליחות ואם עלה השחר יש שאינם אומרים נפילת אפים. ומכל מקום אם היה כבר "הנץ החמה",לא יאמר וידוי, מיהו אם במשך רוב חודש אלול נהג לומר סליחות מוקדם והפעם נתאחר יכול לומר סליחות כאילו הוא ב
 

רות וידאל

New Member
<span style='color:red'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>תודה|הודיה בורא עולםםםםם
בס"ד

elzam002 תודה|הודיה בורא עולםםםםם elzam002


מלך מלכי המלכים הקב"ה, אדון עולם, ריבונו של עולם, תודה.
תודה שאני עומד/ת כאן ומודה.
וכל מה שאומר יהיה כאין וכאפס לעומת מה שאני באמת צריך/ה להודות לך. הרי הכל אני צריך/ה להודות לך. כי הכל ממך, הכל נתת לי. בחן, בחסד וברחמים.
תודה על כל הדברים בעולם.
תודה על רוב רבי רבבות פעמים שעזרת לי, תמכת בי, הושעת אותי, שימחת אותי, ריפאת אותי, שמרת עלי עודדת אותי,
תודה שאתה תמיד איתי.
תודה שאתה נותן לי כוח לעשות מצוות, כוח לעשות מעשים טובים, כוח להתפלל.
תודה על כל הפעמים שעזרת לי ולא ידעתי להגיד תודה.
תודה על כל החסדים, שאתה עושה עימי, בכל רגע ורגע.
תודה על כל נשימה ונשימה שאני נושם/ת.
ותודה לך מלך מלכי המלכים, גם על כל הדברים שאין לי.
תודה שקשה לי לפעמים, תודה שקצת עצוב לי לפעמים, כי הכל לטובתי.
ואפילו אם לא תמיד ראיתי שזה לטובתי, עמוק בלב אני יודע/ת שכל מה שמגיע לי ממך, הדבר הטוב ביותר עבורי, והוא נעשה במיוחד עבורי.
בהשגחה פרטית מדויקת ומושלמת.
כמו שרק מלך מלכי המלכים יכול לעשות.
ותודה שלפעמים קשה לי. כי רק כך אני יודע/ת להעריך את הטוב.
רק אחרי שנמצאים בחושך, אפשר להעריך את האור.
תודה על כל דבר הכי קטן שיש לי, כי את הכול אתה נתת לי, ולא אף אחד אחר.
תודה שאתה תמיד שומע את התפילות שלי.
בורא עולם, אני מבקש/ת סליחה מעמקי לבי אם היו פעמים שלא הערכתי את מה שנתת לי, ובמקום לומר לך תודה רק התלוננתי.

אני עפר ואפר
ואתה כל העולם.
אנא אל תרחק ממני לעולם. </span></span>
 

רות וידאל

New Member
תפילה מיוחדת שיבנה בית המקדש וזדים
תפילה מיוחדת שיבנה בית המקדש וזדים

<a href='http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&CatID=34984' target='_blank'>http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHom ... atID=34984</a>
אור רבינו
בס"ד

תפילה מיוחדת שיבנה בית המקדש וזדים לא יחריבוהו עוד ומיסדת עפ'"י נסח ההושענות ,לכל ההצלחות והישועות ,}

ותפילה מיוחדת על אמירת תיקון חצות מרבין אהרון דאטה

אבינו שבשמים הושע נא זבול תפארתך ,שכבר ישלם בנין בית המקדש של מעלה , אשר הולך ונבנה ברקיע הנקרא זבול ,ואל ישלטו בו זרים ,ולא יעלה עוד בידי הרשעים להרחיבו ,ומיד תהיה הישועה ,אמן

וכן זכה את עמך ישראל אהוביך לומר תקון חצות בבכי וללמוד תורה לאחר מכן בכל לילה בחצות ותושיעם מכל המפריעים לענינים אלו ,ומי שלמרות זאת קשה לו ,עוזר לו לומר התיקון חצות וללמוד תורה בחצות לפי יכלתו ,


זכור! התמר בתפילה זו ועי"ב תזכה אתה ובני ביתך לכל הישועות ,שהרי מי שדואג למשכן לשכינה , יעזור אבינו שבשמים לו ולבני ביתו , לכן מן הראוי להפציר על כך יום יום , ניתן לבקש בקשות שונות לאחר אמירת התפילה ולומר :
אבינו שבשמים ,אני התפללתי על בנין בית המקדש , אנא ,תיענה לבקשתי זו , יש לומר בקשתה זו מידי יום , עד לישועה , זכור ! בתפילה זו יש לך זכות גם בבנין בית המקדש ,

ובפרט לשנים שפטורות מלומר תיקון חצות
 

רות וידאל

New Member
בס"ד
נא לשמור על קדושת הדף
ראש השנה
סגולות עצומות לאלול לראש השנה ליום הכיפורים
לחג סוכות הושענא רבה ושמחת תורה

חודש אלול

אלול הוא חודש הרחמים והסליחות , הקב"ה נמצא איתנו , יורד כמו מלך , מוכן לחבקנו לבוא לקראתנו ולקבל את תשובתנו מומלץ באלול לעשות בדיקת מזוזות ותפילין ,ולהרבות באמירת תהילים , מ-א אלול מתחילים לומר פעמים ביום מזמור כז` מתחילים , -" לדוד ה` אורי וישעי",,,, וצריכים להמשיך אמירתו עד שמיני עצרת ,ביום כדי אור ל-כה` באלול יום בריאת העולם , להדליק חמש נרות כי מוזכר חמש פעמים , "אור" בפרשת בראשית ולמד שנזכה לבנים מאירים בתורה כי נר מצווה ותורה אור ונזכה במהרה לאור הגנוז ,ביום כה` באלול , יום בריאת העולם , מאוד מומלץ לקחת את חומש בראשית בכול יום מהחומש יום אחד ממעשה בראשית , עד שמסיימים את כל השבוע של בריאת העולם -בראש השנה



ראש השנה - יום הדין ערב ראש השנה טוב לעשות פדיון נפש להפריש סכום של 10 ש"ח לכל נפש ולעשות עליו את הפדיון , ויחזור ויעשה אותו הדבר בערב כיפור {בכסף אחר - מלבד כסף הפדיון של ראש השנה },יש ולשמור את כסף שני הפדיונות עד ערב סוכות , ולחלקם ולעניים , או לאנשים נזקקים , ומובטח
לו שישלים שנתו בע"ה , בראש השנה שוקלים את כל מצוות ועבירות האדם ונקבע מה יהיה עם כל נשמה ונשמה והכל לפי מעשיה , זה זמן רחמים גדול בשמים , וצריך לעשות תשובה ולהתפלל בכוונה מאוד עמוקה וטהורה ולבקש מאבינו שבשמים שירחם עלינו ויבטל מעלינו כל גזירות קשות ורעות ובורא עולם באהבתו לעם ישראל , אב הרחמן שומע כל תפילה מעומק הלב , והוא ברחמיו יכפר לכלל ישראל , מומלץ לצום בערב ראש - השנה , מעלות השחר ועד הצהרים , הצום מוחק לנו שליש מעוונותינו , את השליש השני של העוונות מכפרים לנו על ידי התשובה שאנו עושים בעשרת ימי תשובה ואת השליש השלישי מכפרים לנו על ידי יום הכיפורים ,רצוי להרבות בצדקה , טוב לומר מזמור כד` בתהילים - -"מזמור לדוד" -סגולה פרנסה , טוב שיקנה כל אחד בערב ראש - השנה סכין חדש וישחיזנו- מסוגל לפרנסה לכל השנה - ביום א` של ראש השנה רצוי לסיי שני ספיר תהילים כנגד "כפר " וביום ב` של ראש השנה לסיים עוד שני ספרים טוב לעשות תענית דבור בראש השנה כדי לסגור את הפיות של המקטרנים שרוצים לקטרג ואז הקדוש ברוך הוא אומר להם "למטה האדם שותק , גם אתם שותקים ", רצוי לקום מקודם בבוקר לשחרית ולהשתדל לא לישון {רק בלילה }- שמזלנו לא ישן כל השנה- צריך להיות בשמחה , וקדושה ולא בכעס חס וחלילה כי זה ישפיע על כל השנה כולה , רצוי לעשות חלות עגולות לכל הסעודות,

יום הכפורים- מומלץ לעשות חלות בצורת סולם לסעודות של ערב יום הכיפורים - שכל תפילתינו יעלו לשמים,

חג הסוכות -חג הסוכות מרבים בשמחה , אנו נמצאים בסוכה כמו תחת החופה והשכינה עוטפת , אותנו יש שנוהגים לנשק את קירות הסוכה שהם כנגד מידת הרחמים , מי שתמיד בצער ויסורים הסגולה סגולה למחלוקת ילמד מסכת סוכה , מצוות סוכה היא סגולה אריכות ימים , מומלץ לתלות בסוכה שמן זית ולהשאירו עד סוף החג שישאב את כל קדושת האושפיזין ובשמן זה סגולה עצומה להדליק נרות חנוכה , וכן לתלות הסוכה שני בקבוקי יין שאחד מהם יהיה כשר לפסח , ולהשתמש ביינות בליל הסדר ובסעודת פורים - חיבור בין קודש לקודש , טוב לתלות חיטה ושעורה עד סוף החג ולאחר מכן להשתמש בהם לחמין של שבת, אפשר לתלות אתרוגים ולאחר סוכות לעשות מהם ריבה , להשתמש בה בטו- בשבט -סגולה לזרע בר קיימא וללידה קלה , אפשר לתלות צנצנת של דבש ולהשתמש בה , בחג שבועות -"חלה ודבש תחת לשונך"-"שיר השירים ", מומלץ לתלות רימונים -סגולה לזרע בר קיימא ,{סגולה לזרע בר קיימא - לתלות שבע רימונים בשבע סוכות של רבנים- , ולאחר סוכות לעשות מיץ מהרימונים האלה ומהכמות הזאת מחלקים למספר נשים לשתות }טוב לתלות בסוכה תפוחים ולאחר סוכות לאכול אותם - סגולה לרפואה שלמה כל יום צריך להדליק נר לאחד מהאושפיזין של אותו היום,

הושענא רבה- התחנה הסופית של כל הימים הנוראים ,מרבים מאוד בתפילות ותחנונים כי הוא סיום נא` ימים שנתנו לישראל בחסד עליון לעשות בהם תשובה - והכל הולך אחר החתום , ביום זה צריך לעשות תשובה והיות שזה האושפיזין של דוד המלך - מומלץ לקרוא את כל ספר התהילים כל הלילה ,

שמחת תורה - מצוה גדולה להרבות בשמחה לכבוד התורה הקדושה,

סגולה ליראת שמים - בשמחת תורה לשים בצד חתיכות חלה , לייבש אותם , לעשות צנימים ולהקפיא , לאכול אותם בשבת הגדול לפני פסח,

מצוה לצלם ולשכפל לזיכוי הרבים
:,
רפואה שלמה :שושנה ישועה בת זלפה , לבנה בת רונה, פנינה בת שולה , ליאת אורנה בת חנה ,
גמר וחתימה טובה לכל עם ישראל |
חג שמח שנה טובה
כל בני בית ישראל כל ישועות| בשורות טובות






כתובות אינטרנט נלוות:
סגולות עצומות לאלול לראש השנה ליום הכיפורים


<a href='http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&CatID=35641' target='_blank'>http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHo ... atID=35641</a>
 

רות וידאל

New Member
כמה פירורים משולחנו הקדוש של ה"שפת אמת" זיע"א על חודש אלול (שנת תר"מ):

"הרמז על אלול אני לדודי ודודי לי. כי הנה בנ"י צריכין להעלות ולתקן כל הברואים. אכן מעלתן גבוה להתיחד אליו יתברך, כמו שכתוב בשבת קודש "ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם". השי"ת די לו בעולם בבנ"י להיות מעידין עליו, כמו שכתוב "עם זו יצרתי לי" וכתיב "אתם עדי". רק בנ"י מטוב לבן צריכין להטות כל הברואים אליו יתברך. אבל בימי רצון הללו בסוף השנה צריכין להתדבק בשורש העליון. בשגם ע"י שכל השנה מתלכלכין בחטאים ע"י תערובות הרשעים בעולם. צריכין לברוח ולהציל את נפשותינו כענין חייך קודמין. וזהו הרמז ראש-השנה למעשר בהמה, כי כל ענייני עולם הזה וודאי יש בהם צורך גבוה. והאדם יש לו חלק בכל כדי לתקן הכל על ידו. אבל בימים אלו צריכין להפריש ולהרחיק מכל עניני העולם הזה כפי היכולת לקיים אני לדודי, ולזכור כי האדם נברא רק לעבודת הבורא יתברך. ובחודש אלול מתקיים אני לדודי, וע"י כן מתקיים בחודש תשרי ודודי לי, שהוא השפעת חיים וקדושה על כל השנה."

"חודש אלול שניתקן לתשובה קודם ראש השנה שהוא קבלת מלכותו יתברך כמו שכתוב "אמרו לפני מלכויות"... לכן צריכין בחודש הזה לצאת משיעבוד הסיטרא אחרא ויצר הרע, להיות נקי לקבל עול מלכות שמיים."



המלך בשדה - בואו ונצא!



כתובות אינטרנט נלוות:
כמה פירורים משולחנו הקדוש של ה"שפת אמת" זיע"א על חודש אלול



<a href='http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx' target='_blank'>http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx</a>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>בס"ד
elzam002 כל צדיקים וצדיקים שנה טובה ומבורכת elzam008


elzam008 שנהיה בריאים elzam005 elzam003

שנהיה שמחים בחלקנו elzam003

שנדע לדבר מעט לעשות הרבה elzam027

שנדע להקשיב elzam030lev

שתהיה לנו הרבה אהבה

ושהיה לנו שלום


שנה טובה


שתהיה לכם ולכל בית ישראל n

שנה מבורכת e

שתהיה לכם שנה שפע ושגשוג

שנה טובה וברוכה

תמשיכו לגדול ולהתפתח

ותדעו רק בריאות ושמחה

שנה טובה חג שמח


אהבת ישראל


הכיסא הריק רבי נחמן מברסלב




בס"ד
הכיסא הריק רבי נחמן מברסלב

התפלל ברגש ,ואלוהים יענה לך ,

{ס"ה .תשובה}

התפלל בכוונה ,נראה את כל שערי השמים נפתחים בפניך,
,
{ס"ה , הרהורים }

התפלל בשמחה ,וראה כיצד

משאלותיך עולות ישר עד

היכל המלך,

{ ס"ה ,תפילה }




|
בס"ד

הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.


בס"ד
פתיחת שערי שמים
הכיסא הריק רבי נחמן מברסלב

צא ונסה את האלוהים

אמנם כן ,האלוהים , חפץ בניצוחוננו,

הוא רוצה שנמשיך להתפלל

עוד עוד ,

עד ש"שנכריחו " למחול לנו,

{ש"הר"ן ס"ט}



|
בס"ד

הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.




כתובות אינטרנט נלוות:
כל צדיקים וצדיקים שנה טובה ומבורכת

<a href='http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx' target='_blank'>http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx</a>

הכיסא הריק רבי נחמן מברסלב



<a href='http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx' target='_blank'>http://777777777.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx</a>
|
בס"ד

הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.
</span></span>
 

רות וידאל

New Member
הדגשבס"ד


על-ידי מצוות נטילת לולב ומיניו, הינו על-ידי קיום כראוי של מצוות לולב בימי חג הסוכות, זוכים לדעת אמיתית, לדעת באמת שמלוא כל הארץ כבודו. היינו שזוכים להאמין באמת, שהשם יתברך מצוי בכל מקום ועם כל אדם, רואה תמיד את מעשי האדם, שומע תמיד כל דיבור שיוצא מפיו ויודע מחשבותיו. וכשזוכרים כל זאת באמת, בודאי נזהרים מאוד מעשות רע, הן במחשבה הן בדיבור הן במעשה. על ידי מצוות נטילת לולב כראוי זוכים לדעת ולההאמין, שאלוקותו יתברך מצויה אפילו בכל לשונות הגויים. הינו שכאשר מקשיבים ללשונות הגויים, שומעים בהם רמזים רבים של מוסר ומתעוררים ליראת שמיים, כידוע מהבעל שם טוב הקדוש זכרונו לברכה, ומעוד אנשי אמת, שהתעוררו ליראה ולאהבה דקדושה, על ידי כמה מילים מלשונות הגויים. גם על ידי המצווה הנזכרת למעלה, זוכים להתקרב לה' יתברך אפילו מהמקומות הרחוקים ביותר, וזוכים לקשר את הדעת האמיתית אל הלב, וזוכים לאהוב את השם יתברך באהבה אמיתית. גם זוכים להרגיש את אור האמת של הצדיקים שהם נעלמים ומכוסים מן העולם, ואור האמת שבתורה שהוא גנוז מן העולם, ועל ידי זה מתרבה השלום בעולם.





|
בס"ד

הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:eek:range'>בס"ד



על ידי מצוות סוכה זוכין לשפע אלוקי, שהוא בחינת רוח הקדש, הינו שזוכין להשיג שכל גדול, שהוא בחינת מקיפין של המח, שהוא בחינת השכל שבא לאדם בלא שום הקדמה, אלא על ידי שפע אלוקי, שכל עבודת האדם בעולם הזה הוא בשביל זה כדי שיזכה להשיג המקיפין, שהם עיקר שעשוע עולם הבא.

ליקוטי עיצות</span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>בס"ד


המלצה!

<a href='http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=933591' target='_blank'>http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.a ... yId=933591</a>
נלקח אתר בלוג מספר המלצות למה כדאי לראות את הסרט:


הסרט אושפיזין מספר על משה ומלי, זוג נשוי, חוזרים בתשובה, חרדים, המתגוררים בשכונה חרדית בירושלים. הם חיים בעוני ומתפללים לנס שיאפשר להם לבנות סוכה לקראת חג סוכות הקרב. תפילותיהם הנמרצות נענות והם מצליחים להקים סוכה לתפארת. עד מהרה חברים "מגלגולו" החילוני של משה שמחליטים לא לחזור לכלא לאחר חופשה, מגיעים לסוכתם של משה ומלי על תקן "אושפיזין".







מספר המלצות למה כדאי לראות את הסרט:

צילום משובח, עם הקפדה רבה על צבעים יפים, תאורה, ופריימים נקיים.
בימוי זורם וחלק, ומשחק אמיתי ומוקפד, המאפשר לחוש בניואנסים דקים של רגשות. את התסריט לסרט כתב שולי רנד (דרך אגב, הסיפור בסרט מבוסס על סיפור אמיתי שהוא חווה) ואת מלאכת הבימוי עשה גידי דר, שהינו, מעניין לציין, חילוני למהדרין. השניים כבר שיתפו פעולה בעבר בסרט "אדי קינג" לפני ששולי רנד חזר בתשובה. "בהאושפיזין" משתתפים חרדים "אמיתיים" שהסכימו להצטלם לסרט, כנראה בגלל היותו נקי לחלוטין מ"פריצות".

אבא שלי, אשר בילדותו היה דתי, שם לב לעובדה מעניינת: בכמה מקומות בסרט כשהיו תפילות נאמר לדוגמא "אמונאי" במקום אדוני, כדי לא לפגוע בקדושת התפילה, אשר צולמה למעשה בשביל הסרט ולא לכבוד האל (ובוודאי לא צולמה באמת בערב חג או בשבת).


בתפקיד הראשי משחק שולי רנד, ולצידו, בתפקיד אשתו בסרט משחקת מיכל בת-שבע רנד - אשתו בחיים! עובדה שמוסיפה עניין לצפייה למי שמודע לכך מלכתחילה. באופן כללי הסרט עשוי במקצועיות, שבאה לידי ביטוי בתשומת לב רבה לפרטים קטנים, כמו גם לתמונה הכוללת. סרט מרגש ומחזק מומלץ בחום!!! וניתן לצפייה חינם עם היתר והסכמה מצולם מבעלי הסרט.

</span></span>
 

רות וידאל

New Member
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:purple'>




הושענא רבה כיום דין


<a href='http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&CatID=35641' target='_blank'>http://2222222222.goop.co.il/Web/SiteHo ... atID=35641</a>

הושענא רבה- התחנה הסופית של כל הימים הנוראים ,מרבים מאוד בתפילות ותחנונים כי הוא סיום נא` ימים שנתנו לישראל בחסד עליון לעשות בהם תשובה - והכל הולך אחר החתום , ביום זה צריך לעשות תשובה והיות שזה האושפיזין של דוד המלך - מומלץ לקרוא את כל ספר התהילים כל הלילה ,



כתובות אינטרנט נלוות:
הושענא רבה כיום דין



|
בס"ד

הריני רוצה לעבוד את השם יתברך באמת, באמונה ובשמחה. והריני מקשר עצמי בכל מחשבה דיבור ומעשה שלי, של כל היום, לכל הצדיקים האמיתיים, ובפרט לנחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו. ולפני כל תפילה יאמר: הריני מקשר עצמי בתפילתי לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו, ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר, קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש, צדיק יסוד עולם, נחל נובע מקור חכמה, רבינו נחמן בן פיגא זכותו תגן עלינו.

</span></span>
 
חלק עליון