פורום ברסלב - רק לשמוח יש

שאלה לגביי נזירות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

Guy123

New Member
שלום רב, ושנה טובה.
הרי נזירות מן התורה דורשת את שלושת התנאים של איסור תספורת,
איסור אכילה ושתיה מכל היוצא מן הגפן, ואיסור היטמאות למתים.
שאלתי היא כזו: האם אדם בדור הזה, שהוא טמא מתים, ואין לו כרגע
אפשרות להיטהר מטומאה זו, יכול להחליט שהוא מגדל שיער (בנוסף
לגידול זקן) מתוך צורך להתנזר, למרות שהוא לא יכריז על עצמו במפורש
נזיר מן התורה? ואם אין אפשרות, מה לגביי ה"רב הנזיר" זצ"ל? האם
הוא היה טמא-מתים גם-כן?

תודה מראש.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב

אני לא מבין שאלתך.
כוונתך לגדל שיער ולהיות פריק?
אם כן, זה לא קשור לנזירות.

"מי שנודר נדרים כדי לתקן מדותיו הרי זה זריז ומשובח. כיצד, הרי שהיה זולל ונדר שלא יאכל בשר איזה זמן, או שהיה שוגה ביין, ואסר עליו את היין ונשאר משקין המשכרין, וכן מי שהיה מתגאה ביפיו, וקבל עליו נזירות וכיוצא בזה, נדרים כאלו המה עבודת השם יתברך שמו, ועל אלו אמרו חכמינו זכרונם לברכה נדרים סיג לפרישות. ומכל מקום גם בנדרים כאלו אין לו לאדם להרגיל את עצמו, אלא יש להתגבר על יצרו גם בלא נדרים.". (שו"ע נדרים ושבועות סז)
אברהם

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב

ממך אני שומע לראשונה על הרב הנזיר. אשמח אם תספר לי עליו.
עכ"פ מאז חורבן בית המקדש שאין לנו אפר פרה לטהר טמאי מת כל אדם הוא טמא מת ואפילו אם היה משה רבינו ע"ה.
אברהם

Guy123

New Member
"הרב הנזיר" היה תלמיד מובהק של הרב קוק זצ"ל, והוא היה חרדי עם כובע והכל,
וגידל שיער. התמיהה שלי, בדיוק לפי מה שאמרת, שאם כולנו בדורות הללו טמאי-מתים,
כיצד ייתכן שהוא היה נזיר? (הוא די מפורסם בכינוי זה)
או שאולי הוא היה כהן, וחשב שהוא אף פעם לא נטמא למתים בשום צורה שהיא...

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שבוע טוב

"הרב דוד יהודה אריה לייב כהן (אלול ה'תרמ"ז - כ"ח באב ה'תשל"ב; 1887 - 1972) הינו חוקר התלמוד, הקבלה ופילוסופיה יהודית. מתלמידיו הבולטים של הרב אברהם יצחק הכהן קוק, ומהחשובים שבעורכי כתביו. כונה "הנזיר" בשל מנהגי נזירות שגזר על עצמו.

תפיסת עולמו הושפעה רבות מעולם הסוד והנסתר. הדבר אף מסביר את העובדה שרבו נתן לו לערוך את 'אורות הקודש' - ספר העוסק ברעיונות עמוקים. אמנם עם זאת היה חוקר, פילוסוף ודקדקן גדול. אף שנהג מנהגי נזירות כאי שתיית יין וגידול שער, ובמנהגי פרישות כמו צמחונות, ושתיקה מרובה שגזר על עצמו בעיקר בשבתות, חינך את תלמידיו להיות מעורבים בחיי הכלל"

הנזירות שגזר על עצמו אינה הנזירות הכתובה בתורה (כמו הצמחונות כנ"ל) לכן אין מקום לשאלה שלך כיצד שמר עצמו מלהטמא למתים. כניראה שהוא קיבל על עצמו כמה דברים בנזירות, דהיינו התנזר מכמה דברים ובהשאלה נקרא הנזיר ואינו הנזיר הכתוב בתורה על כל הלכותיה.

מעניין למה נפשך מתעניינת בזה.

בהצלחה וכל טוב
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון