פורום ברסלב - רק לשמוח יש

שלום צדיקים...

ליני

New Member
לק'ו. בע"ה ית'.
איך עובר עליכם היום..? עוד מעט נכנס שבת קודש... elzam006 יש לי שאלה אליכם,מה את םעושים בשבת יש לי קצת מניעות עם המפשחה שלי בנוגע לעונג שבת.. elzam030fart איך אתם מקיימים את עונג שבת...? elzam002

ליני

New Member
לק'ו בעהי"ת
אממ מישו......?? אני ברד"כ סתם בחדר שלי כי כמו שאמרתי לכם יש לי מניעות עם המשפחה..ואני בעיקר קרואת אך קשה לי עם כך.
למישו יש רעיון או מה אתם עושים בשבת...? elzam010

לק'ו. בע"ה ית'.
איך עובר עליכם היום..? עוד מעט נכנס שבת קודש... elzam006 יש לי שאלה אליכם,מה את םעושים בשבת יש לי קצת מניעות עם המפשחה שלי בנוגע לעונג שבת.. elzam030fart איך אתם מקיימים את עונג שבת...? elzam002

בעזרת ה' יתברך,

נשמה יקרה,
עצם קדושת השבת אין לשער.... שבת היא יומא דנשמתא, יום של הנשמה.. שגם הדברים הגשמיים כביכול כמו אכילה, הם הכי קדושים..

אני כ"כ מחכה בציפייה וכיסופים לשבת קדש.. לקבל נשמה יתירה.. להרגיש יותר קרובים לה'!
זה ממש בחינת זיווג בין הקב"ה לכנסת ישראל.. "מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה.." אחחחחחחח שבת קדשששש..

איך זוכים לטעום מטעם השבת ולהתענג עליה?<!--emo&?????-->
icon_question.gif
<!--endemo-->

קודם כל "הכנות לשבת" להכין לשבת את הדברים הכי מובחרים.. האוכל הכי טעים.. לענג את השבת.. לנקות את הבית.. לסדר את החדר, המיטה לכבוד שבת קדש... להתקלח.. להתלבש בבגדים הכי יפים שלנו.. להרחיק את כל הדברים שהם "מוקצה".. ולהשתדל להיות מוכנים לפני זמן הדלקת נרות.. ולהדליק נרות שבת קדש בשמחה וחדווה עצומה!! ולהתפלל לפני הנרות.. ולבקש להיות בשמחה בשבת קדש..... (המלצה חמה: לקרוא מליקוטי תפילות על שבת קדש.. מניסיון נכנסים אחרת לשבת עם התפילות האלה.. מעין עולם הבא.. elzam008 )

אח"כ אפשר ללכת לבית-כנסת הקרוב לביתך.. ולומר קבלת שבת בשמחה ובניגונים..
ולחזור הביתה עם המלאכים המלווים.. ולומר "שלום עליכם מלאכי השלום.." לעשות קידוש.. וסעודת שבת.. שכל אכילתה קדש.. elzam021 לשיר שירי שבת.. לספר מפרשת השבוע..

חשוב חשוב! לא לדבר בשבת דיברי חול.. דיברי סחורה או דיברי מלכים (פוליטיקה elzam030glarr ) לדבר רק דיבורי קדש ולשיר..

בתוך השבת אפשר לקרוא תהילים.. לפחות לומר את תהילים של יום שבת.. איזה פרקים מתוקים.. ולהגיד כל מילה כל הברה כאילו אנחנו סופרים יהלומים.. elzam002

את יכולה ללמוד משו.. ואם יש לך חברה שגם "בעניין" אתן יכולות להיפגש וללמוד משו קדש.. יש היום כ"כ הרבה ספרים מדהימים...

לעשות גם "התבודדות" בשבת.. לדבר עם ה' במילים שלנו.. דברי שבח הודי'ה..
להגיד "נשמת כל חי".. פרק שירה..

כ"כ קשה לי כששבת נגמרתתתתתת ..
שנזכה ליום שכולו שבת קדש..
ולהמשיך עלינו מאור קדושת השבת לששת ימי החול..

מקווה שעזרתי במשו.. מחילה על המגילה...

elzam002

שבת-שלום!!

ליני

New Member
לק'ו.
בעה"ית
היי תודה על התגובה =] elzam001
אוקיי האיר לי מה שרשמת על השבת. elzam002 אני מודעת לעצם קדושתה אבל מפאת המניעות שעוברים עליי עם המפשחה אני ניכנסת לממש דברי חול ומריבה עם המשפחה שלי elzam030fart וזה גורם לי לצער גדול דווקא בגלל שזה קורה בשבת.

אוקיי לגבי ההכנות זאת עצה טובה לא תמיד מכינה את עצמי היטב לפני שבת..ולפעמים מכניסה את השבת בדחק וזה לא טוב לי בלב שזה ככה..

רציתי לשאול איך אפשר להמניע ממריבות ודדיבורי חול בשבת כהמשפחה מנסה לריב איתך וכו'...?? elzam004

כשאני לבד כייפ לי אני הולכת לביכנסת וטוב לי שם elzam002 אבל שאני חוזרת הבייתה אני לא מסתדרת עם המפשחה וזה הורס לי הרבה שבתות =[
=]
איך אפשר לתקן ומה אפשר לעשות..? =]

liori24

New Member
בס"ד
עם הכנות לשבת מה שאני יכול להמליץ לך לתכנן את הזמן בענין שחלק מהדברים תעשי ביום חמישי וחלק ביום ו'
לקשר המריבות ודברי חול שבערב שבת ידוע שביום שישי מגיע השטן/יצר הרע מנסה לסכסך ולגרום למריבות בין המשפחה כי הוא מנצל את המצב שהזמן לחוץ בגלל השבת
אני למשל סובל אותו בעיה אני חוזר בתשובה לבד ואין אצלנו את עונג שבת ויש אצלנו דברי חול
מה שאני עושה משלב עם הדיבורים עם המשפחה קצת ואז קורא מעלון לשבת או ספר של סיפורי מעשיות או בסוף הארוחה אני הולך לחדר ומענג את השבת

לק'ו.
בעה"ית
היי תודה על התגובה =] elzam001
אוקיי האיר לי מה שרשמת על השבת. elzam002 אני מודעת לעצם קדושתה אבל מפאת המניעות שעוברים עליי עם המפשחה אני ניכנסת לממש דברי חול ומריבה עם המשפחה שלי elzam030fart וזה גורם לי לצער גדול דווקא בגלל שזה קורה בשבת.

אוקיי לגבי ההכנות זאת עצה טובה לא תמיד מכינה את עצמי היטב לפני שבת..ולפעמים מכניסה את השבת בדחק וזה לא טוב לי בלב שזה ככה..

רציתי לשאול איך אפשר להמניע ממריבות ודדיבורי חול בשבת כהמשפחה מנסה לריב איתך וכו'...?? elzam004

כשאני לבד כייפ לי אני הולכת לביכנסת וטוב לי שם elzam002 אבל שאני חוזרת הבייתה אני לא מסתדרת עם המפשחה וזה הורס לי הרבה שבתות =[
=]
איך אפשר לתקן ומה אפשר לעשות..? =]

בעזרת ה' יתברך,

רבינו אומר : שעיקר התשובה "שישמע בזיונו ידום וישתוק"

זה קשה אבל אפשרי.. פשוט אל תכנסי למריבות האלה.. אם מבזים אותך פשוט תשתקי.. אל תעני.. את לא יודעת איזה אור זה יעשה בשמיים... היצר שלנו הוא תמיד במגננה כזאת אז גם אנחנו מתחילים לתקוף אם תוקפים אותנו.. אז זהו שצריך לעבוד על זה.. ותאמיני לי תראי ישועות. השתיקה היא מעלה מופלאה.

רבינו אמר להתרחק מהמחלוקת כמו מאש..

בהצלחה מתוקה!
שבת שלום וטו בשבט שמח! elzam002

חלק עליון