פורום ברסלב - רק לשמוח יש

:)

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

yamMM

New Member
כבוד הרב שלום,
זאת שוב ים.
הרבה זמן לא כתבתי לך,
ההודעה האחרונה ששלחתי הייתה באימייל אבל משום מה לא ענית,יכול להיות ברח לך מהעין.
אז החלטתי לכתוב כאן...

ובכן,קשה לי,קשה לי מאוד.
אני מרגישה שאני כלואה במעגל של שבועות,הבטחות,נדרים והתחיבויות.
אני מרגישה שכל אלו לוקחים ממני את ההנאה שאמורים להפיק מתפילות לה'..
וישנם שני נדרים עיקריים,שאני פשוט לא מסוגלת להפסיק לחשוב עליהם.

הנדר הראשון הוא נדר שנדתי לפני יותר משנתיים,ולא קיימתי אותו.
מרוב טיפשותי נדרתי שאם לא אעשה משהו במשך תקופה מסויימת ובתמורה אני מבקשת מה' שאוכל להביא ילדים לעולם,ובמידה ואפר את הנדר לא אהיה פוריה,לא אוכל להביא ילדים.
כאמור,הפרתי את הנדר.
עשיתי את אותה פעילות.
ואני חוששת כ"כ.

הנדר השני,גם כן מפריע לי,שכן,אינני בטוחה שנדרתי אותו,
אבל הוא כזה,
אני חושבת שנדרתי שמדי יום אקרא תפילה עבור מספר אנשים חולים,ובמידה ולא אקרא את התפילה יקרה להם דבר רע.
לא תמיד קראתי את התפילה,וגם עכשיו אני לא תמיד קוראת אותה.
אחד האנשים שהייתי אמורה לקרוא עבורו נפטר ז"ל.
אני יודעת שהפטירה עצמה איננה באשמתי,אין לי את הכוחות וגם לא הסמכות בשביל להחליט על חיים או מוות של אדם אחר,אולם העניין הוא שלקחתי על עצמי אחריות על חיים של אדם אחר.
ולמרות שבפועל לא הרגתי אף אחד תאורטית אפשר לאמר שהפרתי נדר,שאילו בכוחי היה לממש תוצאותיו הייתה הורגת.
קצת בלבלתי ואני מתנצלת....
מקווה שתבין.

בנוסף כל עניין הטהורה עדיין מפריע לי.
הראש שלי נגע בכרית שהייתה מלוכלכת,אחרי כן אמרתי שמע ישראל,ונגעתי עם היד בראש,שהתלכך מהכרית...
מה שאומר שהייתי מלוכלת כשהתפללתי,
מה שאומר שהייתי צריכה לאמר את תפילת השמע מהתחלה.
לא אמרתי.
מקווה שה' יסלח לי,במהלך היום אני חזרתי על הרבה תפילות,הרבה פסוקים,וזה פשוט...סוג של מייאש.

תמיד במהלך התפילות של באות אליי מחשבות לא טובות,כאלו שאוסור לחשוב עליהם בכלל,ובפרט בזמן תפילות.
קשה לי כ"כ.

ואתה יודע מה הכי קשה?
הכי קשה,שאני מרגישה שה' כועס עליי.
כי אני באמת עושה כ"כ הרבה חטאים!!
אני מםרה כ"כ הרבה נדרים,
המחשבות שלי אף פעם לא נקיות בזמן התיפלות......
ועוד ועוד.....

בבקשה תייעץ לי מה לעשות ואיך....

שיהיה שבוע מצוין בע"ה.

תודה מראש,
ים.

yamMM

New Member
כבוד הרב
אני לא יכולה ככה,
קשה לי,באמת!!
די נמאס לי,נמאס ל מעצמי,מדפוס ההתנהגות הזה שפשוט חוזר על עצמו כל פעם מחדש ואין לי שליטה עליו.
נמאס לי נמאס לי כל פעם להתחייב למשהו,ולא לקיים אותו,נמאס לי לתת ליצר הרע הזה להשתלט עליי כל פעם.
נמאס לי להרגיש כל פעם כאילו אני נענשת,
באמת כבוד הרב,אני פשוט..
לא יודעת,לא חושבת שעובר יום בלי שאחוש שעשיתי חטא נורא,בלי שאחוש שמגיע לי איזה עונש.
ואני לא כזו נוראית,באמת,אני לא כזו רעה,
במצוות שבין אדם וחברה אני מתפקדת יפה,אפילו מאוד,נכון גם שם אני חוטא,אבל פחות,לפני שבוע למשל,ממש הצלתי בנס מישהי ממוות,אני חושבת שה' נתן לי הזכות לקיים מצווה שכזו,אני באמת לא כזו רעה.
אבל די,
כבוד הרב,בבקשה,אני מבקשת כ"כ תייעץ לי מה לעשות,
אני כבר לא יודעת,לא מוצאת מילים לבטא את מה שאני מרגישה,לא מוצאת הסבר לדפוסי ההתנהגות שלי,לא מצליחה להבין..
לראות את עצמי בכל התסבוכת הזו,התסבוכת הזו שאני יצרתי לעצמי.

אני מאמינה שבע"ה יהיה טוב,
אבל צריכה יעוץ,הכוונה,משהו...

תודה.

yamMM

New Member
ואני לא מתלוננת חלילה!
אני יודעת שיש אנשיםשנמצאים במצבים הרבה יותר קשים ממני,יודעת ומודעת לזה.
יודעת כמה טוב בורא עולם העניק לי,וזה גורם לי להרגיש עם עצמי אפילו פחות טוב.
כי ה' מעניק לי כ"כ הרבה ואני מאכזבת אותו....

לילה טוב.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום צדיקה

תשתדלי מאוד מאוד להאמין לי.
כי אם אינך מאמינה למה שאני אומר לך על פי תורתינו הקדושה אזי אין ערך לדיבורים והם לא יפעלו לעשות שינוי בנפשך.
אמרו חז"ל: אין הקב"ה בא בטרוניא אל בריותיו, הקב"ה הוא חסד אין סוף ואינו רוצה לנקום או להזיק לאף אחד, ולהיפך "בכל צרתם לו צר", כשיש איזה צער למישהו יש צער להקב"ה.
לכן תוציא לך מהראש את כל הלימודים השליליים שלמדת או לימדו אותך בקשר ליחסים שבינינו לבין הקב"ה.
תתחילי ללמד זכות על עצמך, להתחיל להחמיא לעצמך, למצוא ולהדגיש את הדברים הטובים שבאופייך, לדבר אל עצמך את אותם דברים טובים ולהדגישם מאוד. אם תעשי כן, יעקרו כל המשקעים השליליים שבנפשך מה שגורם לך לפחדים ודמיונות וכן גורם לך לראות את ייחסיך עם הקב"ה כיחס רודן אכזר אל נתיניו, ולא היא!
אני חוזר ומדגיש, אם לא תאמיני לדברי ולא תקיימי את העצה אזי שום דבר לא ישתנה אצלך. בדומה לרצפט שנותן הרופא והחולה אינו משתמש בתרופה כי אינו מאמין לרופא.

ובכן העצות שעלייך לקיים:
לשבת עם עצמך לבד ולדבר בפה את הדברים הטובים שבך לציינם אחת לאחת ולהביאם לפני הקב"ה, היינו לדברם לפניו. כמו למשל, רבונו של עולם, יש לי מידה טובה של אמונה בך. אני אוהבת ומעריצה אותך. אני אוהבת לעשות חסד עם הבריות ולדאוג להם, וכו' וכו' לדבר ולדבר טוב על עצמך.
את הנ"ל תעשי לפחות פעמיים ביום. אחד בבקר בקומך ואחד בערב. אני מדגיש לא לקיים העצה הנ"ל דרך אגב 'על הדרך' כשאת עסוקה במשהו אחר, אלא לשבת באופן מיוחד 15 דקות בלי לעשות דבר אלא כנ"ל.
אני לועס לך שוב ושוב את ה'תרופה' כדי שיהיה לך ברור, כי עד עכשיו לא קיימת את העצות ואת עוד מתפלא מדוע אין שיפור במצבך. תקיימי את העצה אע"פ שאולי היא לא תראה לך מועילה לפי דעתך, ואם אינך מקיימת אותה אל תצפי שאתן לך עצות אחרות, כי ריפוי הנפש הוא בשלבים ואי אפשר להגיע לעצה ב' לפני שעצה א' קויימה.

שבת שלום ומקווה לשמוע הטוב ממך.

אברהם

yamMM

New Member
שלום כבוד הרב,
תודה לך על התשובה,איישם בלי נדר את הצעתך ואעדכן אותך בנוגע להמשך.

שיהיה שבוע מצוין ולילה טוב.

שוב תודה,ים elzam001

ד"א מדוע רצית את תאריך הלידה שלי?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון