פורום ברסלב - רק לשמוח יש

כבוד הרב שלום

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

yamMM

New Member
רציתי לדעת האם יש אפשרות לדבר איתך באימייל,פשוט ישנם מספר דברים שהייתי רוצה לשאול,והם קצת אישיים.
במידה וכן,אשמח אם תצרף לי את האימייל של להודעה.
או,שתשלח לי אימייל עם הכתובת שלך לכתובת yamsharon15@gmail.com
תודה רבה רבה,לילה טוב.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

אע"פ שהדברים אישיים הרי את בעילום שם ואין מי שיזהה אותך. שנית, הדבר הכי חשוב בתורתו של רביז"ל להמתקת הדין ולפתרון הצרות היא הענווה הבאה ע"י שישמע בזיונו ידום וישתוק (ליקו"א ו') ועוד אמר רביז"ל הבאתי לכם מתנה מחלוקות ובזיונות. , ואם בכל זאת קשה לך, הקשי למעלה על הלינק שלי (breslove( ותגיעי לאימייל שלי.
בהצלחה
אברהם

כבוד הרב שלום,
אני בת 15....
אני כבר סובלת מספר שנים מהפרע הנקראת OCD כאשר הכמה ימים האחרונים הם הימים היותר קשים מבחנית האסד(אוסודי) שיצא לי אי פעם לחוות.
האדס שלי הוא בענייני הדת עם דגש כבד על כל עניין השבועות הנדרים ההתחיבויות וכו'.
הרבה דברים בעניין הזה מציקים לי,אבל כרגע יש משהו אחד עיקרי שמאוד מאוד מטריד אותי:
לדודה של אמא שלי היה סרטן השד,ולפני משהו כמו חצי שנה אני התחייבתי שאני אקרא כל יום תפילה להחלמת בריאותו של האדם החולה(כל פעם אני אעשה בתורות נגיד אם היום קראתי עבור האישה עם הסרטן שעומד ליד דלת אותו בחור קרובת משפחה,מחר עבור הדוד וכדומה..
ב-30 לדצ' יום שלישי,שבתו תלמידים רבים בשל נפטרה ז"ל האישה (קרובת משפחה מאוד קרובה שלי).
את ההתחיבות שאני אקרא במשך כל יום תפילה עבור החולה לא קיימתי,ושאלתי היא האם קרה משהו לאותה גברת שנפטרה ביום שלישי ה-30 לדצמבר בגללי,בגלל שהפרתי את התחיבות??
בכלל מאוד חשוב לי לדעת מתי שבוע היאו נידב[ר או התחייבות וכדומה אכן נחשבים כשבועה או הבטחה או נדר התחיבות
שאלה נוספת היא מה ההלכה בעצם אומרת לאנשים שיש להם כל מיני בעיות בריאותיות למשל,האם עליהם מקלים הדת מקלה יותר?
מה אני יכולה לעשות כדי שהשבועות שלי לא תחשבנה לשבועות או הבחות נדרים או התחייבויות
ו....במידה ואני רוצה לבטל התחייבות,האם אני יכולה לעשות את זה בצורה עצמאית?
כבוד הרב,התשובות לשאלות הללו מאוד חשובות אותי והשאלות מאוד מטרידות אותי,תודה על הסבלנות,סליחה על הבלבול ועל אורך המכתב.

בעזרהי"ת
שלום רב לצדיקה.
אני שמח מאוד לשמוע על צדיקים כמוך שיש בדור. אין דבר נפלא יותר מלדאוג לסבלו
של הזולת ואת עושה זאת בצורה הכי נפלאה להתפלל ולבקש מאבינו אב הרחמן להועיל
ולסייע למסכנים, ה' אוהב אותך ויגמול לך בשכר טוב.

אל לך לחשוש ממה שקבלת עלייך את ההנהגה הזו להתפלל לרפואת החולים, זו מצווה
גדולה ומגיע לך שכר ולא להיפך. הנהגה זו אינה נדר או שבועה אלא פשוט רצון טוב
של לב רגיש ורחמן לעזור לאחרים שה' הטוב יעזור גם לך בכל מה שאת צריכה.

מצידנו אנו צריכים להשתדל להתפלל על החולים ואם קרה שמישהו נפטר,עלינו לדעת
שהקב"ה אב הרחמן יותר מאיתנו ואם הוא החליט לא לרפא את האדם כפי שבקשנו ממנו,
זה הכי טוב לאותו אדם לצורך תיקונו הנצחי. מה' לא יוצא רע רק טוב, וגם מה
שניראה לנו לא טוב מצד האמת הנצחית זה לטובתינו רק שאין שכלנו יכול להבין זאת
רק לעתיד לבוא.

חזקי ואמצי צדיקה ותמשיכי במעשים הטובים שלך ותראי איך הקב"ה ייסייע בידך בכל
ענייניך.

קחי הכל בקלות ותביני שאנו רק בני אדם ואין אנו יכולים להיות מושלמים. לכן כל
מעשינו לא בשלמות ויש לנו כל מיני נפילות ושטויות שאנו עושים והקב"ה מבין אותנו
כמו שאנו מבינים את השטויות שעושה התינוק. לכן אל תחפשי לעשות כל דבר בשלמות
ולדקדק שיהיה הכי טוב. גם הרבה פחות מהכי טוב זה מצויין ומקובל אצל הקב"ה. כי
אמרוו חז"ל אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו, אלא הוא מתייחס יותר למה שהולך
בליבנו ובכוונתינו ולא במה שיוצא דרכנו.

חזקי ואמצי. היהה שמח להיות איתך בקשר מכתבים. ספרי לי מידי פעןם מה עובר עלייך
ואשתדל לייעץלך את העצות הכתובות בספרי רביז"ל כדי שתגיעי לחיים מאושרים
ושלווים ללא שום פחד, ועם בטחון עצמי חזק.

מתפלל להצלחתך.

אברהם ציון

yamMM

New Member
כבוד הרב שלום,
קיבלתי את תגובתך באימייל ואני מאוד מודה לך על תשובתך היא עזרה לי מאוד.
רציתי קודם כל להתנצל על כך שלא הצגתי את השאלה בפורום בע"ה אני אעשה זאת להבא.
דבר נוסף שרציתי לאמר זה שאני מצטערת על חוסר הסדר בהודעה,ההודעה נכתבה ממש מאוחר בלילה,ולא הייתי מרוכזת.

אני מתנצלת אם אני קצת מציקה,אבל חשוב לי להבהיר זאת שוב,האם זו לא אשמתי שקרובת משפחה שלי נפטרה?
הרי אני נשבעתי שאני אקרא עבודה תפילה במשך כל יום,והפרתי את השבועה הזו.
זה לא קרה בגללי???
כמו כן אשמח אם תענה לי על השאלות הבאות:
1.מתי ע"פ ההלכה שבועה או נדר נחשבים לשבועה או נדבר? אם לדוגמא אני אומר "אני נשבעת ששתיתי היום מים"(דוגמא שטחית אני יודעת..) האם זה יחשב לי כשבועה?
2.יש לי OCD רציתי לדעת האם לדת יש משהו לאמר בנוגע לשבועות ונדרים בכל הנוגע לאנשים 'חולים'.
3.האם יש איזשהי תפילה שאני יכולה לאמר כדי ששום שבועה שלי או נדבר,לא יחשבו? אם כן מהי?והיכן אני יכולה למצוא אותה?
4.מותר לקרוא תהילים אחרי שקיעת השמש?
5.האם חובה להתפלל לכיוון המזרח?או שיש רק תפילות מסויימות שחובה לאמרן לכיוון זה?
6.צריך לעשות נטילת ידיים לפני תפילת שמע גם בלילה או רק בבוקר?
7.כאשר אני שוטפת את הידיים לפני שאני אומרת שמע ישראל,אני נוגעת בידית של הדלת כדי לפתוח אותה,ואז זה יוצא שהידיים שלי שוב מתלכלכות ואז שוב אני שוטפת וחוזר חלילה..
האם מספיקה פעם אחת ששטפתי ידיים?האם הלכלוך של הידית יכול לעבור לידי?
8.בזמן תפילותי אני לא תמיד מרוכזת,לפעמים אני חושבת על דברים "אסורים" ואז אני מתחילה לקרוא את התפילה מחדש,האם זה נחוץ או לא?
9.דבר נוסף שמעיק עליי לא פעם הוא,שאני ממש מתעצלת להתפלל.אני מרגישה שאני עושה את זה כי אני חייבת ולא כי אני רוצה,ואני פוחדת שה' יכעס עלי,כי זה לא שאני לא אוהבת אותו,פשוט יש דברים "מפתים" יותר לעשות חוץ מלהתפלל.
10.האם אני יכולה לקרוא תפילה ולהקדיש אותה עבור מישהו אחר?

תודה רבה רבה על עבודת הקודש שאתה עושה,אני מאוד מאוד מעריכה את זה.
וסליחה על עודף השאלות.
שיהיה רק טוב,ים.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום צדיקה
שלחי sms כשתרצי, ואכין בית דין של שלושה על מנת לעשות לך התרת נדרים ושבועות בטלפון. כדי להתיר לך את כל הנדרים והשבועות שנדרת בחייך ואז תהיי נקייה מכל העול הזה, ומכל הפחד שרבץ עלייך.

אל תזלזלי בעצמך את כותבת בצורה מאוד ברורה ובלשון קולחת ומסודרת עד שעולה על דעתי שמתאים לך לעסוק בכתיבת שירים וסיפורים ותצליח בזה מאוד.

כלום לא קרה בגללך.
עלייך לדעת שכל מה שקורה בעולם בכללות ובפרטות ובפרטי פרטות הכל נעשה ע"י הקב"ה בהשגחה פרטית ולטובת האדם. זו האמונה שצריך כל יהודי להפנים, ועל ידי זה יגאל מכל צרותיו וייסוריו.
את לא גרמת לה למות, כי לכל אדם יש תאריך לידה ותאריך פטירה (מלשון להתפטר), תאריך הלידה הוא תאריך הפטירה שלו מעולם הבא כדי להגיע לעולם הזה, ולהיפך, תאריך הפטירה שלו בעולם הזה הוא תאריך הלידה שלו לעולם הבא.

3. תפילה:
"ריבונו של עולם, אבי אב הרחמים.
הריני מתנה תנאי, שכל הנדרים והשבועות שאדור או אשבע מעתה ועד עולם, הרי הן בטלות ולא קיימות, ואין כוונתי באמת להישבע או לנדור אלא הן בגדר פליטת פה. לכן שיהיו נחשבות לפניך כמבוטלות כביטול החמץ קודם חג הפסח.
ויהי רצון מלפניך ה' אלוקי, שתתקן את נפשי, ושאפסיק להיות כל כך קפדנית לרצות לעשות כל דבר בשלמות. ותן לי ביטחון עצמי להאמין שבעצם כל מה שקורה זה ממך ואתה דואג לכל ושומר שכל דבר יהיה כרצונך."

התנאי הזה מועיל, (אם תאמיני לי) אחרי שתאמרי את התנאי הזה כל מה שתדרי – באופן שאת רגילה לנדור - הרי זה נדר סרק ומבוטל. כמובן שאין זה מבטל את הצורך לעשות התרת נדרים שעושים כל שנה בערב ראש השנה ובערב יום כיפור.

4. תהלים מותר לקרוא מחצות לילה ועד שקיעת השמש. תיקון הכללי, שהם עשרה פרקי תהלים שהציע רביז"ל לקורא, את יכולה לקרוא בכל עת.

5. רק בתפילת עמידה (שמונה עשרה) עומדים עם הפנים לכיוון מקום המקדש בירושלים. ואם אין אפשרות, אפשר לעמוד לכל כיוון ולכוון הלב לשם.

6. נטילת ידיים לא עושים לפני "שמע". נטילה עושים פעם אחת בבוקר אחרי שנת הלילה. וכל פעם שהולכים לסעוד סעודה שיש בה לחם.

7. ה'לכלוך' שעל ידית הדלת וכיוצא בזה, לא פוסל את נטילת הידיים. אלא רק לכלוך ממש, למשל, לכלוך הבא כאשר נוגעים במקומות המכוסים שמתחת לבגדים. ואפילו לכלוך של צבע (לצבעי) או השחור שעל ידי המכונאי לא פוסל הנטילה אם אינו מקפיד.

8. יש לקרוא אותיות התפילה כפשוטו מילה אחר מילה בלי לעשות שום כוונות אלא פשוט לקרוא ולנסות להקשיב למילים וזהו. אם הצלחת מה טוב ואם לא ממשיכים את התפילה איך שהיא וביום אחר התפילה שלא הייתה כל כך טובה תצטרף לתפילה יותר טובה ותפעל. או שהיא תצטרף לתפילה של מישהו אחר ותפעל.

9. לכתחילה טוב שנשים יתפללו בכל יום תפילת עמידה של שחרית ומנחה, ואם יתפללו רק תפילה אחת ביום - יצאו ידי חובתן. במקרה שלך, או במקרה של נשים המטופלות בילדים, רשאיות לכתחילה לצאת ידי מצוות תפילה בברכות השחר וברכות התורה בלבד (פניני הלכה).

10. מותר להקדיש תפילה לאחרים ואף יש בזה מצווה, אמרו חז"ל: כל המתפלל על חברו והוא צריך לאותו דבר הוא נענה תחילה.

תתמידי לדבר עם הקב"ה בשפתך הפשוטה כמו שמדברים עם חבר. ספרי לו את כל לבך וכל מצוקותייך. תבקשי ממנו פתרון ועצה איך להתגבר על הקשיים הנערמים לך בדרך, תהיי איתו בקשר הדוק ותראי איך שתזכי לרפואה שלמה.
אל תקטלגי את עצמך כחולה ב ocd ובכל מיני שמות שהמציאו למחלות. כי זה מגביר את הבעיה. עלייך לדעת שכולנו כל בני אדם פגומים בנפשם באיזה שהוא דבר (כעס, דאגה, עצבות, פחד בטחון עצמי וכו' וכו') ואמר רביז"ל כל אדם צריך לרפא נפשו, כי נפש כולנו נפגמה בחטא אדם הראשון, וריפוי הנפש הוא הגאולה של כל העולם.

אשמח לעזור בכל אשר אוכל

בהצלחה
אברהם

yamMM

New Member
וואו,
האמתי שאין לי מילים!!!!
אני פשוט לא יודעת איך להודות לך..
חסכת לי כ"כ הרבה לחץ וחרדה.
אני באמת באמת באמת מודה לך,בשמי ובשם ההורים שלי,שסיפרתי להם על מה שענית לי וגם הם מוסרים לך תודות רבות.
שוב תודה על הכל.
ים.

yamMM

New Member
יש לי שאלה נוספת ברשתוך,
אמרת ששום דבר לא פוגם בנטילת הידיים אלא אם כן זה לכלוך שבא כאשר נוגעים במקומום המכוסים שמתחת לבגדים.
שאלתי היא כזו,במידה ואני,או מישהו נגע באותן המקומות,ואז נגע בידית,ואז עשה נטילת ידיים,ופתח את הדלקת כאשר הוא נגע באותה ידית,האם אותה ידית נחשבת למלוכלכת,האם היא מבטלת את נטילת הידיים?
תודה.

yamMM

New Member
שלום כבוד הרב,ושבוע טוב
רציתי לשאול מספר שאלות:
1.בני האדם חוטאים כ"כ הרבה,למה ה' לא משמיד אותנו?(אני שואלת בשיא הרצינות)
2.מה ההבדל בין התיקון הכללי לשאר פרקי תהילים? למה את התיקון הכללי מותר לקרוא גם לאחר שקיעת החמה?
3.כפי שכבר ציינתי בהודעותיי הקודמות הרבה פעמים אני מתעצלת להתפלל ואני מרגישה שזה לא נעשה לגמרי מהלב.רציתי לדעת האם יש איזשהי תפילה שאני יכולה לאמר שתעזור לי לפתוח את ליבי ולהתפלל בכיף ומכל הלב?
4.יש אולי איזשהי תפילה שאפשר לקרוא לפני מבחנים כדי שהמבחן יעבור בהצלחה?
5.יש אולי תפילה לריכוז?
6.האם לפני כל תפילה הידיים צריכות להיות נקיות או רק לפני קריאת 'שמע'?
7.גם הבגדים צריכים להיות נקיים?
8.תוכל בבקשה לתת לי את מס' ו/או את הכתובת של הישיבה?

תודדה רבה רבה.
ים.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שלום צדיקה

1. הקב"ה ברא את העולם כדי להיטיב לבריותיו ולא להשמידם. ואע"פ שיש חטאים גדולים, התשובה קדמה לעולם כי לולא התשובה לא היה קיום לעולם כי אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. צריך ללמד זכות על בני אדם כי כולם זקוקים לרחמים. וסוף סוף כולם יגיעו לתיקון, להיות טובים בשלמות ולזכות לבוא לעולם הבא ולהיות במחיצתו של הקב"ה.

2. במקרים מסויימים ובשעת צורך גדול מתירים גם לפני חצות.

3. קריאת תהילים בהתמדה פותחת את הלב לשאר התפילות.

4\5 . תפילה למבחנים, לריכוז, ולכל הצרכים היא פשוט לבוא לפני הקב"ה ולדבר איתו כמו שמדברים עם חבר צכל הלב בסלנג שלך ולבקש ממנו כל מה שרוצים.

6\7.בדרך כלל הבגדים והידיים של כולם תמיד נקיות . ואז לא צריך שום נטילה. רק במקרה ונגעת בצואה צריך שטיפה בסבון (וצ"ע וד"ל). וכן אם הבגד מלוכלך בצואה צריך להחליפו לפני התפילה.

שלחתי לאימייל שלך את המספר שלי לשליחת sms.

בהצלחה גדולה

אברהם

שריק

New Member
הרב מרגש לקרוא את התשובות , שה' יתן לך כוח להמשיך ולהשפיע לעמ"י , ולצדיקה שואלת השאלה שה' יאיר לך בכול דרכיך שתצליחי לעבוד אותו בשמחה בשלווה ובאמונה גדולה, אשרייך.

yamMM

New Member
כבוד הרב שלום,
קודם כל תודה לך על תשובתך המהירה,המתחשבת והמפורטת.
התלבטתי רבות אם לכתוב או לא לכתוב,והחלטתי שאין לי מה להפסיד..אני מקווה.
כבוד הרב,אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי!!
עניין הניקיות פשוט לא נותן לי מנוח,אני מרגישה מזוהמת,מרגישה שכל מה שמסביבי מזוהם,אני מרגישה שאני מזהמת את הכל,והתחושה הכי קשה היא שאני מרגישה שאני חוטא המון.
אני אתן לך דוגמא,היום כשהייתי בשירותים,החולצה נגעה בטעות באיבר מיני,לאחר מכן נגעתי עם היד בחולצה,ואז היד נהייתה מזוהמת,ואז נגעתי עם היד בעוד כל מני חפצים,והחפצים נגעו בעוד דברים.ועכשיו אני פשוט מרגישה שכל החפצים האלו,שהם בחדר שלי אגב(,מה שגם לא מאפשר לי כ"כ לגעת בחפצים בחדרי)מלוכלים.
וברגע שישבתי על הכיס שנגע בחולצתי ואז רציתי ללכת להפתלל הייתי צירכה קודם להחליף בגדים,כי הרי הם מזוהמים.
כל העניין הזה של הזיהום והלכלוך מאוד מפריע לי,אני לא יודעת איך להתמודד עם זה בצורה הנכונה ביותר.
אינני באה ממשפחה חרדית,לכן אין לי מושג איך וכיצד לפעול,ומתי בדיוק נחשבים לנקיים ומתי לא.
אני מתנצלת שאני שואלת ושואלת על הנושא הזה,אני פשוט לא מצליחה למצוא מרגוע...
בבקשה תיעצץ לי כיצד לנהוג.

תודה לך,באמת תודה על הכל.
ואגב,לא קיבלתי באימייל את מס' הטל' שלך..
תוכל לשלוח שוב בבקשה?

תודה רבה,לילה טוב.

נ.ב שריק תודה רבה על האיחולים המקסים,הלוואי וכל מה שאיחלת לי יתגשם גם אצלך!
לילה טוב

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום צדיקה

אל תתלבטי אם לכתוב או לא, כי לא רק שאין לך מה להפסיד, אלא מחכה לך רווח ענק ונפלא מה שאינך יכולה לתאר לך. ולפני הכל יהיה לך רווח בזה שתתפטרי מהכפייה הטורדנית שמכריחה אותך לעשות דברים מטרידים ומצערים שגורמים לך סבל עצום, פרט לסבל הגדול מצד ההטרדה והטירטור הבלתי פוסק שזה טעם מטעמי הגיהינום.
אך חובה עלי להודיעך שההצלחה תלויה באמונה, כלומר רק אם תאמיני לדברי למה שאני מייעץ אותך מתוך חכמת התורה שהיא חכמת הנפש הרוח והנשמה של כל סוגי בני האדם בעולם, כמו כן היא חכמת הנפש של החי, הצומח והדומם. לכלם יש נפש וכו' שעל פיה ההתנהגות של בעלי החיים של הצומח ואפילו של הדומם, מה שנקרא התנהגות החומר, ומה גורם לו להתנהג כך או כך.
אל תתפלאי שאני כותב לך כך, ותאמרי לעצמך, בודאי שאני מאמינה לדבריך. אין הדבר כך כפי שתיווכחי. כי לעומת דברי והעצות של התורה יעמוד השכל הפרטי שלך, שירצה להבין את הטעם של כל עצה, ו'איך זה יעזור, ולמה כך או כך, וזה לא ניראה הגיוני 'וכו' וכו', שכל זה ימנע ממך את רפואת נפשך כי לא תרצי לקיים את העצות כי זה יתנגש בהגיונך כנ"ל וגם נגד הרגש שלך, נגד רצונותייך נגד הרגלייך וכד'. אבל אם תצליחי לנצח את כל הנ"ל ותקיימי את העצות תזכי לטעום את הגן עדן את החיים המאושרים עוד בחייך.

אברהם

yamMM

New Member
תודה רבה לך על כל התמיכה והאופטימיות,אני באמת מאוד מעריכה זאת.
רציתי לדעת משהו,במידה ואני נגיד יוצאת מהמקלחת,אז אני מתיישבת על המיטה(מן הסתם ערומה כי עוד לא התלבשתי) אז זה אומר שהמיטה היא כביכול מלוכלכת? ואז כל מה שנוגע במיטה גם מלוכלך?
אם נגיד הייתי על המיטה כשהייתי ערומה(סליחה על הפירוט)ואחרי יום שכבתי במיטה כי קראתי ספר,ואז עם אותם הבגדים הלכתי להתפלל זה נחשב לטמא??

דבר נוסף שרציתי לשאול זה האם אתה מכיר פסיכולוג דתי באזור המרכז,אני מאוד מחפשת אחד כזה,ואני ל אמצליחה למצוא.
אם אתה מכיר מישהו,אשמח אם תשלח לי את פרטיו.
כמו כן,רציתי לבקש ממך שתשלח לי שוב את מס' הטלפון שלך לאימייל או לכאן,לאן שתרצה,מפני שלא קיבלתי את ההודעה שבה מצויין המספר שלך.

תודה רבה לך.
לילה טוב,שבוע טוב,וכול טוב.
ים.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב

את ממש נשמה טהורה, כל כך מקפידה על הנקיון ונזהרת לא לבוא במגע עם הטומאה.
אך עלייך לדעת שהקב"ה בורא העולם הוא לימד אותנו מה טהור ומה טמא מה מפריעה לקדושת האדם ומה לא מפריע, ממה צריך להיזהר לפני התפילה וכו' וכו'. אם תהיה לך אמונה בדברי התורה של הקב"ה ובדברי רבותינו ז"ל שהסבירו לנו את התורה, אזי לא יהיה לך בילבולים מה נקי ומה מלוכלך ומה טהור ומה טמא.
כמה וכמה פעמים כתבתי לך איזה דברים מדברי רבותינו והם דברים אמיתיים אך לצערי את לא מאמינה לי. ולכן את מסתבכת עם הטהור והטמא הנקי והמלוכלך.
תשתדלי להאמין לכל מה שאני אומר לך ואז תיגאלי מכל הבילבולים, כי באמת אין לי אינטרס לא לאמר לך האמת.
הדבר היחידי שהוא לא טהור ומטמא בטומאה חמורה הוא המת, רק אם תגעי במת אזי תהיי טמאה. וברוך ה' את לא עובדת בחברת קדישא.
ולגבי הלכלוך שאת מקפידה עליו מאוד. אין שום לכלוך בעולם הכל יחסי. וכבר אמרתי לך, רק אם תגעי בצואה ממש ידייך יהיו מלוכלכות ואסור לך להתפלל כך. הגוף לא מלוכלך, והמיטה לא מלוכלכת, והבגדים לא מלוכלכים, והריצפה לא מלוכלכת, והידיות של הדלת לא מלוכלכות, הכל נקי וטהור, הכל זה פרטי הבריאה הנפלאה של הקב"ה. לכן גם אם יש מגע בין כל אחד מהפרטים הנ"ל אחד בשני אף אחד מהם לא מתלכלכך כי כולם נקיים.
מאמינה לי!?.....
אם תמשיכי לשטוף ידיים ולהתקלח כל פעם אחר מגע עם המיטה וידית הדלת והריצפה וכו' זה סימן שאת לא מאמינה לי, וזה מאוד מעליב.
את לא צריכה פסיכולוג כי את בריאה בנפשך. יש לך נפש מאוד מזוככת ועדינה וזו הסיבה שאת דואגת יותר מדי לטהרה והנקיון.
תשתדלי להינתק מהפורום שבו את גולשת, פורום שנקרא ocd, ותתחילי לטייל במקומות יותר שמחים. כי הקריאה ושמיעת הצרות של אחרים יכול לגרור אותך להיזדהות עם אותם פגועים, ולחקות את בעיותיהם, עד שתדמייני שגם לך יש את אותן בעיות.
אם באמת רצונך להינצל ולהיגאל מה"שד" הכופה אותך, תקיימי דברי אלה ואל תכנסי לפורום "טורדנות כפייתית".
אשלח לך לאימייל את מספר הפאלפון. אני לא עונה שם לפאלפונים אלא זה עשוי רק לקבלת sms.

בהצלחה צדיקה
אברהם

yamMM

New Member
תודה רבה על התשובה המהירה,אני חייבת לציין שהעלית לי חיוך על הפנים תודה:)!
אני לא נכנסת לפורום של טורדנות כפייתית..נכנסתי בכל חיי אולי חמש פעמים,ככה שאני ממש לא קרואת שם את הבעיות שלהם וכד'.
וזה לא שאני לא מאמינה לך..פשוט אני מרגישה שאני חייבת לוודא.
תודה רבה.

ים

yamMM

New Member
לילה טוב כבוד הרב,
רציתי לוודא-האם אחרי התפילה שנתת לי לקרוא(על הנדרים)אני יכולה להשבע כמה שאני רוצה אך שום שבועה לא תחשב כשבועה????
פשוט למרות התפילה אני אני מרגישה שאני נשבעת משהו וחייבת לקיים אותו.
ועוד משהו,במידה ונשבעתי שאני אקרא תפילה כלשהי,אני חייבת לקרוא אותה במדויק?
ועוד משהו,הרבה פעמים אני אומרת את התפילות בע"פ במקום לקרוא מהספר,כי אני זוכרת בערך,ואולי אני לפעמים 'מפשלת' במילה או שתיים.
האם זה בסדר?
או שאני חייבת להתפלל במדויק לפי המילים המדויקות של התפילה???

תודה רבה,לילה טוב.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום צדיקה

כל כך כואב לי שאת לא מאמינה לי. כל הזמן את חוזרת לוודא אם כך אמרתי ואם כך התכוונתי ואם דברי נכונים. תאמיני לי שאין לי שום אינטרס לרמות אותך, כל מה שאני אומר לך באמת ובתמים זה רק לטובתך.
אמרתי לך שאחר שתקראי את התפילה - התנאי של ביטול הנדרים - הנדרים לא נחשבים כלום ובמיוחד לך אינם נחשבים, ובמיוחד באופן שאת אומרת אותם, ואת לא מאמינה לי עד שאת באה לוודא שוב ושוב.
תאמיני לי, בכל צורה ואופן שאת קוראת את התפילה זה בסדר אע"פ שאת מדלגת. כי בכלל את פטורה (צ"ע וד"ל).
כתבת לי למעלה: "וזה לא שאני לא מאמינה לך..פשוט אני מרגישה שאני חייבת לוודא." - דעי שכל פעם שאת חייבת לוודא משהו, זה סימן שאינך מאמינה. גם אם אחרי שטיפת הידיים או המקלחת את חוזרת לשטוף הידיים ולהתקלח, זה נובע מפני שאת לא מאמינה לי שאין צורך לשטוף שוב, וזה מפני שאינך מאמינה שהידיים נקיות, וזה מפני שאינך מאמינה שהקב"ה מנהל את העולם. כי אם היית מאמינה שהוא מחליט איך יהיה כל דבר לא היית מתאמצת לוודא כל דבר, כי מה איכפת לך, הרי הוא מחליט סוף סוף איך תהיה התוצאה הסופית של כל דבר.
תתחזקי באמונה צדיקה יותר ויותר ותהיה מאושרת - תאמיני לי.
אברהם

yamMM

New Member
כבוד הרב,קשה לי...
אני מרגישה שאני נושאת הרבה דברים שקשה לי להתמודד איתם.
אני מרגישה שה' כועס עליי מאוד.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום צדיקה

יש לי הרושם שכל מה שאני כותב לך עובר לידך ואינך מקשיבה למה שכתוב לפנייך. וזו הסיבה שאת מרגישה איך שאת מרגישה ושום דבר לא משתנה.
עלייך להבין, שאין ביכולתי להכריחך לקחת את התרופה (העצה), אני רק יכול להציע לפנייך את העצות, ולקיימן זה תלוי רק בך. בודאי שאם תקראי את העצות ולא תקיימי אותן לא יהיה שום שיפור במצבך. בדומה לתרופה שנותן הרופא שאם לא לוקחים אותם בודאי לא יהיו תוצאות.
מה שאני כן מבחין זה, שאת מתעודדת ומקבלת קצת שמחה מהעצות והדיבורים שאני כותב לך בשם רביז"ל, את מתחזקת, מרגישה קצת טוב, ונדמה לך שכבר הכל בסדר ואינך צריכה יותר לעצות ושוב ושוב נופלת לפחדים ליאוש ולדאגות.
תאמיני לי, אם תקיימי את העצות, אחת אחת ולאט לאט את תיראי איך שחייך מתהפכים לחיי אושר ושמחה.
בואי נתחיל מהתחלה:
תקיימי רק שתי עצות וכבר תיראי התחלה טובה ושיפור במצב הרוח שלך.
א. תפרטי לי בפרוטרוט את כל הדברים הקשים שקשה לך להתמודד איתם ובזה נקיים את עצתו של שלמה המלך: דאגה בלב איש ישחנה - דהיינו תפרקי את העול הכבד שעל ליבך לתוך הכתב.
ב. מה שהנך מרגישה שה' כועס עלייך נובע שאת מסתכלת על עצמך בעין רעה ולא מלמדת זכות על עצמך. ולכן בואי נתחיל לשנות את ההסתכלות שלך על עצמך . והעצה שתכתבי לי מחמאות על עצמך, דהיינו תספרי לי את כל הדברים הטובים שאת מכירה על עצמך. ואע"פ שיהיה קשה לך למצוא את הטוב שיש בך. אינך חייבת לכתוב הכל ברגע אחת אלא תאספי את הנקודות הטובות בכל יום ויום ותרשמי אותן על דף וכשתהיה הרשימה גדולה תשלחי לי אותם לפה. מותר לך להתייעץ עם חברות ולשאול אותן איזה דברים טובים הן רואות עלייך.
קיימי העצות ותיראה טוב.
אברהם

yamMM

New Member
כבוד הרב,תודה על המענה.
אני אתן לך את הדוגמא הכי" טרייה" של מה שמפריע לי ממש ברגע זה.
לא אמרתי שמע ישראל לפי שהלכתי לישון,ושכחתי לאמר תפילה לשלומו של מישהו,ואם אני לא טועה,אני נשבעתי/התחייבתי שאני כל יום אקרא את התפילה.
אז קודם כל עכשיו אני פוחדת שלמישהו יקרה משהו רע בגללי-בגלל שלא קראתי את התפילה,וזה משהו שכבר קרה פעם,זו לא הפעם הראשונה ולא השנייה שאני שוכחת לקרוא את התפילה.
ואני אסביר לך איזה זה היה...
היום חזרתי הביתה מטיפול אצל רופא שיניים,וישר הלכתי לישון,זה היה בשמונה וחצי בערב,אמרתי לעצמי שאני בטח אישן קצת ואז אני אתעורר,וגם אומר שמע ישראל וגם אקרא את התפילה(למרות שיכולתתי לעשות זאת לפני שהלכתי לישון!)אחרי כן,אמא העירה אותי לתת לי תרופה,משהו נגד כאבים..
וזה היה עשר וחצי,ואמרתי לעצמי שאני אלך לישון עוד קצת ממש טיפונת ואני אתעורר לפני חצות ואספיק לאמר גם תפילת שמע,וגם תפילה לחולה.
וזה לא קרה,התעוררתי 22 דקות אחרי חצות.
עכשיו אני מרגישה רע.
אני מרגישה רע כי אני יודעת שאם זה היה מקרה חד פעמי אלוהים היה סולח לי,אבל זה לא מקרה חד פעמי.
ה' עוזר לי ונמצא איתי תמיד,ואני אפפעם לא מחזרה לו טובה תחת טובה.
תמיד אני שוכחת,מתעצלת,מפרה שבועות...
עושה את כל הדברים האפשריים כדי להכעיס אותו.
ואז מבקשת סליחה,וחוזרת על אותן הטעויות.
למשל היום שקראתי את פרק השירה(כשאני אומרת היות הכוונה ללפני חצות כלומר יום ד')
בכלל לא הייתי מרוכזת,ויכולתי להתעלות על עצמי ולהיות קצת יותר מרוכזת אבל לא עשיתי את זה.
אתה מבין כבוד הרב?
אני מרגישה כ"כ רע לגבי זה..
לגבי כל הנושא הזה...
אני מרגישה רע:(
וזו אשמתי.
אוף

תודה,לילה טוב.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון