פורום ברסלב - רק לשמוח יש

כיצד מפעילים את הלב?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

nadav56db

New Member
ב"ה כבוד הרב יצא לי קצת ליקוטי תפילות בתמימות כמו ילד איזה תענוג כל הגוף נהיה מרגרינה.
גם זוכה לראות טוב יותר מבעבר איך השכל המדמה כל הזמן שולט בכל תנועה ונלחם בעוז שהכל יעבור רק דרכו.

nadav56db

New Member
בהמשך שיחתי עמך על התבודדות.
כתבת לי בפורום בכמה שאלות שעיקר הדרך לבוא לאמונה פשוטה, ללב רגיש - לגן עדן זה ע"י התבודדות - לעשות את השם חבר אמיתי ע"י שיחה פשוטה כאיש אל חברו.
והרני מאמין בדרך זו וגם ראיתי שהיא עובדת מאוד יתר מכל דבר אחר.
כמה דמיונות ושטותים, רצונות פסולים ובלבולים זכיתי להסיר ממני ע"י ההתבודדות.

אם זאת כפי שציינתי, הרב, בפורום בנושא זה, ליבי עדיין קשה ולא רגיש כלל מרוב עוונות.
הרב אינני מבין כלל בדברים הללו אך זה מה ששמעתי שהעווונות ופגם הברית בפרט גורמים למיתת הלב.
ומה לעשות פגמתי בברית המון שנים על גבי שנים מאז ילדות שהייתי בקיבוץ חילוני עד שנכנסתי בדרך התורה לנפי כשמונה שנים.
ומי יודע מה פגמתי בגלגולים קודמים שככה עברו עלי חיי.

אבל, יש את רבינו וההתבודדות מתקנת. ושמתי לב שכאשר אני לבד במקום שאפשר לדבר בקול רגיל לא בלחש אז הדיבור זורם.
הבעייה שבביתי אין שם אפשרות לצאת לשדה או ליער רק בלילה בסלון מדבר בלחש. לכן ברצוני להקים בקתה קטנה בגינת ביתי שאוכל שם לדבר חופשי עם השם. אבל אישתי קשה לה עם זה יש לה כל מיני טיעונים:
- אם הלב שלך לא נפתח עד כה עם אומן וכל מה שאתה עושה מדוע אתה חושב שזה יעזור?
- לאחרים גם אין.
- יש לך עיניים גדולות, כל פעם אתה רוצה משהו אחר ולא מסתפק ומה תרצה אחרי זה?.
- למה הלב שלך לא נפתח שאתה מסתכל עלי או על הילדים שלך?

והצרה הכי גדולה, הרב, שאומר לה, אשיתי זה עושה אני בשביל שיש לי לב אבן ורוצה להרגיש משהו בחיים האלו גם אותך גם את הילדים.
אז היא נפגעת מאוד ואומרת מה אתה חי איתנו ולא מרגיש אותנו. והיא צודקת הרב מה לעשות איזה מילכוד.
אתה מבין הרב, מצבי על הפנים ויש תיקון אבל אז מתגלה אמת שפוגעת באחרים. והרב, אינני כלל איש דברים שיודע להחליק את הדיבור ולהמתיק אני אומר את המצב ביובש.

האם לשכוח מהבקתה?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום רב לידידי היקר

חזק את עצמך באמונת חכמים על כל מה שיגידו לך ואע"פ שזה סותר את השכל שלך. מה שאמר רביז"ל לזרוק השכל, פירושו לזרוק את כל ידיעותך. כי האופן שבו קבלת את האינפורמציה מלימוד התורה שלמדת עד היום, הוא באופן של "לא זכה- סם המות" כדברי רז"ל. לכן אל תהיה יודע כלום. כל חדש מה שאתה שומע באופן שבו אתה לומד היום (סם חיים) אותו תאמץ. ואם הוא סותר לך את ידיעותך הישנות זרוק את הישן ואל תעמיד אותו בהשוואה לחדש כי תיווצר לך סתירה בין הדברים ובלבול במוח.

שמעת לדבריך, "שהעווונות ופגם הברית בפרט גורמים למיתת הלב." בדברי חז"ל אלו אתה מאמין, אבל בדברי חז"ל שאמרו: תשובה מתקנת הכל, ובדברי רביז"ל שתיקון הכללי מתקן הכל, בזה אינך מאמין. כי השכל שלך מפריע לך לקבל את דברי חז"ל, כי לא ניראה לך הגיוני שתיקון כל כך פשוט יתקן הכל. הרי מי גילה לך בכלל שפגם הברית עושה נזק? חז"ל, הם גם אמרו מהו התיקון!!!
א

nadav56db

New Member
תהילת ה' ידבר פי

היתה לי שיחה נפלאה הלילה בסלון עם הבורא יתברך - בקול דיבור רגיל ולא בלחש.

בהתחלה לאחר שקראתי תגובת הרב מיד רציתי להגיב ולכתוב לו שהביעה שלא מדבר בקול זה בגלל שלא רוצה להעיר את בני הבית משנתם. כי זה היה פשוט לי והשם יתברך עשה שזה לא יכתב בשאלה כי באמת זו לא הבעיה האמיתית כפי שדמיינתי בטעות.
בחסדו יתברך, המתנתי ואמרתי אין לסמוך על הבנתי אלא פשוט לקבל את דברי הרב שככה זה.
וכפי שיעץ התייעצתי עם אישתי שתחייה ושאלתי אותה מה לעשות עם הדיבור ואמרה לי שאפשר לדבר בקול זה לא יעיר אף אחד. אבל עדיין היה קשה לי כי אמרתי אפילו עם אומרת כך הרי עם אתחיל לדבר בקול כל הזמן בתוך השיחה אחשוש שמע..... וזה יפריע לשיחה.
ואז השם שם בליבי מחשבה מנצחת: ברגע שתבוא לך בתוך השיחה איתי מחשבה כזו על עם שומעים אותך אנשי הבית מיד תדבר איתי על זה בדיוק איך אתה מרגיש כעת עם המחשבה הזו וכל מה שעובר עליך אז. וכך עשיתי, הרב, וזה עבד, תהילה לאל, וכל פעם שהחשש בא מיד דיברתי על זה וזה נעלם ונשכח והשיחה זרמה כנהר המתגבר.

שנזכה לנצח כולנו במלחמה האמיתית הנצחית.
המון תודות לרב על העצות הטובות

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

תוסיף בתוך תפילתך הרבה הרבה בקשות בשביל אחינו שבחזית שה' יתברך ישמור את כל אחד ואחד מהם מכל נזק ומכאוב ושיתן להם הצלחה רבה.
הבעיות שלהם שם בחזית מטרידות אותנו עכשיו יותר מכל הבעיות המצחיקות שלנו פה בעורף לכן עלינו לדאוג להם לפנינו שה' הטוב ישמרם שלא תיפול שערה אחת ארצה מהם..

אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

בשבת וארא האחרונה נלחמתי הרבה עם המחשבות הרעות שכל הזמן אומרות לי "אין לך זה.. וחסר לך כך... ואתה כל כך מוגבל... כל מיני כפירות ודמיונות וכו''". מה שעשיתי זה בכלל לא להתייחס ולנסות לעשות את שלי וב"ה בסוף היום השם יתברך הראה לי איזה דבר שהמדמה הרע עושה לי כל הזמן ואין לי שום עצה מה לעשות נגד:
לפני שבא במודעות שלי שהוא יורה עלי מחשבות רעות (ואז בד"כ זה נעלם) הוא כמו מדבר אלי מאחור לאיזה נקודה שנאנסת לשמוע לו לדבריו הרעים ואז בחסדי השם יתברך המודעות שלי מתעוררת להתקפה הזו וזה נפסק. אבל כבר הצליח להחליש ונשאר איזה הרגשה רעה מההתקפה.
הרב, בדרך הזו הוא יכול למשל במשך שעה שאני מול המחשב בתוך הקידוד להזרים לי הרהורים רעים מאחורה ופתאום אני מתעורר ושם לב ששעה שלמה הסתובבו לי מחשבות רעות במוח.
מה עושים?

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום

מה עושים?
אני לא יודע איך להסזביר לך. כי בכל דרך שאני מנסה להסביר לך אתה מבין אותי כפי שאתה רוצה להבין על פי שכלך ולפי מה שאתה רוצה שיובן לך. אני נותן לך עצה א', לפי דעתך אינה מתאימה ולכן אתה מפרש אותה ב' וחושב שאני אמרתי ב' ואתה גם בטוח שאני אמרתי ב' ואתה מקיימה כב'.
אני ממש במילכוד.
מודה ומתוודה לא הצלחתי איתך. אתה נמצא נעול על פס מסויימם, טס עליו במהירות ועושה 'לופ' סביב אותו פס. וכל מה שאני מציע לך להוציאך מה'לופ' אינו עוזר, אתה חוזר לאותו פס. כי כאמור אתה רוצה להסביר את העצות לפי הבנתך, שכוונתי כך או כך וכוונת רביז"ל כך או כך.
כל זה מבואר בליקו"א תורה קס"ד, ואין עצה לדוקטור החולה שבא להיתרפא אצל חברו הדוקטור השני, כי הרי גם הוא דוקטור וגם הוא מבין ויודע ברפואה, ולכן הוא מבין את הדוקטור כפי שהוא רוצה להבין על פי ידיעותיו ברפואה עיין שם.
זה מתיש ואין לי כח.
הרי בשיחה האחרונה שנפגשנו אמרתי לך מה לעשות, ואתה דחית זאת כי לפי דעתך זה לא לפי כבודך המהולל הרם והנישא כי הנך דוקטור גדול ומבין ברפואת נפשך. דחית אותי בקש, שאתה אדם עסוק ואין לך זמן וכו'.
ראה מעלתו של חברך שקיים את העצה ולא חש על כבודו ואילו אתה היכן אוחז, ואע"פ שעל פניו כבודו בעולם המחשבים יותר חשוב כמהנדס ואתה לא. לו היה יותר קשה לקיים העצה.

אל תתייאש.
הסבל הוא גם גורם מסייע לקבל את השכל. אם לא דרך השכל אז דרך הרגליים
העיקר שלא תתייאש.
אחרי כל העצות, שלפתי לך עצה נפלאה שהיא בבחינת תרופת פלא, אך לא לקחת אותה.

אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

לכבוד הרב היקר!

העצה להפצה היא נפלאה ונכסף אני לקיימה מאוד בע"ה אקיימה.
הרב, אינני יודע יותר האם לקבל את כל הבזיונות באבחנת מצבי ולשתוק. עד כה שתקתי באהבה כי מאמין שזה תיקון גדול.
מעולם לא אהבתי את מקצוע המחשבים. נכנסתי לשם במקרה כי חיפשתי עבודה זמנית ולבסוף נשארתי כי זה הביא כסף טוב. אבל השם יתברך וכל מי שמכיר אותי יודע שתמיד רק רציתי להיות איזה סתם שומר מבנים כזה או איש אדמה פשוט. כי כבר התנסתי בזה ושם מצאתי שמחה. אך מה לעשות הבית שלי לא מוכן לזה.
ואין לי שום התנשאות על אישתי חוץ מפרנסה ולנהוג ברכב אינני עושה כלום בבית מפני שברוב הדברים אני נכשל ואשיתי ב"ה היא אשת חיל נבונה מאוד והיא מנהלת הכל.
הרב, על מה איש פגום כמוני יתנשא. גם בצוות פיתוח בעבודה אני הכי חלש וקשה לי להתרכז ולזכור.
לא יודע, אולי הכוח הרע מסתיר את האמת הזו ממך ומציג אותי כאיזה "יודע".
הרב, שאני שואל אותך שאלה זה באמת ממקום שאני לא זוכר כלום ולא מבין כלום ממש היות שכל הזמן מראים לי כמה שהשכל פגום והכל דמיונות.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת
שום אמת שלך לא מוסתרת ממני.
ממך מוסתר שאתה רוצה להיות למטה למטה שומר מבנים כי זו הגאווה הכי גדולה ואינך מצליח להבין זאת.
עד עכשיו שתקת כי כבודך שאף להסביר לך שאתה מבין בדיוק את התנהלותי אתך ואינך יודע שהנך מדמיין ואינך מבין אותי כלל
ולמה פגום מתנשא, כי כך הטבע שהנמוך שואף למעלה למעלה כי כל חיותו מהגדלות.
שמע לעצתי ותרפא נפשך. אתה חייב דחוף לרדת מטה מטה בגדלות כי זה גבול השיגעון.
הפצה יומית שעה ביום לבקש צדקה יחזיר לך את המוחין
אברהם

nadav56db

New Member
בס"ד

זכיתי להפיץ כבר מספר ימים ברצף וזה עושה לי מאוד טוב.
מה שכתבת על שרצון של הגדלות שולט בי זה כה מדוייק ושורשי ואני רואה בחיי שכל מה שהשכל אמר לי לעשות זה לתכלית הרגשת הגדלות רק שלרוב זה מוסווה בכל מיני סיבות אחרות.
וכמו שכתבת שמה שגורם לגדלות זה ראיית הפגמים זה אצלי מאז שזוכר עצמי כילד עם הורים גרושים שכל כמה ימים עובר מבית של אבא עם המשפחה החורגת לבית של אמא עם המשפחה החורגת ובכל בית מרגיש את החסרון שלי ביחס לאחים החורגים.
עם הייתי שמח בכל החסרונות הרבים אולי לא היה מה שיפעיל את הרצון לגדלות.
כי כרגע כל הזמן באוטומט, בלי לשים לב לכך, רוצה לראות עצמי באיזה הצלחה כי הפגמים בלתי נסבלים.
תודה לך הרב מאוד שאתה מראה לי את זה כל הזמן איך זה מושל בי.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום ידידי
מתוך דבריך נשמע טון של צער.
אל תצטער ידידי, כל מה שעבר עליך מהילדות ועד עתה,. הכל זה מעשה הקב"ה שכך הנהיג אותך לטובתך. כי רק בדרך שהעביר אותך כך תגיע לתכליתך הנצחי. לכן שמח בזה קבל באהבה ואל תרחם על עצמך כאילו נדפקת בחיים.
זכור! דווקא כפי שעבר עליך תגיע לדבר נפלא, להכיר את הקב"ה, לידע ממנו, להדבק בו ולחיות את העונג של גן עדן עוד בחייך.
בסיפור "אבדת בת המלך" רביז"ל סיפר אית היסורים הקשים שעברו על המשנה למלך, שהם אלה שזיכו אותו לבסוף למצוא את אבידתו את בת המלך שנאבדה.
תתמיד בהפצה למרות הקושי ותיראה איך שזו תרופת פלא ממש שתעקור ממך את כל המשקעים שממררים לך את החיים.
אל תתייאש תתמיד עד הניצחון, כי בסוף תנצח!!!
אברהם

nadav56db

New Member
כבוד הרב שלום!
תודה המון על עצת ההפצה זה עושה לי טוב.
אמרת לי לאחרונה על להיות בביטול בזמן ההפצה.
האם תוכל להסביר איך מפיצים בביטול?

רוב תודות.

breslav

Member
חבר צוות
בעזרהי"ת

שלום נדב

תתמיד בתפקיד הקבצן וזה יפעל על נפשך עד שתגיע לביטול.
ביטול זה לא דבר שמסבירים בשכל, איני יכול להגיד לך לעשות כך או כך ואז אתב בביטול, בדיוק כמו שאי אפשר להסביר לך מה לעשות כדי להיות ענו. כי אם אומר לך תלבש בגדים בזויים, תשב למטה, תלך על ארבע וכדומה, זה לא ענו זה שקר. להיות מבוטל וענו זה לא פעולות חיצוניות, זה בפנמיות הנפש. לכן זרוק הקושיות, זרוק השכל וכל ההסברים ההגיוניים, תמשיך בתפקיד הקבצן ותיראה נפלאות.
אברהם

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חלק עליון